|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Te kwoty są nie tyle zawyżone, co po prostu z dupy wyjęte.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.07.2011 o godz. 07:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
transfermarkt podaje szacunkową wartość zawodników na podstawie nieznanych mi kryteriów
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Ale czy to jest polowa tej sumy jest prawdziwa? Niesadze i upieral bym sie ze tylko 1/4. Pilkarz jest tyle wart ile ktos za niego wylozy, sam transfer do Wisly chyba tak ceny niepodnosi ![]() Mierzejewski jest wart 5,5 ... Nieprawdopodobne ale prawdziwe. A wracajac do naszych wzmocnien musze przyznac ze Marko Jovanović to jest moj faworyt. Wlasnie takich pilkarzy powinnismy szukac i kupowac. Juz myslalem ze znowu cos zjebano i obejdziemy sie smakiem. A ja zalicze znowu bana ze nie klaskam Stanowi... ![]() Widac prawdziwe wzmocnienia rodza sie w bolach. Meliksonem tez sie ciaglo i tutaj tez bylo podobnie. Ta dwojka i Chavez to prawdzowe wzmocnienia, reszta nijaka i pilkarska masowka przed wiekiem emerytalnym. Biton i Nunez sa ciekawe ruchy ale sskoda bo ich niewykupimy, bo i po co? Skoro przez pol roku kogos wynajda i ponownie za nich kolejne brylanty wypozycza. Powód: Jaki prezydent taki narod... ;) "bulach"
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.07.2011 o godz. 10:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie ma co kruszyć kopii, na teraz to koniec transferów do Wisły, ale ... sam Stan mówił że jak będzie jakaś okazja to z niej skorzystamy (bo przecież jej świadomie je nie przepuścimy).
Jeśli będą kolejne rundy w pucharach i kolejne sukcesy to pozycja Holendrów a w tym zwłaszcza Stana będzie rosła, a apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wniosek: kadra jest ale tuż przed ... np. LM jakieś wzmocnienie za niemałą kasę zawsze pojawić się może. Ktoś kto to wyklucza z założenia, oględnie mówiąc nie grzeszy inteligencją. Zwłaszcza że wspomniany Stan parokrotnie w różnych wywiadach wspominał że jak będzie okazja to ... wiadomo. Zaś co do kasy na takie "ekstra" wzmocnienie to zależy ona od wyniku sportowego i tu kółko się zamyka, czyli czekamy choćby na dzisiejszy wynik ze Skonto i kolejne.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2011 o godz. 09:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
podstawową zaleta Stana i jego teamu jest elastyczność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Ile by zarabiał? Ebi łasy na kasę, IMO mniej niż 300tys by nie wziął. Płaczecie o zarobki Guły a Ebi już nie przeszkadza? Co do reszty to się nie odniosę bo poniżej pewnego poziomu kultury nie schodzę czego i Tobie życzę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Żeby myśleć o kolejnych transferach, w pierwszej kolejności trzeba przejść Skonto i III rundę kwalifikacji. Także teoretyczne rozważania na temat niepotwierdzonych plotek nie powinny mieć miejsca. A dwa nie ma co podchodzić poważnie do każdej informacji od tzw. "informatorów" bo nietrudno zauważyć, że ilość przecieków z klubu została bardzo ograniczona, co rodzi podejrzenie że owe newsy są wytworem zakompleksionych umysłów niektórych osób - choćby przykład RVN w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pomijając ze jest to OT tego tematu (bardziej pasuje temat o pracownikach Wisły), to zwróciłbym uwagę rzeczy niezwiązane a pominięte, mianowicie:
- nie słyszę od Stana narzekania na to ze jesteśmy 3cim światem piłkarskim - nie słyszę iż praca dyrektora sportowego jest trudna - nie czytam informacji o urlopie dyrektora sportowego i o nurkowaniu podczas okresu transferowego - widzę transfery do klubu na początek okienka transferowego a nie na jego koniec - kultura pracy Stana jest wysoka i widać iż jest profesjonalistą w tym co robi Stan godnie reprezentuje nasz Klub i nie jest od nikogo gorszy ani nikt nie jest od niego lepszy. Osobiście jego prace oceniam bardzo, bardzo pozytywnie stąd ten post. Koniec OT. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
JEEEEEEEEEEEEEST!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.90minut.pl/news/162/news1...odzinskim.html oby to była prawda! |
|
|
|
Guest
|
|
Kto by się spodziewał zimą 2007/2008, że aż tak słabo to się potoczy i zakończy. 2 pamiętne gole z Lechią, asysta-przewrotka z kimś tam i to w zasadzie na tyle przez 3,5 roku:( W zestawieniu transferów koszty-oczekiwania/stan faktyczny to był chyba klops nr 2 po Dawidzie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
w domowym meczu z Beitarem, przy bramce Diaza na 4:0.
Nalepa i Skołorzyński w Radzionkowie: http://www.90minut.pl/news/162/news1...awodnikow.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisze tylko tyle że po pierwszym meczu ze Skonto widać ze Lamey to dobry zakup, oceniam go równie pozytywnie co Ilieva. IMHO czarny koń okienka.
Zatrudnianie ogranych zawodników wydaje się być dobrym pomysłem. Moje wątpliwości co do tego kierunku naszej polityki transferowej zostały rozwiane - jest to dobre, solidne rozwiązanie i 'jestem za'. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Burliga przejdzie testy medyczne w Ruchu
http://.................../viewtopic.php?t=5868 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Niektórzy chcą tutaj popularne 1-4-4-2, ale... mam wrażenie, że aktualnie nie mamy piłkarzy pod ten system. Czy są w naszej kadrze typowi boczni pomocnicy? Moim zdaniem to są typowi skrzydłowi, półnapastnicy (Małecki, Iliev). Kirm i Małecki chyba lepiej grają jako "pół-napastnicy" niż boczni pomocnicy (sezon 2009/2010). Dlatego uważam, że wszyscy, którzy grają na boku pasują bardziej do systemu 1-4-3-3.
Do którego systemu bardziej pasuje Małecki (i jego dośrodkowania)? Do którego systemu pasuje bardziej Kirm? Do którego systemu pasuje bardziej Iliev? Zresztą Maaskant kiedyś powiedział, że piłkarzy będą sprowadzali pod 1-4-3-3. Mogę się mylić, ale takie odnoszę wrażenie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.07.2011 o godz. 18:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Ogólnie nie ma co się spieszyć z oceną nowych piłkarzy, poczekajmy do rewanżu i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało. Biton może nie jest Drogbą ale chyba jeszcze jest trochę zagubiony po przenosinach, zresztą Genkow też nie miał lekkiego początku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.07.2011 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To co mi się nasuneło przeglądając naszą kadrę to fakt że po odejściu Kowalskiego i Burligi zostaniemy z 7 Polakami w pierwszej drużynie : Kurto , Boguski , Brud , Małecki , Sobolewski , Wilk , Garguła .
Idąc dalej najsłabszymi elementami w naszej drużynie są własnie Burliga z Kowalskim . Obcokrajowców mamy w kadrze naprawde dużo (16) , ale na razie ciężko znaleźć zdecydowanie najsłabszych zawodników . Co w przypadku Polaków nie jest już tak trudne . Nie chcę byc tutaj złym prorokiem , ale może się okazać , że w perspektywnie dwóch lat , przy braku transferów polskich zawodników z innych klubów ekstraklasy , możemy sie ostać z 3-4 polskimi zawodnikami w I zespole + piłkarze z ME . Zresztą nawet gdybyśmy awansowali w tym roku do LM , co nam da ogromny zastrzyk gotówki , to na pewno Stan będzie wolał sprowadzic drugiego Meliksona z zagranicy ( wykladając nawet 1 mln euro ) niż płacic połowe tego za zawodnika z Polski który nie daje zespołowi nawet 1/4 tego co zawodnik zagraniczny . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niestety, jeśli chcemy Polaka do pierwszego składu, to musimy liczyć na okazje (kończące sie kontrakty, klauzule odstępnego) albo... wychować go sobie. Innego wyjścia nie ma przy obecnych cenach.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pozwoliłem sobie stworzyć subiektywny ranking przydatności wszystkich zawodników dla drużyny , nowych z przyzwoitości umieściłem w środku do końca nie wiedząc czego się można po nich spodziewać
(od najbardziej do najmniej przydatnych ) Melikson Pareiko Sobolewski Małecki Kirm Chavez Genkov Jaliens Paljic Wilk Iliev* Lamey* Biton* Diaz* Jovanovic* Nunez* Jirsak Garguła Bunoza Jovanic Boguski Kurto Brud Burliga Kowalski To też w nawiązaniu do mojego poprzedniego postu i przydatnośći Polaków drużynie . Kolega martin_6 ma zresztą tutaj 100% racji , nie wychowując ostaniemy się niedługo z większą ilością Serbów niż Polaków w drużynie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy w licencji PZPN nie ma zapisów co do obecności wychowanków w klubie (z konieczności Polacy)?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
z tego wniosek że mając teraz 16 zawodników zagranicznych aby zmieścic się w limicie możemy maxymalnie zakontraktowac jeszcze jednego zawodnika zagranicznego . Być może dwóch jeśli Melikson z polskim obywatelstwem pod to podchodzi . PS. nie jestem tylko pewien czy PZPN ma takie przepisy czy dopiero chce je wprowadzic, przepisów uefa jestem pewien
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.07.2011 o godz. 11:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zakładając wariant, że Mączyński, Kowalski i Burliga przejdą do innych klubów...
Wychowankowie wg UEFA: 1. Małecki 2. Brud 3. Czekaj 4. Chrapek Pozostali czterej: 1. Sobolewski 2. Wilk 3. Garguła 4. Boguski ------------- 5. Kurto Tylko najlepiej dla Czekaja, Chrapka i Bruda byłoby, aby zostali wypożyczeni. Co do transferów zawodników z Polski ktoś ostatnio wrzucał zdjęcie Gołosia na naszym treningu. Podobno jest managerem teraz i pracuje dla BMG-Sport. Bartłomiej Bolek reprezentuje interesy Małeckiego, Boguskiego, Czekaja i Chrapka. Może jednak chodziło o finalizację rozwiązania kontraktu Łobodzińskiego, albo przyszedł odwiedzić kolegów ; )
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 16.07.2011 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ciekawie ostatnio wygląda Chrapek. Widac też, że Sobota ze Śląska w piłkę umie grac.
Moim zdaniem głupie błędy są spowodowane złą komunikacją lub jej całkowitym brakiem, gdy na boisku biega 8 zawodników z innych krajów: Estonia, Honduras, Holandia, Serbia lub Niemcy w przypadku Paljicia, Izrael, Bułgaria i 3 polaków. Myślę, że kilku naszych obrońców mogłoby rywalizowac w obronie z Lameyem, Jaliensem i Paljiciem, np: Czekaj, Nalepa, Cygal. Czekaj i Nalepa grają w młodzieżowych reprezentacjach można ich ugrac i będą z nich ludzie. Legła, np z Borysiuka gościa zrobiła. 16 lat miał i debiut w ekstraklasie a teraz na luzie gra w naszej lidze. I nie wydaje mi się, że Chrapek lub Czekaj są od niego gorsi...
Ostatnio edytowane przez Marcelo97 : 16.07.2011 o godz. 14:06.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|