|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
a który piłkarz kiedykolwiek podkreślił jego kult, albo pamiętał o nim? pytam bo nie wiem, a Ty pewnie jesteś zaznajomiony w tym temacie, z góry dzięki za odpowiedź.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale akademię prowadzą piłkarze, którzy można by powiedzieć utożsamiają się z Wisłą, dlatego AP nosi imię H. Reymana.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
co do Clebera, to potwierdził, że zagra w Limanovii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale przecież to jest najlepszy sposób na oddanie hołdu Reymanowi. Szkółka piłkarska, jeśli działa na dobrym poziomie jest 100x cenniejszą rzeczą niż zapocony podkoszulek z napisem Reyman pokazany po golu. Czy cokolwiek Ci tam chodziło po glowie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O to, żeby AP21 nosiła imię H.Reymana prosił Miętta - Mikołajewicz. I nawet był na takiej początkowej uroczystości.
Zresztą sama ta inicjatywa powstała z powodu niewydolności i wciąż słabego poziomu szkółki piłkarskiej TS WISŁA. Miała być uzupełnieniem ? konkurencją? dla wiślackiej szkółki. Ale jakoś talentów wciąż nie odkryto... A co Clebera - w czasie meczu ze Skonto rozmawiałem z nim o jego skautingu. I krótko streszczając: 1. W Wiśle rządzi Stasiu Walczyk i on o wszystkim decyduje 2. Stasiu chce (musi>) mieć wynik więc stawia na piłkarzy z doświadczeniem. 3. Cleber chciałby sprowadzać tylko młodych pilkarzy, takich 18-22 a to nie jest po myśli Stana 4. No to się chłopaki poróżnili ![]() Swoją drogą Clebernarzekał na transfery, że co bedzie za chwilę: Jaliens 33, Iliev 32, Lamey 32, Pareiko 34.... dzisiaj grają ale rok , dwa bedzie pustynia. A ja się pytam - a ile Clebi miałeś jak przyszedłeś do Wisły ? No i się uśmialismy razem ![]() ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Cleber chyba zatrzymał sie na transferze Lameya. Bo po nim przyszło trzech 23 latków Jovanovic,Nunez i Biton.Do tego mamy Kurte,Bunoze,Małego...więc średnia wieku jest idealna
![]() ![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dokładnie. Trudno zgodzić się z argumentem że sprowadza się emerytów jeśli połowa spośród nowych piłkarzy ma 23 lata. Proporcja 50% doświadczonych, 50% młodych wydaje sie być ok.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
O tym jak jeden z założycieli AP 21 utożsamia się z Wisła pokazał szantażując ją w 2005 roku. Miał okazję wrócić na R22 bodajże 3 lata później to zażyczył sobie nie do zrealizowania kontraktu.
Inny z "przedsiębiorców" z tego co wiem wyleciał z funkcji kierownika I drużyny Wisły za próbę wystrzelenia jej na kasę. Na jego szczęście zawsze do niego słabość miał LMM, więc pewnie dał się omamić kolejnemu krętactwu. Nieważne Mistrzom wirtualnego świata każdy z w/w mógłby napluć w twarz a oni i tak powiedzą że pada deszcz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
21. grudnia 2006
Marek Konieczny, były kierownik drużyny Wisły, przekazał wczoraj swoje obowiązki Maciejowi Musiałowi, który będzie również pełnił funkcję asystenta fizjologa. Było to pożegnanie Koniecznego z Wisłą. - Trener Nawałka poprosił mnie, by poinstruować młodszego kolegę, więc zrobiłem to, chociaż zostałem zwolniony z pracy z dnia na dzień bez podania powodów, a umowę miałem do czerwca. Do Nawałki i prezesa Ludwika Miętty-Mikołajewicza nie mam pretensji. To nie oni mnie wyrzucili. Czas pokaże, kto dla tego klubu chciał dobrze. Ja czy osoby stojące za moim zwolnieniem. Nieoficjalnie mówi się, że Koniecznemu zarzucano, iż podczas pracy z pierwszym zespołem nakłaniał jednego z piłkarzy do nieprzedłużania umowy z Wisłą i związania się z jednym z menedżerów. ![]() No cóż. Wróciły stare czasy poniekąd do klubu, a wraz z nimi stare układy. Powrócił Zdzisław Kapka, Jarosław Krzoska, dlaczego więc zabrakło miejsca dla Marka K? ![]() Przecież podobno najlepszym był z najlepszych kierownikiem. A co do Frankowskiego. Wiśle dwa razy więcej pewnie krzyknął i stąd nie podpisanie umowy. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ... A on zawsze wyjątkowo na grosza był cięty. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No chyba, że jego transfer zblokowali karki z SKWK, bo też taka wersję wydarzeń na tym forum widniała
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
proste ze Konrad
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Tak się kolego składa, że Marek Konieczny jest mi bardzo dobrze znana osobą. I te teorie które w tej chwili podajesz są tylko i wyłącznie Twoimi domysłami i nic ponadto. Prawda jest całkowicie inna i ma całkiem inne podłoże. Dlatego napisałem Ci wcześniej, że łatwo pisać na podstawie zasłyszanych historii jak się prawdy nie zna. Co do Mietty-Mikołajewicza to z kolei sąsiad z mojego bloku którego znam odkąd pamiętam i wcale jakieś specjalne relacje go z Markiem nie łączą. Co do Frankowskie to być może masz rację. Tutaj wiedzy nie mam. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
jak tak dalej pójdzie z Głowackim to zakończy kariere w Turcji i to jeszcze w tym roku strasznie mi szkoda Arka , kontuzje pół kariery mu zniszczyły a Piotr Brożek oby nie poszedł w jego ślady.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
To samo o Głowackim - był lament o jego kolejnej kontuzji - ale napisać o tym ze już praktycznie wraca do gry to nie napisał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To możesz przytoczyć prawdę? Bo to wydaje się ciekawe co piszesz ...
A może Twoja dobra znajomośc z Markiem K powoduje, że jest to prawda subiektywna? Tak czy tak czekam na prawdę |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj pamiętam jaki był płacz
że Skorża taaaaaki talent blokuje, nie wpuszczajac go na boisko Taki diament tracimy, gdy odchodził A tu beniaminek II ligi... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A ŁKS na stanowisko trenera bramkarzy zatrudnił Grzegorza Kurdziela..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No po tym wywiadzie jestem zaskoczony
Wiele rzeczy jak widać nie jest takie oczywiste jak się mogło kiedyś wydawać.Sam Dolha na pewno nie bez winy ale jak widać nasi działacze swoje zrobili Dobrze że teraz mamy profesjonalistów,którzy darzą się obustronnym szacunkiem.Odejście z Wisły było błędem? ,, Błędem nie było to, że odszedłem do Lecha, ale to, że w ogóle opuściłem Wisłę.'' Podobno chciała na początku tego roku. Tak przynajmniej pisał "Super Express". ,,Wisłę mam w sercu już do końca życia, więc w Krakowie zjawię się na pewno z moją córką.'' Szacunku zapewne już nie odzyska ale jakąś część win odkupił chyba co nie ?
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 18.07.2011 o godz. 10:55.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jeśli prawdziwe są te cyfry, które w wywiadzie padły, to trochę inaczej patrzę na tę "zdradę".
U mnie też szacunku nie odzyska (nagrabił sobie kilkoma wywiadami "frustrata"), ale winy faktycznie dużo mniej u niego, a więcej u naszych pseudodziałaczy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dla mnie trochę dziwne, że taki wywiad o tych wszystkich kulisach pojawia się dopiero teraz, no chyba, że były wcześniej, ale nie przypominam sobie.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopak wiele wyjaśnił i przynajmniej ja mu wierzę , bo wszyscy orientujemy się jak nieprofesjonalna była wtedy Wisła. Wierzę także , że my jako klub i kibice znaczymy dla niego bardzo dużo, bo w pamiętną sobotę 1 września wyglądał jakby po każdej kolejnej bramce dostawał śmiertelny cios , jak wrak człowieka.
Swoją drogą gwarantował jakość , podobną do Sergieja. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member