The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2011, 18:29
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Mnie śmieszy, że AP 21 nosi imię H. Reymana. Jeden z jej właścicieli 174 razy w meczu ligowym miał szansę w jakiś sposób podkreślić jego kult, a drugi bodajże ponad 90 razy i jakoś nikt z nich nigdy o wielkim poprzedniku nie pamiętał ...
a który piłkarz kiedykolwiek podkreślił jego kult, albo pamiętał o nim? pytam bo nie wiem, a Ty pewnie jesteś zaznajomiony w tym temacie, z góry dzięki za odpowiedź.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.07.2011, 18:45
Mnie śmieszy, że AP 21 nosi imię H. Reymana. Jeden z jej właścicieli 174 razy w meczu ligowym miał szansę w jakiś sposób podkreślić jego kult, a drugi bodajże ponad 90 razy i jakoś nikt z nich nigdy o wielkim poprzedniku nie pamiętał ...
Ale akademię prowadzą piłkarze, którzy można by powiedzieć utożsamiają się z Wisłą, dlatego AP nosi imię H. Reymana.
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 14.07.2011, 20:20
co do Clebera, to potwierdził, że zagra w Limanovii
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.07.2011, 20:22
Ale przecież to jest najlepszy sposób na oddanie hołdu Reymanowi. Szkółka piłkarska, jeśli działa na dobrym poziomie jest 100x cenniejszą rzeczą niż zapocony podkoszulek z napisem Reyman pokazany po golu. Czy cokolwiek Ci tam chodziło po glowie.
..
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2011, 20:55
O to, żeby AP21 nosiła imię H.Reymana prosił Miętta - Mikołajewicz. I nawet był na takiej początkowej uroczystości.
Zresztą sama ta inicjatywa powstała z powodu niewydolności i wciąż słabego poziomu szkółki piłkarskiej TS WISŁA. Miała być uzupełnieniem ? konkurencją? dla wiślackiej szkółki. Ale jakoś talentów wciąż nie odkryto...

A co Clebera - w czasie meczu ze Skonto rozmawiałem z nim o jego skautingu. I krótko streszczając:
1. W Wiśle rządzi Stasiu Walczyk i on o wszystkim decyduje
2. Stasiu chce (musi>) mieć wynik więc stawia na piłkarzy z doświadczeniem.
3. Cleber chciałby sprowadzać tylko młodych pilkarzy, takich 18-22 a to nie jest po myśli Stana
4. No to się chłopaki poróżnili
Swoją drogą Clebernarzekał na transfery, że co bedzie za chwilę: Jaliens 33, Iliev 32, Lamey 32, Pareiko 34.... dzisiaj grają ale rok , dwa bedzie pustynia.
A ja się pytam - a ile Clebi miałeś jak przyszedłeś do Wisły ? No i się uśmialismy razem
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.07.2011, 21:02
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jacy amatorzy? Piłkarze nawet w 4-5 ligach, a niekiedy niżej dostają wynagrodzenie za grę.

Poza tym nawet jeśliby to by byli amatorzy (a jestem przekonany, że nie są), to przecież nie ma przepisu, który mówi, że zawodowy piłkarz (czy też eks piłkarz) nie może grać w amatorskim klubie...

To nie olimpiada w latach 70 tych ziomek
ziomek-to sie odnosiło do innego postu i właśnie o to chodzi,że w amatorskim klubie może grać kazdy...i zawodowiec i amator byleby nie miał kontraktu zawodowego podpisanego.i sam fakt pobierania wynagrodzenia jeszcze o niczym nie swiadczy.wystarczy np nazwać je 'dietą",zwrotem kosztów" czy czymś podobnym.przecież nie będzie tam zarabiał 200 tyś€,a może 20...nie sądzę by Limanovie było stac na więcej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 14.07.2011, 21:03
Cleber chyba zatrzymał sie na transferze Lameya. Bo po nim przyszło trzech 23 latków Jovanovic,Nunez i Biton.Do tego mamy Kurte,Bunoze,Małego...więc średnia wieku jest idealna
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.07.2011, 23:31
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
Cleber chyba zatrzymał sie na transferze Lameya. Bo po nim przyszło trzech 23 latków Jovanovic,Nunez i Biton.Do tego mamy Kurte,Bunoze,Małego...więc średnia wieku jest idealna
Dokładnie. Trudno zgodzić się z argumentem że sprowadza się emerytów jeśli połowa spośród nowych piłkarzy ma 23 lata. Proporcja 50% doświadczonych, 50% młodych wydaje sie być ok.
Odpowiedz cytując
parinho
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 15.07.2011, 06:00
szorstki napisał(a):Wyświetl post
O to, żeby AP21 nosiła imię H.Reymana prosił Miętta - Mikołajewicz. I nawet był na takiej początkowej uroczystości.
Zresztą sama ta inicjatywa powstała z powodu niewydolności i wciąż słabego poziomu szkółki piłkarskiej TS WISŁA. Miała być uzupełnieniem ? konkurencją? dla wiślackiej szkółki. Ale jakoś talentów wciąż nie odkryto...
Chyba masz słabe informację bo przed założeniem AP21 Marek Konieczny był u Trenera Chemicza dogadać się żeby wszyscy razem zrobili szkółkę pod nazwą Wisły, ale znając trenera Chemicza on oczywiście się nie zgodził i Konieczny, Franek i Szymek założyli swoją szkółkę. A co do talentów to jak myślisz po jakim czasie wyłoni się jakiś diament bo moim zdaniem z 8-10 lat funkcjonowania szkółki potrzeba aby wyszkolić na przykład 6 czy 8 latka więc odpowiedz sobie le już funkcjonuje AP21 i czy już mogli podesłać kogoś do Ligi.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.07.2011, 08:38
O tym jak jeden z założycieli AP 21 utożsamia się z Wisła pokazał szantażując ją w 2005 roku. Miał okazję wrócić na R22 bodajże 3 lata później to zażyczył sobie nie do zrealizowania kontraktu.

Inny z "przedsiębiorców" z tego co wiem wyleciał z funkcji kierownika I drużyny Wisły za próbę wystrzelenia jej na kasę. Na jego szczęście zawsze do niego słabość miał LMM, więc pewnie dał się omamić kolejnemu krętactwu.

Nieważne Mistrzom wirtualnego świata każdy z w/w mógłby napluć w twarz a oni i tak powiedzą że pada deszcz
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.07.2011, 09:26
O tym jak jeden z założycieli AP 21 utożsamia się z Wisła pokazał szantażując ją w 2005 roku. Miał okazję wrócić na R22 bodajże 3 lata później to zażyczył sobie nie do zrealizowania kontraktu.

Inny z "przedsiębiorców" z tego co wiem wyleciał z funkcji kierownika I drużyny Wisły za próbę wystrzelenia jej na kasę. Na jego szczęście zawsze do niego słabość miał LMM, więc pewnie dał się omamić kolejnemu krętactwu.

Nieważne Mistrzom wirtualnego świata każdy z w/w mógłby napluć w twarz a oni i tak powiedzą że pada deszcz
A Ty oczywiście znasz się chociażby z Koniecznym i wiesz jak było no nie? Łatwo mówić jak się nie wie tylko coś się zasłyszało.
Odpowiedz cytując
parinho
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 15.07.2011, 14:45

No właśnie usłyszałeś coś od kogoś i będziesz pisał pierdoły, z frankiem sytuacja się wyjaśniła i jak wiadomo on chciał przyjść Skorża go chciał tylko Bednarz nie chciał i nie mów że zażyczył sobie kontraktu nie do zrealizowania bo jakoś Jagę na niego stać i wracając do Koniecznego skoro tak chciał Wisłę wystrzelić na kasę to czemu dalej jest z chęcią widziany na R22 w loży VIP
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 15.07.2011, 15:00
21. grudnia 2006
Marek Konieczny, były kierownik drużyny Wisły, przekazał wczoraj swoje obowiązki Maciejowi Musiałowi, który będzie również pełnił funkcję asystenta fizjologa. Było to pożegnanie Koniecznego z Wisłą.
- Trener Nawałka poprosił mnie, by poinstruować młodszego kolegę, więc zrobiłem to, chociaż zostałem zwolniony z pracy z dnia na dzień bez podania powodów, a umowę miałem do czerwca. Do Nawałki i prezesa Ludwika Miętty-Mikołajewicza nie mam pretensji. To nie oni mnie wyrzucili. Czas pokaże, kto dla tego klubu chciał dobrze. Ja czy osoby stojące za moim zwolnieniem.
Nieoficjalnie mówi się, że Koniecznemu zarzucano, iż podczas pracy z pierwszym zespołem nakłaniał jednego z piłkarzy do nieprzedłużania umowy z Wisłą i związania się z jednym z menedżerów.

No cóż. Wróciły stare czasy poniekąd do klubu, a wraz z nimi stare układy. Powrócił Zdzisław Kapka, Jarosław Krzoska, dlaczego więc zabrakło miejsca dla Marka K?

Przecież podobno najlepszym był z najlepszych kierownikiem.

A co do Frankowskiego.

Wiśle dwa razy więcej pewnie krzyknął i stąd nie podpisanie umowy.

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ... A on zawsze wyjątkowo na grosza był cięty.

Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 15.07.2011, 15:02
No chyba, że jego transfer zblokowali karki z SKWK, bo też taka wersję wydarzeń na tym forum widniała
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 15.07.2011, 20:11
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7267403004.jpg

<< To jest Gołoś czy ja ludzi nie poznaje?
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2011, 20:12
proste ze Konrad
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.07.2011, 21:53
21. grudnia 2006
Marek Konieczny, były kierownik drużyny Wisły, przekazał wczoraj swoje obowiązki Maciejowi Musiałowi, który będzie również pełnił funkcję asystenta fizjologa. Było to pożegnanie Koniecznego z Wisłą.
- Trener Nawałka poprosił mnie, by poinstruować młodszego kolegę, więc zrobiłem to, chociaż zostałem zwolniony z pracy z dnia na dzień bez podania powodów, a umowę miałem do czerwca. Do Nawałki i prezesa Ludwika Miętty-Mikołajewicza nie mam pretensji. To nie oni mnie wyrzucili. Czas pokaże, kto dla tego klubu chciał dobrze. Ja czy osoby stojące za moim zwolnieniem.
Nieoficjalnie mówi się, że Koniecznemu zarzucano, iż podczas pracy z pierwszym zespołem nakłaniał jednego z piłkarzy do nieprzedłużania umowy z Wisłą i związania się z jednym z menedżerów.

No cóż. Wróciły stare czasy poniekąd do klubu, a wraz z nimi stare układy. Powrócił Zdzisław Kapka, Jarosław Krzoska, dlaczego więc zabrakło miejsca dla Marka K?

Przecież podobno najlepszym był z najlepszych kierownikiem.

A co do Frankowskiego.

Wiśle dwa razy więcej pewnie krzyknął i stąd nie podpisanie umowy.

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ... A on zawsze wyjątkowo na grosza był cięty.

Tak się kolego składa, że Marek Konieczny jest mi bardzo dobrze znana osobą. I te teorie które w tej chwili podajesz są tylko i wyłącznie Twoimi domysłami i nic ponadto. Prawda jest całkowicie inna i ma całkiem inne podłoże. Dlatego napisałem Ci wcześniej, że łatwo pisać na podstawie zasłyszanych historii jak się prawdy nie zna. Co do Mietty-Mikołajewicza to z kolei sąsiad z mojego bloku którego znam odkąd pamiętam i wcale jakieś specjalne relacje go z Markiem nie łączą.

Co do Frankowskie to być może masz rację. Tutaj wiedzy nie mam.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.07.2011, 12:54
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

jak tak dalej pójdzie z Głowackim to zakończy kariere w Turcji i to jeszcze w tym roku

strasznie mi szkoda Arka , kontuzje pół kariery mu zniszczyły

a Piotr Brożek oby nie poszedł w jego ślady..
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.07.2011, 12:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

jak tak dalej pójdzie z Głowackim to zakończy kariere w Turcji i to jeszcze w tym roku

strasznie mi szkoda Arka , kontuzje pół kariery mu zniszczyły

a Piotr Brożek oby nie poszedł w jego ślady..
Tylko ze autor zapomniał napisać jaka to kontuzja czy na 2 tygodnie (a takie kontuzje to 2 razy do roku każdy piłkarz łapie, czy coś poważniejszego.
To samo o Głowackim - był lament o jego kolejnej kontuzji - ale napisać o tym ze już praktycznie wraca do gry to nie napisał.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 16.07.2011, 21:52
To możesz przytoczyć prawdę? Bo to wydaje się ciekawe co piszesz ...

A może Twoja dobra znajomośc z Markiem K powoduje, że jest to prawda subiektywna?

Tak czy tak czekam na prawdę
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 17.07.2011, 21:12
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 17.07.2011, 21:21
Oj pamiętam jaki był płacz
że Skorża taaaaaki talent blokuje, nie wpuszczajac go na boisko
Taki diament tracimy, gdy odchodził
A tu beniaminek II ligi...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.07.2011, 10:06
A ŁKS na stanowisko trenera bramkarzy zatrudnił Grzegorza Kurdziela..
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.07.2011, 10:36
Wywiad z Emilią Dolha

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2011, 10:50
No po tym wywiadzie jestem zaskoczony Wiele rzeczy jak widać nie jest takie oczywiste jak się mogło kiedyś wydawać.Sam Dolha na pewno nie bez winy ale jak widać nasi działacze swoje zrobili Dobrze że teraz mamy profesjonalistów,którzy darzą się obustronnym szacunkiem.

Odejście z Wisły było błędem?

,, Błędem nie było to, że odszedłem do Lecha, ale to, że w ogóle opuściłem Wisłę.''

Podobno chciała na początku tego roku. Tak przynajmniej pisał "Super Express".

,,Wisłę mam w sercu już do końca życia, więc w Krakowie zjawię się na pewno z moją córką.''

Szacunku zapewne już nie odzyska ale jakąś część win odkupił chyba co nie ?
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 18.07.2011 o godz. 10:55.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.07.2011, 11:00
Jeśli prawdziwe są te cyfry, które w wywiadzie padły, to trochę inaczej patrzę na tę "zdradę".
U mnie też szacunku nie odzyska (nagrabił sobie kilkoma wywiadami "frustrata"), ale winy faktycznie dużo mniej u niego, a więcej u naszych pseudodziałaczy...
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2011, 11:01
dla mnie trochę dziwne, że taki wywiad o tych wszystkich kulisach pojawia się dopiero teraz, no chyba, że były wcześniej, ale nie przypominam sobie.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 18.07.2011, 11:01
Chłopak wiele wyjaśnił i przynajmniej ja mu wierzę , bo wszyscy orientujemy się jak nieprofesjonalna była wtedy Wisła. Wierzę także , że my jako klub i kibice znaczymy dla niego bardzo dużo, bo w pamiętną sobotę 1 września wyglądał jakby po każdej kolejnej bramce dostawał śmiertelny cios , jak wrak człowieka.
Swoją drogą gwarantował jakość , podobną do Sergieja.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.07.2011, 12:08
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Szacunku zapewne już nie odzyska ale jakąś część win odkupił chyba co nie ?
Nie, nie odkupił. Zawsze będzie sprzedajną kur*ą i mam nadzieję, że jeśli się nie daj Boże kiedyś na Reymonta pokaże to zostanie powitany tak jak ostatnio ...

jego najlepsze zdjęcie
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.07.2011, 12:11
http://www.youtube.com/watch?v=CsZeNMiAaW4

puste słowa nic nie kosztują
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź