The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CHICK-en
Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 12:30
Jak już napisałem na Shoutboxie - jeśli mamy srać w gacie przed każdym przeciwnikiem pokroju Skonto czy też Litexu to lepiej rezygnujmy z praw do występów w europejskich pucharach - bo to i tak bez sensu.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.07.2011, 12:32
Litex też jeszcze nie awansował
obrócili losy spotkania w końcówce przegrywając 1-0

blanco napisał(a):Wyświetl post
?

Obejrzyj skrót , a potem się wypowiadaj . Litex szturmował bramkę rywali raz po raz , widać było różnicę kilku klas między tymi zespołami , w przeciwieństwie końcówki meczu Skonto-Wisła.
w III rundzie pewnie zagramy ultra defensivo , co Maaskant potwierdził meczem z Łotyszami , gdzie wystawił Sobola i Czarka.
Jednak moim skromnym zdaniem powinniśmy wyjść wysokim pressingiem, jestem pewny,że Litex będzie miał wtedy problemy jak my z Rapidem, bo po prostu nie będzie do tego przyzwyczajony. Nawet w sparingu z nimi w relacji czytałem,że kiedy Wisła wychodziła wysoko, Bułgarzy gubili się. Tu już jednak pole do popisu dla Maaskanta , choć jego decyzja może być tylko jedna.
My z Levadią też
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 15.07.2011, 12:33
By wygrać ze Skonto wystarczy, by Mały nie wykonywał rzutów rożnych,wolnych, karnych. Nie wiem czemu on jest wybrany do ich wykonywania ale nie potrafi tego robić, te piłki to tzw ''baloniki'' trochę w stylu Pablo Alvareza, niech robi to Melikson,Garguła, ktokolwiek byle nie on, bo w ostatnim meczu nie mogłem patrzeć na te wszystkie wrzutki. Powinniśmy sobie poradzić ze Skonto a z mistrzem Bułgarii wszystko będzie zależeć od piłkarzy czy będą grać na 100% i będziemy widzieć walkę o każdą piłkę czy też odpuszczą i przejdą koło meczu.
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.07.2011, 12:35
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
A wygrana Luitexu z Morgenem baaardzo szczęsliwa, obie bramki rezerwowego.
Jeden ze skrótów meczu jest bardzo mylący.

W drugim skrócie widać że Litex miał jeszcze kilka okazji do strzelenia goli:

http://www.youtube.com/watch?v=4yfw3tZqPvU
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.07.2011, 12:37
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze że tak myślą. Jesli chłopakom wyjdzie mecz i zagraja na 100% koncentracji to zaskoczymy Bułgarów.

A wygrana Luitexu z Morgenem baaardzo szczęsliwa, obie bramki rezerwowego.
Troszke się nagrzaliście jakby mówili że są faworytami..
Zresztą to nie jest głos całej drużyny i ludzi mieszkających w Bułgarii tylko jednego zawodnika,a ktoś juz puszcza farmazony że "W Bułgarii są zadowoleni z losowania" , to tak jakby koleś z Bułgarii wyciął jeden post z naszego forum i uwazał je za głos ogółu, za wszystkich kibiców, piłkarzy, sztab szkoleniowy i 40 mln kraj ..

Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Mogren - Litex 1:2 (el. LM)
Skład Litexu:
Petar Zanev
Džamal Berberović
Hristo Yanev
Wellington
Thiago Miracema (71' Momchil Tsvetanov - gole: 77' 79')
Célio Codó (64' Svetoslav Todorov)
Georgi Milanov (78' Robert Flores)
Plamen Nikolov
Neboysha Yelenkovich(Kap.)
Nikolay Bodurov

Wisła - Litex 2:1 (Sparing)
Skład Litexu:
Aleksandrov
Barthe
Berberovic
Nikolov
Jelenkovic
Milanov
Rumenov (55' Zdravchev)
Tsvetanov
Popov
Todorov
Dermanovic (55' Nene)

Skład Wisły:
Pareiko
Lamey
Jaliens
Jovanović (60' Bunoza)
Paljić
Sobolewski
Wilk (46' Nunez)
Melikson (46' Kirm)
Małecki
Genkov (67' Boguski)
Iliev (67' Garguła)

Z tego sparingu z Litexem 6 zawodników Litexu zagrało w pierwszym meczu eliminacyjnym. Wisła natomiast wyszła w sparingu na Litex podstawowym składem. Nie było wtedy tylko Chaveza.

Nie ma wątpliwości, że to będzie całkiem inny mecz.
Mimo wszystko trzeba odliczyc Lameya, Jovanovica, Nuneza i Ilieva, ledwo raczkowali w Wiśle wtedy. Jeszcze jest mecze ze Skonto i trochę czasu na przygotowania. I powinno to lepiej wyglądać.
Zresztą.. to sparing.

Poza tym poczekajmy może na wyniki meczów Wisły i Litexu z rywalami
Ostatnio edytowane przez CH. : 15.07.2011 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Stary 15.07.2011, 12:37
Morgen powinien dostać jeszcze parę bramek, ale niezłą robotę wykonał ich bramkarz
Odpowiedz cytując
tommasi
Member

Od: 08.2006

Stary 15.07.2011, 12:41
CHICK-en napisał(a):Wyświetl post
Jak już napisałem na Shoutboxie - jeśli mamy srać w gacie przed każdym przeciwnikiem pokroju Skonto czy też Litexu to lepiej rezygnujmy z praw do występów w europejskich pucharach - bo to i tak bez sensu.
1906% poparcia , gdyby nie reforma Platiniego to teraz gralibysmy np. z Benfica a pozniej z Lyonem - wiec naprawde nie przejmujmy sie Liteksem . Chcac cokolwiek znaczyc w Europie MUSIMY z takimi klubami wygrywac.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 15.07.2011, 12:43
My po prostu po Levadiach,Karabachu, Dinamo Tbilisi, Valerendze boimy się już wszystkiego w wykonaniu naszych piłkarzy
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 12:44
panowie jak Slask dalej przejdie i levski sofia to mamy wspolny wyjazd do bułgarii w tym samym czasie
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Stary 15.07.2011, 12:45
@ Matti1231- Naprawdę w to wierzysz ?
@ tommasi - Dziękuję, dziękuję
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.07.2011, 12:45
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
panowie jak Slask dalej przejdie i levski sofia to mamy wspolny wyjazd do bułgarii w tym samym czasie
Nie Levski tylko Lokomotiv.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2011, 12:46
Matti1231 napisał(a):Wyświetl post
A to Litex już przeszedł Mogrena Budve, że wszyscy myślą o grze z tym zespołem ?
Przecież może się okazać , że parą III rundy będzie Skonto-Morgen
Taa, a może od razu taki finał LM (zakładając inne losowanie).
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2011, 12:47
Z taką grą jak ze Skonto, z Liteksem nie mamy czego szukać. Skupmy się jednak na razie na rewanżu z Łotyszami.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 12:49
Edson napisał(a):Wyświetl post
Nie Levski tylko Lokomotiv.
soryy faktycznie lokomotiv
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 15.07.2011, 12:52
Legia i Śląsk mają trochę więcej szczęścia, ominęli najmocniejszych. Legia gra z kimś z pary FK Mińsk/Gaziantepspor, a Śląsk z kimś z pary FK Metalurg Skopje/PFC Lokomotiv Sofia. Zakładając że Śląsk przejdzie.

Litex był nierozstawiony, a Lokomotiv rozstawiony, ciekawe

Jak wygląda sytuacja z meczami na R22? możemy rozgrywać jak leci czy tylko do fazy grupowej, a potem zagadka?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:53
Oj, płaczki płaczki. Nic tylko narzekać.
Mistrzostwo Polski, źle styl nie ten. Zwycięstwo w pucharach też źle bo styl nie ten. Żenada.
"Nie od razu Kraków zbudowano", budujemy drużynę kolejnymi etapami, mamy okres przygotowawczy, ślepy by to zobaczył, ale nasze płaczki nic tylko wieszczą koniec świata.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.07.2011, 12:53
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Z taką grą jak ze Skonto, z Liteksem nie mamy czego szukać. Skupmy się jednak na razie na rewanżu z Łotyszami.
Dokładnie.

Jeśli w rewanżu zaprezentują się na dobrym poziomie to można wtedy liczyć szanse z Mistrzem Bułgarii.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.07.2011, 12:55
WISŁA/skonto - liteks/mogren
ŚLĄSK WROCŁAW/ dundee- m skopje/l sofia
legia- minsk/gaziantepspor

Losowania w tym sezonie europejskich pucharów nam sprzyjają. Wszystkie polskie drużyny mogły trafić o wiele gorzej. Mam nadzieje że ten sezon będzie przełomem pod względem zdobyczy punktowych do rankingu krajowego (liczę na Śląska i Wisłe bo legia mnie nie obchodzi)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:59
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.

Jeśli w rewanżu zaprezentują się na dobrym poziomie to można wtedy liczyć szanse z Mistrzem Bułgarii.
Eeeee tam będzie coraz gorzej, zadowolony

Ileż można pisać takie żenujące teksty, cały długi sezon przed nami ale nasi facho(f)cy juz piszą że nie mamy czego szukać i to na podstawie jednego meczu. Ręce opadają.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.07.2011, 13:01
Litex ma dobrą obronę.
W 30 meczach ligowych stracili 13 bramek.

Wybaczcie że piszę o Litexie i Wiśle w następnej rundzie.
Dla mnie prawa Marphyego typu " Jeżeli coś nie może się udać - nie uda się napewno." są tylko żartem.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.07.2011, 13:03
Ja chcę przypomnieć tylko ,że pierwszy mecz Wisła grała na wyjeździe a jak wyglądała gra na wyjazdach Wisły w tamtym sezonie to chyba wszyscy wiemy! Mecz na Reymonta pokaże jak drużyna się prezentuje! Ja stawiam ,że wygramy u siebie spokojnie 2 lub 3 do 0.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 15.07.2011, 13:06
milosz napisał(a):Wyświetl post
Eeeee tam będzie coraz gorzej, zadowolony

Ileż można pisać takie żenujące teksty, cały długi sezon przed nami ale nasi facho(f)cy juz piszą że nie mamy czego szukać i to na podstawie jednego meczu. Ręce opadają.
Taa... wystarczy że widzę jak się obrona z Chavezem na czele prezentuję.

Na podstawie jednego meczu ? Nie. Na podstawie całego sezonu , obrona jest taka słaba , że byle kto może strzelić. Wisła trafi na mocniejszego przeciwnika , pressing i hola hola bya bya.

Odpowiedz cytując
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 15.07.2011, 13:07
Calkiem ciekawy rywal kibicowsko.
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 15.07.2011, 13:07
Witam, oto moja mała analiza:

Bardzo bym chciał, żeby Morgen jakimś cudem przeszło Litex. Litex to już nie jest kopciuszek jak w meczach z Widzewem, tak samo jak Bułgaria przestała być słabsza od nas piłkarsko. Zresztą pragnę przypomnieć, że Widzew przegrał w Bułgarii: 28.07.1999 r. Litex Łowecz - Widzew Łódź 4:1 (1:0) - sugeruje to bardzo ciężki wyjazd.

Zresztą w Bułgarii zawsze królowały drużyny ze stolicy, Łowecz jest tam silny od dekady. Oto jakie miał wyniki w sezonie:

http://boisko.info/bulgaria/liga-bulgarska/

A zatem jedna porażka! U siebie nie przegrał ani razu. Dodatkowo polecam Wam bardzo ten link - http://en.wikipedia.org/wiki/PFC_Litex_Lovech_in_Europe

Widać, że to solidna ekipa, trochę nawet pechowa w niektórych meczach. Wisła z obecnym zgraniem i siłą ma nikłe szanse - trzeba bardzo się poprawić. Można też zadzwonić do Żiliny po radę jak ich przejść

Ostatnio edytowane przez PeterSett : 15.07.2011 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2011, 13:11
Powtórzę, zakładając że do naszej konfrontacji z Bułagarami dojdzie - mecz wyjazdowy Wisły w III rundzie będzie decydujący.
I bardziej od jakości gry ze Skonto chciałbym sensownych zmian w jedenastce, dokonanych przez trenera.W meczu z Litexem zaś konkretnie nie wyobrażam sobie tolerowania takiej gry w wykonaniu Małeckiego i Jaliensa. Generalnie uważam że Jaliensa powinien zastąpić Bunoza.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2011, 13:13
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Taa... wystarczy że widzę jak się obrona z Chavezem na czele prezentuję.

Na podstawie jednego meczu ? Nie. Na podstawie całego sezonu , obrona jest taka słaba , że byle kto może strzelić. Wisła trafi na mocniejszego przeciwnika , pressing i hola hola bya bya.
No tak to dopiero nieszczęście cały rok narzekania a tu ... Wisła Mistrzem Polski .
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2011 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.07.2011, 13:14
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
Witam, oto moja mała analiza:

Bardzo bym chciał, żeby Morgen jakimś cudem przeszło Litex. Litex to już nie jest kopciuszek jak w meczach z Widzewem, tak samo jak Bułgaria przestała być słabsza od nas piłkarsko. Zresztą pragnę przypomnieć, że Widzew ]przegrał w Bułgarii:][COLOR=Black] 28.07.1999 r. Litex Łowecz - Widzew Łódź 4:1 (1:0) - sugeruje to bardzo ciężki wyjazd.
TAK, akurat wynik jakiegos meczu tam sprzed.. 12 lat odwzierciedla nasze szanse w tym meczu.. ludzie trzymajcie mnie..
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.07.2011, 13:14
Losowanie niezłe, ale mogło być lepsze Ja po cichutku liczyłem na Ekranas Ponieważe, czy Shamrock Rovers, ale Litex (jakoś nie wierzę w to, aby Mogren awansowało do następnej rundy) jest w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.07.2011, 13:18
Nie wiem po co niektorzy w ogole myślą o graniu w LM, gdzie żadnych ogórków nie będzie, skoro mecz z Litexem czy rewanż na R22 ze Skonto powoduje u was tyle stresów...
trzeba wierzyć że sie uda i tyle.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 15.07.2011, 13:21
milosz napisał(a):Wyświetl post
No tak to dopiero nieszczęście cały rok narzekania a tu ... Wisła Mistrzem Polski.
W Wiśle Mistrzostwo Polski to jest nic , wszystko weryfikują Europejskie Puchary , ostanie lata pokazały czym jest Mistrzostwo Polski...

Nie ważne na kogo trafimy , tak czy siak będzie ciężko i będą męczarnie , ale z każdej potyczki wyjdziemy jako zwycięzcy

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów