The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 12:02
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie nie, i jeszcze raz nie. Nie wiadomo kto będzie naszym potencjalnych rywalem bo losowanie jest po 3 rundzie więc jak ktoś rozstawiony odpadnie to nie jego pogromca będzie w gronie rozstawionych tylko kolejna drużyna z najwyższym rankingiem.
Faktycznie losowanie już po III rundzie. Co nie zmienia praktycznie nic w kontekście tego, że 3-4 rywali z tej listy będzie.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.07.2011, 12:02
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mistrz Bułgarii czyli piłkarsko kraju którego drużyny można powiedzieć że z jakaś tam regularnością grały w LM. (CSKA Sofia czy Lewski Sofia). Generalnie w pucharach zachodzili dalej niż my.
Lepsi od strony technicznej Bułgarzy będą ciężkim przeciwnikiem. Musimy być dobrze przygotowaniu od ustronny fizycznej bo nie damy rady.
Fałszywych informacji proszę nie przekazywać. Ostatni sezon i jedyny na przestrzeni ostatnich 10 lat z bułgarskim zespołem w lidze mistrzów był sezon 06/07. Lewski trafił do grupy z Chelsea, Barcą i Werderem i zdobył 0 punktów(w sumie nie dziwię się). Generalnie po krótkiej analizie widzę że największym europejskim sukcesem był zeszły rok kiedy 2 zespoły z Bułgarii, Levski oraz CSKA weszły do fazy grupowej LE. Nasz rywal odpadł w III rundzie LM z Zyliną a następnie w IV LE z Debrecenem.

I jeszcze apropo poprzedniego meczu z Molde. Nie sugerowałbym się niskim wynikiem ze słabą drużyną(Czarnogóra to naprawdę jest jedna z najsłabyszch lig w Europie o ile nie najsłabsza). Najpierw Liteks sam sobie bramkę strzelił(dosłownie) potem przeprowadzili tak zwaną "Levadię" na bramkę Czarnogórców. Całe szczęście dla Bułgarów jeden z ich napastników błysnął formą:4 minuty 2 bramki i do widzenia.
Ostatnio edytowane przez Proximus : 15.07.2011 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.07.2011, 12:03
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
porównajcie jak Lech miał rok temu na tym etapie Sparte. Rywal nieporównywalnie silniejszy od Liteksu. Przejdzmy Skonto, mamy drugi mecz jak cos z Liteksem u siebie co myśle jest dużym naszym plusem.Będzie dobrze.
Lech na tym etapie to miał chyba Dinamo Tiblisi, przegrywając ze Spartą mieli wstęp do LE
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Granie takie jak ze Skonto musi się szybko skończyć, bo po Litexie będzie płacz. Dobrze, że pierwszy mecz na wyjeździe.

Chociaż ewentualne baty od Bułgarów to nie wygląda tak tragicznie jak od Litwinów, czy Kazachów
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Gdyby nie rewanż u siebie byliby dla mnie faworytem.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Dla mnie te lipcowe losowania, które odbywają się pomiędzy meczami danej rundy są fatalne ze wzgledów psychologicznych - automatycznie całe forum a obawiam się, że i piłkarze myślami wędrują ku kolejnemu przeciwnikowi. I pół biedy jeśli w pierwszym meczu padł rezultat praktycznie gwarantujący awans. Niestety wynik z Rygi to minimum, które należało osiagnąć. Teraz każda przypadkowa bramka Sconto, która jak widzieliśmy może paść bez problemu, postawi nas w dramatycznej sytuacji - wejdą nerwy, usztywnienie i awaria będzie blisko. Nie chcę karakać ale optymizmu we mne po meczu w Rydze jest niewiele. O wiele lepszy jest wynik Litexu (2-1 na wyjeździe), który nawet w przypadku straty jednej bramki daje jeszcze awans. Obyśmy znowu nie obudzili się z ręką w nocniku i z opłaconymi przedwcześnie biletami lotniczymi do Sofii...
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Tampere, BATE, Debrecyn czy Zilina
My Levadia i Karabach.

TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Lech na tym etapie to miał chyba Dinamo Tiblisi, przegrywając ze Spartą mieli wstęp do LE
Nie masz racji. Lech grał w II rundzie z Baku a w III ze Spartą z którą odpadł i trafił do eliminacji do LE i tam wyrał z DNIPRO.

Dla ciekawostki
Litex jest w rankingu klubów na 172 miejscu a my na 155
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 15.07.2011 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
sounds_good
Member

Od: 06.2009

Nie nie, i jeszcze raz nie. Nie wiadomo kto będzie naszym potencjalnych rywalem bo losowanie jest po 3 rundzie więc jak ktoś rozstawiony odpadnie to nie jego pogromca będzie w gronie rozstawionych tylko kolejna drużyna z najwyższym rankingiem.

Powiem więcej, szanse że będziemy grali z Malmo, Shamrock, Ekranas, Maribor lub HJK są prawie równe zeru. Musielibyśmy być rozstawieni więc 4 "mocniejsze" od nas musiały odpaść w trzeciej rundzie.
mr_kwolf: nie masz racji. Jeżeli drużyna z z niższym współczynnikiem pokona drużynę rozstawioną, to przejmuje współczynnik drużyny rozstawionej.
Na zawsze Wisła!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Tutaj jeszcze skrot ostatniego meczu Mogren - Litex
http://www.youtube.com/watch?v=oGm4fN0Xsrc
Nie wiem jak Wy ,ale ja sie na tym skrócie doliczyłem 3-ech bramek... Ta ostatnia była ze spalonego ?

Ps.Zobaczciie sobie reakcje strzelca po pierwszej bramce na zawodnika z nr.8 i potem nastepnego na tą samą ósemke...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2011, 12:04
Po pierwsze Sparte miał w III rundzie, a potem w IV LE pokonał Dnipro.

A jak ci się mogło pomylić Dinamo Tbillisi z Interem Baku to już nie wiem...

sounds_good napisał(a):Wyświetl post
mr_kwolf: nie masz racji. Jeżeli drużyna z z niższym współczynnikiem pokona drużynę rozstawioną, to przejmuje współczynnik drużyny rozstawionej.
O karton wódki?

PS. Zapamiętajcie raz na zawsze, że nie ma czegoś takiego jak przejmowanie współczynników. Nie czytajcie durnowatych gazet. Jeżeli losowanie jest przed roztrzygnięciem rywalizacji (tak jak było teraz) to za współczynnik pary uznawany jest współczynnik lepszego zespołu dlatego czasami jest tak, że zespół, który byłby nierozstawiony gra z zespołem nierozstawionym.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.07.2011 o godz. 12:07.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.07.2011, 12:04
Zawsze dostajemy najsilniejsza mozliwa druzyna - te losowanie sa bezsensu, gdyby Genk byl w naszej grupie to oczywiscie gralibysmy z Belgami.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2011, 12:05
Lech wygrał z Interem Baku,potem przegrał ze Spartą Prage a następnie grał mecze z Dnipro o awans do LE
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2011, 12:06
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ochłońcie - puki co to prezentujemy się o krztynę lepiej niż Skonto.

.
Pisząc o wzorcowej głupocie miałem na myśli właśnie takie teksty jak ten powyżej .

Wyjaśnijmy sobie, PÓKI CO jesteśmy lepsi od Skonto o kilka klas, a kolejny rywal jest na naszym poziomie.
Jakie to szczęście że to nie nasi niektórzy "kibice" grają w pucharach bo przed każdym meczem mieliby spodnie pełne ... wiadomo czego.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2011, 12:08
Mogren - Litex 1:2 (el. LM)
Skład Litexu:
Petar Zanev
Džamal Berberović
Hristo Yanev
Wellington
Thiago Miracema (71' Momchil Tsvetanov - gole: 77' 79')
Célio Codó (64' Svetoslav Todorov)
Georgi Milanov (78' Robert Flores)
Plamen Nikolov
Neboysha Yelenkovich(Kap.)
Nikolay Bodurov

Wisła - Litex 2:1 (Sparing)
Skład Litexu:
Aleksandrov
Barthe
Berberovic
Nikolov
Jelenkovic
Milanov
Rumenov (55' Zdravchev)
Tsvetanov
Popov
Todorov
Dermanovic (55' Nene)

Skład Wisły:
Pareiko
Lamey
Jaliens
Jovanović (60' Bunoza)
Paljić
Sobolewski
Wilk (46' Nunez)
Melikson (46' Kirm)
Małecki
Genkov (67' Boguski)
Iliev (67' Garguła)

Z tego sparingu z Litexem 6 zawodników Litexu zagrało w pierwszym meczu eliminacyjnym. Wisła natomiast wyszła w sparingu na Litex podstawowym składem. Nie było wtedy tylko Chaveza.

Nie ma wątpliwości, że to będzie całkiem inny mecz.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:09
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Lech wygrał z Interem Baku,potem przegrał ze Spartą Prage a następnie grał mecze z Dnipro o awans do LE
no tak pomyliło mi się, nie moje wspomnienia
czyli bezpośredni awans do LE gwarantuje 4 runda, 3 eliminacje?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:10
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak Wy ,ale ja sie na tym skrócie doliczyłem 3-ech bramek... Ta ostatnia była ze spalonego ?

Ps.Zobaczciie sobie reakcje strzelca po pierwszej bramce na zawodnika z nr.8 i potem nastepnego na tą samą ósemke...
Te rzeczywiście. Atmosfera musi być dobra w zespole
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Zawsze dostajemy najsilniejsza mozliwa druzyna - te losowanie sa bezsensu, gdyby Genk byl w naszej grupie to oczywiscie gralibysmy z Belgami.
Zgadza sie jak jeszcze nie bylo podzialu na koszyki losowalismy Barce albo Real, choć jesli chce sie grac w LM to taki Litex trzeba pokonać!!!
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Dwumecz bez faworyta.
Odpowiedz cytując
Tomy
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2003

W Bułgarii zadowoleni wynikiem losowania:

http://translate.googleusercontent.c...tfVHnSDIrsZFNQ
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:13
Oby pogrążył ich Bułgar.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:14
Bardzo dobrze że tak myślą. Jesli chłopakom wyjdzie mecz i zagraja na 100% koncentracji to zaskoczymy Bułgarów.

A wygrana Luitexu z Morgenem baaardzo szczęsliwa, obie bramki rezerwowego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.07.2011, 12:16
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Mogren - Litex 1:2 (el. LM)

Z tego sparingu z Litexem 6 zawodników Litexu zagrało w pierwszym meczu eliminacyjnym. Wisła natomiast wyszła w sparingu na Litex podstawowym składem. Nie było wtedy tylko Chaveza.

Nie ma wątpliwości, że to będzie całkiem inny mecz.

popieram , choc sam skład też nie jest miarodajny , bo nie wiemy czy przed ostatnim meczem drużyna litexu nie została osłabiona kontuzjami itp

choć będziemy nieznacznym faworytem , mecz eliminacji LM już nie będzie zwykłym sparingiem w czasie przygotowań .

Najgorsze co teraz możemy zrobić to być pewnym awansu do następnej rundy , Wisła powinna zapomnieć o wyniku sparingu .
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2011, 12:17
Z wyników osiąganych w pucharach widać że Litex to drużyna własnego boiska. Kluczowy będzie więc pierwszy mecz.
Co do naszego sparingu to o wyniku trzeba szybko zapomnieć mając świadomość że rywale jednak zagrali w połowie rezerwami. Decydujące będzie nastawienie mentalne i tu liczę na to że w naszym składzie jest ...mało Polaków. Takie czasy.

PS. Oczywista wpierw obowiązkowo trzeba przejść Skonto.
Odpowiedz cytując
W-U
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2011, 12:17
Witam serdecznie. Jestem kolekcjonerem Biletów z Europejskich Pucharów. Zwracam się do Was z prośbą, czy posiadacie może zbędne bilety z meczu SKONTO - WISŁA który moglibyście podarować mi do mojej kolekcji? Podobnie też szukam biletów ze spotkań domowych które Wisła zagra w Lidze Mistrzów na własnym stadionie. Jeżeli mielibyście więcej sztuk to bardzo również by mi się przydały, gdyż dzieki temu mogę dokonywać wymian z kolekcjonerami z zagranicy zdobywając inne bilety do kolekcji. Jeżeli ktoś wyrazi chęć pomocy to proszę o kontakt, najlepiej na gg: 5824205 Zapraszam również do odwiedzenia mojej strony www.warrior-ustron.com pozdrawiam
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:19
na ten dwumecz to przedewszystkim potrzeba dobrej formy Małego, Meliksona i Genkova.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.07.2011, 12:20
na ten dwumecz to przedewszystkim potrzeba dobrej formy Małego, Meliksona i Genkova.

ja bym się martwił o formę obrońców , bo w przodzie to nawet rywale sami sobie mogą strzelić . Podstawa to gra defensywna .
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
ja bym się martwił o formę obrońców , bo w przodzie to nawet rywale sami sobie mogą strzelić . Podstawa to gra defensywna .
Otóż to.Mam nadzieje że Diaz zagra za Paljica a Jova za Jaliensa i będzie dobrze!

Porównajcie sobie transfery Litexu do naszych. To jak niebo a ziemia.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.07.2011, 12:26
milosz napisał(a):Wyświetl post
Pisząc o wzorcowej głupocie miałem na myśli właśnie takie teksty jak ten powyżej .

Wyjaśnijmy sobie, PÓKI CO jesteśmy lepsi od Skonto o kilka klas, a kolejny rywal jest na naszym poziomie.
Jakie to szczęście że to nie nasi niektórzy "kibice" grają w pucharach bo przed każdym meczem mieliby spodnie pełne ... wiadomo czego.
Wolę, żeby mieli pełne gacie niż zlekceważyli przeciwnika i zafundowali nam powtórkę z rozrywki...
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.07.2011, 12:28
INDYK MYŚLAŁ O NIEDZIELI A W SOBOTĘ MU ŁEB UCIĘLI.

LUDZIE PRZEJDŹMY NAJPIERW TO SKONTO!!! PÓKI CO TO WSZYSTKO TAKIE Z GÓRY USTALONE NIE JEST.
W rewanżu nasza defensywa puści jeden/dwa farfocle ze stałych fragmentów i będziemy mieli bardzo cieplutko. Przepis na Wisłę jest bardzo prosty. Wystarczy ,żeby Pahars obejrzał mecz Śląsk-Wisła Kraków ostatni i odpowiedź ma gotową.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 12:30
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

A wygrana Luitexu z Morgenem baaardzo szczęsliwa, obie bramki rezerwowego.
?

Obejrzyj skrót , a potem się wypowiadaj . Litex szturmował bramkę rywali raz po raz , widać było różnicę kilku klas między tymi zespołami , w przeciwieństwie końcówki meczu Skonto-Wisła.
w III rundzie pewnie zagramy ultra defensivo , co Maaskant potwierdził meczem z Łotyszami , gdzie wystawił Sobola i Czarka.
Jednak moim skromnym zdaniem powinniśmy wyjść wysokim pressingiem, jestem pewny,że Litex będzie miał wtedy problemy jak my z Rapidem, bo po prostu nie będzie do tego przyzwyczajony. Nawet w sparingu z nimi w relacji czytałem,że kiedy Wisła wychodziła wysoko, Bułgarzy gubili się. Tu już jednak pole do popisu dla Maaskanta , choć jego decyzja może być tylko jedna.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów