The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 11:38
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
a 1-1? 2-2? a 0-1 i potem karne?
Tak, tak... zamuliłem się. Każdy remis daje nam awans.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.07.2011, 11:38
|el0|ManoeL napisał(a):Wyświetl post
losowanie dobre jesli nasi przejda Skonto(czego jestem osobiscie pewien) to do czaasu dwumeczu z Litexem nasza gra bedzie wg mnie o wiele lepsza...a co do IV rundy eliminacji to cos czuje ze jesli tam awansujemy to wylosujemy slabe jak na razie BATE
pzdr.
A w gr LM z kim zagramy?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.07.2011, 11:39
W IV rundzie, jeśli przejdziecie II możecie trafić na zwycięzców takich par:

Rangers/Malmo
Kopenhaga/Shamrock
BATE/Ekranas
Maccabi/Maribor
NK Dinamo/HJK
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Stary 15.07.2011, 11:41
w grupie to jeszcze nie wiem;p ale jesli teraz w tych dwoch rundach losujemy teoretycznie najsilniejszych z rywali to w oststniej mysle ze juz nie bedzie to kopenhaga czy rangersi...chociaz znajc szczescie.....
ale co tam bedziemy rozmyslac jak awansujemu
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.07.2011, 11:41
A na forum umiarkowane zadowolenie. Rywal do przejścia.

O forum Liteksu oczywiście pisze.

Ich kapitan też zadowolony. O sparingu powiedział, że grali w eksperymentalnym składzie i wynik nic nie znaczy.

Nie jestem zachwycony losowaniem. To żle, że z nimi graliśmy. Ta wygrana będzie siedziała w głowach naszych piłkarzy. Obawiam się dekoncentracji.

A na koniec. I my i Liteks nie jesteśmy jeszcze w trzeciej rundzie.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.07.2011, 11:42
Litex już 2 sezon z rzędu zdobył majstra, a w tamtym roku stracili tylko 13 bramek. Najlepszy strzelec Litexu odszedł w czerwcu do Turcji za 2mln euro.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.07.2011, 11:42
Na nasza korzysc dziala to, ze przynajmniej wg gazet, nasi skauci byli czestymi goscmi na meczach ligi bulgarskiej, m.in. Liteksu. Powinnismy ich miec dobrze rozpracowanych.
http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...d=1649937.html
Oni sie teraz wzmocnili zawodnikami z Ameryki Poludniowej i rezerowymi z Francji, ten Josse wyglada nawet dobrze, reszta to no-name. Lige zaczynaja tydzien pozniej niz my wiec kolejny plus. Mamy duze szanse, zwlaszcza, ze rewanz u siebie.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.07.2011, 11:43
Z litexu na uwagę w moim mniemaniu zasługuja następujący gracze:

Alexandre Barthe - francuski obrońca który strzelił w zeszłym sezonie 3 bramki w lidze - 650 tysięcy euro

Hristo Yanev - ofensywny pomocnik (5 bramek w 36 meczach) 600 tysięcy euro

Maxime Josse - obrońca 24 lata, mający za sobą mecze w lidze francuskiej Sochaux (grał ogony w ostatnich dwóch sezonach)

Georgi Milanov - ofensywny pomocnik 19 lat, wycena 500 tysięcy euro w poprzednim sezonie 4 bramki w 30 występach (bez asyst)

Svetoslav Todorov - napastnik 32 lata 25 meczy 8 bramek w zeszłym sezonie w lidze bułgarskiej

Reasumując nie ma się czego bać i nie rozumiem ludzi którzy uważają to losowanie za złe. Litex nie imponuje szczególnie napastnicy wygladają u nich blado tak że przy odpowiedniej mobilizacji awans powinien być w kieszeni.

Stadium Litexu ma pojemność 7500 kibiców więc kotła nie będzie

jeśli chodzi o Europejskie Puchary to w sezonie 2009/2010 przegrał na wyjeździe z BATE 0:4 i wygrał u siebie 1:0 w elimacjach do LE
Sezon 2010/2011 to wygrana z Rudar Pljevlja (poziom Skonto) 1:0 oraz 4:0 u siebie w II rundzie kwalifikacji a potem w III porażka z MKS Ziliną 1:3 oraz 1:1 u siebie.
W kwalifikacjach do LE przegrali z Debrecynem 0:2 oraz 1:2

Jak dla mnie nie ma się czego bać
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 15.07.2011, 11:43
Powiedzmy sobie szczerze, że obecna droga do Ligi Mistrzów jeszcze nigdy nie była taka łatwa jak jest w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 15.07.2011, 11:44
porównajcie jak Lech miał rok temu na tym etapie Sparte. Rywal nieporównywalnie silniejszy od Liteksu. Przejdzmy Skonto, mamy drugi mecz jak cos z Liteksem u siebie co myśle jest dużym naszym plusem.Będzie dobrze.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2011, 11:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W IV rundzie, jeśli przejdziecie II możecie trafić na zwycięzców takich par:

Rangers/Malmo
Kopenhaga/Shamrock
BATE/Ekranas
Maccabi/Maribor
NK Dinamo/HJK
Nie nie, i jeszcze raz nie. Nie wiadomo kto będzie naszym potencjalnych rywalem bo losowanie jest po 3 rundzie więc jak ktoś rozstawiony odpadnie to nie jego pogromca będzie w gronie rozstawionych tylko kolejna drużyna z najwyższym rankingiem.

Powiem więcej, szanse że będziemy grali z Malmo, Shamrock, Ekranas, Maribor lub HJK są prawie równe zeru. Musielibyśmy być rozstawieni więc 4 "mocniejsze" od nas musiały odpaść w trzeciej rundzie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.07.2011 o godz. 11:48.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.07.2011, 11:47
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy sobie szczerze, że obecna droga do Ligi Mistrzów jeszcze nigdy nie była taka łatwa jak jest w tym sezonie.
Dokładnie, jedna z najłatwiejszych. Jeśli teraz damy ciała, to ja nie wiem, co będzie z naszym klubem
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2011, 11:48
Elefant napisał(a):Wyświetl post
To żle, że z nimi graliśmy. Ta wygrana będzie siedziała w głowach naszych piłkarzy. Obawiam się dekoncentracji.
Też bym się obawiał, gdyby naszym trenerem nadal był Skorża albo Kasperczak, a połowę składu stanowili Polacy.

Maaskant dobrze wie, że sparing to tylko sparing, że Liteks nie grał w najsilniejszym składzie itd.

Rywal nie za łatwy, ale też nie poza naszym zasięgiem.

Ale najpierw trzeba przejść Skonto.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2011, 11:49
Kiedyś aby awansować do LM trzeba było eliminować Real lub Barcelonę, więc każde narzekanie definiuję jako wzorcową głupotę, lub wzorcową płaczkowatość ... nie wiem co gorsze.

Sytuacja jest prosta. Jesteśmy zdecydowanymi faworytami ze Skonto i mamy realne szanse wyeliminować Bułgarów będących w naszym zasięgu. Trzeba po prostu zrobić swoje. I tyle.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2011 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 15.07.2011, 11:49
kamilo584 napisał(a):Wyświetl post
Kogo my sie boimy ? Jakiegoś Litexu , łatwiejszej drogi do LM nie mogliśmy sobie wyobrazić.JEŚLI ICH NIE ZLEKCEWAZYMY TO PEWNY AWANS nasz , oczywiscie jeśli najpierw pokonamy SKONTO
ale sie co po niektórym w dupkach przewraca - Litex to drużyna pokroju Śląska już widzę jak gramy dwumecz ze Śląskiem i mamy "pewny awans"

Ochłońcie - puki co to prezentujemy się o krztynę lepiej niż Skonto.

Pewnie jak zagramy na 100% awans jest jak najbardziej prawdopodobny, ale na razie to jakie my mamy podstawy zeby uważać się za zdecydowanego faworyta ? Sparing Litex był wtedy w gorszej dyspozycji fizycznej od nas.

Przejdźmy najpierw Skonto a potem trzeba będzie podejśc do tego dwumeczu jak do meczu o awans do samej LM. Determinacja i wola zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 15.07.2011, 11:50
Elefant napisał(a):Wyświetl post
A na koniec. I my i Liteks nie jesteśmy jeszcze w trzeciej rundzie.
Ale Liteks jest znacznie blizej. 2-1 na wyjezdzie jest bardziej korzystne niz 1-0. Budva musi strzelic przynajmniej 2 bramki, a Skonto wystarczy jedna by wyrownac stan dwumeczu.

Powiem tak. Ja obawiam sie Liteksu. Uwazam, ze jest to zespol niebezpieczny i o awansie moga decydowac detale lub łut szczescia. Mam nadzieje, ze my nie bedziemy sie sugerowac wynikiem sparingu bo jak widac Bulgarzy grali w polowie rezerwowym skladem. Poza tym licze, ze przez te kilkanascie dni jakie sa do meczu w Loveczu ogarniemy sie na tyle by prezentowac jakis solidny poziom. Bo jesli z Bulgarami zagramy tak jak ze Skonto to Boze miej nas w swojej opiece. No chyba, ze Bulgarzy to jednak ogorki ale na to bym nie liczyl.

Mamy minimalna przewage przed tym dwumeczem. Rewanz gramy u siebie i przed rewanzem bedziemy juz po jednym meczu ligowym. Zawsze to jakis plusik po naszej stronie.
Jesli w Bulgarii osiagniemy bramkowy remis badz nawet minimalnie jedna bramka przegramy ale cos strzelimy to o awans w rewanzu powinnismy byc spokojni. Wazny jest ten pierwszy mecz, pokaze on nasza dyspozycje i to jaka naprawde druzyna jest Liteks.
Ostatnio edytowane przez River : 15.07.2011 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.07.2011, 11:51
Mistrz Bułgarii czyli piłkarsko kraju którego drużyny można powiedzieć że z jakaś tam regularnością grały w LM. (CSKA Sofia czy Lewski Sofia). Generalnie w pucharach zachodzili dalej niż my.
Lepsi od strony technicznej Bułgarzy będą ciężkim przeciwnikiem. Musimy być dobrze przygotowaniu od ustronny fizycznej bo nie damy rady. Przypuszczam, że mamy słabszy zawodników. Nawet patrząć na nasz sparing z nimi to my chyba graliśmy z kontry.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.07.2011 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Rywal na naszym poziomie. Nasza forma musi iść bardzo w górę w ciągu tych 2 tygodni.Poziom z przedwczoraj to pewne odpadnięcie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

FearTS napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie
Genk Partizan
Rosenborg - Plzen
Standard - Zurich
Benfica - Trabzonspor
Dynamo Kijów - Rubin
OB - Panathinaikos

Mocni grają z mocnymi

co to za druzyna to OB.
Odense.

Pogrubione pary grają z innej drabinki i tam było oczywistym, że będą mecze mocnych z mocnymi.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.07.2011, 11:52
Ja nie wiem na kogo my musielibyśmy trafić, aby nie srać w pory za każdym razem, aby nie mówić po odpadnięciu, że było ciężko, że przeciwnik nie ten. !!!!!! Teraz jest taka szansa!!!!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.07.2011, 11:52
Tutaj jeszcze skrot ostatniego meczu Mogren - Litex
http://www.youtube.com/watch?v=oGm4fN0Xsrc
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.07.2011, 11:53
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
Święte słowa. Obecne drogi w ogóle mają to do siebie, że nigdy nie były, a są.

Co do naszych eliminacji. Uważam, że nie wolno nam się ponieść fantazji. Trzeba zagrać ostrożnie, ze świadomością, że to przeciwnicy muszą zaatakować. Wtedy o wynik jestem spokojny. Potem będzie gwizdek, awans i czas na rozmowę o Liteksie. Nie odwrotnie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.07.2011, 11:53
zeby sie tylko nie rozprezyli, bo juz z nimi wygrali...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 11:54
mieszanka Francuzów z Brazylijczykami
dp tego jakiś Urugwajczyk świeżo przybyły z przeszłością w Villareal
młodzi Brazylijczyki przyjechali to im bedzie mocno na promocji zależało
Niby stracili najlepeszego zaowdnika ale ci Francuzi w miare solidnie wygladaja
Gorszy byłby tylko Slovan, ja mam spore obawy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja Wam przypominam, że żeby zagrać z Litexem musimy wygrać lub bezbramkowo zremisować ze Skonto na R22.
A ja jeszcze dodam ,ze Litex tez msi osiagnac korzystny wyni,wiec nie dzielmy jeszcze skóry na niedźwiedziu.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Zobaczcie
Genk Partizan
Rosenborg - Plzen
Standard - Zurich
Benfica - Trabzonspor
Dynamo Kijów - Rubin
OB - Panathinaikos

Mocni grają z mocnymi

co to za druzyna to OB.
Odense ?

Tam gdzie grał Onyszko przed porotem do Polski czołowy klub Danii
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Zobaczcie
Genk Partizan
Rosenborg - Plzen
Standard - Zurich
Benfica - Trabzonspor
Dynamo Kijów - Rubin
OB - Panathinaikos

Mocni grają z mocnymi

co to za druzyna to OB.
Tampony

A tak na serio to wicemistrz Danii, w której wszystkich równo leje Kopenhaga.
Ale raczej dość dobra drużyna
Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Stary 15.07.2011, 11:59
Trzeba to jasno powiedzieć, łatwo nie będzie. Musimy zagrać na 100% a wtedy możemy myśleć o awansie. To jest pierwszy warunek, drugi to ten że drużyna musi 'dojść' do siebie po ciężkich treningach, grać swoje, to co potrafią. Jak ktoś już pisał, z formą z meczu w Rydze nie mamy raczej szans. Głęboko wierze w awans, jednak nie zapominam o Skonto
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

arti napisał(a):Wyświetl post
Rywal na naszym poziomie. Nasza forma musi iść bardzo w górę w ciągu tych 2 tygodni.Poziom z przedwczoraj to pewne odpadnięcie.
Dokładnie.

Dlatego też nie ma sensu sugerować się wygranym sparingiem z Litexem, bo zarówno my, jak i oni będziemy za 2 tyg na zupełnie innym etapie sezonu i gra obu ekip powinna wyglądać zupełnie inaczej. Oby nasza lepiej.

Nie można narzekać na losowanie, to są eliminacje do Ligii Mistrzów, tu nie grają ogóry.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mistrz Bułgarii czyli piłkarsko kraju którego drużyny można powiedzieć że z jakaś tam regularnością grały w LM. (CSKA Sofia czy Lewski Sofia). Generalnie w pucharach zachodzili dalej niż my.
Lepsi od strony technicznej Bułgarzy będą ciężkim przeciwnikiem. Musimy być dobrze przygotowaniu od ustronny fizycznej bo nie damy rady.
O czymś nie wiem? Jedynie co oni regularnie robili to odpadali mając "łatwego" rywala. Tampere, BATE, Debrecyn czy Zilina
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów