The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1227
Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2011, 22:55
a kontuzja meliksona okazała się dzieki Bogu tylko zwichnięciem. dobry news na zakonczenie dnia
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.07.2011, 22:59
ładne podanie Maora
http://www.youtube.com/watch?v=pfuCWRGxnSI
Akcja po której prawie padła bramka
http://www.youtube.com/watch?v=_NmNPq8MHEM
I faul na Maorze
http://www.youtube.com/watch?v=ZrFUxFM2wBw
Swoja drogą ten co faulował to nie ten gośc co został zdyskwalifikowany za dwa podobne wejścia?

I bramka dla Wisły http://www.youtube.com/watch?v=BO8iKVXWih4
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.07.2011, 23:06
Tak właśnie sobie wyobrażałem ten mecz. 0:0 lub wygrana jedną bramką. OK przyjmę zasadę, że zwycięzców się nie sądzi. Liczę na dobrą grę w rewanżu i pomyślne losowanie. Dzisiejsze spotkanie to już historia.
What's new?

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.07.2011, 23:08
River napisał(a):Wyświetl post
Nasi potencjalni rywale w III rundzie (zakladajac, ze obronia zaliczki z pierwszych meczow):

Genk (zaczyna w III rundzie)
Plzno
Ekranas
Maribor
Litex
Slovan
Shamrock
Zestafoni
Maccabi
Malmo
HJK Helsinki

Poza Genkiem wygrac mozna z kazdym ale do tego potrzeba zdecydowanie lepszej dyspozycji niz dzisiaj.
W piątek trzymać kciuki za Shamrock albo Maribor bo inaczej może być po zawodach. Oczywiście pod warunkiem, że przepchniemy się przez II rundę.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.07.2011, 23:09
W sumie już mi przeszła palpitacja serca.
......

Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na dalsze mecze, wspierać zawodników i trenera. Widać Maaskant tez nie jest w najlepszym nastroju, ciężkie tygodnie przed nim a z nami też nie ma łatwego życia.

Zobaczymy jak będzie dalej, póki co, o bramkę jesteśmy lepsi.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.07.2011, 23:09
czy Laizans bedzie mogl u nich zagrac w rewanzu?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.07.2011, 23:12
Gordian napisał(a):Wyświetl post
W piątek trzymać kciuki za Shamrock albo Maribor bo inaczej może być po zawodach. Oczywiście pod warunkiem, że przepchniemy się przez II rundę.
Jeśli już kogoś bym sobie miał życzyć to bym zdecydowanie wybrał Ekranas.. Nie dość, że słabiutkie to do tego strasznie blisko, a to też ważny aspekt.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2011, 23:13
3 runda trzecią ale to co jest w 4 mówi jasno ,,z czym do czego''
Tak to wygląda,Wisła eliminuje Kopenhage lub RangersHmm

Impossible is nothing
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2011, 23:14
Jestem rozczarowany grą!!! Nie tak to sobie wyobrażałem. Drodzy Forumowicze, nie tak to powinno wyglądać. Graliśmy z pół amatorskim zespołem a ja nie zobaczyłem tam 2 akcji bramkowych. Ja nie wiem co może być w kolejnych rundach, ale jeśli nie będzie grał Melixon i Iliew to nas nie ma! A co do obrony i do "o wielce doświadczonego Jelinsa" to powiem tyle- wracaj skąd przyszedłeś chłopie, nie kompromituj się!:/ Gra jest na poziomie jakiegoś 1 ligowca. I teraz właśnie wychodzi to co pisałem dobrych kilka dni temu, brak ogrania, zły system gier w lidze!!! Na Skonto może to wystarczyć, chodź do końca nie jestem pewien, bo jak przycisnęli, to mogli WYGRAĆ. W następnych rundach nie mamy szans z taką grą. Dobranoc!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2011, 23:16
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Lech Poznań rok temu też sie potwornie w lipcu męczył z Azerami z Baku,wyeliminował ich dopiero po karnych.A potem ogrywał Juve,Manchester City i Salzburg.Wierze jak Wisła odzyska szybkośc,świeżośc to będziemy osiągac podobne wyniki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.07.2011, 23:17
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
, bo jak przycisnęli, to mogli WYGRAĆ. W następnych rundach nie mamy szans z taką grą. Dobranoc!!!
o jakim wygraniu meczu ty mówisz , skoro Skonto zaczeło cokolwiek kopać gdy walczyło do upadłego o marny remis
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 13.07.2011, 23:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
o jakim wygraniu meczu ty mówisz , skoro Skonto zaczeło cokolwiek kopać gdy walczyło do upadłego o marny remis
Marny remis to myśmy mieli gdyby nie swojak. Akcja z 90 minuty to by była na wygraną, gdyby strzelili z rożnego. Więc w sytuacjach podbramkowych amatorskie Skonto na plus. O takim meczu mówię!

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.07.2011, 23:19
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post

Impossible is nothing
Hahahahahaha

I zaczyna się

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Mike
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 13.07.2011, 23:20
Nie wiem ale faktycznie my chyba nie umiemy nie płakać po meczu, nawet wygranym. W pierwszej połowie ze 2 razy wyszli z kontrą a my musieliśmy cały czas ich rozrywać - zwróćcie uwagę, że nawet Melikson nie miał tej szybkości na której przyzwyczaił nas operować w lidze, a Małecki nie wygrał chyba żadnego pojedynku bo nie miał szybkości - zmęczenie. Nie wymagajcie, że 2-3 dni po ciężkich treningach będą wyglądać świeżo, biegać przez 90 minut (biegali przez 70, potem zaczęły się schody) a przeciwnicy zauważą co się stało z piłką jak nasi będą 2 metry dalej! Gra w drugiej połowie "w dziada" w obronie miała na celu podmęczenie przeciwnika, żeby w końcówce nie brakło sił w gonieniu kogoś przy kontrze - przykład faulu Wilka na piłkarzu z nr'em 11 - myślę że takiego rajdu nie zrobi za tydzień bo nie będzie aż tyle szybszy, a już na pewno nie zrobi jeśli zagra od początku.
Jeśli coś mnie martwi to nie to, że byli dzisiaj w delikatnie mówiąc średniej formie a to czy zdążą do tej formy dojść do 3 i 4 rundy (zakładam optymistycznie że Skonto nie zrobi nam niespodzianki w Krakowie). I zakuty łeb Maskanta - skoro widział, że nasi zaczynają siadać kondycyjnie należało wprowadzić od razu ze 2 zawodników, np. Gargułę i Irsaka.
Kwestia sędziowania też pozostawia niesmak - ostra gra ok, ale k... chamstwo trzeba tępić. Inna sprawa to za co Biton dostał kartkę? Dla gospodarzy jakoś był bardziej łaskawy.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 13.07.2011, 23:23
Aha i dzieci w przedszkolu wiedzą co to są trójkąty. A ja na boisku widziałem ze trzy, dwa przypadkiem!!! Powiem Wam, że nie wiem, może to liga, może mentalność polaków przechodzi na inne nacje, ale czy komuś chciało się wystawiać do piłki? I proszę, grajmy 2 napastnikami bo ta dziura w napadzie to wciągnie ludzi z przed telewizorów!!:/

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.07.2011, 23:25
milosz napisał(a):Wyświetl post
Jestem zadowolony z wyniku i bardzo zmartwiłbym się gdyby Wisła w okresie przygotowawczym grała super piłkę, sezon jest długi i wszystko w swoim czasie.
Parę rzeczy na szybko:
...
.
No proszę: junior member a pisze lepiej i sensowniej niż niektorzy forumowi wyjadacze.
Płaczki do płakania, idźie wtulić sie w swoje misie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 13.07.2011, 23:31
Panowie ochłońcie. Wygrywamy a tu lament i płacz. Gra była do dupy ale wynik jest. Widać ze chłopaki mają cięzkie nogi po okresie przygotowawczym, zobaczycie ze juz we wtorek bedzie lepiej. Zawodników bedziecie oceniac po 5-6 meczach a nie po pierwszym meczu po przerwie wakacyjnej. Ja jestem dobrej myśli. Niektórzy z Was jakby Wisełka wygrała 5:0 to i tak by lamentowała ze Małecki to ze Dragan Tamto. Spokojnie ochłonijce....
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 13.07.2011, 23:32
Szkoda, że tak beznadziejna drużyna jak Skonto stwarza sytuacje pod naszą bramką, ale to dopiero początek sezonu i wierzę, że się dopiero rozkręcamy : >
Powód: literówka : P
Ostatnio edytowane przez Shizuke : 13.07.2011 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 13.07.2011, 23:32
@Pablo84 co Ciebie bawi? Skoro mecz był gówniany, forma Wiślaków wakacyjna, obrona to dramat. Forma będzie koło września a LM czy LE w perspektywie... jak mnie to wk****a!!!!!

FraMat napisał(a):Wyświetl post
No proszę: junior member a pisze lepiej i sensowniej niż niektorzy forumowi wyjadacze.
Płaczki do płakania, idźie wtulić sie w swoje misie
Już kutwa idę!!! A wy napawajcie się zwycięstwem nad Skonto, za kilka lat będzie radość jak wygramy z Reprezentacją Niewidomych z Shubarshi, matko i co rok to samo:/:/:/

To jest mega pozytywny komentarz: http://www.weszlo.com/news/7228
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 13.07.2011 o godz. 23:39.

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.07.2011, 23:34
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że tak beznadziejna drużyna jak Skonto stwarza sytuacja pod naszą bramką
To tylko świadczy że obrony jak nie było , tak nie ma. Nie mam zamiaru czekać jak się rozkręcą , bo wtedy może być już po ptokach.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.07.2011, 23:37
Jest jak jest. Gra nie zachwyca, ale do tego każdy chyba zdążył przywyknąć. Wynik cieszy jak cholera, bo zwycięstwo Wisły zawsze cieszy. Czekam na rewanż i liczę na awans, bo to, że gra się poprawi i nagle nasi zaczną wkręcać Łotyszy w ziemię, albo uderzenia z dystansu będą jak młotki Kołodina na Euro 2008, jest zasadniczo niemożliwe, nie w tak krótkim czasie. Chciałbym za to zobaczyć Wisłę ambitną, walczącą, taką jak kiedyś i do której tęskno mi niesamowicie.
Ale powiem jedno, wolę oglądać paraliż i drżeć o wynik z Łotyszami do samego końca niż sprzedać się jakimś szmaciarzom, którzy akurat są na fali.

JAZDA! JAZDA! JAZDA!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.07.2011, 23:38
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
@Pablo84 co Ciebie bawi? Skoro mecz był gówniany, forma Wiślaków wakacyjna, obrona to dramat. Forma będzie koło września a LM czy LE w perspektywie... jak mnie to wk****a!!!!!

Już kutwa idę!!! A wy napawajcie się zwycięstwem nad Skonto, za kilka lat będzie radość jak wygramy z Reprezentacją Niewidomych z Shubarshi, matko i co rok to samo:/:/:/
Bawi mnie, bo wystarczy przypomniec sobie wynik sprzed....9 lat?(?) jaki wtedy był wynik?Jaką wtedy mieliśmy pakę?O ile słabsze były zespoly zza wschodniej granicy.
Może gra byla daleka od ideału, ale ta drużyna ma potencjał.Trzeba być zaślepionym by tego nie widzieć.
Małecki jak dla mnie powinien zejśc w pierwszych 30 minutach.Najgorszy zawodnik Wisły w tym meczu;

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 13.07.2011, 23:44
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Bawi mnie, bo wystarczy przypomniec sobie wynik sprzed....9 lat?(?) jaki wtedy był wynik?Jaką wtedy mieliśmy pakę?O ile słabsze były zespoly zza wschodniej granicy.
Może gra byla daleka od ideału, ale ta drużyna ma potencjał.Trzeba być zaślepionym by tego nie widzieć.
Małecki jak dla mnie powinien zejśc w pierwszych 30 minutach.Najgorszy zawodnik Wisły w tym meczu;
A i owszem, ale to nie jest powód do tego żeby wznosić pieśni pochwalne, no proszę Cię! Gra jest gówniana, nie oszukujmy się, potencjał? znowu okaże się ze jest i ukaże się w lidze a w LM zgrają jakieś ekipy z Serbii, Norwegii, Litwy czy Estonii. Nie można cieszyć się z chwilowego sukcesu skoro przed nami prawdziwa wojna. Jeśli tak będziemy podchodzić do tematu, to nic nie osiagniemy:/ pozdrawiam!

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.07.2011, 23:49
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
...
Mały nie pasuje od dawna do gry jaką preferuje Maaskant.

Przypomnę, że najlepszy mecz za Maaskanta (z Bełchatowem na wiosnę) zagraliśmy bez Małeckiego i Sobolewskiego.
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 13.07.2011 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.07.2011, 23:51
Mecz dno,ale WIEM że będzie dobrze!
Na minus gra Małego Wilka,Sobola i Genkova oraz Jaliensa i Paljica.
GDZIE CI WSZYSCY CO KRYTYKOWALI LAMEYA?GOŚĆ PIERWSZY MECZ I ZALICZA ASYSTE.
nIE POKOI MNIE TO ŻE MAASKANT NIE ROBIŁ ZMIAN!TZN ZROBIŁ ALE ZA PÓŹNO!

MÓJ SKŁAD NA REWANŻAREIKO,LAMEY,CHAVEZ,JOVANOVIĆ,DIAZ,NUNEZ,S OBOL,GARGUŁA,MELIKSON,ILIEV,GENKOV
NIE MA TAM MAŁEGO PALJICA I JALIENSA BO GRALI PIACH I NALEŻY IM SIĘ ODPOCZYNEK{{
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 13.07.2011, 23:51
Gdyby nie Małecki to nie robiłbys sobie zdjęc na rynku głównym.

Ja pie... czytam fora kibicowskie innych klubów i nawet na forum Cracovii znajdują się tacy co z bólem serca muszą napisać, że za takiego Małeckiego to by się dali pokroić. Jako osoby przywiązanej do barw i piłkarza o wysokich umiejętnościach. Czemu tego niektórzy kibice nie mogą docenić to nie rozumiem..
Nie wyszedł mu mecz? no dobra. Nie każdy gra w każdym meczu zajebiście. Messi też był najsłabszym ogniwem w reprezentacji Argentyny w dwóch meczach w Copa America. Ale co to ma do rzeczy skoro każdy wie jakie umiejętności prezentuje, tak samo Małecki.
Były mecze kiedy i Melikson grał padakę. Zdarza się. Gdyby nie Małecki to nie byłoby Mistrzostwa Polski a ten ... o jakichś preferencjach Maaskanta. Sam Maaskant mówi że Małecki to skarb. Ale on wie lepiej.
Nawet kibic Cracovii, Legii, Lechi który wbija w Wisłę całą nienawiść potrafi to dojrzeć i docenić. Kibic Wisły nie, absurd.
Ostatnio edytowane przez CH. : 14.07.2011 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.07.2011, 23:54
Tydzien, dwa i beda biegac jak Ato Boldon. Widac, ze ciezko im sie gralo, ale nie ma sie co dziwic, zawsze tak wygladaja po letnim okresie przygotowawczym, tyle ze tym razem wygrali.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.07.2011, 23:55
CH. napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie Małecki to nie robiłbys sobie zdjęc na rynku głównym.

Ja pie... czytam fora kibicowskie innych klubów i nawet na forum Cracovii znajdują się tacy co z bólem serca muszą napisać, że za takiego Małeckiego to by się dali pokroić. Jako osoby przywiązanej do barw i piłkarza o wysokich umiejętnościach. Czemu tego niektórzy kibice nie mogą docenić to nie rozumiem..
Nie wyszedł mu mecz? no dobra. Nie każdy gra w każdym meczu zajebiście. Messi też był najsłabszym ogniwem w reprezentacji Argentyny w dwóch meczach w Copa America. Ale co to ma do rzeczy skoro każdy wie jakie umiejętności prezentuje, tak samo Małecki.
Były mecze kiedy i Melikson grał padakę. Zdarza się. Gdyby nie Małecki to nie byłoby Mistrzostwa Polski a ten .......i o jakiejś koncepcji Maaskanta.
chyba meczu z rapidem nie oglądałeś, tam to Małecki grał dno i wodorosty, nigdy chyba nie widziałem gorszego występu piłkarza, nie zauważyłem ani jednego podania celnego przez cały mecz
wg mnie dobrze zrobilaby mu ławka ..
możliwe, że nie ma dynamiki, przyjdzie z czasem, wygląda jakby trochę za dużo czasu na siłowni spędził..
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 13.07.2011, 23:56
Z reguły nie oglądam nic nie znaczące treningi , czy jak kto woli sparingi.
No i co w związku z tym ze zle zagrał? 3/4 składu zle zagrało. Jeszcze mu wytknij że zle kopnął piłkę na treningu. Ale po co, wystarczył sparing z Rapidem i wiemy że to słaby piłkarz.
Pisałem już że nie ma piłkarza który trzyma poziom w każdym meczu. Nawet najlepszy gracz świata gra sabotaż.
Jak dzieci.. bez kitu, Maaskant ma oczy i widzi co się dzieje i pytanie, czemu dziś wystąpił Małecki? pytanie retoryczne. Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez CH. : 14.07.2011 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.07.2011, 00:01
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że tak beznadziejna drużyna jak Skonto stwarza sytuacje pod naszą bramką, ale to dopiero początek sezonu i wierzę, że się dopiero rozkręcamy : >
Przypominam, że ta druzyna przez pierwszą połowę meczu i wiekszość drugiej nawet przez naszą połowę przejść nie mogła co znaczy, że cała drużyna Wisły zagrała dobrze defensywnie. Potem to były przypadkowe, chaotyczne piłki łotewskiego mistrza.
Ślepo walący, słaby bokser też czasami coś trafi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów