The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2011, 19:36
Mam kolegę - fanatyka piłki z Novego Sadu. O Jovanovicu mówił, że jest co najwyżej przeciętny. Co do Ilieva, to mówił o bardzo dobrej technice i inteligencji piłkarskiej.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.07.2011, 19:56
a jaki ma byc? mysle ze w naszej druzynie powyzej przecietnej jest tylko Meliskon. a w sumie na swojej pozycji tez jest przecietny, bo i w kadrze Izraela maja lepszych. Dobrzy pilkarze nie graja w takich ligach.

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2011, 20:17
HEDu napisał(a):Wyświetl post
a jaki ma byc? mysle ze w naszej druzynie powyzej przecietnej jest tylko Meliskon. a w sumie na swojej pozycji tez jest przecietny, bo i w kadrze Izraela maja lepszych. Dobrzy pilkarze nie graja w takich ligach.
Wiesz, za 500 - 700 tys. euro można znaleźć lepszego zawodnika.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.07.2011, 20:23
tyle, że SV często podkreślał, że to nie kwota za zawodnika jest problemem, tylko jego wymagania co do kontraktu. Może i znajdziesz lepszych za 500-700 k euro, ale czy oni będą chcieli grać za takie pieniądze za jakie im zaoferują w Krakowie?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2011, 20:31
szkoda gdyby nie udało sie sprowadzic Jovanovic,23 letniego stopera można by za kilka lat sprzedac z zyskiem jak Marcelo.

Pamiętam z poprzednich sezonów że często za darmo lub za niewielkie kwoty udwało sie Nam sprowadzac klasowych obrońców np.Stolarczyk,Bogdan Zajac,Marek Zając,Cleber,Marcelo,Baszczu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.07.2011 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.07.2011, 20:32
najm napisał(a):Wyświetl post
tyle, że SV często podkreślał, że to nie kwota za zawodnika jest problemem, tylko jego wymagania co do kontraktu. Może i znajdziesz lepszych za 500-700 k euro, ale czy oni będą chcieli grać za takie pieniądze za jakie im zaoferują w Krakowie?
Trzeba znależć jak najlepszych w tych pieniądzach, którzyew dodatku będą chcieli grać za kontrakt, który Wisła jest w stanie zapłacić ot co. W sytuacji Wisły zapłacenie takich pieniędzy za gracza rezerwowego to byłaby niezła rozrzutność. Ale jak pisałem - mam nadzieję, że Stan czuwa. Nie ten to inny - lepszy.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.07.2011, 20:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
szkoda gdyby nie udało sie sprowadzic Jovanicia,23 letniego stopera można by za kilka lat sprzedac z zyskiem jak Marcelo.
Jednego Jovanicia już mamy i nie jest on bynajmniej stoperem...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.07.2011, 01:25
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jakbyśmy mieli 700 k na obrońcę to dlaczego zawracalibysmy sobie głowę Jovanoviciem tak długo. Powiedzielibyśmy nara i kupili kogoś innego.

Z tego co tu niektorzy pisali od znajomych z Serbii czy z forum Partizana kibice Partiznana za nim nie płaczą.
To duzo mówi o tym pilkarzu,nie osądzam ale gdyby byla kasa to mozna cos dorzucic i rozgladac sie za kims lepszym.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.07.2011, 07:15
Bo kibice Partizanu "płaczą" za zawodnikami, którzy odchodzą za kilka milionów euro...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.07.2011, 07:50
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
nie osądzam ale gdyby byla kasa to mozna cos dorzucic i rozgladac sie za kims lepszym.
700k i mówisz, że nie ma kasy To i tak jest znacznie ponad nasze normalne wydatki jak za obrońcę.

Wisła ciągle widać nie może dostać potwierdzenia czarno na białym, że kara na 100% dotyczy tylko Serbii. A Partizan pewnie się jeszcze odwołuje i liczy na zniesienie całej kary.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.07.2011, 08:58
700 tys ojro? Dobre sobie Wisła nie wyda w tym okienku tyle kasy na OBROŃCE.
Nie stać Nas.

Ta kwota IMO jest 2x mniejsza.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.07.2011, 08:59
W reprezentacji Serbii graja na stoperze Vidić, Ivanovic, czy Subotic
Z Partizana Man City właśnie wykupił Savica za 7 mln E
A wiec tak, na ich tle Jovanovic z cała pewnoscia jest przecietny tak samo jak Marcelo, Głowacki czy Chavez
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.07.2011, 09:11
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W reprezentacji Serbii graja na stoperze Vidić, Ivanovic, czy Subotic
Z Partizana Man City właśnie wykupił Savica za 7 mln E
A wiec tak, na ich tle Jovanovic z cała pewnoscia jest przecietny tak samo jak Marcelo, Głowacki czy Chavez

Savic to Czarnogórzec
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 11.07.2011 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 11.07.2011, 09:17
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
700 tys ojro? Dobre sobie Wisła nie wyda w tym okienku tyle kasy na OBROŃCE.
Nie stać Nas.

Ta kwota IMO jest 2x mniejsza.
Witamy kolejnego Bogdana Basalaja...
Za artykul na TWSD - 'Zgodnie
z
wcześniejszymi
doniesieniami, suma transferowa
opiewa na 700 tysięcy euro.'

Zeby nie offtopowac za bardzo, mi sie wydaje ze tutaj nie chodzi o ta dyskwalifikacje (bo to bysmy raczej do sierpnia przeboleli - to beda bodaj 3-4 mecze ligowe i 2,3 runda kwalifikacji) , tylko pewnie chodzi o umiejetnosci - 700.000 to jest duzo i pewnie zastanawiaja sie, czy jest sens wydawac tyle za obronce, ktory moze byc rezerwowym.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 11.07.2011, 09:25
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Witamy kolejnego Bogdana Basalaja...
Za artykul na TWSD - 'Zgodnie
z
wcześniejszymi
doniesieniami, suma transferowa
opiewa na 700 tysięcy euro.'

Zeby nie offtopowac za bardzo, mi sie wydaje ze tutaj nie chodzi o ta dyskwalifikacje (bo to bysmy raczej do sierpnia przeboleli - to beda bodaj 3-4 mecze ligowe i 2,3 runda kwalifikacji) , tylko pewnie chodzi o umiejetnosci - 700.000 to jest duzo i pewnie zastanawiaja sie, czy jest sens wydawac tyle za obronce, ktory moze byc rezerwowym.
A skąd maja taka informację? Od Staszka?
700tys euro ledwo wydaliśmy na Maora, który jest ofensywnym piłkarzem.
Targowaliśmy się o Chaveza ( i dobrze ) bo 500tys euro za dużo, a tu wydajemy 700tys na 23 letniego obrońce który ma siedzieć na ławie? Tylko mi nie pisz ze ma grac za Lameya bo tak nie jest - to Lamey jest przymierzany na podstawowego PO.

Witamy kolejnego Bogdana Basalaja.. - nie ośmieszałbyś się chociaż takim tekstem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.07.2011, 09:29
Pozwoliłem sobie zrobić w google dzisiejszy przegląd serbskiej prasy odnośnie Jovanovica
Linki za ostanie 24h:

- nadal wymieniają go w kontekście osób które opuściły klub (Mladen Krstajic, Stefan Savic i Marko Jovanović)
- kwota transferu jaka się pojawia to 0.5 mln euro

Z ciekawostek: zarobki Marko w 09. 02. 2010r. - 10/15kEuro ?
No właśnie z tą kwotą sobie nie mogę poradzić, nie znam serbskiego, a z translatorami jest jak jest. 15K euro jak dla mnie.

Zródło:
http://www.vesti-online.com/Sport/Fu...a-i-Jovanovica

Chyba przestane szukać takich newsów - nie umiem ich odpowiednio zinterpretować/przeczytać.
Powód: Kociewiak, poprawki.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.07.2011 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.07.2011, 09:32
Wychodzi na to, że 15 tysięcy miesięcznie zarabiał (wcześniej 10k), albo zjedli jedno zero

Edit: No to wtedy malutko zarabiał.
Powód: pomyłka :)
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 11.07.2011 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 11.07.2011, 09:57
A skąd maja taka informację? Od Staszka?
Na pewno są pewniejszym zrodlem informacji niz Ty i reszta zbymakow i maciosow.

700tys euro ledwo wydaliśmy na Maora, który jest ofensywnym piłkarzem.
Targowaliśmy się o Chaveza ( i dobrze ) bo 500tys euro za dużo, a tu wydajemy 700tys na 23 letniego obrońce który ma siedzieć na ławie?
23 letniego obronce, ktory gral w LM i zagral b.dobry mecz z Arsenalem. Jednak gdyby faktycznie byl dobry, to juz dawno transfer bylby sfinalizowany, a pewnie teraz sie zastanawiaja, czy warto wydawac tyle na zawodnika, ktory pewnie przegra walke o sklad.
Tylko mi nie pisz ze ma grac za Lameya bo tak nie jest - to Lamey jest przymierzany na podstawowego PO.
Nie mam zamiaru. PO jak dla mnie jest zamknieta pozycja.

Witamy kolejnego Bogdana Basalaja.. - nie ośmieszałbyś się chociaż takim tekstem.
Kto się ośmiesza, ten się ośmiesza,
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 11.07.2011, 10:04
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Na pewno są pewniejszym zrodlem informacji niz Ty i reszta zbymakow i maciosow.

23 letniego obronce, ktory gral w LM i zagral b.dobry mecz z Arsenalem. Jednak gdyby faktycznie byl dobry, to juz dawno transfer bylby sfinalizowany, a pewnie teraz sie zastanawiaja, czy warto wydawac tyle na zawodnika, ktory pewnie przegra walke o sklad.

Nie mam zamiaru. PO jak dla mnie jest zamknieta pozycja.

Kto się ośmiesza, ten się ośmiesza,
No to gdzie ma grać Jovanovic? 700tys euro za gracza na ławkę Ty chyba postradałeś zmysły.
Stać Nas na to? Chyba nie.

Czy ja jestem źródłem informacji jak zbymak i inni? Ja wyrażam swoje zdanie, i mam argumenty by twierdzić że 700tys euro to bujda na resorach. Ty powtarzasz po portalu który nie jest oficjalną strona klubu tylko portalem ala Onet. Pomyśl chwile. Zastanów się. wiem że to fajnie brzmi " kupimy gościa za 700tys" ale jest to tak samo prawdopodobne jak to ze damy Kowalskiemu kontrakt 1 mln euro na sezon.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.07.2011, 10:07
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawostek: zarobki Marko w 09. 02. 2010r. - 10/15kEuro ?
No właśnie z tą kwotą sobie nie mogę poradzić, nie znam serbskiego, a z translatorami jest jak jest. 15K euro jak dla mnie.

Zródło:
http://www.vesti-online.com/Sport/Fu...a-i-Jovanovica
Trochę znam serbski. Dobrze to interpretujesz. Dostał wtedy podwyżkę z 10000 na 15000 Euro rocznie i potem musiał zapłacić 9000 kary za bójkę. Tu chyba autor artykułu się pomylił. Powinno być 6000 kary, a nie 9, bo wcześniej autor pisał, że Jovanović i ten drugi (Lomić, z którym Marko się pobił) zapłacą po 40% swoich pensji. Łącznie od nich dwóch miało być 82000, a ten drugi zapłacił 76000.

Nic dziwnego, że chciał odejść z Partizana, skoro dostawał tam tak mało.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.07.2011, 10:16
O.K. Tez to sprawdzalem natomiast jeśli mialbys rację to w takim wypadku rocznie Lomić zarabiałby 2.2 mln euro/sezon ? Chyba to absurd.

Zjeść zera nie zjedli ponieważ napisali ze (idąc za translatorem): "kary do odliczenia 40 procent ich rocznych dochodów w sumie 82.000 euro."

Jeśli tak to skok w zarobkach dla Marko po przejściu do Wisły będzie spory. Poza tym: popatrz na Jovanovica z perspektywy tej informacji, dodaj do tego kwotę odstępnego, jego grę w naszych sparingach, informacje od osób z form którzy mają kontakt z kibicami Partizana to powoli układa się to w jeden spójny obraz.

Oni go już nie chcą, my chcemy i negocjujemy cenę tyle że już mniej z perspektywy 'my chcemy kupić wy sprzedajcie' tylko bardziej 'wy chcecie sprzedać to my go kupimy'. Tak mi to zaczyna wyglądać.

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.07.2011, 10:19
O.K. Tez to sprawdzalem natomiast jeśli mialbys rację to w takim wypadku rocznie Lomić zarabiałby 2.2 mln euro/sezon ? Chyba to absurd.
Nie. Przecież tam jest wyraźnie napisane, że Lomić dostawał 190000 euro rocznie z czego 40% to 76000.

Edit:
I dlatego te 15k jest też rocznie a nie miesięcznie jak się nam na początku wydawało.
Tak. Z tego artykułu wynika, że Jovanović dostawał wtedy 15000 Euro rocznie. Na 200%. Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości.
Ostatnio edytowane przez jova : 11.07.2011 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.07.2011, 10:23
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie. Przecież tam jest wyraźnie napisane, że Lomić dostawał 190000 euro rocznie z czego 40% to 76000.
I dlatego te 15k jest też rocznie a nie miesięcznie jak się nam na początku wydawało.

Edit:

OK rozwiałeś wszelkie wątpliwości - jest 15k rocznie.

Jova - fajnie ze znasz serbski, będę pamiętać.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.07.2011 o godz. 10:38.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 11.07.2011, 10:31
No to gdzie ma grać Jovanovic? 700tys euro za gracza na ławkę Ty chyba postradałeś zmysły.
Stać Nas na to? Chyba nie.
Widze, ze dalej nie zrozumiales mojej wypowiedzi. Na moje oko wyglada to tak - Wisla zgodzila sie na te powiedzmy 700.000, potem Jovanovic zagral z Lewskim. Popelnil blad, w miedzyczasie klub czekal na odpowiedz dot. zakazu. Poszla wiadomosc, ze kara zostala skrocona, ale Wisla dalej nie dostala odpowiedzi dot. Zakazu. Jovanovic zagral w kolejnym meczu i znow zawalil bramke. Mozliwe warianty:
- klub zastanawia sie, czy warto wydac prawie 3 mln zl na zawodnika, ktory moze grzac lawe
- czekamy na oficjalne potwierdzenie tego, ze kara obowiazuje tylko na terenie Serbii
- klub po slabych wystepach Jovanovicia probuje jeszcze sie targowac.

Czy ja jestem źródłem informacji jak zbymak i inni? Ja wyrażam swoje zdanie, i mam argumenty by twierdzić że 700tys euro to bujda na resorach. Ty powtarzasz po portalu który nie jest oficjalną strona klubu tylko portalem ala Onet. Pomyśl chwile. Zastanów się. wiem że to fajnie brzmi " kupimy gościa za 700tys" ale jest to tak samo prawdopodobne jak to ze damy Kowalskiemu kontrakt 1 mln euro na sezon.
Z tym onetem nie przesadzaj, bo to są szmatlawce czesto kopiujace informacje stad, a tu mimo wszystko jakies znajomosci w klubie maja. Oczywiscie, cena 700.000 jest duza, ale gosciu gral w LM i potrafil zagrac b.dobre mecźe. Co nie oznacza, ze jestem zwolennikiem kupienia go za taka kase.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.07.2011, 10:46
GW nie wie nic ponad to co my wiemy/ o czym spekulujemy.

"Wisła i Partizan Belgrad także są już dogadane. Do podpisania kontraktu dojdzie w tym tygodniu. Zawodnik czeka jeszcze tylko na brakujący dokument - zapewnia Damjanac, ale nie chce zdradzić szczegółów."

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,99...rem_Wisly.html
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.07.2011, 10:58
Jovanović na Marcelo się nie zapowiada, a robienie kominów płacowych to dość ryzykowny pomysł...
Pozostaje ufać Stanowi i jego profesjonalnemu podejściu do tematu, jak dotąd poważniejszych błędów nie zrobił.

Tak sobie myślę o tej naszej polityce transferowej, że raczej działamy niemal z meczu na mecz, a tu chciałoby się widzieć perspektywę paruletnią, młodzi perspektywiczni, wychowankowie itd. No nic żyjemy doraźnością widać taki etap w Wiśle, będzie sukces to i będzie myślenie długofalowe.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.07.2011 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.07.2011, 11:09
Pamięta ktoś,skąd wzięła się jako pierwsza informacja o 700K € za Jovanicia? Poza tym,może faktycznie chodzi tylko o indolencję jakiejś związkowej serbskiej biurwy,która ociąga się z wysłaniem papierka?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.07.2011, 11:47
Cytat:
Tak sobie myślę o tej naszej polityce transferowej, że raczej działamy niemal z meczu na mecz, a tu chciałoby się widzieć perspektywę paruletnią, młodzi perspektywiczni, wychowankowie itd. No nic żyjemy doraźnością widać taki etap w Wiśle, będzie sukces to i będzie myślenie długofalowe.
Maaskant i Stan długo w Wiśle nie popracują, chociaż chciałbym, by było inaczej.
Oni będą pracować do 1 wtopy albo jak osiągną sukces, to nie będziemy w stanie ich zatrzymać.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 11.07.2011, 11:49
milosz napisał(a):Wyświetl post
Jovanović na Marcelo się nie zapowiada, a robienie kominów płacowych to dość ryzykowny pomysł...
Pozostaje ufać Stanowi i jego profesjonalnemu podejściu do tematu, jak dotąd poważniejszych błędów nie zrobił.

Chyba nie pamiętasz początków Marcelo u nas. Całą rundę jesienną był u nas rezerwowym. Grali wtedy Cleber z Głowackim, a Marcelo czasami zastępował któregoś z nich, najczęściej Clebera.
Nie powiem Ci dokładnie w których meczach robił błędy Marcelo, ale pamiętam mecz ze Śląskiem po jego winie i Pawełka oczywiście padła bramka. Nie mówiąc już o ocenianiu umiejętności piłkarza po 2 sparingach gdy ten trenuje 2 tygodnie(!) z nową drużyną
O jakich kominach mówisz bo nie wiem. Jovanović zarabiał w Partizanie 15k Euro rocznie! u nas może nawet zarabiać tyle miesięcznie a i tak będzie daleko w tyle za największymi płacami w Wiśle.
Młodzi perspektywiczni : Nunez, Biton, Małecki, Wilk, Bunoza, Jovanović, Kurto, Brud. Czekaj był na obozie może dostanie swoją szanse w jakimś meczu. Ilu Ty byś chciał mieć tych młodych perspektywicznych w zespole? Całą jedenastkę? Samymi młodymi do ligi mistrzów się nie awansuje.
Odpowiedz cytując
maxipiter
Banita

Od: 09.2005

Stary 11.07.2011, 11:57
piotson napisał(a):Wyświetl post
chyba nie pamiętasz początków marcelo u nas. Całą rundę jesienną był u nas rezerwowym. Grali wtedy cleber z głowackim, a marcelo czasami zastępował któregoś z nich, najczęściej clebera.
Nie powiem ci dokładnie w których meczach robił błędy marcelo, ale pamiętam mecz ze śląskiem po jego winie i pawełka oczywiście padła bramka. Nie mówiąc już o ocenianiu umiejętności piłkarza po 2 sparingach gdy ten trenuje 2 tygodnie(!) z nową drużyną
o jakich kominach mówisz bo nie wiem. Jovanović zarabiał w partizanie 15k euro rocznie! U nas może nawet zarabiać tyle miesięcznie a i tak będzie daleko w tyle za największymi płacami w wiśle.
Młodzi perspektywiczni : Nunez, biton, małecki, wilk, bunoza, jovanović, kurto, brud. Czekaj był na obozie może dostanie swoją szanse w jakimś meczu. Ilu ty byś chciał mieć tych młodych perspektywicznych w zespole? Całą jedenastkę? Samymi młodymi do ligi mistrzów się nie awansuje.
popieram w 200%!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów