|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bo kibice Partizanu "płaczą" za zawodnikami, którzy odchodzą za kilka milionów euro...
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
To i tak jest znacznie ponad nasze normalne wydatki jak za obrońcę. Wisła ciągle widać nie może dostać potwierdzenia czarno na białym, że kara na 100% dotyczy tylko Serbii. A Partizan pewnie się jeszcze odwołuje i liczy na zniesienie całej kary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
700 tys ojro? Dobre sobie
Wisła nie wyda w tym okienku tyle kasy na OBROŃCE. Nie stać Nas. Ta kwota IMO jest 2x mniejsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W reprezentacji Serbii graja na stoperze Vidić, Ivanovic, czy Subotic
Z Partizana Man City właśnie wykupił Savica za 7 mln E A wiec tak, na ich tle Jovanovic z cała pewnoscia jest przecietny tak samo jak Marcelo, Głowacki czy Chavez ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Savic to Czarnogórzec
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 11.07.2011 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za artykul na TWSD - 'Zgodnie z wcześniejszymi doniesieniami, suma transferowa opiewa na 700 tysięcy euro.' Zeby nie offtopowac za bardzo, mi sie wydaje ze tutaj nie chodzi o ta dyskwalifikacje (bo to bysmy raczej do sierpnia przeboleli - to beda bodaj 3-4 mecze ligowe i 2,3 runda kwalifikacji) , tylko pewnie chodzi o umiejetnosci - 700.000 to jest duzo i pewnie zastanawiaja sie, czy jest sens wydawac tyle za obronce, ktory moze byc rezerwowym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() 700tys euro ledwo wydaliśmy na Maora, który jest ofensywnym piłkarzem. Targowaliśmy się o Chaveza ( i dobrze ) bo 500tys euro za dużo, a tu wydajemy 700tys na 23 letniego obrońce który ma siedzieć na ławie? Tylko mi nie pisz ze ma grac za Lameya bo tak nie jest - to Lamey jest przymierzany na podstawowego PO. Witamy kolejnego Bogdana Basalaja.. - nie ośmieszałbyś się chociaż takim tekstem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pozwoliłem sobie zrobić w google dzisiejszy przegląd serbskiej prasy odnośnie Jovanovica
Linki za ostanie 24h: - nadal wymieniają go w kontekście osób które opuściły klub (Mladen Krstajic, Stefan Savic i Marko Jovanović) - kwota transferu jaka się pojawia to 0.5 mln euro Z ciekawostek: zarobki Marko w 09. 02. 2010r. - 10/15kEuro ? No właśnie z tą kwotą sobie nie mogę poradzić, nie znam serbskiego, a z translatorami jest jak jest. 15K euro jak dla mnie. Zródło: http://www.vesti-online.com/Sport/Fu...a-i-Jovanovica Chyba przestane szukać takich newsów - nie umiem ich odpowiednio zinterpretować/przeczytać. Powód: Kociewiak, poprawki.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.07.2011 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że 15 tysięcy miesięcznie zarabiał (wcześniej 10k), albo zjedli jedno zero
Edit: No to wtedy malutko zarabiał. Powód: pomyłka :)
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 11.07.2011 o godz. 10:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Na pewno są pewniejszym zrodlem informacji niz Ty i reszta zbymakow i maciosow.
Kto się ośmiesza, ten się ośmiesza, |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty chyba postradałeś zmysły. Stać Nas na to? Chyba nie. Czy ja jestem źródłem informacji jak zbymak i inni? Ja wyrażam swoje zdanie, i mam argumenty by twierdzić że 700tys euro to bujda na resorach. Ty powtarzasz po portalu który nie jest oficjalną strona klubu tylko portalem ala Onet. Pomyśl chwile. Zastanów się. wiem że to fajnie brzmi " kupimy gościa za 700tys" ale jest to tak samo prawdopodobne jak to ze damy Kowalskiemu kontrakt 1 mln euro na sezon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Nic dziwnego, że chciał odejść z Partizana, skoro dostawał tam tak mało. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O.K. Tez to sprawdzalem natomiast jeśli mialbys rację to w takim wypadku rocznie Lomić zarabiałby 2.2 mln euro/sezon ? Chyba to absurd.
Zjeść zera nie zjedli ponieważ napisali ze (idąc za translatorem): "kary do odliczenia 40 procent ich rocznych dochodów w sumie 82.000 euro." Jeśli tak to skok w zarobkach dla Marko po przejściu do Wisły będzie spory. Poza tym: popatrz na Jovanovica z perspektywy tej informacji, dodaj do tego kwotę odstępnego, jego grę w naszych sparingach, informacje od osób z form którzy mają kontakt z kibicami Partizana to powoli układa się to w jeden spójny obraz. Oni go już nie chcą, my chcemy i negocjujemy cenę tyle że już mniej z perspektywy 'my chcemy kupić wy sprzedajcie' tylko bardziej 'wy chcecie sprzedać to my go kupimy'. Tak mi to zaczyna wyglądać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Edit: Tak. Z tego artykułu wynika, że Jovanović dostawał wtedy 15000 Euro rocznie. Na 200%. Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości.
Ostatnio edytowane przez jova : 11.07.2011 o godz. 10:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Edit: OK rozwiałeś wszelkie wątpliwości - jest 15k rocznie. Jova - fajnie ze znasz serbski, będę pamiętać.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.07.2011 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
- klub zastanawia sie, czy warto wydac prawie 3 mln zl na zawodnika, ktory moze grzac lawe - czekamy na oficjalne potwierdzenie tego, ze kara obowiazuje tylko na terenie Serbii - klub po slabych wystepach Jovanovicia probuje jeszcze sie targowac.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
GW nie wie nic ponad to co my wiemy/ o czym spekulujemy.
"Wisła i Partizan Belgrad także są już dogadane. Do podpisania kontraktu dojdzie w tym tygodniu. Zawodnik czeka jeszcze tylko na brakujący dokument - zapewnia Damjanac, ale nie chce zdradzić szczegółów." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jovanović na Marcelo się nie zapowiada, a robienie kominów płacowych to dość ryzykowny pomysł...
Pozostaje ufać Stanowi i jego profesjonalnemu podejściu do tematu, jak dotąd poważniejszych błędów nie zrobił. Tak sobie myślę o tej naszej polityce transferowej, że raczej działamy niemal z meczu na mecz, a tu chciałoby się widzieć perspektywę paruletnią, młodzi perspektywiczni, wychowankowie itd. No nic żyjemy doraźnością widać taki etap w Wiśle, będzie sukces to i będzie myślenie długofalowe.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.07.2011 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pamięta ktoś,skąd wzięła się jako pierwsza informacja o 700K € za Jovanicia? Poza tym,może faktycznie chodzi tylko o indolencję jakiejś związkowej serbskiej biurwy,która ociąga się z wysłaniem papierka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Oni będą pracować do 1 wtopy albo jak osiągną sukces, to nie będziemy w stanie ich zatrzymać. |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
Nie powiem Ci dokładnie w których meczach robił błędy Marcelo, ale pamiętam mecz ze Śląskiem po jego winie i Pawełka oczywiście padła bramka. Nie mówiąc już o ocenianiu umiejętności piłkarza po 2 sparingach gdy ten trenuje 2 tygodnie(!) z nową drużyną O jakich kominach mówisz bo nie wiem. Jovanović zarabiał w Partizanie 15k Euro rocznie! u nas może nawet zarabiać tyle miesięcznie a i tak będzie daleko w tyle za największymi płacami w Wiśle. Młodzi perspektywiczni : Nunez, Biton, Małecki, Wilk, Bunoza, Jovanović, Kurto, Brud. Czekaj był na obozie może dostanie swoją szanse w jakimś meczu. Ilu Ty byś chciał mieć tych młodych perspektywicznych w zespole? Całą jedenastkę? Samymi młodymi do ligi mistrzów się nie awansuje. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|

|
||||||