The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2011, 20:54
Albo mniejszy i jak dla mnie ładniejszy Samsung Wave S8500 (3,3') albo S8530 (3,7'). Z tym ze to jedynka ma superamoleda. Mam od ponad roku pierwszą generację, fon naprawdę kozacki jak za tą cenę. Metalowa obudowa, szkło hartowane na wyświetlaczu którego nie sposób zarysowac. Dla mnie ma wszystko co powinien mieć, dobra jakosc rozmów, ekran pojemnościowy na którym pisanie jest przyjemne, swietny aparat(przezajebista kamera - 720p) ,wifi, 3g, gps , nie mówiąc juz o jakichs pierdołach typu radio czy rozpoznawacz piosenek. System - BadaOS - ok, mniej aplikacji niz na android czy na iOS, ale dla mnie to nie jest wada, jak kogos podnieca granie na telefonie to niech sobie kupi psp. Co oczywiscie nie znaczy że wielu użytecznych aplikacji czy gier nie ma, ale są w większości płatne(tak jak zresztą w istore czy android market). Choc można się tez pobawic piracenie Wave dziś ma niewiele konkurentów na rynku a w swojej półce cenowej tym bardziej.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.07.2011, 09:56
Potrzebuje wybrać telefon z pośród tych dwóch:
HTC Desire
HTC Desire Z

Jaki byście polecili?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.07.2011, 10:05
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje wybrać telefon z pośród tych dwóch:
HTC Desire
HTC Desire Z

Jaki byście polecili?
Praktycznie różnią się tym, że DesireZ ma wysuwana klawiaturę, a zwykły Desire jej nie ma, reszta to według mnie minimalne różnice. Ja osobiście bym wybrał Desire'a bo klawiaturka nie jest mi potrzebna.

http://www.htc.com/pl/product/desire/specification.html
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 08.07.2011, 10:46
Zastanawiam się nad kupnem HTC Wildfire ma może ktoś ten telefon i jest w stanie powiedzieć czy warto ?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.07.2011, 14:14
zuko1234 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się nad kupnem HTC Wildfire ma może ktoś ten telefon i jest w stanie powiedzieć czy warto ?
Też miałem kupować ten telefon ale wszyscy mi go odradzali.
Podobno bardzo wadliwy: bardzo słaba bateria; słaba rozdzielczość; słyszałem też, że gubi zasięg; często się przywiesza.
Miałem go przez chwile i od razu go odrzuciłem.
To jest oczywiście tylko moje zdanie na temat tego telefonu ale sam osobiście wybrałem SE Xperia X8. Telefon miażdży... Nie należy do drogich, a ma naprawdę wszystko co potrzeba (malutkim minusikiem jest słaby aparat ale za to nadrabia innymi rzeczami).

Wybór należy do Ciebie...
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.07.2011, 14:35
Ja mam pytanie, czy usuwał ktoś rysy z wyświetlacza dotykowego.? Czy da się to wogóle zrobić, jak to zrobic, koszt itp?
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2011, 15:09
Displex-em usuwam rysy. Taka maź, wygląda jak rozcieńczony krem Nivea w małej tubce. Obklejasz brzegi byś nie zabrudził i usuwasz. Dałem za niego 20zł.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
zuko1234
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 08.07.2011, 17:37
Cytat:
Też miałem kupować ten telefon ale wszyscy mi go odradzali.
Podobno bardzo wadliwy: bardzo słaba bateria; słaba rozdzielczość; słyszałem też, że gubi zasięg; często się przywiesza.
Miałem go przez chwile i od razu go odrzuciłem.
To jest oczywiście tylko moje zdanie na temat tego telefonu ale sam osobiście wybrałem SE Xperia X8. Telefon miażdży... Nie należy do drogich, a ma naprawdę wszystko co potrzeba (malutkim minusikiem jest słaby aparat ale za to nadrabia innymi rzeczami).

Wybór należy do Ciebie...
A powiedz mi jeszcze czy ten SE ma może WiFi ?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 08.07.2011, 17:41
jeśli chodzi o Wildfire'a, to wybrałbym Wildfire S, tam chyba jest wgrany już nowy android, więc pewnie niedociągnięcia zostały poprawione.
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.07.2011, 15:00
A powiedz mi jeszcze czy ten SE ma może WiFi ?
Se Xperia X8 ma wifi. Mam ten telefon już ponad pół roku, sprawdza się bardzo dobrze, jedynym problemem, z którym nie mogę sobie poradzić jest mała liczba znaków przy pisaniu SMS.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 09.07.2011, 15:05
LeszekABG napisał(a):Wyświetl post
Se Xperia X8 ma wifi. Mam ten telefon już ponad pół roku, sprawdza się bardzo dobrze, jedynym problemem, z którym nie mogę sobie poradzić jest mała liczba znaków przy pisaniu SMS.
to nie używaj polskich znaków, albo z android market ściągnij sobie program do pisania smsów.
Odpowiedz cytując
Kajto
Member

Od: 02.2009

Stary 09.07.2011, 23:03
Mam pytanie...

Motorola Defy czy Nokia N8?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 10.07.2011, 18:50
Mam tego SE xperie x10 mini pro. I bateria nie wytrzymuje DOBY ... :| on tak ma czy z moim coś jest nie tak?

Dodam, że bateria poprawnie sformatowana, co najlepsze NIE ROZMAWIAM z tego tel obecnie. W ogole. Czasem zrobie jakieś foto, sprawdze maila, fb. Ale czasowo zajmuje to może pół godziny/dzień. Więc chyba nie za długo ... Wczoraj ładowałam wieczorem. Zrobiłam od tego czasu 10 zdjęć, spędziłam na necie 15 min. Własnie podłaczyłam do ładowania bo "krzyczał", że mu bateria pada i ma 8% ...

He?
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 10.07.2011, 18:59
Może taka z taśmy dostałaś lewą bateryjkę że tak krótki trzyma.
No żeby 24 h nie wytrzymał to coś jest nie tak.

Masz w Orange w abonamencie ?
Bo jak tak, to nie wstydź się, pójdź do punktu , i skorzystaj z gwarancji. Nie wstydź się w tym znaczneiu, że na dzień dobry babka czy gość z Orange powiedzą że Pani źlę sformotowała, na co Ty opieprz gościa, że czasami jest wina jednak sprzętu, nie użytkownika.

Przez tydzień będziesz bez telefonu, ale wymienią Ci za friko na nową bateryjkę.

O ile masz na gwarancji ten teleofn ?
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 10.07.2011, 19:40
boczek napisał(a):Wyświetl post
Może taka z taśmy dostałaś lewą bateryjkę że tak krótki trzyma.
No żeby 24 h nie wytrzymał to coś jest nie tak.

Masz w Orange w abonamencie ?
Bo jak tak, to nie wstydź się, pójdź do punktu , i skorzystaj z gwarancji. Nie wstydź się w tym znaczneiu, że na dzień dobry babka czy gość z Orange powiedzą że Pani źlę sformotowała, na co Ty opieprz gościa, że czasami jest wina jednak sprzętu, nie użytkownika.

Przez tydzień będziesz bez telefonu, ale wymienią Ci za friko na nową bateryjkę.

O ile masz na gwarancji ten teleofn ?
aż mnie to zainteresowało , jak by mi ktoś w salonie powiedział że mam źle sformatowaną baterie, to kazał bym mu pokazać gdzie w instrukcji telefonu jest taki punkt jak formatowanie baterii. Przynajmniej w mojej noki E51 nic o takim czymś nie ma.
Ostatnio edytowane przez Luu... : 10.07.2011 o godz. 20:24.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2011, 20:21
Oddaj telefon jak najszybciej na gwarancje, bo według gwarancji Sony Ericssona bateria podlega zużywaniu i nie obejmuje ją gwarancja - chociaż wbrew pozorom zawsze są 3/6 (rzadziej - rok) miesięcy na baterię.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 10.07.2011, 20:33
Telefon jest nówka sztuka, nie mam go nawet miesiąc. No więc tak jak mówicie w tym tyg. oddam go na gwarancji do tmobile.

Dzięki.
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Stary 10.07.2011, 20:50
Żmijka - pamiętaj, nie dadzą Ci zastępczego. Więc jak nie masz jakiegoś starego telefonu, no to te 10 dni będziesz bez telefonu ( niby kurierem wysyłają do serwisu i z powrotem ), ale nie wiadomo ile będziesz czekał Twój telefon na rozpatrzenie
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2011, 20:54
Luu... napisał(a):Wyświetl post
aż mnie to zainteresowało , jak by mi ktoś w salonie powiedział że mam źle sformatowaną baterie, to kazał bym mu pokazać gdzie w instrukcji telefonu jest taki punkt jak formatowanie baterii. Przynajmniej w mojej noki E51 nic o takim czymś nie ma.
Dokładnie. Baterii Litowo-jonowych (obecnie 99,9% telefonów ma taką) się nie formatuje.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.07.2011, 21:05
Co sądzicie o samsungu galaxy mini, podobno lepszy od monte.
Służyć ma do dzwonienia, jako mp3, oraz czasami do sprawdzenia poczty. Cudów nie wymagam bo są po 350zł na allegro.
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2011, 21:23
Żmijka - pamiętaj, nie dadzą Ci zastępczego. Więc jak nie masz jakiegoś starego telefonu, no to te 10 dni będziesz bez telefonu ( niby kurierem wysyłają do serwisu i z powrotem ), ale nie wiadomo ile będziesz czekał Twój telefon na rozpatrzenie
Jeżeli mają na stanie zastępczy to dadzą - choć prawda jest taka, że dawna Era praktycznie nie miała telefonów zastępczych, nie wiem, jak teraz. Mają 14 dni roboczych na naprawę - koledze przy usterce niby przedłużyli 13 dnia, ale 15 przyszedł (oddawał na naprawę złączki ładowania, wymieniali całą płytę główną).

Mistel napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Baterii Litowo-jonowych (obecnie 99,9% telefonów ma taką) się nie formatuje.
Formuje to raz, dwa zaszkodzić nie zaszkodzi - nigdy nie formowałem, jednak w ostatnio kupionym telefonie zrobiłem formowanie i miałem dość dobre efekty. Poza tym, gdziekolwiek podejdziesz (np. stoisko Samsunga przy Saturnie) to Ci powiedzą, że dużo lepiej w przypadku ich telefonów jest lepiej uformować baterię.

maciekTSW napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o samsungu galaxy mini, podobno lepszy od monte.
Służyć ma do dzwonienia, jako mp3, oraz czasami do sprawdzenia poczty. Cudów nie wymagam bo są po 350zł na allegro.
Nie bierz. Syf jakich mało. Piksele na ekranie z daleka widać. Jeżeli ma do tego służyć, to wątpie, że będzie lepszy od Monte. Jak chcesz coś do 350 zł na Androidzie - bierz Sony Ericssona X8 - najlepszy do tej ceny.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 10.07.2011, 21:27
Spoko, mam 2 nr.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.07.2011, 21:31
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Nie bierz. Syf jakich mało. Piksele na ekranie z daleka widać. Jeżeli ma do tego służyć, to wątpie, że będzie lepszy od Monte. Jak chcesz coś do 350 zł na Androidzie - bierz Sony Ericssona X8 - najlepszy do tej ceny.
A do +/- 500zł?
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 11.07.2011, 15:02
Używa/ł ktoś LG Swift 3D ? Nie żebym chciał kupować, ale ciekawy jestem czy to co mówią w reklamie plusa to prawda, że rzeczywiście obraz jest trójwymiarowy. Trzeba mieć okulary do niego czy bez widać?
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Stary 11.07.2011, 17:16
przemo napisał(a):Wyświetl post
Używa/ł ktoś LG Swift 3D ? Nie żebym chciał kupować, ale ciekawy jestem czy to co mówią w reklamie plusa to prawda, że rzeczywiście obraz jest trójwymiarowy. Trzeba mieć okulary do niego czy bez widać?
a wyobrażasz sobie sytuacje , że idzie gość ulicą w okularach 3D żeby móc napisać sms-a albo zadzwonić ;-) ?

Nie znam się na technologii najnowszej, ale teraz robi się chyba takie komórki i takie monitory PC gdzie masz obraz 3D bez konieczności posiadania okularów.

Nie wiem jak to działa, może się mylę. Jeśli tak to proszę mnie poprawić
Odpowiedz cytując
K-TSW
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 11.07.2011, 18:26
Jak najbardziej da sie, jest o tym choćby artykuł z numeru 6/2011 PC format-u, używana jest do tego technologia multiparalaksy ( inaczej autosteroskopii). Polaga na jednoczesnym wyświetlaniu na ekranie dwóch obrazów i optycznym ich rozseparowaniu dla lewego i prawego oka za pomocą układu soczewek lub pryzmatów bezpośrednio na ekranie.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 11.07.2011, 19:24
a wyobrażasz sobie sytuacje , że idzie gość ulicą w okularach 3D żeby móc napisać sms-a albo zadzwonić ;-) ?

Nie znam się na technologii najnowszej, ale teraz robi się chyba takie komórki i takie monitory PC gdzie masz obraz 3D bez konieczności posiadania okularów.

Nie wiem jak to działa, może się mylę. Jeśli tak to proszę mnie poprawić
Wiesz co właściwie to myślałem, że funkcja 3D jest do wybranych aplikacji, w sensie np do odtwarzania filmików i takie tam, a że takie rzeczy jak pisanie sms'ów jest w normalnym nietrójwymiarowym obrazie

K-TSW napisał(a):Wyświetl post
Jak najbardziej da sie, jest o tym choćby artykuł z numeru 6/2011 PC format-u, używana jest do tego technologia multiparalaksy ( inaczej autosteroskopii). Polaga na jednoczesnym wyświetlaniu na ekranie dwóch obrazów i optycznym ich rozseparowaniu dla lewego i prawego oka za pomocą układu soczewek lub pryzmatów bezpośrednio na ekranie.
Brzmi mądrze, więc nie pozostaje mi nic jak tylko kiwnąć głową z uznaniem w kierunku ekranu komputera
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.07.2011, 15:47
Rozglądam się za telefonem dotykowym tak do 550 - 650 zł. Myślałem o używanym iphonie, albo nowym HTC Wildfire.

Co ew. polecilibyście. ?
Odpowiedz cytując
Romanek
Junior Member

Stary 18.07.2011, 16:16
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Monte nie jest najgorszy, do dzwonienia i mp3 jest ok, ale coraz bardziej odczuwam, że nie jest na Androidzie :( Zdecydowanie, gdybym miał teraz wybierać wziąłbym SE X8.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.07.2011, 21:32
Panowie. Nokia E71 - spadła i nie działa klawiatura. Przez co się nie da jej włączyć. Ma ktoś pomysł jak to naprawić lub ile to może kosztować? :/
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów