|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...llinie//49356/
Patrząc na to zdjęcie wydaje mi się że Iliev nie zagra w jego miejsce Kirm, Jirsak raczej ławka. ![]()
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO
...... BO TO MIASTO JEST NASZE !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kto siedzi u nas na ławce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Pff , mineło 12 min i kopanina , zero sytuacji , cisną nas , nie wygląda to dobrze.
0:1 ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
słabizna - i to tak delikatnie mówiąc. Nie możemy wyjść z własnej połowy. Rumuni lepsi i to o dwie klasy. Przynajmniej na razie.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chavez ma prawo byc przemęczony po meczach kadry,wierze że sie poprawi i nie będzie za tydzien takich błędów robił
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na razie to z własnej połowy nie możemy wyjść
![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nasi się chyba zakamuflowali nie z zagraniami taktycznymi, ale w ogóle z graniem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Panowie, spokojnie, Rumuni się zaraz zmęczą i tyle będzie z ich grania
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Atak pozycyjny trenowali , widac właśnie , zamiast podać do przodu to wycofanie , i tak w kółko. Jak tak będzie cały mecz wyglądał to na eliminacje będzie ciężko.
PS: U nas to już chyba norma że pierwsze 20 min Wisła śpi. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na razie to to wygląda jakby Rapid grał z MKS Sławków ;P
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nic nie gramy poza indywidualnymi umiejętnościami/ akcjami Małeckiego lub Meliksona. Rapid gra szybko, zespołowo, cały czas się ktoś pokazuje do gry. No i grają w porównaniu do nas bardzo szybko.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
celnych podań do Gienka brakuje.Rumuni jakby o tempo szybsi, może są na innym etapie przygotowań ? Za tydzień w takiej formie moga byc problemy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest tragedia. Rapid klepie Wisłę jak jakiś amatorów. Ja widze Zero postępu. Może coś zmiany pomogą , bo na razie jest lipa.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Różnica klas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Najlepiej to widać na przykładzie Meliksona, w polskiej lidze, facet nie do zatrzymania, a tutaj nagle już nie jest taki szybki.
Jak zwykle nic nie biegamy a za tydzień pierwszy mecz ze Skonto. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boże, obrona gra słabiutko...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
"1 meter offside" i 0:2 ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jovanoić powoli wyjaśnia swoją przyszlość.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak piłke brac na kozła to w juniorach takie błędy sie najwyżej popełnia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
?....a, przegrywamy i już niektórym odpierdala a najlepsze jest to, że jakbyśmy wygrywali, to niektórzy już by Wisłę umieszczali w finale LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Odpuściłbym sobie oceny gry Wisły, widać, że fizycznie (konkretnie rzecz ujmując chodzi mi o świeżość) jest przepaść pomiędzy oboma drużynami. Nie wiem na jakim są etapie przygotowań ci Rumuni, ale przede wszystkim zdominowali Wisłę szybkościowo. Ten mecz bardzo przypomina te zimowe z Norwegami, tak że polecam zachować spokój. Oby tylko do następnego tygodnia złapali troszkę szybkości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
III runda to bedzie maks.Czyli trzy wyjazdy w tej rundzie sie szykuja
Ostatnio edytowane przez donecki : 06.07.2011 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słabiutko, naprawdę słabiutko. Nie mamy nic do powiedzenia. Rapid gra świetnie pressingiem, piłkarze wychodzą na pozycje, grają zespołowo, szybo i skutecznie. My jakby w zwolnionym tempie i zastanawia mnie dlaczego tak jest. Mam nadzieje, że w drugiej połowie będzie lepiej.
I wiesz to po pierwszej połowie meczu sparingowego? Gratulacje.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 06.07.2011 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Narazie nie wygląda to za dobrze. Pareiko dalej nie poprawił gry nogami, często posyła piłki niedokładnie lub poza linię boczną. Na podstawie tej pierwszej połowy można zauważyc brak postepów w grze ofensywnej. Zero sytuacji to bardzo źle świadczy o naszej drużynie. Brak rozgrywania składnych akcji, wrzutek, podań otwierających drogę do bramki. Również obrona narazie nie imponuje, Jovanowic bardzo łatwo przegrał pozycje i w rezultacie straciliśmy 2 bramke. Miejmy nadzieje, że chłopaki poprawią grę, bo narazie optymistami być nie możemy...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie ma co płakać zbytnio, ale oceniając pierwsze 45 minut to jest słabiutko a już za tydzień pierwszy mecz. Prawda jest taka, że z taką grą zbytnio wielkich szans na LM nie ma, po prostu nie chcę sie już nawet oszukiwać jak w poprzednich latach. Oczywiscie można jeszcze coś poprawić z meczu na mecz ale to i tak za mało.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W naszej grze nie ma żadnej poprawy. Ale nie spodziewałem się, że jest aż taka różnica między Wisłą, a Rapidem.
Na początku meczu dosłownie nas zmiażdżyli, później było troche lepiej. Nie wiem czy to tylko moje wrażenie, że jesteśmy strasznie wolni, nasi grają bez jakiegokolwiek przyspieszenia. Dalej niestety nasza taktyka to piłka do Meliksona i zobaczymy co będzie. A podejścia nie ma żadnego. Nie tak wyobrażałem sobie naszą grę na tydzień przed meczem ze Skonto. Ciekawe co tam z Chavezem.
Ostatnio edytowane przez rabi86 : 06.07.2011 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
jak dla mnie melikson est dalej szybki no ale nie ma z kim zagrac:/ may cały czas gra sam a kirm tez niewidoczny...nie wiem jak wy uwazacie ale dla mnie pierwsza bramka jest jaliensa bo nie upilnował kolesia...z kolei jovanovic wszedl swiezy i mowi sie trudno, czlowie uczy sie na bledach;p
czekam na 2 polowke i na wejscie nuneza, bo wtedy z meliksonem ich rozklepia w srodku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Tylko w takim razie zastanawiam sie czemu z Liteksem tak niezle to wygladalo a teraz lipa? Jovanovic wszedl i brama. Mam nadzieje, ze nie okaze sie Bunoza II... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pareiko niezbyt przekonująco wypada w tym sparingu.
Jovanovicia to może jednak nie podpisujmy? Bo jak narazie co mecz to przez niego tracimy bramkę. Nasz środek pola dał się zdominować dlatego gra wygląda tak jak wygląda (Sobol i Wilk). O ile odbiór jako tako wygląda to ich podania są BARDZO niedokładne. Widać różnicę w formie fizycznej obu zespołów ale to można usprawiedliwić innym etapem przygotowań - w zimie tez przegrywaliśmy wszystko jak leci. Maor jak ma coś grac jak jest cały czas podwajany/potrajany? W takiej sytuacji robi się miejsce dla Kirma/Małego/Wilka żeby mogli coś podać a tego jak narazie nie widać. Ogólnie nie widac w drużynie zgrania. Nadal w ofensywie jedziemy na indywidualnych umiejętnościach zawodników. Podania naszej drużyny są więcej niż niedokładne (brak wypracowanych schematów gry - zawodnicy nie mogą podawać 'na pamięć') Widać brak umiejętności wyjścia spod pressingu ale to jak już pisałem wcześniej może być wina lepszej formy fizycznej Rumunów. @sergio Żeby grać dwoma ofensywnymi pomocnikami trzeba mieć niesamowicie pewną obronę (taki Głowa i Marcelo na środku) a my pewnego mamy tylko Chaveza. Powód: sergio
Ostatnio edytowane przez riv : 06.07.2011 o godz. 15:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|