The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2011, 10:12
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...llinie//49356/

Patrząc na to zdjęcie wydaje mi się że Iliev nie zagra w jego miejsce Kirm, Jirsak raczej ławka.
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.07.2011, 13:42
wooojo napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...llinie//49356/

Patrząc na to zdjęcie wydaje mi się że Iliev nie zagra w jego miejsce Kirm, Jirsak raczej ławka.
Ludzie narazie są takie same spekulacje jak u nas na forum ... już bardziej mi przemawia to zdjęcie podklejone przez woooja.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.07.2011, 14:28
Kto siedzi u nas na ławce?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.07.2011, 14:42
Pff , mineło 12 min i kopanina , zero sytuacji , cisną nas , nie wygląda to dobrze.

0:1
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2011, 14:43
słabizna - i to tak delikatnie mówiąc. Nie możemy wyjść z własnej połowy. Rumuni lepsi i to o dwie klasy. Przynajmniej na razie.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2011, 14:44
Chavez ma prawo byc przemęczony po meczach kadry,wierze że sie poprawi i nie będzie za tydzien takich błędów robił
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.07.2011, 14:44
Na razie to z własnej połowy nie możemy wyjść
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.07.2011, 14:47
Nasi się chyba zakamuflowali nie z zagraniami taktycznymi, ale w ogóle z graniem
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2011, 14:49
Panowie, spokojnie, Rumuni się zaraz zmęczą i tyle będzie z ich grania
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 06.07.2011, 14:51
Atak pozycyjny trenowali , widac właśnie , zamiast podać do przodu to wycofanie , i tak w kółko. Jak tak będzie cały mecz wyglądał to na eliminacje będzie ciężko.

PS: U nas to już chyba norma że pierwsze 20 min Wisła śpi.

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2011, 14:58
Na razie to to wygląda jakby Rapid grał z MKS Sławków ;P
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.07.2011, 15:03
Nic nie gramy poza indywidualnymi umiejętnościami/ akcjami Małeckiego lub Meliksona. Rapid gra szybko, zespołowo, cały czas się ktoś pokazuje do gry. No i grają w porównaniu do nas bardzo szybko.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.07.2011, 15:04
celnych podań do Gienka brakuje.Rumuni jakby o tempo szybsi, może są na innym etapie przygotowań ? Za tydzień w takiej formie moga byc problemy
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 06.07.2011, 15:06
To jest tragedia. Rapid klepie Wisłę jak jakiś amatorów. Ja widze Zero postępu. Może coś zmiany pomogą , bo na razie jest lipa.

Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.07.2011, 15:06
Różnica klas.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.07.2011, 15:10
Najlepiej to widać na przykładzie Meliksona, w polskiej lidze, facet nie do zatrzymania, a tutaj nagle już nie jest taki szybki.
Jak zwykle nic nie biegamy a za tydzień pierwszy mecz ze Skonto.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 06.07.2011, 15:16
Boże, obrona gra słabiutko...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.07.2011, 15:16
"1 meter offside" i 0:2 ;]
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 06.07.2011, 15:17
Jovanoić powoli wyjaśnia swoją przyszlość.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.07.2011, 15:18
tak piłke brac na kozła to w juniorach takie błędy sie najwyżej popełnia
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.07.2011, 15:21
wwf napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej to widać na przykładzie Meliksona, w polskiej lidze, facet nie do zatrzymania, a tutaj nagle już nie jest taki szybki.
Jak zwykle nic nie biegamy a za tydzień pierwszy mecz ze Skonto.
nie jest ?

....a, przegrywamy i już niektórym odpierdala
a najlepsze jest to, że jakbyśmy wygrywali, to niektórzy już by Wisłę umieszczali w finale LM
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Odpuściłbym sobie oceny gry Wisły, widać, że fizycznie (konkretnie rzecz ujmując chodzi mi o świeżość) jest przepaść pomiędzy oboma drużynami. Nie wiem na jakim są etapie przygotowań ci Rumuni, ale przede wszystkim zdominowali Wisłę szybkościowo. Ten mecz bardzo przypomina te zimowe z Norwegami, tak że polecam zachować spokój. Oby tylko do następnego tygodnia złapali troszkę szybkości.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

III runda to bedzie maks.Czyli trzy wyjazdy w tej rundzie sie szykuja
Ostatnio edytowane przez donecki : 06.07.2011 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Słabiutko, naprawdę słabiutko. Nie mamy nic do powiedzenia. Rapid gra świetnie pressingiem, piłkarze wychodzą na pozycje, grają zespołowo, szybo i skutecznie. My jakby w zwolnionym tempie i zastanawia mnie dlaczego tak jest. Mam nadzieje, że w drugiej połowie będzie lepiej.

donecki napisał(a):Wyświetl post
III runda to bedzie maks.Czyli dwa wyjazdy w tej rundzie sie szykuja
I wiesz to po pierwszej połowie meczu sparingowego? Gratulacje.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 06.07.2011 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 06.07.2011, 15:24
Narazie nie wygląda to za dobrze. Pareiko dalej nie poprawił gry nogami, często posyła piłki niedokładnie lub poza linię boczną. Na podstawie tej pierwszej połowy można zauważyc brak postepów w grze ofensywnej. Zero sytuacji to bardzo źle świadczy o naszej drużynie. Brak rozgrywania składnych akcji, wrzutek, podań otwierających drogę do bramki. Również obrona narazie nie imponuje, Jovanowic bardzo łatwo przegrał pozycje i w rezultacie straciliśmy 2 bramke. Miejmy nadzieje, że chłopaki poprawią grę, bo narazie optymistami być nie możemy...
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 06.07.2011, 15:25
Nie ma co płakać zbytnio, ale oceniając pierwsze 45 minut to jest słabiutko a już za tydzień pierwszy mecz. Prawda jest taka, że z taką grą zbytnio wielkich szans na LM nie ma, po prostu nie chcę sie już nawet oszukiwać jak w poprzednich latach. Oczywiscie można jeszcze coś poprawić z meczu na mecz ale to i tak za mało.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.07.2011, 15:27
W naszej grze nie ma żadnej poprawy. Ale nie spodziewałem się, że jest aż taka różnica między Wisłą, a Rapidem.
Na początku meczu dosłownie nas zmiażdżyli, później było troche lepiej.

Nie wiem czy to tylko moje wrażenie, że jesteśmy strasznie wolni, nasi grają bez jakiegokolwiek przyspieszenia.
Dalej niestety nasza taktyka to piłka do Meliksona i zobaczymy co będzie. A podejścia nie ma żadnego.

Nie tak wyobrażałem sobie naszą grę na tydzień przed meczem ze Skonto.

Ciekawe co tam z Chavezem.
Ostatnio edytowane przez rabi86 : 06.07.2011 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

jak dla mnie melikson est dalej szybki no ale nie ma z kim zagrac:/ may cały czas gra sam a kirm tez niewidoczny...nie wiem jak wy uwazacie ale dla mnie pierwsza bramka jest jaliensa bo nie upilnował kolesia...z kolei jovanovic wszedl swiezy i mowi sie trudno, czlowie uczy sie na bledach;p
czekam na 2 polowke i na wejscie nuneza, bo wtedy z meliksonem ich rozklepia w srodku
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Odpuściłbym sobie oceny gry Wisły, widać, że fizycznie (konkretnie rzecz ujmując chodzi mi o świeżość) jest przepaść pomiędzy oboma drużynami. Nie wiem na jakim są etapie przygotowań ci Rumuni, ale przede wszystkim zdominowali Wisłę szybkościowo. Ten mecz bardzo przypomina te zimowe z Norwegami, tak że polecam zachować spokój. Oby tylko do następnego tygodnia złapali troszkę szybkości.
Mecz ze Skonto za tydzien, nie wiem czy wystarczyloby czasu zlapac swiezosc. ALe faktycznie przypomina to sparingi z zimy. tez lipa a pozniej przyszla forma na lige.
Tylko w takim razie zastanawiam sie czemu z Liteksem tak niezle to wygladalo a teraz lipa?

Jovanovic wszedl i brama. Mam nadzieje, ze nie okaze sie Bunoza II...
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 06.07.2011, 15:31
Pareiko niezbyt przekonująco wypada w tym sparingu.
Jovanovicia to może jednak nie podpisujmy? Bo jak narazie co mecz to przez niego tracimy bramkę.
Nasz środek pola dał się zdominować dlatego gra wygląda tak jak wygląda (Sobol i Wilk). O ile odbiór jako tako wygląda to ich podania są BARDZO niedokładne.
Widać różnicę w formie fizycznej obu zespołów ale to można usprawiedliwić innym etapem przygotowań - w zimie tez przegrywaliśmy wszystko jak leci.
Maor jak ma coś grac jak jest cały czas podwajany/potrajany? W takiej sytuacji robi się miejsce dla Kirma/Małego/Wilka żeby mogli coś podać a tego jak narazie nie widać.
Ogólnie nie widac w drużynie zgrania. Nadal w ofensywie jedziemy na indywidualnych umiejętnościach zawodników. Podania naszej drużyny są więcej niż niedokładne (brak wypracowanych schematów gry - zawodnicy nie mogą podawać 'na pamięć')
Widać brak umiejętności wyjścia spod pressingu ale to jak już pisałem wcześniej może być wina lepszej formy fizycznej Rumunów.

@sergio
Żeby grać dwoma ofensywnymi pomocnikami trzeba mieć niesamowicie pewną obronę (taki Głowa i Marcelo na środku) a my pewnego mamy tylko Chaveza.
Powód: sergio
Ostatnio edytowane przez riv : 06.07.2011 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów