|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pięknie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład gotowy,teraz czas na walkę o ligę mistrzów
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Witamy w Wiśle Dudu! Wypożyczenie z opcją pierwokupu to najlepsze co mogło się zdarzyć. Biton nie wypali to odsyłamy po roku bez żalu do Charleoi a jak wypali to wykupujemy. Świetnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ciekawe czy będzie jakiś w miarę miarodajny przeciek co do wysokości kwoty odstępnego w opcji pierwokupu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak się zrzucimy to wykupimy.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Witam
mam pytanie dotyczące kwestii , która była poruszana dość często na forum ostatnimi czasy czyli opcji pierwokupu. Na czym dokładniej ona polega? Czyli np. w kontrakcie wypożyczenia Bitona jest wpisana kwota, za którą będziemy go mogli kupić za rok (np 1 mln. euro) i jego poprzedni klub nie ma prawa żądać więcej od Wisły ponad tą kwotę nawet jeśli zawodnik okażę się wielkim talentem i zrobi w naszej lidze zawrotną karierę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Aczkolwiek nie wiem, czy nasz klub w tym czasie posiada wyłączność na negocjacje z takim piłkarzem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Brawo Stan ! Jesteś gość ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@skeba
To nie Stan negocjował Cikosa. A i cena za niego jakaś kosmiczna nie była. Po prostu uznano, że nie warto wydawać kasy (skoro mamy teraz jej mało na wydanie) na gościa, który może, ale nie musi się rozwinąć piłkarsko. ![]()
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
||
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Co do Biltona to cieszę się, że przyszedł nowy napastnik, ale z huraoptymizmem się wstrzymam. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wracają do tematu naszego najnowszego nabytku.
Uważam to za świetny ruch. Młody z ciągiem na bramkę, dobrze grający w powietrzu napastnik za stosunkowo nie duże pieniądze. Ten chłopak może u nas wypalić. Dawno nie pamiętam kiedy ostatnio mielismy taki potencjał w ofensywie Maor, Kirm, Iliev, Mały, Genkov, Biton, Boguski. (jesli wróci do pełnej dyspozycji). Ligę ofensywie zjadamy na śniadanie Jeszcze wymienić boki obrony, pozyskać Jovanovica i naprawdę mamy potencjał aby coś zdziałać w tym roku w pucharach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zrozum, że światopogląd, a klub piłkarski to co innego...
I tak, osobiście nie przepadam za żydami czy murzynami (delikatnie mówiąc), ale nie przeszkadza mi jeśli ten facet będzie ciężko pracował, dla dobra mojego klubu. Co innego gdyby chcieli tu budować synagogi, meczety, sprowadzać setki swoich rodaków... Na to się nie zanosi. To nie jest reprezentacja, tylko klub. To tak jakby przeszkadzało ci, że dostajemy kasę od niemieckich/żydowskich/amerykańskich firm za sponsoring w naszym klubie. To co czyni Wisłę klubem polskim, a nie żydowskim to kibice. Jeśli uważasz odwrotnie, to jednocześnie potwierdzasz tezę że Wisła była milicyjnym klubem przez 40 lat. No bo kogo obchodzi, że kibice walczyli z komuną i byli pałowani przez zomo, skoro wszyscy nasi piłkarze należeli do milicji, działacze byli członkami partii, a wielu z pracowników było tajnymi agentami... Podsumowując: jeśli uważasz, że sprowadzenie paru piłkarzy z izraela robi z nas klub żydowski, jednocześnie stwierdzasz że byliśmy milicyjnym klubem przez kilkadziesiąt lat.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.07.2011 o godz. 13:11.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale jesteście żałośni. Nie ma tu moderatorów lub adminów? Co poniektórym przyda się parutygodniowy odpoczynek od forum.
Żeby nie było oftopa - dobry transfer. Teraz czekam na zakontraktowanie Diaza i Jovanovica |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten temat nie służy debatowaniu o narodowościowych aspektach transferu Bitona. Nie uprawiamy tu polityki, ani nie prowadzimy debat o poprawności politycznej. Za jakiekolwiek obraźliwe dla nowego Wiślaka uwagi będą leciały bany.
W Wiśle nie ma miejsca na rasizm czy antysemityzm, bynajmniej nie dlatego, że tak chciałaby współczesna "poprawność" czy dziennikarze GW. Trzymajcie się regulaminu. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjdzie mod i zrówna to wszystko z ziemią, oby.
Osobiście cieszę się z transferu Bitona, niezależnie jakiej byłby narodowości i rasy, jest to zawodnik, którego statystyki udowadniają przydatność do naszego zespołu. Liczę, iż szybko się wkomponuje i już w tych eliminacjach dołoży swoją "cegiełkę" do historii Wisły ![]() Edit: Btw, myślałem, iż jest to temat dotyczący polityki transferowej Wisły, a nie światopoglądu, rasizmu, ksenofobii i antysemityzmu wypowiadających się. Może byście skończyli tę marną dyskusję?
Ostatnio edytowane przez filemon : 06.07.2011 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Post Konrada dobrze pokazuje, dlaczego w wątku transferowym nie ma miejsca na sprzeciw wobec jakiegokolwiek zawodnika w oparciu o "pozasportowe" sprawy.
A o czym i jak należy dyskutować na forum decyduje regulamin i stojący na jego straży moderatorzy oraz administratorzy. Jeśli Ci ostatni zobaczą, że ktoś go świadomie łamie i np: dyskutuje nie na temat, mają obowiązek w oparciu o ów regulamin zareagować. Czegoś jeszcze nie rozumiesz, czy potrzebujesz kilku dni odpoczynku od forum na przemyślenie ram wolności słowa i odpowiedzialności za nie? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ban czy wjazd panów antyterrorystów o 6.
Metody bardzo podobne, gdy się nie słucha naczelnego drygenta. Antysemitą w PL można zostać, gdy zwyczajnie się nie przepada za narodem żydowskim.Jesteś homofobem , antysemitą troglodytą i półgłowiem.Nie ważnę ile masz dyplomów, co w życiu osiągnełeś.Banda kosmopolitycznych tolerancyjnych ludzi tak Cię nazwie i tyle. Westeryl, dlatego mnie to nie interesuję, czy mnie ktoś lubi czy nie.Każdy odpowiada za siebie, dopóki nie obraża, a czy ktoś tu obraża? Zastanówcię się jeszcze raz co oznacza dla was wolność słowa i przekonań Proponuję poczytać Prof Tischnera.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.07.2011 o godz. 13:52.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiecie jednego - być antysemitami w życiu wam nikt nie broni. Prywatnie to sobie możecie być i wierzyć w co chcecie, natomiast atakowanie nowego gracza Wisły na publicznym forum tylko z powodu narodowości jest po prostu chamskie i nie powinno być na to przyzwolenia.
*Też bym wolał więcej Polaków w składzie, ale rzeczywistość jest taka jaka jest. Trzeba dać szansę i wspierać wszystkich graczy Wisły, niezależnie od narodowości. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.07.2011 o godz. 13:54.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet jeśli w jakimś stopniu (nie roztrząsając teraz tego) jest to prawdą, to nie temat i miejsce na dyskusje o powyższej kwestii. I nie jest to też żadne usprawiedliwienie dla atakowania zawodników Wisły, czy wartościowania ich wyłącznie pod kątem posiadanej narodowości, zamiast przez pryzmat przydatności sportowej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.07.2011 o godz. 13:56.
![]()
|
|
|
Guest
|
|
Tak jak napisałem nas też pewnie wielu nie lubi za granica np w Holandii, Niemczech mimo, że to nie ja rozjebałem dyskotekę i ukradłem samochód. Gówno mnie obchodzi że ktoś kogoś nie lubi to jest temat transferowy i załamanie regulaminu należą się bany. ( wiele osób przesadziło).
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.07.2011 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus nikt tu nikogo nie atakował!!!Poszło tylko jedno stwierdzenie i tyle.Ciekawy jestem czy było by tyle szumu, gdyby ktoś napisał o Bułgarze, Niemcu, Argentyńczyku etc.Nie widzicie ludzie, że jesteście przewrażliwieni na tym punkcie?
Z mojej strony koniec tematu. A temu Bitonowi to życzę sukcesów. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Mi żaden Żyd nigdy nic w zyciu nie zrobił złego. A nawet gdyby to nie znaczyłoby że musze nienawidzieć wszystkich. Każdy człowiek jest inny niezależnie od narodowości. Wszędzie trafią się idioci nawet wśród kibiców Wisły Jeszcze apropo ostatnio pracowałem w Niemczech przy serwisie (branża usługi) i uwierz mi że miałem do czynienia z róznymi Niemcami. Część była ordynarna, część grubiańska, część miła, część uprzejma. A też przed wyjazdem słyszałem że Niemcy to świnie. Dopiero będąc tam zrozumiałem że ludzie są rózni i nie determinuje tego kto jakiej narodowości jest. A juz pisanie o tym że Żydzi okradają Polskę to już szczyt wszystkiego. Niestety ale takie media jak polonica.net czy radio Maryja i z drugiej strony TVN, GW przyczyniaja się do prania mózgów i służą do osiągania celów jedynie przez jednostki które mają w tym interes. Sory za OF |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koniec sparingu, więc pozwolę sobie ocenić subiektywnie wzmocnienia:
1) Iliev, robił wiatr na prawej stronie, gracz meczu, optycznie robił różnicę porównywalnie z Maorem 2) Lamey - dobry przegląd pola, wyraźniejszy skrajny obrońca niż Palić. Widać go było w meczu. Spokojnie rozgrywa piłkę choć nie jest szybki. 3) Marko Jovanović - bez rewelacji, ciężko coś powiedzieć OT: Co do samej gry: + widać ćwiczenie zagrań z klepki, fajnie to kilka razy wyszło Wydaje mi się iż: - trzeba popracować nad pressingiem, jest kiepski - dwójka środkowych obrońców jest zbyt cofnięta i nie ma kto rozegrać akcji - często nasz gracz chce odegrać piłkę z klepki i jest dylemat ponieważ nie ma komu podać. Wniosek: brak ruchu do piłki/bez piłki. (Dorzucę do tego ze jak niewiadomo komu podać i co zrobić z piłką to podanie leci do Małeckiego on 'pokiwa'. Taka alternatywa dla długich wrzutek do nikogo). - wszyscy byli na jednakowym poziomie jeśli chodzi o motorykę. Słabo to wyglądało w porównaniu z Rapidem, natomiast równo na tle drużyny.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.07.2011 o godz. 16:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jestem w szoku. W końcu ktoś, kto pokusił się o normalną ocenę sytuacji, a nie płacz, że było 2-0. Niektórzy mogliby wziąć z Ciebie przykład - tak wiem, że to nie możliwe bo niektórym brakuje pewnych części ciała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
ten post powinien byc wklejony nie tylko pod tym tematem... ![]() |
|
|

|