|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A Wy dalej w tej archeologii tkwicie. Przecież wszystko już zostało napisane, powiedziane i gezena obecnych wydarzeń jest znana. Pewnie,że są tacy, którzy uważają,że przeszłość nie ma wpływu na terażniejszość i przyszłóść,no ale to dziwny przypadek ludzi, i rozmowa z nimi nie ma sensu. Ich problem, nawracać nie ma potrzeby,bo jak ktoś nie kojarzy tak prostych rzeczy, to może mieć problemy z rozumieniem czegokolwiek. Lepiej skupić się na czymś konstruktywnym.
Wykwint intelektulany made in poland. Maszyniści strajkują, rzecz jasna w interesie podróżnych, i jak oznajmili ustami rzecznika, starali się to robić w godzinach najmniej kolidujących z potrzebami podróżnych. Strajk trwał od 7 do 9. Rzeczywiście najlepsza pora na strajk. Co o tym sądzicie. Druga ciakwostka. XXI wiek a tymczasem, http://www.rp.pl/artykul/2,683353-Kr...-lotnisko.html Znaczy tam ciekawostka, to norma. I na koniec obserwacja własna. Gdy ktoś dwa dni temu ktoś jechał w kierunku Myślenic to mocno się musiał zdziwić. Ten co się jeszcze dziwi. Przed Mogilanami, zwężenie. Powód, panowie wyłączyli jedne pas ruchu gdzie ustawili sprzęt do montażu bramki pobierającej opłaty. Pomijam to,że kilka dni po terminie, ale ciekawą pore sobie wymyślili,środek dnia. Stanie od Libertowa do Mogilan. Bravo. Brame założyli w kilka godzin. Jakiś czas temu,no będzie z kilka lat, przestałem się czemukolwiek dziwć, bo musiałbym łazić wiecznie zdziwiony. I dobrze,bo do dziś po tych kilku wiadomościach, które wyżej przytoczyłem musiałbym dochodzić do siebie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A Kamiński to już oficjalnie idzie do PO? Bo dziś w PE tak słodził Tuskowi, tak go bronił przed Ziobrą, jakby był rzecznikiem rządu
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...zginela__.html
Zdjecia do artykulu i podpisy pod nimi ![]() Propaganda juz tak nisko upadla? Ci ktorzy tworza te teksty musza miec swoich czytelnikow za totalnych debili i wrecz gardzic nimi. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Dla mnie Tusk zachował się w tej sytuacji kuriozalnie. Od tego jest opozycja, żeby krytykować rządzących. Również w Parlamencie Europejskim. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
oczywiście bez najmniejszego problemu możemy te dwie osoby zamienić. Problem tkwi w czymś innym. Dla Ciebie i kolegi Dona patriotyzm to wielkie manifestacje, czczenie świąt państwowych itd. i oczywiście zgadzam się z tym ale, patriotyzm to postawa człwieka każdego dnia a nie tylko od święta. bo co idę zawiesić flagę na 11 listopada a juz 13 zapominam o tym że trzeba posprzątać wspomniane wcześniej gówno z chodnika? chyba nie o to chodzi. Don nie chcę być brutalny w tym co napiszę ale chyba nie znasz możliwości armii polskiej i rosyjskiej. w obecnym układzie same wojska umieszczone w Obwodzie Kaliningradzkim przeszłyby przez Polskę jak pielgrzymka do Częstochowy. Brutalne ale prawdziwe i sądzę że nie masz co do tego wątpliwości. Sąsiad nad Tobą napisał aby nie uogólniać więc skąd wiesz czy włąśnie ten koleś w sweterku nie złapie za broń a ten zapijaczony będzie leżał w rowie? Wróćmy jednak do rzeczywistości. W okresie demokracji jaki niewątpliwie mamy w Polsce postawy patriotyczne (czy określenie kogoś patriotą) ma inny wydźwięk niż w latach wojny bo chyba nikomu nie każecie alakowac Ukrainy aby oddała Lwów? Ta postawa przejawia się w życiu codziennym. Kolejny przykład? proszę bardzo. Wolontariusze pracujący w hospicjach, szpitalach domach pomocy. I kto tam taki pracuje? Otóż właśnie faceci z wymalowanymi paznokciami, długowłose pazie, a nierzadko więźniowie. I co ich mogę nazwać patriotami czy nie? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
To taka natrętna przypadłość młodych wykształconych. Powie ci taki co myślisz, a jak mu odpowiesz że wcale nie to stwierdzi że kłamiesz i każe ci udowodnić
.Obywatelu czy jesteś pewny że nie jesteś członkiem PO ![]() "Do lubuskiej PO zapisywano ludzi bez ich wiedzy. Śledztwo w tej sprawie wszczęła prokuratura. - Takiej afery w Platformie jeszcze nie było. Sami jesteśmy zszokowani jej skalą – mówi jeden z wysoko postawionych członków tamtejszej Platformy. W regionie wykreślono już z list członków 170 osób." http://wiadomosci.onet.pl/kraj/blysk...wiadomosc.html ------------------------ Co tam raport o drogach, był przecież zakład z bycia stroną którego humanitarnie zrezygnowałem . Dobrze by było gdyby obrońcy cudaka zaświecili oczami, może to wpłynie katalizująco na procesy które powinny zachodzić w istocie szarej.------------------------ Tobie się wydaje że jak nie robisz wokół siebie syfu to już jesteś patriota, a to może jedynie świadczyć o poziomie kultury. Patriotyzm czy to w czasie wojny czy w przerwach między nimi polega na działaniu dążącym do umocnienia pozycji Polski i Polaków w relacjach z innymi narodami. Każde działanie spełniające ten warunek jest patriotyczne. Niektórzy zadowolą się posprzątaniem po swoim psie, żeby gość z zagranicy nie wdepnął i nie złorzeczył na Polskę. Bardo chwalebne, ale polskiej pozycji raczej nie umocni. Natomiast upamiętnianie i okazywanie wdzięczności ludziom którzy w interesie Polski poświęcali swoje prywatne interesy pokazuje dziś żyjącym, że taka postawa to dobry wybór. Bo o wartości życia człowieka stanowi nie tylko stan konta, ale także pamięć i wdzięczność potomnych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.07.2011 o godz. 15:05.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyzm To, że ktoś pomaga np. biednym dzieciom albo sprząta psie kupy wcale nie musi od razu oznaczać, że kocha Polskę.
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 06.07.2011 o godz. 16:38.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd nie ma szans abyś mnie wciągnął w dyskusje ze sobą z jednego powodu ja wiem że do swoich racji Ciebie nie przekonam. zresztą w odpowiedzi dulliemu zawarłem chyba wszystko.
PS. nie rozumiem jednego co to oznacza młody wykształcony? bo coś mi się wydaje że nabiera to określenie coraz bardziej negatywnego wydźwięku właśnie przez takie osoby jak Ty. Co w tym złego że studiuję? Powiedz czy w PiSie nie ma ludzi z wyższym wykształceniem i w dodatku młodych? Używasz go myśląc że kogoś obrazisz? wręcz przeciwnie. dulli- coś mi się wydaje że nie przeczytałeś tej definicji ,za linkiem: Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste,często także gotowością do poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia oraz pracy dla jej dobra. i jeszcze jeden: Patriotyzm oznacza także postawę prospołeczną przejawiającą się również w pozytywnym działaniu na rzecz rozwoju swojej lokalnej społeczności w różnego rodzaju przedsięwzięciach o charakterze kulturalnym, politycznym i społecznym; uczestnictwo w wyborach, świadomą postawą obywatelską. Czy praca w szpitalu jest dla dobra Polski? tak. bo jeżeli ktoś to robi z pobudek czysto społecznych i w duchu oddania swojego czasu dla Polski to jest to patriota. owszem są osoby które robią to dla siebie aby wpisać w CV. Zresztą podobnie na wojnie ten kto wspiera daną armię bronią wcale nie musi być patriotą a ten co w niej walczy w cale nie musi myśleć o kraju. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak zwykle Gówno Prawda wie wszytsko najlepiej .Załosni manipulatorzy.Szkoda mi by bylo tyłka takim śći**wem wycierać. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Bo określenie "młody wykształcony" jest dla mnie synonimem prostaka, który jest wykształcony tylko z nazwy, czego nie potwierdza swoim zachowaniem. Patrz imć Dominik T niedościgniony wzór dla wszystkich "młodych wykształconych" ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak właśnie dla mnie praca w szpitalu o której tutaj mówimy podjęta z miłości do kraju jest większym objawem patriotyzmu niż występowanie na przemarszach.
Co nie oznacza że jedno musi wykluczać drugie. Każdy ma swoje podejście do tej sprawy: dla jednych to przygotowywanie się cały czas do wojny z potencjalnym wrogiem dla innych służenie państwu w jego strukturach a jeszcze dla innych pomoc społeczna. ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Qrw* co te pajace wstydu zwyklemu Polakowi robia...
TYle mam do powiedzenia jesli chodzi o polityke na dzisiejszy dzien.. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zgodnie ze starą wizją Michnika. Szary obywatel nie musi, a nawet nie powinien wiedzieć co robią namaszczeni do sprawowania władzy. Nowe obostrzenia potrzebne na gwałt bo jakby co to można zawsze postraszyć prokuratorem za"ujawnienia tajemnicy". Tak jak to się dzieje z "Białą księgą Macierewicza". Popieracze cudaka czy już wam spadły łuski z oczu?
Mówisz o truskawkach którymi częstował cudak, czy o kilku zdaniach prawdy których tenże nie planował usłyszeć, a tu klops.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.07.2011 o godz. 09:36.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd daj już ....a spokój. teraz Ci truskawki nie pasują? to może mieli ziemniaki albo marchewkę rozdawać
a co do wypowiedzi pseudoprawnika Ziobry to niech on faktycznie lepiej się za angielski weźmie a nie za gwiazdorstwo!! załatwianie spraw wewnętrznych Polski na forum Europy to kretyństwo. Zamiast stać w jednym szeregu to się musiał wypuścić. ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
iti chce sprzedac tvn
http://www.rp.pl/artykul/5,684509-IT...akiet-TVN.html wśród chętnych wymienia sie: francuski koncern Vivendi, niemieckiego Bertelsmanna, grupę Fox Entertaiment Group należącą do potentata medialnego Ruperta Murdocha, czy grupę Discovery. Wydaje sie że Słońce Peru straci głównego promotora swojego niebywałego gospodarczego sukcesu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.07.2011 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
. Twoim zdaniem wolność słowa w Polsce to wyłącznie nasza wewnętrzna sprawa? To samo mówi Łukaszenka. Gdyby cudak na forum nie opowiadał jaki to on europejski to by mu ZZ nie przypomniał że gadać to sobie można.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
, pozbył się wszystkich operacji poza swoim core businessem). W tamtych czasach natomiast miał dość dobry kontakt z Jarkiem Kaczyńskim. Jednak szczerze mówiąc sądzę że nawet gdyby FOX chciał przejąć TVN to "apolityczna" KRRiTV zrobi wszystko żeby temat uwalić (a ma po temu szerokie możliwości). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mi się wydaje że czego by oni tam nie rozdawali to i tak byś to negował. ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To się nazywa mieć tupet
http://niezalezna.pl/13040-bosak-poz...ike-richardson |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Tylko dlatego Ci się tak wydaje że jesteś uprzedzony, nie popadaj w stereotypy. Choć najprawdopodobniej ciężko było by im wymyślić coś inteligentnego.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|