|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie wiem czy ten temat był ostatnio poruszany ale uważam że jest on godny poświęcenia mu odrobiny UWAGI.
Ostatnio przez tygodnik GAZETA POLSKA został wyemitowany film "Kibol", gdzie był ukazany sprzeciw wiekszości grup kibicowskich z wiekszych miast poza Stowarzyszeniem WISŁY KRAKÓW. Sprzeciw dotyczył sprawowania władzy przez pana Tuska, zamykania stadionów, ogłupiania nas przez media itp. Sprawa rozeszła się bez żadnego echa i była całkowicie stłumiona. Marszów i protestów nie pokazano w zadnej telewizji ani na żadnym forum ( z wiadomych powodów) pomimo ze odbyły sie w Warszawie Poznaniu Gdańsku Białymstoku i paru innych miastach. Dlaczego WISLA sie nie włączyła w tą akcje? Czy nas już naprawde nie interesuje to co się dzieje w naszym kraju. Moim zdaniem SKWK powino poświęcić troszkę czasu na wzmocnienie OPRAWY PRO-POLSKIEJ i zorganizowaniu paru akcji jak np. LECH "ku czci powstańców wielkopolskich", bo zaniedługo nie bedzie miał kto wychować młodszych pokoleń i wszyscy staną sie ...taaacy europejscy... Sam bardzo chętnie wspomógł bym takie inicjatywy... A Wy co o tym sadzicie... Jeśli chce ktoś więcej informacji na temat akcji z inych miast zapraszam na prv. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
My przede wszystkim jesteśmy Krakowianami a dopiero później Polakami.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
jesteśmy ukrytą opcją Ukraińską.
UPA ponad wszystko ! hehehe |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
My jestesmy przede wszystkim Wislakami a nie Krakowianami..
POD TYM TEMATEM ZNOW BEDZIE KUPE BIADOLENIA A I TAK NIC SIE NIE RUSZY... Zaluje ze jestem za granica,zaluje ze nie moge wyjsc na ulice i wykrzykiwac prawde do zdarcia gardla.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jestem za autonomią galicyjską... może twoim zdaniem mamy robić oprawy ku czci powstańców WLKP i innym zrywom? Dziwne trochę. To tak jak by Legia robiła oprawę z ku czci Ofiar Dąbia... Jesteśmy Wiślakami, Krakusami, dopiero potem Polakami. Co nie znaczy, że 'Polska nie jest najważniejsza'.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
My przede wszystkim jesteśmy Krakowianami a dopiero później Polakami.
Popieram w 100% |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Polskość jest dzisiaj passe. Dzisiaj liczy się bezideowość, do tego stopnia że w TV jury potrafi zbesztać za zaśpiewanie patriotycznej piosenki. Mało zbesztać, wyśmiać i ośmieszyć, bo przecież jesteśmy w UE i po co komu przypominać że jakaś Polska istnieje. Na stadionach wlepiają kary za przypominanie powstań i upamiętnianie bohaterów, bo to niezwiązane z meczem. Mam niestety wrażenie ze takie podejście prezentują tylko nasi rządzący. Haye się tam flagi narodowej nie wstydzi.
.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.07.2011 o godz. 18:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Żałosne.
Załóż RAK - Ruch Autonomii Krakowa. Stara stolica Polski i centrum Polskości... I takie słowa... "Narody tracąc pamięć tracą życie" Abstrahuję od politycznych przesłanek w wypowiedzi założyciela tematu czy też politycznych sympatii twórców "Kibola". Ale takie stwierdzenia, które zacytowałam nie powinny mieć miejsca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ela ale czegóż się spodziewać po { ciach } ? Polecam opcję ignoruj + niecytowanie
W przypadku delikwenta sprawdza się idealnie.
Ostatnio edytowane przez rav : 04.07.2011 o godz. 21:49.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Uważam że Kraków ma taka historie że nie musimy angażować sie w Akcje ku czci powstańców WLKP nimi sie juz zajoł LECH... Szkoda że w KRK nic takiego sie nie dzieje a mamy piekną historie walki o hute, Armii Krajowej ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
żartuj w takim stylu wśród starszych ludzi którzy musieli żyć z ukraińcami,życzę powodzenia...
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co niby napisałeś śmiesznego? Wiesz co UPA robiła z polskimi dziećmi? Ale czegóż sie można po Tobie spodziewać.
Nie o Hutę tylko o KRZYŻ, symbol który raził, razi i będzie raził każdego komucha. Natomiast żadnemu Polakowi nie przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.07.2011 o godz. 18:29.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Szkoda tylko, że taka wypowiedź od razu spotyka się z poklaskiem. p.s. 11.07. do Krakowa przyjeżdżają specjalnie Patrioci, kibice z innych klubów aby uczcić Akcję Koppe i jej bohaterów : http://pl.wikipedia.org/wiki/Akcja_Koppe
Ostatnio edytowane przez rav : 04.07.2011 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
"Naród, który nie zna swej historii skazany jest na jej powtórne przeżycie."
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ta cała akcja "Kibol" była zwykłym politycznym happeningiem, więc wypraszam sobie takie żonglowanie Polskością uprawiane z zamiłowaniem przez wiadomą opcję polityczną
Mój głos rząd usłyszy w wyborach. Pozdrawiam |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
jak możesz idioto wogóle coś takiego napisać?banderowskie świnie w niemeckich mundurach mordowały nasz naród...ale Ty nic om tym nie wiesz...przykre |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mój temat nie dotyczył strikte parti rzadzacych dlatego nie chce zeby schodził na taki tor bardziej chciałem zwrócić UWAGE na typowe Akcje ku czci naszej histori przywołałem film Kibol bo pare takich tam było pokazane... Na Wisle tego nie widze :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
tutaj musi sobie skwk zdefiniować co i jak i nie wiem czy jesteśmy dpowiednim forum do tego typu dyskusji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To temat bardzo powazny i delikatny... nalezy uwaznac na to co sie pisze. Wiec jak nie macie pojecia co sie dzieje obok Was a tymbardziej jak wygladala HISTORIA NASZEGO NARODU (pisze narodu a nie kraju bo ziem nie mielismy przez okres rozbiorow) to lepiej sie nie udzielac..
Z ludzi uchodzi patryjotyzm przez ten mlyn z UE.. z tym ze emigracja jest chlebem powszednim.Mentalnosc Polakow sie zmienila juz nie jest to ten sam narod ktory walczyl w powstaniach jeszcze nie tak dawno.. Teraz nie ma juz takigo zaangazowania w sprawe.. nie ma jednosci ,teraz jest Facebook,NK i tottalna manipulacja mediami... Dlatego uwazam ze oprawy patryjotyczne na stadionach sa potrzebne... zeby mlodym uswiadamiac jak wielu ludzi poswiecilo swoje zycie za Polske i ze POLACY byli setki lat identyfikowani z ODWAGA I WALECZNOSCIA...
Ostatnio edytowane przez Glazik : 04.07.2011 o godz. 18:55.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Uważam, że przedstawiciele SKWK powinni zacząć się pojawiać na różnych marszach wspominających historie. Wiadomo, że w Krakowie tego tak dużo nie ma i nie jest to tak hucznie obchodzone jak np. w Warszawie czy Poznaniu, ale może warto to nagłośnić?
Na pewno poprawiła by się frekwencja na takich uroczystościach, na pewno młodzież by się wiecej dowiedziała o historii i tradycji, a może by się poprawiła nawet renoma kibiców wśród niektórych środowisk. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o sam film, chodzi też o organizacje i pokazywanie naszej HISTORII młodszym pokoleniem żeby NIE ZGINEŁA w naszej eUROPEJSKOSCI. Bo słysząc na stodionie "naszym wzorem jest rudolf hess" to dostaje białej... Myśle że mamy lepsze wzorce do naśladowania...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja ogólnie na 1. miejscu postawił bym że jestem Europejczykiem potem długo długo nic i Polakiem ale to jedynie z racji urodzenia i wszystkiego co z tym związane . Nie ma problemu nie być patriotą a być kibicem Wisły dla mnie nie ma żadnego konfliktu interesów
A hasła nazistowskie , antysemickie o UPA , rasistowskie uważam za cholernie nie trafione bo w historii Polski jak i Europy już za dużo złego wyrządził populizm i ekstremizm tj dla mnie ktoś kto wznosi takie hasła to zwykły motłoch nie zaleznie czy czuje sie Polakiem ,Ślązakiem , Niemcem czy kimkolwiek innym . ![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie to głównym problemem jest to, że obecna ekipa rządząca chce trzymać wszystkich kibiców na smyczy, mamy mówić takim głosem jak miłościwie nam panujący Donald, jego kompan Michnik i cała zgraja która depta polskość i patriotyzm uznając to za obciach skoro jesteśmy w UE. Ja się nie godzę na to co próbują nam wmówić- że warto chodzić na marsze tolerancji, że pedałom i zboczeńcom trzeba dawać prawo do związków partnerskich itd itp. Kibice poprzez swoje patriotyczne postawy stanowią zagrożenie dla w/w wartości GW I TVNu stąd atak na Nas.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jestem w Wiedniu juz 3 lata ... jestem wsciekly na Tuska ze tu musze byc... ale jestem wdzieczny (kasztani rowniez) SObieskiemu ze jestem w Austrii a nie Turcji..
![]() Mam nadzieje ze dotrze to zdanie do niektorych. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
BRAWO mhl_pl
Ale może my powinniśmy zacząć od propagowania PATRIOTYCZNYCH POSTAW !!! Bo bez tego młodsze pokolenia nie będą miały tych wartości ,a nie chciał bym za pare lat na meczu zobaczyć 2 panów trzymających się za ręce to też pANA mICHNIKA rozmawiającego o tym co należy w POLSCE zmienić zeby było lepiej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Inna sprawa ,że każdy ma praow to wyrazania własnych opinii i żaden rzad ani Tuska ani Kaczyńskiego nie ma prawa mówić co inni mają robić . ![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Myśłałem, że bycie patriotą (lokalnym krakowskim i polskim) i bycie kibicem Wisły to są rzeczy tak naturalnie związane i tak wzajemnie się przenikające, że nie trzeba tego wyjaśniać. To się po prostu samo przez się rozumie. Po takim poście odechciewa się żyć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|