|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ale Ty jesteś elokwentny. Idź lepiej do kibicowskiego, tam nie będziesz równał poziomem w dół.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wiadomo że te procenty to tak dla lepszego zobrazowania mojej wypowiedzi. A ludzie tutaj robia licytacje czy 10 czy 20.
Mówię wam popatrzcie na Juve z Lechem na Levadię z Wisłą, o Karabachu nie wspomnę. Wszystko siedzi w głowie !! No i żeby zaprezentować umiejętności trzeba też mieć paliwo do zapie&&&nia przez cały mecz. Mądralków którzy nic nie wnoszą do dyskusji tylko skupiają się na mojej osobie nie komentuje. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi - przecież ja to podawałem jako przykład że pomimo gigantycznej różnicy poziomu sportowego wyniki mogą być różne. Ze nawet słabiuteńki klub raz na jakis czas wygra z hegemonem dzięki ambicji szczęściu i dobrej formie.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bo tym razem nie przyjmuję do wiadomości że będą źle przygotowani fizycznie czy mentalnie - jeśli tak będzie to według mojego schematu te pozostałe 20 % szczęścia lub pecha nie zrobi różnicy.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
http://www.transfermarkt.de/de/lech-...t_1050290.html http://www.transfermarkt.de/de/juven...t_1050288.html http://www.transfermarkt.de/de/lech-...t_1050291.html Oczywiście fajnie to brzmi ze się pokonało Manchester City i się nie przegrało z Juve, ale te druzyny sa znane z innych zawodników niż z tych którzy w tych meczach występowali. Tak samo to nie ma sensu cieszyć się zbytnio z wygranej naszej Kadry z Argentyna, bo Alejandro Cabral to nie to samo co Lionel Messi czy Sergio Agüero. Do dziś podtrzymuje zdanie ze Amica by dostała straszne baty od Juve i City gdyby te drużyny nie zlekceważyły sobie Lige Europejska. PS: Sorry za mój Polski, cale życie spędzam na emigracji i sorry za Off-topic |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
co za duzo to nie zdrowo. pewnie rozmawiali, ale nie trafili... jeszcze.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Diaz i Biton wg gówna wypranego wypożyczeni na rok
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Wracając natomiast do transferów. Nawet jeżeli transfery kolejne będą w tym tygodniu to i tak prawdopodobnie żaden z tych piłkarzy nie zagra ze Skonto, bo nie będą ani zgrani, ani przygotowani pod kątem tego przeciwnika, dlatego dziś, jutro czy za kilka dni to już mało ważne, bo każde wzmocnienie i tak już będzie na III rundę kwalifikacji Ligi Mistrzów do której najpierw Wisła musi dojść. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Witam ! Jeśli potwierdzi się wypożyczenie Bitona to wskazana by była opcja pierwokupu, bo zawodnik jest młody, rozwojowy i mógłby zostać w Wiśle na stałe. Ciekawiły by mnie sumy, aby były one w granicach rozsądku, nie tak jak w przypadku Riosa którego ewentualne wykupienie kosztowałoby majątek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Możliwe, iż to wszystko jest spowodowane problemami ze stadionem. Martwi to, że wypożyczając, a nie wykupując, niedługo nie będziemy mieli kogo sprzedawać. Jednak ważne jest to, że drużyna po raz pierwszy od dawna jest przed batalią o LM wzmocniona, a nie osłabiona. Szkoda tylko, że aspekt perspektywiczności rozwoju drużyny nie idzie z tym w parze. Dlatego tak ważny jest teraz sukces w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Cytując klasyka: 'To była odpowiedz na następne pytanie, ale mam nadzieje iż Jury uzna to awansem".A tak już na poważnie to ciężko się do czegokolwiek przyczepić w tym okienku, poza kilkoma detalami. Drugie takie okienko pod rząd. Nie patrzę tutaj na zawodników tylko sposób w jaki załatwiamy transfery. Łaaaadne to wygląda. Spokojnie i rzeczowo. Dla kontrastu, przypominają się mi czasy jak nasz dyrektor twierdził ze jest zmuszony czekać do zamknięcia okienka na zachodzie ponieważ nikt kto reprezentuje dobry poziom nie chce do nas przyjść póki ma opcję pracy w lepszej lidze. Pamiętam, siedziałem potem ostatniego dnia okienka transferowego na tej stronie i liczyłem po cichu na jakiś transfer co chwila wciskając F5.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a ja mam pytanie. Wszyscy mowia ze Genkov to klasyczna 9, a co to znaczy? Jest klasyczna 10,11 i co to za pozycje na boisku? W Jadze Franek gra srodkowego napastnika a jest niski, co to za pozycja, jaka klasyczna x ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
A co do reszty to pełna zgoda. Najpierw musi być sukces sportowy (choćby doraźny). Po takim sukcesie można sprowadzać "gwiazdy". W tym i Polaków. Tak to jest z polityką oszczędnościową.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.07.2011 o godz. 17:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Paljić, Lamey, Sobol, Nunez, Jirsak - kto jeszcze ma umowy tylko do końca tego sezonu z Wisłą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Napiszę to po raz kolejny. Śmiem twierdzić, że gdyby były rezerwy to doczekalibyśmy się teraz kogoś kto już mógłby pukać do pierwszej jedenastki (z naszej młodzieży). Młoda Ekstraklasa jest na słabym poziomie. Gdzieś tak na poziomie 3-4 ligi. Rezerwy mogłyby chyba grać maksymalnie dwie klasy niżej. Do takiej drugiej ligi wypożyczamy zawodników. Sądzę, że przy tak wyrównanej kadrze jak teraz mamy możnaby było śmiało powrócić do tego pomysłu. Wtedy w MESA graliby zawodnicy 16,17 i 18 letni. Ci najzdolniejsi z MESY i trochę starsi, a także ci co nie mieszczą się w kadrze meczowej graliby co tydzień w 2. lidze. Zawodnicy z szerokiej kadry muszą być w rytmie meczowym. Tak samo te "młode talenty" się zmarnują w MESIE. Oni muszą grać na wyższym poziomie, mecze w dorosłej piłce. Tak nie znajdziemy kolejnego Błaszcza, Brożków, Małeckich. Jak nie ma rezerw to trzeba jak największą liczbę tych młodych zdolnych wypożyczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Zakladajac wariant pesymistyczny Stana i Roberta moze juz nie byc w Wisle. Wtedy wszystko moze wrocic do "normy" czyli "sciagamy szrot prosze panstwa". W wersji optymistycznej, Stan i Robert zostaja na dluzej (po dobrym sezonie 11/12) dostajac wieksza swobode i mozliwosci dzialania na rynku transferowym. Dzieki czemu sprawdzeni wypozyczeni zostaja wykupieni a kolejne slabsze ogniwa zostaja wymienione na solidniejsze podzespoly ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
no i gdzie są te 4 koszulki przygotowane na dzisiaj...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie. Jutro bedą kolejne zakontraktowani piłkarze. W faktach sportowych było mówione o transferach w Wiśle i są już przesądzone 3 transfery Jovanovicia,Diaza i Bitona do Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Spokojnie Staszek potwierdza mamy nowych grajków
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jedyne co może martwić to nazwiska nowych nabytków. Wszyscy to obcokrajowcy!! Ale w porządku, nie czepiam sie... byle by to były transfery podnoszące jakość zespołu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nawet jeśli Stan odejdzie, to obecny skauting ma pewien fundament w funkcjonowaniu klubu - poszukiwania, kontraktowania, sprzedawania dobrych piłkarzy za niezłe pieniądze - cóż piłka nożna to wielki biznes i choć pojawią się tacy piłkarze, którzy będą mieć przywiązanie do barw klubowych, to celem właściciela, dyrektora sportowego jest sprzedawanie dobrych zawodników, a kupowanie innych o podobnych umiejętnościach. My nie możemy pozwolić sobie na to, że będziemy szukać tylko w kilku krajach - musimy otwierać się na nowe kraje, poszukiwać zdolnych a potem za 1-2 lata ich sprzedawać. Tak ta "maszynka" powinna prawidłowo funkcjonować. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Masz rację , też mnie to trochę zaczyna martwić , nie chciałbym żeby Wisełka była złożona tylko z obcokrajowców bo my jednak dalej jesteśmy Polskim klubem .. Zastanawia mnie dlaczego taka Legia może mieć swojego Kucharczyka czy kogoś a my nie możemy ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w tym tygodniu będą już wszyscy zakontraktowani i skład na sezon 2011/2012 ZAMKNIĘTY !!!
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |