|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czy te informacje na temat Buzaglo to nie jest jakiś kolejny wymysł prasy w Izraelu? Była już przecież jakaś plotka o obrońcy z Izreala, który miał iść do Wisły i też pojawiały się podobne informacje w ichniejszej prasie. Ciężko w tym okienku transferowym wierzyć jakimkolwiek źródłom, czy go dziennikarskim, czy plotkom na mieście, bo praktycznie wszystko można nazwać dezinformacją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Maor Melikson 26 lat - 1 mecz w reprezentacji, 227 meczów w lidze - 27 goli Maor Bar Buzaglo 23 lata - 13 meczów w reprezentacji, 137 meczów w lidze - 32 gole
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 03.07.2011 o godz. 19:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
![]() Co ciekawe po przejsciu do Belgii w jego debiucie strzelill bramke ktora zostala bramka kolejki Jego menager to ten sam co Meliksona. Powiedzial ze jest w drodze do Polski i w ciagu 48 godzin podpisze kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A co sądzisz o Eyal Golasa? Pewien portal mówi, że miał kontrakt do 30.06.2011, a jego wiek i statystyki wskazują, że może być ciekawym graczem. Ciekawi mnie ten zawodnik, tym bardziej, że gdzieś mi się już jego nazwisko o uszy obiło. Podobno gra na pozycji Maora. I jak wygląda sytuacja Dvalishvili, którym się podobno interesowaliśmy? Kogoś mógłbyś polecić, aby grał w Polsce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jego kandydatura rzeczywiscie wygląda ciekawie i Genkov jak do nas przychodził nie miał dużo lepszego cv. Myslę że nawet mogli by czasami grać razem w pierwszym składzie, wiem że gramy 4-5-1, ale ze słabszymi drużynami albo gdy musimy atakować od początku trener może kombinować.
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 03.07.2011 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jaja z tym Traore i jego menago. Niech takie głąby trzymają się z dala od Ł3.
http://www.weszlo.com/news/7176 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Menago to ma "wybitnego" widać
Jutro pewnie Razack bedzie na dywaniku i może sie to dla niego źle skonczyć. A szkoda, żeby zakład przepadł :( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
Co do Davalashviliego to nasi kibice pewnie by mu oplacili bilet zeby tylko juz wyjechal ale to efekt jego wielkiego daru marnowania sytuacji. Jest dosyc wolny ale to przeciez czolg, umie sie zastawiac i wygrywac glowki (w tym strzelac bramki glowa) umie walnac nie do obrony i porpawia sie pod wzgledem boiskowej inteligencji. Ogolnie to strzeli na bank 15 bramek w lidze izraelskiej a w polskiej z 10 napewno wpadnie a ze jego sila fizyczna jest bardziej przydatna w Polsce to moze tez z 15 bedzie. Sytuacja z jego pozyskaniem jest prosta, jesli klub pozyska jeszcze jednego napastnika albo jakiegokolwiek pilkarza z zagranicy klub bedzie chcial sie go pozbyc jak najszybciej. Co do innych pilkarzy to jest pelno mlodych i utalentowanych ale ceny za nich sa tak wysokie ze raczej tylko Wojciechowskiego by bylo stac na to w Polsce, ale to przez menagerow i te male kluby ktore chca zarobic na ich gwiazdach (duzych klubow nawet nie licze bo oni to wpychaja pilkarzy masowo do Belgii i wyzej). Wisla naprawde znajduje okazje i to pokazuje ze jej skauting jest dobrze zorientowany. Teraz Wisla uchodzi w Izraelu za lepsze miejsce promocji niz Izrael ktory jest bardzo slabo obserwowany (poza Belgami). Slowo Europa robi wrazenie na tutejszych pilkarzach dlatego Wisla jesli da podobne warunki do izraelskich klubow to ma przewage ze tak powiem... geograficzna |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
W sumie tak było do aktualnego okienka, bo w tym okienku widać, że powoli w Europie zaczyna się Izrael dostrzegać na futbolowej mapie. Makriev poszedł do Kyrylii Sowietow Samara, Djako do Azhni, Hemed do RCD Mallorca, Eneyama do Lille, Zahavi do Palermo, Vermouth do Kaiseslautern, Bondarv do Wolgi, a Basad do Brestu. Te kluby już wyglądają całkiem przyzwoicie.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
To samo Vermouth i Shechter ktorzy przechodza do K'lautern (choc tu bylo opoznienie przez wielka wojne 2 wlasciceli w ich klubie ktorzy na zlosc blokuja nawzajem swoje decyzje ). A to sa tylko pilkarze ktorych wymieniles... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Wg transfermarkt.de (dla zobrazowania) cena Meliksona wzrosła w pół roku 7-krotnie. A jeśli dalej będzie tak grać to może trafić to bardzo dobrej drużyny zachodniej, a Wisła zarobić na nim przynajmniej 3 mln.
Ostatnio edytowane przez Arked : 04.07.2011 o godz. 09:04.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Transfery Legii wydaja sie byc kompletnie nieprzygotowane. Takie strzaly bereta na oslep. Byle glosniej i lepiej w mediach wygladalo.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie Nasz problem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie za dobrze się dzieje w rodzinie ajtijajowej to i w Legii totalna obstrukcja. Beret, Miklas i Maciuś - każdy ma swój udział tym stanie rzeczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Odszedł z Lechii Buval, ciekawe czy zostanie w lidze polskiej? Na srodek tabeli dobry, mlody napastnik ;p
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Widziałem kadrę Izraela w dwóch meczach eliminacyjnych, bo byłem szczerze zdziwiony kto tam musi grać skoro Maor nie łapie się tam do kadry. Byłem bardzo zaskoczony po tym co zobaczyłem, świetni techniczni piłkarze, potrafili bardzo długo utrzymywać się przy piłce, eleganckie niekonwencjonalne akcje. Jedynie czego brakowało to wzrostu w drużynie. Świetny zawodnik o ile dobrze pamiętam nazwisko - Rafaelov - brałbym go już po jednym meczu. Izrael to naprawdę ciekawy rynek.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czasem się zastawi. Chociaż płacić piłkarzowi 50 000 po to aby się zastawił (oczywiście na boisku, nie w lombardzie) to chyba trochę przesada. Jakby co to ja się zgodzę za 1/5 tego, a też się troszkę pozostawiam
Po co przepłacać? Bo Bediemu na pewno - strzelać nie kazano.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to za napastnik co bramek nie strzela?
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Buval nie strzela hmm... moze w Lechii, ale powiedzcie mi kto oprocz w Traore w Lechii cokolwiek strzelał? Cała gra pod niego
http://www.youtube.com/watch?v=vEuEGdXlk5c wystarczy chociaz półtora minuty tego filmu obejrzec ze ma umiejetnosci, ale w PL nie w pelni wykorzystany potencjal ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
heh wiesz ile Buval miał okazji do strzelenia bramek? Baaardzo dużo. A wiesz ile strzelił? DWIE
To ja nie wiem ile jeszcze tych okazji mu potrzeba żeby wykorzystał swój potencjał A umiejętności to on ma fakt, ale do marnowania sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.07.2011 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
styl Lechii to nie styl Buvala. a ja nie widzialem niestety tez zmarnowanych setek. szkoda tylko ze nikt nie pamieta jak Imbrahimovic, Rooney czy Henry marnowali setke za setka i strzelali 5 bramek na sezon, mimo ze grali po 90 min. Buval mial tylko rok szansy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bredzisz chłopie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Gdyby gość w utrzymaniu kosztował tyle co Pietrowski czy inny młody, grałby dalej w Lechii (wg. mnie). ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tak, pewnie by był w kadrze. A tak nie potrzebny jest piłkarz który nic nie wnosi praktycznie a pieniędzy pobiera sporo. Gdyby nie kontuzja to Wiśnia dawno by go ze składu wygryzł. Teraz jeszcze jest Sazankou który może wkońcu coś pokaże i będzie zdrowy.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.07.2011 o godz. 14:52.
|
|
|