The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2011, 19:11
Czy te informacje na temat Buzaglo to nie jest jakiś kolejny wymysł prasy w Izraelu? Była już przecież jakaś plotka o obrońcy z Izreala, który miał iść do Wisły i też pojawiały się podobne informacje w ichniejszej prasie. Ciężko w tym okienku transferowym wierzyć jakimkolwiek źródłom, czy go dziennikarskim, czy plotkom na mieście, bo praktycznie wszystko można nazwać dezinformacją.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2011, 19:16
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Statystyki tego gościa, czyli 41 meczy, 3 bramki i 5 asyst są prawdziwe Jeśli tak, to co niby ten koleś w sobie ma, że miałby to być dobry transfer?
A te statystyki cię nie przekonują?
Maor Melikson 26 lat - 1 mecz w reprezentacji, 227 meczów w lidze - 27 goli
Maor Bar Buzaglo 23 lata - 13 meczów w reprezentacji, 137 meczów w lidze - 32 gole
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 03.07.2011 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2011, 19:19
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
Dobra masz racje. 170 tys. to musial jeszcze jego ojciec zaplacic zeby nie bylo pozniejszych roszczen itd.. sprawa byla zagmatwana bo tak to z tym pilkarzem juz jest.

Buzaglo byl napastnikiem ale teraz to juz pomocnik. Niby statystyki nie powalaja ale Mierzejewski tez cudownych statystyk nie mial a jednak wszyscy sie nad jego gra zachwycali.
Po drugie Maccabi Tel Awiw to jest jak Legia, co roku buduja druzyne na mistrzostwo i co roku 3 miejsce po bardzo marnej grze. Trudno w druzynie ktora co roku spala sie pod presja robic statystyki ale i tak byl tam jednym z najlepszych.
W reprezentacji bedzie rywalizowac z Meliksonem o miejsce w pomocy bo maja podobny styl. Czekam na debiut Meliksona w niej i wtedy bedzie jasne kto (wedlug trenera) jest lepszy Melikson czy Buzaglo.
Jezeli jest to pilkarz pokroju Meliksona to na pewno bylby wzmocnieniem Legii. Statystyki ogolne ma takie same jakie miał Melikson przed przejsciem do Wisły - nawet maja obecnie tyle samo bramek strzelonych dla druzyn Izraelskich, Maor tylko w Beer Sheva mial o 4 spotkania mniej rozegrane od Buzaglo. Noi kolejny zawodnik czyli David Biton - w Izraelu na prawde jest troche utalentowanych zawodnikow. Ty jako znawca tamtego rynku moze przyblizyłbys troche sylwetke Bitona i ile jest w stanie jego transfer wniesc do Wisly i oczywiscie do całej ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 03.07.2011, 19:25
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Wiemy, że się znasz więc napisz coś o Dudu Bitonie, wiem że ostatnio grał w Belgi, ale wcześniej cała kariera w Izraelu. Są jakieś informacje w tamtejszych mediach o jego przenosinach do nas? Jak ty w ogóle oceniasz tego gracza pod kątem umiejętności?
Gral w slabiutkiej druzynie ktora w Polskiej lidze by sie raczej nie utrzymala ale nastrzelal w niej duzo bramek wiec slaby to on nie jest. Latem byl testowany przez moj klub (mistrz kraju) ale ostatecznie z niego zrezygnowano. Prawdopodobnie wlasciciel nie zgodzil sie placic wygorowanej ceny za niego tak jak to robi z innymi, ale to nie oznacza ze jest slaby, to po prostu polityka naszego wlasciciela ktora sie sprawdza od 20 lat
Co ciekawe po przejsciu do Belgii w jego debiucie strzelill bramke ktora zostala bramka kolejki

Jego menager to ten sam co Meliksona. Powiedzial ze jest w drodze do Polski i w ciagu 48 godzin podpisze kontrakt.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.07.2011, 19:41
A co sądzisz o Eyal Golasa? Pewien portal mówi, że miał kontrakt do 30.06.2011, a jego wiek i statystyki wskazują, że może być ciekawym graczem. Ciekawi mnie ten zawodnik, tym bardziej, że gdzieś mi się już jego nazwisko o uszy obiło. Podobno gra na pozycji Maora. I jak wygląda sytuacja Dvalishvili, którym się podobno interesowaliśmy? Kogoś mógłbyś polecić, aby grał w Polsce?
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2011, 19:53
Gral w slabiutkiej druzynie ktora w Polskiej lidze by sie raczej nie utrzymala ale nastrzelal w niej duzo bramek wiec slaby to on nie jest. Latem byl testowany przez moj klub (mistrz kraju) ale ostatecznie z niego zrezygnowano. Prawdopodobnie wlasciciel nie zgodzil sie placic wygorowanej ceny za niego tak jak to robi z innymi, ale to nie oznacza ze jest slaby, to po prostu polityka naszego wlasciciela ktora sie sprawdza od 20 lat
Co ciekawe po przejsciu do Belgii w jego debiucie strzelill bramke ktora zostala bramka kolejki

Jego menager to ten sam co Meliksona. Powiedzial ze jest w drodze do Polski i w ciagu 48 godzin podpisze kontrakt.
dzięki, ta informacja że jedzie do Polski i podpisuje kontrak jest nowa, więc napawa optymizmem
Jego kandydatura rzeczywiscie wygląda ciekawie i Genkov jak do nas przychodził nie miał dużo lepszego cv. Myslę że nawet mogli by czasami grać razem w pierwszym składzie, wiem że gramy 4-5-1, ale ze słabszymi drużynami albo gdy musimy atakować od początku trener może kombinować.
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 03.07.2011 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.07.2011, 20:02
Ale jaja z tym Traore i jego menago. Niech takie głąby trzymają się z dala od Ł3.
http://www.weszlo.com/news/7176
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 03.07.2011, 20:06
Menago to ma "wybitnego" widać Jutro pewnie Razack bedzie na dywaniku i może sie to dla niego źle skonczyć. A szkoda, żeby zakład przepadł :(
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.07.2011, 20:11
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
A szkoda, żeby zakład przepadł :(
No szkoda. A już miałem chętkę na "coś"

Kolejny raz sprawdza się to co powtarzał Drzymała, że menadżerowie są problemem naszej piłki.
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 03.07.2011, 20:18
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
A co sądzisz o Eyal Golasa? Pewien portal mówi, że miał kontrakt do 30.06.2011, a jego wiek i statystyki wskazują, że może być ciekawym graczem. Ciekawi mnie ten zawodnik, tym bardziej, że gdzieś mi się już jego nazwisko o uszy obiło. Podobno gra na pozycji Maora. I jak wygląda sytuacja Dvalishvili, którym się podobno interesowaliśmy? Kogoś mógłbyś polecić, aby grał w Polsce?
Obaj sa pilkarzami mojej druzyny. Golasa to wielki talent (wiekszy od Meliksona) ktory uciekl z Haify po cichu do Lazio ale moj klub po wielkich staraniach namowil go do powrotu. Oglolnie duzo szumu i blaganu z tym bylo. Po tym wydarzeniu w polaczeniu z kontuzja jego forma spadla i byl w cieniu innych w sezonie mistrzowskim, ale teraz po odejsciu dwoch gwiazd wszyscy liczymy wlasnie na niego wiec nie szans zeby go ktos kupil.

Co do Davalashviliego to nasi kibice pewnie by mu oplacili bilet zeby tylko juz wyjechal ale to efekt jego wielkiego daru marnowania sytuacji. Jest dosyc wolny ale to przeciez czolg, umie sie zastawiac i wygrywac glowki (w tym strzelac bramki glowa) umie walnac nie do obrony i porpawia sie pod wzgledem boiskowej inteligencji. Ogolnie to strzeli na bank 15 bramek w lidze izraelskiej a w polskiej z 10 napewno wpadnie a ze jego sila fizyczna jest bardziej przydatna w Polsce to moze tez z 15 bedzie.
Sytuacja z jego pozyskaniem jest prosta, jesli klub pozyska jeszcze jednego napastnika albo jakiegokolwiek pilkarza z zagranicy klub bedzie chcial sie go pozbyc jak najszybciej.

Co do innych pilkarzy to jest pelno mlodych i utalentowanych ale ceny za nich sa tak wysokie ze raczej tylko Wojciechowskiego by bylo stac na to w Polsce, ale to przez menagerow i te male kluby ktore chca zarobic na ich gwiazdach (duzych klubow nawet nie licze bo oni to wpychaja pilkarzy masowo do Belgii i wyzej).
Wisla naprawde znajduje okazje i to pokazuje ze jej skauting jest dobrze zorientowany. Teraz Wisla uchodzi w Izraelu za lepsze miejsce promocji niz Izrael ktory jest bardzo slabo obserwowany (poza Belgami). Slowo Europa robi wrazenie na tutejszych pilkarzach dlatego Wisla jesli da podobne warunki do izraelskich klubow to ma przewage ze tak powiem... geograficzna
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.07.2011, 20:41
Teraz Wisla uchodzi w Izraelu za lepsze miejsce promocji niz Izrael ktory jest bardzo slabo obserwowany (poza Belgami). Slowo Europa robi wrazenie na tutejszych pilkarzach dlatego Wisla jesli da podobne warunki do izraelskich klubow to ma przewage ze tak powiem... geograficzna
W sumie tak było do aktualnego okienka, bo w tym okienku widać, że powoli w Europie zaczyna się Izrael dostrzegać na futbolowej mapie. Makriev poszedł do Kyrylii Sowietow Samara, Djako do Azhni, Hemed do RCD Mallorca, Eneyama do Lille, Zahavi do Palermo, Vermouth do Kaiseslautern, Bondarv do Wolgi, a Basad do Brestu. Te kluby już wyglądają całkiem przyzwoicie.
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 03.07.2011, 21:02
rw88 napisał(a):Wyświetl post
W sumie tak było do aktualnego okienka, bo w tym okienku widać, że powoli w Europie zaczyna się Izrael dostrzegać na futbolowej mapie. Makriev poszedł do Kyrylii Sowietow Samara, Djako do Azhni, Hemed do RCD Mallorca, Eneyama do Lille, Zahavi do Palermo, Vermouth do Kaiseslautern, Bondarv do Wolgi, a Basad do Brestu. Te kluby już wyglądają całkiem przyzwoicie.
Eeyama musial cuda dokonywac zeby ktos go zauwazyl. To klasa swiatowa. Wszyscy mowili ze on powinien juz przejsc ze 2 lata temu.
To samo Vermouth i Shechter ktorzy przechodza do K'lautern (choc tu bylo opoznienie przez wielka wojne 2 wlasciceli w ich klubie ktorzy na zlosc blokuja nawzajem swoje decyzje ).
A to sa tylko pilkarze ktorych wymieniles...
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.07.2011, 21:15
Eeyama musial cuda dokonywac zeby ktos go zauwazyl. To klasa swiatowa. Wszyscy mowili ze on powinien juz przejsc ze 2 lata temu.
To samo Vermouth i Shechter ktorzy przechodza do K'lautern (choc tu bylo opoznienie przez wielka wojne 2 wlasciceli w ich klubie ktorzy na zlosc blokuja nawzajem swoje decyzje ).
A to sa tylko pilkarze ktorych wymieniles...
Ten to by był u nas ulubieńcem trybun
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.07.2011, 09:01
Teraz Wisla uchodzi w Izraelu za lepsze miejsce promocji niz Izrael ktory jest bardzo slabo obserwowany (poza Belgami). Slowo Europa robi wrazenie na tutejszych pilkarzach dlatego Wisla jesli da podobne warunki do izraelskich klubow to ma przewage ze tak powiem... geograficzna
Sporo w tym prawdy. Czasami mam wrażenie, że w naszej lidze wystarczy kilka razy prosto kopnąć piłkę i już można się pakować i jechać do Bundesligi albo do Turcji (lub Francji, Anglii, Rosji, Włoch). Natomiast w przypadku bramkarzy można celować z automatu w czołowe kluby europejskie. A przecież u nas jest drożyzna!

Wg transfermarkt.de (dla zobrazowania) cena Meliksona wzrosła w pół roku 7-krotnie. A jeśli dalej będzie tak grać to może trafić to bardzo dobrej drużyny zachodniej, a Wisła zarobić na nim przynajmniej 3 mln.
Ostatnio edytowane przez Arked : 04.07.2011 o godz. 09:04.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.07.2011, 10:22
Transfery Legii wydaja sie byc kompletnie nieprzygotowane. Takie strzaly bereta na oslep. Byle glosniej i lepiej w mediach wygladalo.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2011, 10:27
Nie Nasz problem
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 04.07.2011, 10:29
Nie za dobrze się dzieje w rodzinie ajtijajowej to i w Legii totalna obstrukcja. Beret, Miklas i Maciuś - każdy ma swój udział tym stanie rzeczy.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.07.2011, 11:28
Odszedł z Lechii Buval, ciekawe czy zostanie w lidze polskiej? Na srodek tabeli dobry, mlody napastnik ;p

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.07.2011, 11:32
Widziałem kadrę Izraela w dwóch meczach eliminacyjnych, bo byłem szczerze zdziwiony kto tam musi grać skoro Maor nie łapie się tam do kadry. Byłem bardzo zaskoczony po tym co zobaczyłem, świetni techniczni piłkarze, potrafili bardzo długo utrzymywać się przy piłce, eleganckie niekonwencjonalne akcje. Jedynie czego brakowało to wzrostu w drużynie. Świetny zawodnik o ile dobrze pamiętam nazwisko - Rafaelov - brałbym go już po jednym meczu. Izrael to naprawdę ciekawy rynek.
Odpowiedz cytując
Metallica TS
Junior Member

Stary 04.07.2011, 11:33
http://www.futbol.pl/artykul/104563.html
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.07.2011, 11:37
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Odszedł z Lechii Buval, ciekawe czy zostanie w lidze polskiej? Na srodek tabeli dobry, mlody napastnik ;p
Tylko powiedz mi, w czym on jest dobry? 25 lat to młody? Haha
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2011, 11:42
Czasem się zastawi. Chociaż płacić piłkarzowi 50 000 po to aby się zastawił (oczywiście na boisku, nie w lombardzie) to chyba trochę przesada. Jakby co to ja się zgodzę za 1/5 tego, a też się troszkę pozostawiam Po co przepłacać? Bo Bediemu na pewno - strzelać nie kazano.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 04.07.2011, 11:48
Co to za napastnik co bramek nie strzela?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 04.07.2011, 12:56
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Co to za napastnik co bramek nie strzela?
A to nie różni się niczym od dużej części ekstraklasowych "wyjadaczy".
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 04.07.2011, 13:25
Buval nie strzela hmm... moze w Lechii, ale powiedzcie mi kto oprocz w Traore w Lechii cokolwiek strzelał? Cała gra pod niego

http://www.youtube.com/watch?v=vEuEGdXlk5c
wystarczy chociaz półtora minuty tego filmu obejrzec ze ma umiejetnosci, ale w PL nie w pelni wykorzystany potencjal

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 04.07.2011, 13:28
heh wiesz ile Buval miał okazji do strzelenia bramek? Baaardzo dużo. A wiesz ile strzelił? DWIE
To ja nie wiem ile jeszcze tych okazji mu potrzeba żeby wykorzystał swój potencjał A umiejętności to on ma fakt, ale do marnowania sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.07.2011 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 04.07.2011, 14:35
styl Lechii to nie styl Buvala. a ja nie widzialem niestety tez zmarnowanych setek. szkoda tylko ze nikt nie pamieta jak Imbrahimovic, Rooney czy Henry marnowali setke za setka i strzelali 5 bramek na sezon, mimo ze grali po 90 min. Buval mial tylko rok szansy.

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 04.07.2011, 14:37
Bredzisz chłopie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.07.2011, 14:44
HEDu napisał(a):Wyświetl post
styl Lechii to nie styl Buvala. a ja nie widzialem niestety tez zmarnowanych setek. szkoda tylko ze nikt nie pamieta jak Imbrahimovic, Rooney czy Henry marnowali setke za setka i strzelali 5 bramek na sezon, mimo ze grali po 90 min. Buval mial tylko rok szansy.
Duże znaczenie ma ile kosztował ten rok szansy. Przypuszczam że Buval był jednym z lepiej zarabiających piłkarzy Lechii - stąd pzrelicznik 2 bramki za pewnie coś koło 200 tysięcy euro (zgaduje) daje marną średnią 1 bramka za 100 tysięcy euro

Gdyby gość w utrzymaniu kosztował tyle co Pietrowski czy inny młody, grałby dalej w Lechii (wg. mnie).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 04.07.2011, 14:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gdyby gość w utrzymaniu kosztował tyle co Pietrowski czy inny młody, grałby dalej w Lechii (wg. mnie).
Powiem tak, pewnie by był w kadrze. A tak nie potrzebny jest piłkarz który nic nie wnosi praktycznie a pieniędzy pobiera sporo. Gdyby nie kontuzja to Wiśnia dawno by go ze składu wygryzł. Teraz jeszcze jest Sazankou który może wkońcu coś pokaże i będzie zdrowy.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.07.2011 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów