The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2011, 13:24
Po cichutku mam nadzieję, że wśród nowych jednak będzie Jovanović, bo szczerze powiedziawszy świeża krew to świeża krew, a i kolejna alternatywa w obronie przydałaby się Wiśle. Z resztą Diaza też z chęcią w tej drużynie zobaczę. Czym więcej opcji tym większy komfort pracy pana Maaskanta!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.07.2011, 13:30
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
....
Wisła obraca pieniędzmi które sama zarobiła. ....
Rozumiem, tyle ze prowadząc firmę tak się nie da. Albo firma zarabia i ma zysk i nie ma mowy o stracie albo to co zarabia jest mało i stratę ktoś czymś pokrywa. Pokrywa poprzez dofinansowanie spółki przez akcjonariuszy (Cupiał) albo też z pieniążków które są obecnie na koncie (zysk z lat 2002 i 2003) co wydaje mi się abstrakcją. Pomijam zaciąganie kredytów bo to szybka droga do upadłości gdy z roku na rok firma ma stratę.

Może różnimy się co do definicji dokładania - z założenia Wisła ma być samowystarczalna i do tego zmierza. Inwestuje lub przejada to co zarobi, natomiast jeśli spółka jest na minusie to ktoś musi ten minus pokryć. Pokrywa w tej czy innej formie Cupiał.

Jak firma ma minus to są w sumie dwie drogi wyjścia z kryzysu, poza wiecznym dokładaniem - albo obcinasz koszty i wychodzisz na prostą albo inwestujesz by zwiększyć swoje przychody. To że Cupiał obecnie jest bardziej zainteresowany tą drugą opcją to widać i jest to super. Natomiast ta droga musi pociągać za sobą inwestycję pewnych dodatkowych środków finansowych (czy to z transferów czy z kieszeni BC). Może z tego powodu dalej jesteśmy na minusie zamiast wyjść na plus a może też nie bo granica rentowności jest za wysoko. Tak czy siak, z wypowiedzi Basałaja wynika że Boguś zamiast zarabiać na Wiśle to do niej dalej dokłada.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.07.2011 o godz. 13:44.
Odpowiedz cytując
klajton
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2011, 13:35
Czy ktos moglby wyjasnic mi co oznacza enigmatyczne stwierdzenie, że Nunez zostal wypozyczony z mozliwoscia przedluzenia?
Tzn. Że po roku mozemy wypozyczyc go na kolejny rok?
Ps.Pisze z komorki,wiec prosze o wybaczenie braku Polskich znakow.
Ostatnio edytowane przez klajton : 02.07.2011 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.07.2011, 13:49
klajton napisał(a):Wyświetl post
Czy ktos moglby wyjasnic mi co oznacza enigmatyczne stwierdzenie, że Nunez zostal wypozyczony z mozliwoscia przedluzenia?
Tzn. Że po roku mozemy wypozyczyc go na kolejny rok?
Ps.Pisze z komorki,wiec prosze o wybaczenie braku Polskich znakow.
Po roku Wisła decyduje czy chce aby dalej zawodnik reprezentowal klub. W gre wchodzi wykup, ale mozliwe jest kolejne wypozyczenie. Wszystko jest w umowie przed podpisywaniu kontraktu. Za wypozyczenie Wisła zaplacila jakas kwote, a w umowie zawarta jest ponadto kwota za jaka zawodnik moze po roku zostac wykupiony.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.07.2011, 14:00
Dla mnie temat z problemem Jovanovica nie istnieje od dawna.
Zawodnik jak i jego menager juz dawno podali ze podpisal on kontrakt...

Dziekuje i bez odbioru placzmy dalej...
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 02.07.2011, 14:05
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Po roku Wisła decyduje czy chce aby dalej zawodnik reprezentowal klub. W gre wchodzi wykup, ale mozliwe jest kolejne wypozyczenie. Wszystko jest w umowie przed podpisywaniu kontraktu. Za wypozyczenie Wisła zaplacila jakas kwote, a w umowie zawarta jest ponadto kwota za jaka zawodnik moze po roku zostac wykupiony.
Inna możliwość to koniec kontraktu Nuneza w Quilmes, po tym sezonie. A więc Wisła teraz zapłaciła za wypożyczenie i zawarła umowę z Nunezem, z możliwością jej przedłużenia, gdyż za rok Nunez będzie wolnym zawodnikiem. Jak jest w rzeczywistości mam nadzieje wyjaśni Stan na oficjalnej prezentacji zawodnika, jeśli takowa będzie
Ostatnio edytowane przez dzamp : 02.07.2011 o godz. 14:11.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2011, 14:07
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Źrodło? Poza tym może nagle Wisła, albo Partizan zmienili warunki umowy między klubami?
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.07.2011, 14:14
Jeśli podpisano umowę wstępną, nie istnieje możliwość dokonania wielkich zmian, a jedynie dopracowanie szczegółów. Można wtedy tylko zrezygnować z podpisania właściwej umowy.
Powód: składnia
Ostatnio edytowane przez bloodraven : 02.07.2011 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.07.2011, 14:43
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Jest dokładnie tak samo jak bylo z Meliksonem tylko na niego musielismy czekac dluzej.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.07.2011, 16:32
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, tyle ze prowadząc firmę tak się nie da. Albo firma zarabia i ma zysk i nie ma mowy o stracie albo to co zarabia jest mało i stratę ktoś czymś pokrywa. Pokrywa poprzez dofinansowanie spółki przez akcjonariuszy (Cupiał) albo też z pieniążków które są obecnie na koncie (zysk z lat 2002 i 2003) co wydaje mi się abstrakcją. Pomijam zaciąganie kredytów bo to szybka droga do upadłości gdy z roku na rok firma ma stratę.

Może różnimy się co do definicji dokładania - z założenia Wisła ma być samowystarczalna i do tego zmierza. Inwestuje lub przejada to co zarobi, natomiast jeśli spółka jest na minusie to ktoś musi ten minus pokryć. Pokrywa w tej czy innej formie Cupiał.

Jak firma ma minus to są w sumie dwie drogi wyjścia z kryzysu, poza wiecznym dokładaniem - albo obcinasz koszty i wychodzisz na prostą albo inwestujesz by zwiększyć swoje przychody. To że Cupiał obecnie jest bardziej zainteresowany tą drugą opcją to widać i jest to super. Natomiast ta droga musi pociągać za sobą inwestycję pewnych dodatkowych środków finansowych (czy to z transferów czy z kieszeni BC). Może z tego powodu dalej jesteśmy na minusie zamiast wyjść na plus a może też nie bo granica rentowności jest za wysoko. Tak czy siak, z wypowiedzi Basałaja wynika że Boguś zamiast zarabiać na Wiśle to do niej dalej dokłada.
No to właśnie jest to robione.Ponieważ ok 10 mln Euro z Brożków,Diaza,Marcelo,Głowackiego samo nie znikneło )

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.07.2011, 16:51
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Wtedy graliśmy 4-4-2. Mógł rywalizować z Boguskim, a przy Brożku szybciej łapać doświadczenie.

No czyli właśnie rozbiło się o pieniądze. Negocjacje z klubem i zawodnikiem. Po za tym gdyby Wisła chciała go od razu to kupiła by go zanim jeszcze Lech zorientował się że jest taka możliwość, a wtedy bez podbicia ceny przez nich pewnie Lewy by podpisał bez tego procenta.

Ale było minęło A teraz gdybyśmy sprowadzili kilku młodych zawodników i jeden się sprawdził to już byśmy wyszli na plusie.
też czytałem ten wywiad o którym wspomina tomek, i Lewy powiedział w nim że najwazniejsze dla niego jest pewne miejsce w składzie a w Wiśle miałby na to duzo mniejsze szanse.poza tym stwierdził,że pieniadze sa tu sprawą drugorzędną bo jest mlodym zawodnikiem i na zarabianie ma jeszcze czas.wazneijsze jest by graż.
Ty natomiast cytując część wypowiedzi tomka (oczywiście tylko ta część ktora Tobie pasuje-nawet nie całe zdanie a jego fragment) dopuszczasz się manipulacji.nie uważasz że to jest nieuczciwe?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2011, 16:51
Rios i Łobo odeszli więc Patryk Małecki wydaje się nie ma teraz żadnego konkurenta na prawym skrzydle. Czy może będziemy tam przesuwać Ilieva czy Melikosona? A może Boguskiego jeśli wróci do dawnej dyspozycji?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 02.07.2011, 16:57
Rios i Łobo odeszli więc Patryk Małecki wydaje się nie ma teraz żadnego konkurenta na prawym skrzydle. Czy może będziemy tam przesuwać Ilieva czy Melikosona? A może Boguskiego jeśli wróci do dawnej dyspozycji?
Łobo nie odszedł, ale w Wiśle już nie pogra. Na prawym skrzydle może grać Burliga. Kiedyś Maaskant mówił, że też Wilk mógłby tam zagrać. Pajlić ostatnio chwalił Chrapka, z młodych jeszcze Stanek, może Maaskant w jakimś mniej ważnym meczu na nich postawi. Może wielu się ze mną nie zgodzi, ale można też wypróbować tu... Tomka Jirsaka : )
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 02.07.2011, 17:17
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Łobo nie odszedł, ale w Wiśle już nie pogra. Na prawym skrzydle może grać Burliga. Kiedyś Maaskant mówił, że też Wilk mógłby tam zagrać. Pajlić ostatnio chwalił Chrapka, z młodych jeszcze Stanek, może Maaskant w jakimś mniej ważnym meczu na nich postawi. Może wielu się ze mną nie zgodzi, ale można też wypróbować tu... Tomka Jirsaka : )
Wilk na skrzydle? Ciekawe co on by tam miał robić.. Ja bym chciał, żeby właśnie Chrapek dostawał więcej szans.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 02.07.2011, 17:19
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Wilk na skrzydle? Ciekawe co on by tam miał robić.. Ja bym chciał, żeby właśnie Chrapek dostawał więcej szans.
Wspomniałem wypowiedź jakąś z oficjalnej strony. Poszukam zaraz linka. Jednak wolę go zdecydowanie jako defensywnego pomocnika i uważam, że powinien być tym pierwszym.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.07.2011, 17:24
Kirm może grać na prawym skrzydle.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Mariusznh_92
Member

Od: 09.2006

Stary 02.07.2011, 19:48
Partizan grał dzisiaj z Artmedią Petrzalka mecz sparingowy i wygrał 6-0. Jedną z Bramek strzelił JOVANOVIC.
Czy to ten sam Jovanovic czy jakaś zbieżność nazwisk ?
http://www.livesports.pl/detail/socc...et=-7200&tab=1
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2011, 19:54
Mariusznh_92 napisał(a):Wyświetl post
Partizan grał dzisiaj z Artmedią Petrzalka mecz sparingowy i wygrał 6-0. Jedną z Bramek strzelił JOVANOVIC.
błąd w lajwskorze - strzelił Jovančić - napastnik
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 02.07.2011, 19:54

Tak ciężko wejść na stronę Partizana i sprawdzić?
Bramkę strzelił Vladimir Jovančić.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.07.2011, 19:59
Nie rozumiem dlaczego tacy idioci pracują na livesports... Bramkę zdobył Vladimir JOVANCIC, a tego typu pomyłka jest już kolejną w ostatnich dniach.
Odpowiedz cytując
Mariusznh_92
Member

Od: 09.2006

Stary 02.07.2011, 20:13
Tylko spytałem, bo nie widziałem drugiego Jovanovicia w kadrze...
a nie widziąłem że to Jovancic strzelił
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.07.2011, 00:04
A to byl jakis turniej? bo chwile przelaczajac kanaly przed walka, widzialem ze na sportklubie nawet taki sparing transmituja ?!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.07.2011, 08:37
lajt.onet.pl/sport/4779852,1,pilka_nozna.wszystkie,wiadomosc.html

oferta za Bitona złożona
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.07.2011, 08:51
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
lajt.onet.pl/sport/4779852,1,pilka_nozna.wszystkie,wiadomosc.html

oferta za Bitona złożona
Jeśli negocjacje z samym zawodnikiem są już za nami, to mam nadzieję, że sprawa szybko się potoczy. Nie mniej nie sądzę, żeby Biton był do dyspozycji Wisły na mecze ze Skonto, to niemożliwe. Będę usatysfakcjonowany, jeśli zdążą zamknąć transfer i formalności papierkowe na IV rundę eliminacji.
Pozostaje nam wierzyć w Genkova.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 03.07.2011, 09:17
willow napisał(a):Wyświetl post
Jeśli negocjacje z samym zawodnikiem są już za nami, to mam nadzieję, że sprawa szybko się potoczy. Nie mniej nie sądzę, żeby Biton był do dyspozycji Wisły na mecze ze Skonto, to niemożliwe. Będę usatysfakcjonowany, jeśli zdążą zamknąć transfer i formalności papierkowe na IV rundę eliminacji.
Pozostaje nam wierzyć w Genkova.
Negocjacje z zawodnikiem nie mogą być za nami , nie jestem pewien więc jeżeli coś to mnie poprawcie , ale chyba takie załatwianie sprawy najpierw z zawodnikiem a później z klubem nie jest legalne w świetle prawa UEFA , bo można powiedzieć że to jest namawiania zawodnika do gry w klubie , pamiętam było coś takiego z Chelsea.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.07.2011, 09:30
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Negocjacje z zawodnikiem nie mogą być za nami , nie jestem pewien więc jeżeli coś to mnie poprawcie , ale chyba takie załatwianie sprawy najpierw z zawodnikiem a później z klubem nie jest legalne w świetle prawa UEFA , bo można powiedzieć że to jest namawiania zawodnika do gry w klubie , pamiętam było coś takiego z Chelsea.
Tak masz racje, chyba, że zawodnik dostał zgodę od klubu na prowadzenie takich rozmów, tego niestety nie wiemy, więc możemy się tylko domyślać.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.07.2011, 10:38
Przecież to zapewne spekulacje mediów - nie sądzę, by Basałaj się wypowiadał, że jesteśmy blisko sprowadzenia Bitona jeśli dopiero rozpoczynalibyśmy negocjacje. Sprawa jest pewnie na ukończeniu a pismaki piszą żeby pisać...
No chyba, że złotousty Bogdan znowu głupoty opowiadał w wywiadzie...
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Stary 03.07.2011, 11:07
Wyraźnie widać, że jest wola sprowadzenia dobrego napastnika. Wydaje się, że mocno skupiali się na Despotovicu, teraz Bitonie. Może nic z tego nie wyjdzie, ale przynajmniej jakaś normalność nastała. Może następne okienko będzie już normalne, to znaczy drużyna będzie na tyle silna, że wymienimy 1-2 ogniwa, a nie jak teraz, że Stan musi sprowadzać po 5-6 zawodników w każdym okienku.
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 03.07.2011, 11:57
Ja jestem ciekawy dlaczego nasz klub nie ogłasza oficjalnie transferu choćby Diaz'a przecież nawet Brugge potwierdziło transfer , hmm.. może czekają na jeszcze kogoś i na konferencji zaprezentują wszystkich nowych?
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Stary 03.07.2011, 12:00
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem ciekawy dlaczego nasz klub nie ogłasza oficjalnie transferu choćby Diaz'a przecież nawet Brugge potwierdziło transfer , hmm.. może czekają na jeszcze kogoś i na konferencji zaprezentują wszystkich nowych?
Kiedyś już taki numer zrobiliśmy z Bozokiem, wszystko dogralismy, klub ze Słowacji się chwalił transferem, a my czekaliśmy na Kirma
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów