The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2011, 18:01
Co do Olkowskiego to GKS wykupił zawodnika i dał jemu zielone światło na treningi pod okiem Nawałki w Górniku ale to jeszcze nie znaczy że Olkowski zagra w barwach Górnika. Zawsze może odrzucić ofertę Górnika z myślą o ofercie od Wisły i gry w europejskich pucharach o ile Holendrzy taką Olkowskiemu złożą/złożyli
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 01.07.2011 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.07.2011, 18:03
willow napisał(a):Wyświetl post
Chavez - 350.000 euro
A nie 300 tyś $?

Jovanovic - 400.000 euro (tyle ja słyszałem) + jakaś prowizja dla menago
Nunez podpisał, a Jovanovic jeszcze nie. Może jeszcze trwają negocjacje?
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 01.07.2011, 18:05
No i dodaj do tego bardzo prawdopodobny transfer napastnika , więc jak się na to popatrzy w ten sposób to pieniędzy jak na Polskie warunki wydaliśmy całkiem sporo
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.07.2011, 18:08
Iliev i Lamey przyszli za darmo, więc pewnie dostali coś za podpis - liczmy, lekką ręką, 2 x 100.000 euro.
Diaz - 150.000 euro
Nunez - nie mam pojęcia, ale liczmy wypożyczenie 100.000 euro
Chavez - 350.000 euro

Pewnie ponad 1,2 mln euro wydane w tym okienku transferowym. Więc znowu bez przesady, że w klubie nie ma kasy na transfery...

Chavez 210tys euro
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.07.2011, 18:50
Nunez podpisal kontrakt na rok wiec tylko czekac na kolejne oficjalne doniesienia klubu - to tylko kwestia czasu. Nie po to mowił Maaskant, ze Jovanovic moze grac jeszcze lepiej by z niego rezygnowac
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2011, 18:56
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Moment bo chyba się zagolopowałeś. Czemu rozmywasz temat? Zdawało mi się że mówimy o tym iż Gervasio woli grać jednak w drużynie która ma realne szanse na zaistnienie w Europejskich pucharach niż w potencjalnym spadkowiczu ligi argentyńskiej. Ligi o której tak naprawde mało co wiemy. Ty wyskakujesz niz tego ni z owego z ligą niemiecką (nie rozumiem tego porównania bo liga niemiecka ma tyle wspólnego z argentyńską co zakonnica z seksem), która to liga niemiecka bija pod każdym względem ligę argentyńską, ilością widzów, poziomem, infrastrukturą i płacami. Teraz wyjeżdżasz z porównaniem reprezentacji argentyńskiej z niemiecką? zachodze w głowę co wspólnego ma decyzja Nuneza o tym żeby grac w Wiśle do reprezentacji Niemiec i Argentyny?
Przepraszam. Wygląda na to że przeceniłem Twoje zdolności kojarzenia. Tłumaczę wprost: analogia pomiędzy ligą niemiecką/argentyńską a reprezentacją niemiecką/argentyńską miała pokazać siłę ligii argentyńskiej w porównaniu z niemiecką (ta ostatnia to przykład, równie dobrze możesz tu wpisać:angielska, francuska, hiszpańska, włoska). O sile ligi argentyńskiej bardzo fajny post popełnił kolega Misha (post numer 500037) dlatego nie będę dalej rozwijał tematu. W kontekście powyższych wyjasnień początkowe pytanie: dlaczego Niuniuś zamiast zaakceptować ofertę Independiente ślini się na ofertę Wisły wydaje się być jak najbardziej zasadne.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 01.07.2011 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2011, 18:58
dzis wieczorem mieli byc juz w kraju takze czekamy na konferencje z nowymi zawodnikami
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.07.2011, 18:58
Iliev i Lamey przyszli za darmo, więc pewnie dostali coś za podpis - liczmy, lekką ręką, 2 x 100.000 euro.
Diaz - 150.000 euro
Chavez - 350.000 euro

Pewnie ponad 1,2 mln euro wydane w tym okienku transferowym. Więc znowu bez przesady, że w klubie nie ma kasy na transfery...
Większość z tych pieniędzy wzięto z zwolnienia kontraktów przez piłkarzy, którzy odeszli.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2011, 19:00
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
dzis wieczorem mieli byc juz w kraju takze czekamy na konferencje z nowymi zawodnikami
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Większość z tych pieniędzy wzięto z zwolnienia kontraktów przez piłkarzy, którzy odeszli.
A nowi pewnie grają za darmo ?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.07.2011, 19:02
No ale i na te kontraktyt kase trzeba miec.

Aha wiec jak odchodzi zawodnik i w jego miejsce trzeba pozyskac nowego to sie nie liczy bo poprzednikowi juz nie placimy? wescie sie ludzie ogarnijce
,
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2011, 19:07
a nowi będą grali za darmo....jedne kontrakty zwolniono inne podpisano.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.07.2011, 19:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie działa - W Argentynie i w Brazylii natomiast działa magiczne słowo 'Europa'.Mimo mocnych lig, jest duże ciśnienie by się z tych krajów wyrwać bo nie żyje się tam zbyt bezpiecznie.Marcelo , grał w Santosie(i to grał) a jak pojawiła się oferta na wyjazd do Europy(to że to Polska to ma małe znaczenie) ,to z niej skorzystał.

A dla takiego Nuneza to jak prezent na gwiazdkę , gnił tam w zasadzie, bo żadnej kariery wielkiej dotychczas nie zrobił, do tego delikatnie mówiąc , kibice za nim nie przepadali - dostał telefon - -Europa , zarobki takie i takie, możliwość gry w LM - ...Polska, czekajcie , sprawdzę gdzie to jest.....aaa blisko Niemiec , za 15 minut będę na lotnisku

ps. dla mnie to o tyle dziwny transfer że Stan ponoć miał obserwować potencjalnych kandydatów, a jakoś nie wierzę że latał do Argentyny, Lameya to w ogóle nie było gdzie oglądać, chyba jak na rezerwy przyjechał.Diaz też nie mógł być obserwowany bo po co, zresztą nie grał przez większą część czasu - a że wiemy co Diaz potrafi - my wiemy ale nie zdziwił bym się gdyby Stan i Maaskant spodziewali się trochę innego piłkarza niż przyjdzie im zobaczyć
Jak rozumiem spędziłeś pół życia w Ameryce Południowej i świetnie czaisz jak działa na nich magiczne słowo: "Europa". Ja niestetety takiej wiedzy nie mam ale odeślę Cię (podobnie jak kolegę Pandemonium) do bardzo mądrego posta numer 50037. Kolega Misha sprawia wrażenie osoby znacznie mocniej siedzącej w temacie niż Ty (z całym szacunkiem ).
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 01.07.2011, 20:02
transfermarkt podał że pozyskaliśmy Jovanovica ale z doświadczenia wiemy że potrafią się mylić a przykładem dobrym jest Wasilewski którego też już podali jako naszego zawodnika!
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.07.2011, 20:09
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
transfermarkt podał że pozyskaliśmy Jovanovica ale z doświadczenia wiemy że potrafią się mylić a przykładem dobrym jest Wasilewski którego też już podali jako naszego zawodnika!
A widzielismy wypowiedz Jovanovica

Ze juz podpsial kontrakt.
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 01.07.2011, 20:15
Widzieliśmy ale nie widzieliśmy informacji na oficjalnej stronie Wisły! A to jest najbardziej rzetelne źródło
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.07.2011, 20:34
http://www.90minut.pl/news/161/news1...kowskiego.html
Czy ten chlopak nie byl przymiezany do Wisly
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.07.2011, 20:47
glazik napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/161/news1...kowskiego.html
Czy ten chlopak nie byl przymiezany do Wisly
Jak bodaj Basałaj był na trybunach GKS-u podczas ich meczu to wyczytałem z ich forum że przyjechał oglądać tego Olkowskiego, ale gdzieś w 30 minucie zasnął .. no i tyle. Tzn byli samokrytyczni że nie było co oglądać a Olkowski nic nie zaprezentował.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.07.2011, 20:51
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam. Wygląda na to że przeceniłem Twoje zdolności kojarzenia. Tłumaczę wprost: analogia pomiędzy ligą niemiecką/argentyńską a reprezentacją niemiecką/argentyńską miała pokazać siłę ligii argentyńskiej w porównaniu z niemiecką (ta ostatnia to przykład, równie dobrze możesz tu wpisać:angielska, francuska, hiszpańska, włoska). O sile ligi argentyńskiej bardzo fajny post popełnił kolega Misha (post numer 500037) dlatego nie będę dalej rozwijał tematu. W kontekście powyższych wyjasnień początkowe pytanie: dlaczego Niuniuś zamiast zaakceptować ofertę Independiente ślini się na ofertę Wisły wydaje się być jak najbardziej zasadne.
Sory ale dalej Twoje porównania i analogie nie mają dla mnie najmniejszego sensu. Porównujesz dwie ligi które nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego, pozatym że są ligami piłkarskimi. Oszem Twoje porównanie reprezentacji miałoby sens gdyby reprezentanci Argentyny grali w lidze argentyńskiej. Chyba nie musze pisac że większośc o ile nie wszyscy reprezentanci Argentyny grają w Europie. A teraz spójrz ilu reprezentanów Niemiec gra w swojej lidze. Nie chce mi się sprawdzac ale przypuszczam że większy procent niż ich koledzy z Argentyny. Twoje porównanie legło w gruzach. L
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.07.2011, 20:57
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Kostaryka nie uczestniczy w Copa America, a w Pucharze CONCACAF.
To z kim gra Kolumbia na Copa America?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.07.2011, 20:59
CH. napisał(a):Wyświetl post
Jak bodaj Basałaj był na trybunach GKS-u podczas ich meczu to wyczytałem z ich forum że przyjechał oglądać tego Olkowskiego, ale gdzieś w 30 minucie zasnął .. no i tyle. Tzn byli samokrytyczni że nie było co oglądać a Olkowski nic nie zaprezentował.
Stan Valcxx

Ktoś mi wytłumaczy: czy my mamy opcję pierwokupu Nuneza?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 01.07.2011 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.07.2011, 21:00
Ja mam całkowite zaufanie do naszego trenera i Dyrektora sportowego.Profesjonaliści pełną gębą. Przybyli do Wisły, zobaczyli i zwyciężyli. Tzn zdobyli mistrzostwo, które wydawało się niemal nierealne. Jestem pewien że obecne transfery wypalą i będziemy mieć w końcu Ligę Mistrzów. Nie przejmowałbym się tym, ile na kogo poszło kasy. Boisko wszystko zweryfikuje. Gdybym miał się czepiać zastanawia mnie tylko reaktywacja Diaza w Wiśle a także generalnie przyszłość tego piłkarza. Jest on przecież tylko wypożyczony. Oznacza to że po okresie wypożyczenia znów odfrunie?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.07.2011, 21:05
Diaz - 150.000 euro
Chavez - 350.000 euro

Policz ile od nas ludzi odeszlo, wychodzi na 0. Jeden bral od nas np 100 000 (np Rios), odszedl i teraz mamy za tyle samo Nuneza. Nie wydalismy tyle.

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2011, 21:06
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Stan Valcxx

Ktoś mi wytłumaczy: czy my mamy opcję pierwokupu Nuneza?
Mamy bardzo enigmatycznie brzmiącą "opcje przedłużenia umowy"
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.07.2011, 21:13
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Mamy bardzo enigmatycznie brzmiącą "opcje przedłużenia umowy"
No właśnie to mnie lekko niepokoi. Owszem, nie wiemy, czy jego transfer wypali, czy nie. Jednak jeżeli pójdzie wszystko po naszej myśli to i tak po roku możemy go pożegnać i żadnych zysków finansowych nie mieć.

Ktoś krytykował Ruch, że chcą za darmo wypożyczyć Boguskiego, a za swoich piłkarzy żądają sporo. Może możnaby było z nimi nawiązać współpracę. My im wypożyczamy piłkarzy, którzy u nas będą mieli małe szanse na gre, młodzież, oni nam ich ogrywają, a przy okazji pamiętają o tym, że chętnie im pomagamy i to nam sprzedają danego zawodnika, a nie klubowi X, który daje 10-20% więcej : )
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2011, 21:25
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Sory ale dalej Twoje porównania i analogie nie mają dla mnie najmniejszego sensu. Porównujesz dwie ligi które nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego, pozatym że są ligami piłkarskimi. Oszem Twoje porównanie reprezentacji miałoby sens gdyby reprezentanci Argentyny grali w lidze argentyńskiej. Chyba nie musze pisac że większośc o ile nie wszyscy reprezentanci Argentyny grają w Europie. A teraz spójrz ilu reprezentanów Niemiec gra w swojej lidze. Nie chce mi się sprawdzac ale przypuszczam że większy procent niż ich koledzy z Argentyny. Twoje porównanie legło w gruzach. L
Włączając się do dyskusji. Liga argentyńska jest słabsza od ligi niemieckiej. Ale nie tak dużo jakby się wielu wydawało. To jest naprawdę bardzo mocna liga (może ostatnio przeżywająca lekki kryzysik - w przeciwieństwie do ligi niemieckiej która ostatnio notuję lekki wzlot).
Nie mam zamiaru tłumaczyć co kolega miał na myśli z tym porównaniem ale chciałbym się do niego odnieść. Ja bym pokusił się o takie właśnie porównanie. Powiedziałbym że tak samo liga niemiecka jest lepsza od argentyńskiej jak reprezentacja Argentyny jest lepsza od reprezentacji Niemiec. Z tymi reprezentacjami chodzi mi oczywiście wyłącznie o o potencjał kadrowy (jak to ma się do rzeczywistej gry pokazały ostatnie mistrzostwa świata). Zdaję sobie oczywiście sprawę że moje rozważania są czysto teoretyczne i tak naprawdę bardzo ciężko jest się pokusić o tego typu porównania.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.07.2011, 21:30
Jovanovic jeszcze nie jest naszym zawodnikiem więc te 400 000 euro to za wcześnie doliczacie. Trochę dziwne, jakby najbardziej obiecującego zawodnika z naszych letnich transferów nie zakontraktowali. Zobaczymy jak to się rozwinie.

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.07.2011, 21:31
Ja mam krótkie, acz rzeczowe pytanie. Co z Jovanoviciem? Czy my go nadal chcemy skoro przyszedł do nas Diaz(tak, wiem to są inne pozycje na boisku)? Nagle przestaliśmy o nim słyszeć a Nuneza podpisali w sumie błyskawicznie...
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.07.2011, 21:34
Reser napisał(a):Wyświetl post
To z kim gra Kolumbia na Copa America?
Zarówno Ty jak i wizard macie po troszkę racji. Tutaj cytat za Dariuszem Wołowskim, który dużo wyjaśnia:

"Poza parą kolosów liczyć się będzie Urugwaj, który na mundialu w RPA zaszedł najdalej ze wszystkich krajów latynoskich. Czy genialni napastnicy Luis Suarez - Diego Forlan są w stanie wciąż dokonywać cudów? Jak zagrają bardzo silni Paragwajczycy, a jak Chile z Alexisem Sanchezem, który ma w wielkich klubach Europy więcej wielbicieli niż Neymar? Ameryka Południowa to wciąż kontynent, gdzie geniusze piłki rodzą się na kamieniu. Oni mają uczynić turniej w Argentynie pasjonującym.

Do rywalizacji kompletnie nie pasują Meksykanie i Kostarykanie, którzy przysłali do Buenos Aires drużyny młodzieżowe (pierwsze grały o wielce prestiżowy Złoty Puchar Concacaf)."

Osobiście, ciekaw jestem czy w związku z tym Diaz pojedzie z zespołem już we wtorek do Tallina?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.07.2011, 21:44
Ciężko uwierzyć, że chłopaki (Jovanoic Nunzez ) zgodzili się na trenowanie bez podpisanych kontraktów. Także na moje to oni wyjechali już z podpisanymi kontraktami. Nie wiem o co tu chodzi może jakiś zabieg marketingowy aby co dzień pisało się o wzmocnieniach Wisły. Dla mnie to trochę głupie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.07.2011, 21:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ciężko uwierzyć, że chłopaki (Jovanoic Nunzez ) zgodzili się na trenowanie bez podpisanych kontraktów. Także na moje to oni wyjechali już z podpisanymi kontraktami. Nie wiem o co tu chodzi może jakiś zabieg marketingowy aby co dzień pisało się o wzmocnieniach Wisły. Dla mnie to trochę głupie.
Przychylam się do tej opinii.
Zresztą nigdzie nie czytałem, że nie podpisali
News o Nunezie pojawił się dzisiaj więc pytam - gdzie on ten kontrakt dzisiaj podpisał: w drodze do Eindhoven czy może w samolocie do Katowic?
Jak na mój gust obaj wyjechali do Holandii z kontraktami w ręce, ale że klub oficjalnie o tym nie poinformował, to kibice dorobili do tego ideologię.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów