|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mi od wczoraj jak zobaczyłem to logo kojarzy się tylko z tymi gadżetami:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dupa nie logo, kto pamięta dokładnie, jak wyglądało stare logo?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() To już Pierwsza Liga miała lepsze logo: ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dla mnie logo nie jest istotne, ważne żeby kasa wpadała do kasy Wisły od sponsora
![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ek...wiadomosc.html
Czyli zaczeło się - zaostrzenie przepisów dotyczących wychowanków i polakó w skłądzie w kadrze tylko 17 piłkarzy bez żadnych restrykcji reszta musi być co najmniej szkolona w Polskim Klubie (czyli w 90% polacy. Z tego 3 we własnym. Wedłóg mnie rozwiązania super -bez rasizmu itd. Myśle że z czasem powinni to zaostrzyć do 15 zawodnikó bez żadnych wymagań. ale to za 2-3 lata. Chyba Wisła musi sie zacząć rozglądać za Polakami !! zgodne z transfermatkt w Wiśle gra obecnie 12 takich piłkarzy + Jovanović Nunes Diaz = 15 Czyli możemy sprowadzić jeszcze maxymalnie 2ch obcokrajowców !! Powód: posty można edytować i łączyć
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.07.2011 o godz. 09:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 30.06.2011 o godz. 18:32.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Rozumiem, że w Pana wieku internet gryzie, a google to czarna magia. Podkreśle najważniejsze: Cytat:
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I tyle było z mocarstwowych ambicji Józka W. W jedno okienko sprzedał 2 najlepszych piłkarzy - Sobiecha i Mierzejewskiego. Wyszło na to, że Smolarek miał rację - nowy system wynagradzania jest bez sensu, bo oni na MP mają niewielkie szanse.
Facet po to ładuje miliony w piłkę, żeby w jedno okienko rozwalić wszystko. A najlepszego napastnika oddać praktycznie bez zysku. On jest niereformowalny. Polonia może mieć incydentalne sukcesy, ale z takim właścicielem nie ma szans na zagoszczenie na stałe w czołówce. Szkoda - są pieniądze, ale właściciel nie uczy się na błędach. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale faktycznie wygląda że przepisów nie obostrzono. Tak czy siak Wisła może kupić jeszcze maxymalnie 2ch obcokrajowców. A wiec masz poje przeprosiny masz rację to ja byłem do terj pory niedoinformowany, myslałem że to było mniej wiecej tak ze 2 wychowanków i 6 wyszkolonych w Polskich klubach (ale wliczajac w to tych wychowanków) więc 19 obcokrajowców. Ale wygląda na to ze masz rację. A wiec jedyna "duża" zmiana to z 2 wychowanków na 3. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przyszedłby ten Wojciechowski ze swoją kasą do Cupiała, dołożył i poszedł na odstawkę czekając cierpliwie na sukcesy. Niepotrzebnie się chłop marnuje, tak jak marnują się jego pieniądze..
Ale jedno trzeba mu oddać, sprzedanie tym fraj.. bo inaczej ich nazwac nie można Mierzeja za 5 mln euro to było największe mistrzostwo w historii Polskiej piłki. Costa i Topala za tyle do Valencii. Guarente i Alexis za tyle do Sevilli. Za ceny o 2 mln euro mniej kluby ze środka ligi Hiszpańskiej ściągają zawodników do wejścia od zaraz. Adriano do Barcelony za 9. Czyli różnica jakaś nie jest duża między nim a Mierzejem ![]()
Ostatnio edytowane przez CH. : 30.06.2011 o godz. 19:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Przez moment nawet bałem się, że Wojciechowski może zbudować silną pakę. Gdyby nie było kwasów z Sobiechem i Smolarkiem, gdyby przedłużył kontrakt z Andreu to ich skład byłby całkiem mocny (bo sprzedaż Mierzejewskiego rozumiem w 100%, każdy polski klub za taką kasę by to zrobił).
Baszczyński, Sadlok, Jodłowiec, Andreu, Bruno, Jez, Mierzejewski, Smolarek, Sobiech. Całkiem solidne podstawy zespołu by były. A tak czterech z tych wymienionych nie będzie. Do tego miał sprowadzić Toche, który na papierze wygląda ciekawie. Józek, jak ja cię lubię ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nie zgodzę się, większym wyczynem było sprzedanie Janczyka do CSKA za 4,2 mln. Mierzejewski ma jednak za sobą 2 dobre sezony w naszej lidze oraz kilka udanych występów w kadrze.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Polonia na teraz to środek tabeli. Jednak Józef w dalszym ciągu ma pewne szanse na budowę zespołu walczącego o podium. Kasę ma na to na pewno,chociażby z transferów, jednak nie ma facet ani porządnego dyrektora sportowego ani dobrej siatki scautów. A bez tego to się strzela na oślep.
Znając życie to kupi jakiś przepłaconych leszczy i zacznie później narzekać,że znów mu nie wyszło a chciał tak dobrze. Wypada poczekać do końca okienka transferowego co Józef wymyśli. A wymyślić coś musi,bo cieniutko na teraz, oj cieniutko. Ciekawe co o tym wszystkim sądzi Zieliński. On chyba już wie,że o nic poważnego w tym sezonie bić się nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.07.2011 o godz. 08:36.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Olisadebe 4 lata starszy - kolejny pilkarz z Afryki obnizył swoj wiek
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._superpuchar/4
Porąbało ich? ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
To jest właśnie POLSKA
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
w tej ekstraklasie to jeszcze wieksi debile niz w pzpn
wiadomo, ze fajniej sie oglada mecz na stadionie w lutym niz w lipcu a co jak bedzie w cholere sniegu ? czasami sie tak zdarza w zimie na tej szerokosci geograficznej jak nie mozna bylo znalezc neutralnego stadionu to trzeba bylo zagrac na Wisle czy na Legii - trudno jedna druzyna by byla troche bardzziej uprzywilejowana ale nie jest to az tak wazne trofeum zeby robic z tego dramat czasami sie nawet zdarzalo, ze final pucharu UEFA byl grany na stadionie jednego z klubow (Feyenoord zdaje sie) ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Pogięło ich z tym terminem
![]() Stadion w Warszawie to też świetny neutralny teren na mecz Wisły z Legią ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W lutym stadion narodowy będzie jedynym miejscem w Polsce gdzie będzie można rozegrać mecz SuperPucharu Polski bo na narodowym będzie dach zasuwany więc śnieg nie powinien padać.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Rozbiła mnie informacja, że koleś testowany jako bramkarz w ŁKS zrezygnował bo jak mówi GazWyb:
Cytat:
Ale kurde żeby zarobki potencjalnego drugiego bramkarza były niższe niż MOTERA w elektrowni? No to jakim cudem liga ma być silniejsza? Przy takiej mizerii finansowej to ŁKS gotów jest nie skończyć nawet rundy. I na bank będzie krzyk pod koniec roku jak nie dostanie licencji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ŁKS juz zaczął realizować nowe wytyczne leśnych dziadów z PZPN-u.Będzie przaśnie ale swojsko ! ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Owszem ciekawe studium przypadku ten koleś ale nic więcej. BTW Jak widać nie tylko Wojciechowski "oszalał" i dał za Sobiecha 1 mln euro. Niemcy z Hanoweru też oszaleli, a i podobno nasz Stan był nim zainteresowany (wypożyczenie). ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Brawa dla PZPN ,nie ma to jak grac Superpuchar w srodku zimy
![]() wogole zmienmy system gramy od listopada do marca ,zima nam nie straszna ! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jako że mecz o Superpuchar będzie rozgrywany w lutym a są kłopoty ze znalezieniem neutralnego stadionu w Polsce to proponuje rozegrać go w Finlandii! Na boisku Rovaniemi Palloseura!
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wie ktoś czy od przyszłego sezonu Śląsk będzie pokazywany w Polsacie, a Legia w n? Czy wszystko w c+?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Śląsk (i kilka innych meczy) na Polsacie, reszta w Canal+ i Eurosporcie
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!