The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 10:26
Jeszcze nie dawno wszyscy chcieli się pozbyć Cikosa, teraz placz że odszedl...
Troche umiaru
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

No to Orest sprowadza samych swoich.. Było by miło gdyby skusił się na Gułe i Rafała w pakiecie,dodatkowe fundusze by były i można by było sprowadzić lepszych graczy.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Rafał Boguski.....Tylko czy Ty go widzisz na boisku w roli Genkova? Musielibyśmy grać inną taktyką - a na to się nie zanosi.
Za Genkova go nie widzę, od dłuższego czasu na boisku go również nie widzę i chyba na dłużej już nie zobaczę.
Wszędzie indziej jednak nadal widzę.

@Snow
Jako zmiennika skrzydłowych w sumie tez widzę.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.06.2011 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 30.06.2011, 10:27
Podajcie mi proszę, te tragiczne mecze Diaza na lewej obronie. (!)

Bo z tego co kojarzę to właśnie na defensywnym pomocniku robił te wszystkie irytujące rzeczy jak podbijanie piłki, próby daremnego rozgrywania, zwalnianie gry itd. To właśnie tam był ten "chaos i niepewność". W ogóle to był tam wystawiany niejako z "musu" bo Skorża nie umiał grać inaczej jak dwoma środkowymi, defensywnymi pomocnikami.

Zresztą nie bez powodu wszystkie mecze w reprezentacji oraz w Belgii zagrał na lewej obronie.

3/4 forum się myli - nie pierwszy raz zresztą.

---

Boguski myślę, że dobrze by się sprawdzał jako zmiennik naszych "skrzydłowych-napastników" czyli Kirma, Małeckiego czy też Illieva. Na szpice niezbyt się nadaje w tym systemie. Wiem - truizm...
Ostatnio edytowane przez Snow : 30.06.2011 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.06.2011, 10:34
Snow napisał(a):Wyświetl post
Podajcie mi proszę, te tragiczne mecze Diaza na lewej obronie. (!)

Bo z tego co kojarzę to właśnie na defensywnym pomocniku robił te wszystkie irytujące rzeczy jak podbijanie piłki, próby daremnego rozgrywania, zwalnianie gry itd. To właśnie tam był ten "chaos i niepewność". W ogóle to był tam wystawiany niejako z "musu" bo Skorża nie umiał grać inaczej jak dwoma środkowymi, defensywnymi pomocnikami.
Zresztą nie bez powodu wszystkie mecze w reprezentacji oraz w Belgii zagrał na lewej obronie.

3/4 forum się myli - nie pierwszy raz zresztą.
Nie grał tragicznie, przyznasz jednak, że - nawet jak na beznadziejny poziom naszej ligi - nie zachwycał. Nie grał nawet dobrze, On grał po prostu poprawnie.

Spodziewałem się, że sprowadzimy obrońcę na nasze warunki bardzo dobrego - będzie Diaz. No ale to pewnie przez brak funduszy w klubie, nie wierzę bowiem, by Stan po pół roku szukania znalazł Juniora jako najlepszą alternatywę.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.06.2011, 10:37
Ja do powrotu Juniora jestem nastawiony pozytywnie , może nie był jakimś wirtuozem ale był przede wszystkim solidnym i bardzo pożytecznym piłkarzem . Jako konkurencja dla Dragana będzie idealny i wcale nie jest przesądzone że to właśnie Paljić wyjdzie z tego pojedynku obronną ręką . Junior ma potencjał by grać na lewej obronie naprawdę dobrze i czasami to pokazywał ale musi być cały czas skoncentrowany ponieważ czasami zdarzały mu się takie momenty rozkojarzenia gdzie delikatnie mówiąc gubił się, jednak lepszy Diaz niż nikt a widocznie na lepszego lewego obrońcę nas nie stać albo Ci zawodnicy nie chcą grać w Polsce ewentualnie nie chcą się śpieszyć z wyborem klubu ponieważ okienko nawet jeszcze się nie rozpoczęło i to też z pewnością utrudnia nam negocjacje z potencjalnymi nowymi piłkarzami . Co do zdrowia Juniora to ja jestem o to spokojny , po tej kontuzji nie ma już śladu a dobre zdrowie zawsze było jednym z atutów tego piłkarza , zawsze mógł grać co 3 dni i nie sprawiało mu to większych kłopotów , przeciwnicy zawsze go sponiewierali na boisku ale jakoś grał dalej i nie pamiętam czy kiedyś w barwach Wisły został zmieniony z powodu kontuzji a ten cięższy uraz z tamtego sezonu to po prostu pech i właśnie przez tamtą kontuzję Diazowi nie za bardzo wyszło w Belgii a przypomnę że do momentu tej kontuzji był podstawowym piłkarzem tamtego zespołu i radził sobie nieźle zarówno w lidze jak i europejskich pucharach .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.06.2011 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 30.06.2011, 10:38
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

Spodziewałem się, że sprowadzimy obrońcę na nasze warunki bardzo dobrego - będzie Diaz. No ale to pewnie przez brak funduszy w klubie, nie wierzę bowiem, by Stan po pół roku szukania znalazł Juniora jako najlepszą alternatywę.
Szczerze też bym wolał kogoś lepszego na obronę. Po prostu zauważam, w przeciwieństwie do większości forum, że według mnie lepiej się spisywał na obronie niż na defensywnym pomocniku.

Ogólnie boki obrony to nadal nasze najsłabiej obstawione pozycje.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2011, 10:44
Snow napisał(a):Wyświetl post
...
---

Boguski myślę, że dobrze by się sprawdzał jako zmiennik naszych "skrzydłowych-napastników" czyli Kirma, Małeckiego czy też Illieva. Na szpice niezbyt się nadaje w tym systemie. Wiem - truizm...
Tylko, że juz jeden z nich bedzie zmiennikiem
dodatkowo, w przypadku bardziej defensywnego ustawienia na skrzydle bedzie hasał Melikson
Gerwazy tez stanowi alternatywe na lewa strone
A liczac z Wojcieche Ł, który niestety wciaz obciaza liste plac, mamy 20 zawodników na profesjonalnych, wysokich kontraktach.
Przy przyjsciu jeszcze 2-3 zrobi sie tego towarzystwa troche za duzo.
Wiec jesli Slask oferuje za Boguskiego powyzej 400 tys E to wreczyc okolicznosciowy puchar, podziekowac i zyczyc powodzenia w dalszej karierze.

Oficjalna potwierdziła oczywistosc- czyli odejscie Sivakova, Riosa i Cikosa

A co do skrótu , który własnie obejrzałem i gry Lameya...hmmm... mam nadzieje, że jak wróci Osman to Q przewedruje na prawa obrone
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 30.06.2011 o godz. 10:54.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2011, 10:52
Paljic mimo ze nie jest obronca duzo bardziej mnie przekonuje niz Diaz na LO. Trudno teraz wypisywac dokladnych meczow jak np "Wisla - Lech" bo tych meczow bylo bardzo duzo i co post to bylo narzekanie jak slabo gra. Najkrocej gral na ŚO i wtedy najbardziej mnie przekonywał. Dłużej grał na DP i tam prezentował się ok, bo był widoczny. Lepiej jak grał on, niz jak miał grac np Jirsak ktory tylko rozdziela piłki do dalszej akcji a sam prawie nic nie robi.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2011, 10:56
Smieszy mnie to pozbywanie sie Boguskiego wg. wszystkich...

A ilu my mamy tych zawodnikow tej kadrze zeby sobie od tak juz puszczac kolejnych na wypozyczenia.
Raptem mamy niecale 20 osob do gry i kilku mlodych.
Taki pilkarz jak Boguski moze zostac bo dojdzie do sytuacji gdzie bedziemy miec 2 kontuzje ,dwoch zawodnikow za kartki i wtedy polowa lawki to beda chlopaki z ME...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.06.2011, 11:02
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dariook,
kontrakt za kontrakt - OK. Natomiast filozofia zawodnik za zawodnika - bez sensu.

Wedle oficjalnej to mamy 4-ch napastników. Boguski, Małecki, Genkov, Iliev. Mało?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/

Pewnie powiesz - Małecki i Iliev to pomocnicy a Boguski nie pasuje do systemu 4-3-3. Zostaje jeden - Genkov. To prawda...
Nie jestem wyznawca tej filozofi. Chodzilo mi o to ze jesli sie pozbywamy kogos z danej pozycji to albo kupujemy innego grajka na te pozycje albo przy zmianie systemu na inna ktora wymaga wtedy wzmocnienia. Suma sumarum.

Jesli uwazasz ze mamy napastnikow to ok, ale kazde wie ze Maly w ataku sie niesprawdza a Iliev sam mowi ze niejest typem napastnika. Boguski? Hmm jako partner Genkowa to owszem ale za niego w sytemie z jednym? niema szans. Potrzeba nam drugiego Genkova bo jak on wypada to i wypada granie z 1 stracajacym napastnikiem.

Podstawa to zadac sobie pytanie , jaki my wogole mamy cel? Co nas jako klub zadowoli. Jesli mamy ponownie zdobyc mistrza to niemozna sie czepiac transferow, powinno to wystarczyc na 14 . Jestem zadowolony.
Jesli celem jest LM a w gorszym wypadku LE to okienko rozczarowywuje. Po hucznych obietnicach i i osobie Dyra kazdy powinien spodziewac sie wiecej. Na LM to niestety jest malo, ciezko sie na to patrzy i powinno byc konkretnie ale z zdrowym rozsadkiem. Jesli by sie nieudalo to rozbijasz lige i za rok ponownie atakujesz, wzmacniasz i wtedy sie udaje.
Takich mistrzow jak my jest w eliminacjach kilkunastu i kasdy moze ojebac kazdego. Wielcy znajduja sie mile przed nami. Partizan, Kopenchaga, Rangers , Maccabi to druzyny co tylko mysla o LM, nawet nie mysla o LE bo kasa, slawa, i prestiz jest tylko w LM. Oni to wiedza a my chyba jeszcze tego niezauwazamy.
A kto do nas przyjdzie? My na mapie klubowej europy nie istniejemy, kibice w europie nieznaja takiego klubu jak Wisla. Wisla, Slovan , Tiblisi to jedno i to samo. Mam wielu znajomych kibicow z Uk, powaznie nigdy o nas nie slyszeli , nie pamietaja bysmy grali z Tottenhamem w Uefa bo i po co. Gdy im pokazalem stadion, ile ludzi chodzi na mecze i jaka panuje atmosfera to byli w szoku! Pierwsze pytanie z kim w LM gralismy a na szczera odpowiedz , drugi szok! Jak taki mistrz musi grac w eliminacjach? Ooo to wogole mistrz polski niegra w LM? Jezu 3 rund? Wiec sami widzicie co powinno byc naszym jedynym celem. Bycie mistrzem polski? Super ale czy to wazne ktore? 14, 20 czy 25 to juz jeden hu...j. Wielu z nas by zamienilo 5 tytulow mistrza na 1 rok w LM, zeby poczuc to czego nam jest nie dane. Uwielbiam hymn LM , jesli bym go sluchal na R22 to chyba bylby to top na mojej liscie zdarzen emocjonalnych. Dlatego wierze bo musze ale zle oceniam nasza polityke. Daj bog niech sie myle.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.06.2011, 11:05
Diaz oczywiście grał w Club Brugge jako obrońca, a nie pomocnik? Bo ściągamy go na pozycję lewego obrończy?

Swoją drogą nie pamiętam kiedy ostatnio mieliśmy nominalnego lewego obrońcę. Pi Brożek też był pomocnikiem.

Diaz to dobry zawodnik. Zawsze miał u mnie dużego plusa tą swoją wolą walki i ambicją.

Ale jeszcze jest pytanie co z tą kontuzją, która wyeliminowała go ze składu Club Brugge. Zawsze mam jakieś obawy co do zawodników wracających po kontuzji.

Teraz ściągnięcie jeszcze tego napastnika, a potem przez okres el. do LM tylko wietrzenie szatni czyli głównie jak się pozbyć Łobo, następnie Kowalskiego i czy ewentualnie Lechia czy kto inny zaproponuje ciekawą sumę za Gargułę.
A po ewentualnym sukcesie w eliminacjach jeszcze jakiś dobry transfer.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wedle oficjalnej to mamy 4-ch napastników. Boguski, Małecki, Genkov, Iliev. Mało?
Chodzi o konkretną pozycję na boisku. Małecki, Iliev, Kirm to są skrzydłowi. Iliev sam wyraźnie podkreślał, że nie nadaje się do gry na na szpicy.
Więc zostaje Boguski i Genkov. Tylko Boguski potrzebuje czasu jeszcze by wrócić do formy, musi się ogrywać w ME lub na ewentualnym wypożyczeniu przez jedną rundę.
Więc zostajemy z jednym wysuniętym napastnikiem, który może grać w podstawowej jedenastce. Ewentualnie można przesunąć Meliksona na skrzydło, a Małeckiego na szpice, ale jest to wyraźnie słabsze ustawienie.
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 30.06.2011 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2011, 11:09
a co do Boguskiego. dla mnie to on nigdy napastnikiem nie byl. Jak strzelal to max 5 bramek na sezon. To już Mila ma wiekszy dorobek a gra na LP/OP. Boguski to ofensywny pomocnik i zaden inny. To ze grywal na skrzydlach ok, z musu. A tak to gral za napastnikiem i wcale nie wyglądało to jak napastnik tylko ofensywny pomocnik. Napewno nie rozgrywający. Moze zmiennik Meliksona? Tu bym go widzial.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.06.2011, 11:19
A nie pamiętacie jak Boguś fajnie grał z Broziem jeszcze przed pierwszą kontuzją. Faktycznie chłop nie jest typem tarana który zawsze wierzy w siebie ale kiedyś naprawdę fajnie wymiatał. Płaczemy że nie ma Polaków w kadrze a tak łatwo Boguskiego skreślamy. Dla mnie wypożyczyć na rok tak jak kiedyś do Bełchatowa i niech wraca .
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.06.2011, 11:21
jeszcze rano patrzyłem i Łobo był teraz go wycieli..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.06.2011, 11:33
Diaz na obronie... no cóż, jako tako grał - podobnie jak Piotrek Brożek, ale żaden z nich nie gwarantował poziomu na więcej niż na ligę polską. I głównie pamiętam właśnie to podbijanie piłki i głupie dryblingi, które doprowadzały mnie zawsze do palpitacji serca.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.06.2011, 11:33
barthok napisał(a):Wyświetl post
Ty dwa razy dziennie sprawdzasz kadrę pierwszej drużyny? ;-)

Boguski przed kontuzją grał świetnie. Wielu ekspertów wypowiadało się, że ma - jak na polskie warunki - świetną technikę, dobrze ułożoną stopę oraz coś, co jest rzadkością: przyjęcie piłki z balansem ciała i ośmieszenie obrońcy.
Niestety, po kontuzji z w/w cech nie zostało nic. A przynajmniej nie widać tego na boisku. Pocieszać się jedynie można faktem, że takich rzeczy się nie traci, co najwyżej zapomina. Po prostu trzeba je ćwiczyć, ćwiczyć i grać, jak najwięcej grać.
Dlatego, jeśli chcemy mieć z Bogusia jeszcze pociechę (a wierzę, że możemy mieć) powinniśmy go dla jego i własnego dobra wypożyczyć. Bo na chwilę obecną nie widzę go nawet w roli zmiennika (bo i czyjego?), a siedząc na ławie chłopak się po prostu zmarnuje i to szybko.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.06.2011, 11:37
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Co ty palisz? W każdym meczu Paljić miał taką sytuację, że z 10, 12 metra wybijał piłkę i trafiała ona do przeciwnika w okolicach 20!

Moim zdaniem Diaz jest silniejszy, lepiej odbiera piłkę, lepiej gra głową i lepiej się ustawia, z kolei Paljić przede wszystkim jest szybszy i zwrotniejszy. Obu zdarzają się karygodne błędy w wyprowadzaniu piłki i obaj nie odpuszczają. W ofensywie mimo wszystko plus po stronie Diaza - Paljić nie ma wrzutki.
Wydaje mi się, że wiele będzie zależeć od przeciwnika: jeśli będziemy grać z Zagłębiem czy Lechią to zagra Paljić, w meczu z Polonią albo Lechem zagra Diaza, zależy to od charakterystyki skrzydłowych przeciwnika.
Sorry ale Paljic przy Diaze a nawet Piotrku Brożku to dla mnie profesor w wyprowadzaniu piłki, wiadomo że czasami zdarza się zanotować wykop do przodu jednak on w większości stara się zagrać klępę, nawet jak ktoś go zaatakuję pressingiem to potrafi umiejętnie wejść w drybling i odegrać piłkę do kolegi. Kto jak kto ale Paljic wtedy kiedy byliśmy skazani na Chaveza i Bunoze to on starał się grać piłką po ziemi. Dlatego grał on, a nie Piotrek Brożek. Doszedł Jaliens i Cikosz trochę nauczył się grać w piłkę i to rozpoczynanie akcji zaczęło jakoś wyglądać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.06.2011 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.06.2011, 11:45
Dla krytyków naszych obecnych transferów chcę przypomnieć jak na początku grali Genkov, Bunoza czy Chavez jedynie Maor od początku szalał
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 30.06.2011, 11:46
barthok napisał(a):Wyświetl post
Też widziałem..
Rano był Łobo, Rios, Sivakov, Cikos..ale nie było np. Branco i Żurawia.
Świadczy to o tym, że klub czynił starania by ich zatrzymać (bez Łobo), a Żuraw i Branco poszli beż żalu..
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.06.2011, 11:48
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla krytyków naszych obecnych transferów chcę przypomnieć jak na początku grali Genkov, Bunoza czy Chavez jedynie Maor od początku szalał
Bardzo madra uwaga.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2011, 11:52
Jak odchodził Diaz to pamiętam ten płacz, że Wisła pozbywa się podstawowego obrońcy.
On będzie uzupełnieniem i w tej roli będzie świetny. Zawodnik, który może zastąpić Paljica, a nawet Sobolewskiego. Ogarnijcie się. Lepiej żeby przyszedł Diaz, niż nikt.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.06.2011, 11:53
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie jest obecnie kilka transferów podnoszących poziom. Jest to Ivica Iliev, Marko Jovanovic i, jeśli te prawie 100% doniesienia się sprawdzą, Junior Diaz. Dla mnie to jeden z lepszych piłkarzy, jakich Wisła miała(licząc globalnie od początków władzy Cupiała w Wiśle), dlatego to byłoby wzmocnienie drużyny na lewej obronie, na której obecnie gra kompletnie nieradzący sobie tam Paljic.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.06.2011, 11:58
HEDu napisał(a):Wyświetl post
a co do Boguskiego. dla mnie to on nigdy napastnikiem nie byl. Jak strzelal to max 5 bramek na sezon. To już Mila ma wiekszy dorobek a gra na LP/OP. Boguski to ofensywny pomocnik i zaden inny. To ze grywal na skrzydlach ok, z musu. A tak to gral za napastnikiem i wcale nie wyglądało to jak napastnik tylko ofensywny pomocnik. Napewno nie rozgrywający. Moze zmiennik Meliksona? Tu bym go widzial.
Mial sezon kiedy strzelił 8-9 (chyba 2007-2008), potem kontuzja - jedna i druga. Ja w Niego jeszcze wierzę. Natomiast z Gargułą bym się spokojnie pożegnał.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.06.2011, 11:59
willow napisał(a):Wyświetl post
Ty dwa razy dziennie sprawdzasz kadrę pierwszej drużyny? ;-)

Boguski przed kontuzją grał świetnie. Wielu ekspertów wypowiadało się, że ma - jak na polskie warunki - świetną technikę, dobrze ułożoną stopę oraz coś, co jest rzadkością: przyjęcie piłki z balansem ciała i ośmieszenie obrońcy.
Slucham ?
Boguski nigdy nie grzeszylk technikom - nigdy nie bylo wiadomo czy przyjmie pilke na 10 cm czy mu odskoczy na metr, czy pojdzie do gory czy w prawo czy w lewo - stad pewnie to przyjecie pilki z balansem ciala. Szybki jest to byl w stanie taka pilke dogonic przed zaskoczonym obrońcą
Jesli ktos chce go wziac to bez sentymentow: do widzenia i powodzenia
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2011, 11:59
Tazz napisał(a):Wyświetl post
A w pucharach kto będzie grał ? Jak dla mnie Diaz to zły pomysł , ale Stan prowadzi rozmowy z jeszcze dwoma LO , miejmy nadzieję lepszymi niż Diaz .
Paljić i Junior wystarczyliby na naszą słabą ligę, 3-4 runda kwalifikacji LM to dla nich trochę za dużo.
Porządny LO i napastnik i możemy walczyć o Ligę Mistrzów.
W Pucharach? Jakich pucharach

A tak w ogóle... żeby z Polskiej Ligi pójść do niezłego klubu trzeba coś prezentować. Diaz zagrał jesienią 19 spotkań (4 w Wiśle, 8 w Lidze Belgijskiej i 7 w LE), potem kontuzja i jak wrócił to był rezerwowym. Sądzę, że jeśli jest opcja pierwokupu, to wynosi ona kwotę transferu z Wisły do Brugii - 150 tys euro zapłacone za wypożyczenie.
.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 30.06.2011, 12:07
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie jest obecnie kilka transferów podnoszących poziom. Jest to Ivica Iliev, Marko Jovanovic i, jeśli te prawie 100% doniesienia się sprawdzą, Junior Diaz. Dla mnie to jeden z lepszych piłkarzy, jakich Wisła miała(licząc globalnie od początków władzy Cupiała w Wiśle), dlatego to byłoby wzmocnienie drużyny na lewej obronie, na której obecnie gra kompletnie nieradzący sobie tam Paljic.
Wiele razy przeklinałem na Juniora podczas meczy, ale szanowałem go jako piłkarza, który mógł grać na wielu pozycjach w razie potrzeby. Jednak nazywanie go jednym z lepszych w erze B. Cupiała to przesada.

Jest to piłkarz, który na DP gra poprawnie, a na LO nie radził sobie - myślę, że po roku niegrania nie stał się lepszym piłkarzem. Zawsze bałem się o kartki, które jego styl gry mógł spowodować.

Nie rozumiem decyzji o ściągnięciu Juniora do nas ponownie. Myślałem, że rok temu pożegnamy go na dobre z życzeniami dalszych sukcesów w karierze.
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2011, 12:08
Boguski miał taki błysk w grze, który posiada niewielu polskich piłkarzy. Analizując jego poszczególne cechy, nijak nie wychodzi jakiś super piłkarz, ale zaliczył sporo asyst i zagrań wielkiej klasy. Był ruchliwy, miał niezłe podanie, dobry przegląd, nasz najlepszy zawodnik w meczach z Beitarem. A po kontuzji zjazd w dół i potem kolejna kontuzja... Ciężko będzie się mu odbudować, ale jego sprzedaż byłaby moim zdaniem przedwczesna.

A co do Diaza, to nie jestem przeciwnikiem jego transferu, ale ja uważam, że on nadaje się bardziej na środkowego pomocnika. Ktoś wcześniej pytał o jakiś jego słaby występ to ja przypomnę mecz z Lechem na wyjeździe w poprzednim sezonie. Grał przeciwko Peszce, który robił z nim co chciał, a Diaz tego meczu nawet nie dokończył po paru bezmyślnych faulach i czerwonej kartce.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.06.2011, 12:12
Junior to niezly pilkarz ale mimo wszystko nam potrzeba bardzo solidnego LO a Junior to co prawda uniwersalny pilkarz ale nam juz tych uniwersalnych chyba starczy ;p tak jak juz ktos pisal boki obrony narazie mamy najslabiej obsadzone, co do Lameya narazie nie oceniam po oficjalnym meczu zobaczymy czy mozna na niego liczyc ; ) Paliic nie gral zle ale to moze? byc za malo na LM ; ) napastnika to bezwarunkowo trzeba zakontraktowac i byle to byla osoba pokroju Gienka lecz oczyweiscie o innej charakterystyce ; ) pomoc jest calkiem przyzwoita cieszmy sie ze mamy Meliksona ;x
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.06.2011, 12:23
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Mam wielu znajomych kibicow z Uk, powaznie nigdy o nas nie slyszeli , nie pamietaja bysmy grali z Tottenhamem w Uefa bo i po co. Gdy im pokazalem stadion, ile ludzi chodzi na mecze i jaka panuje atmosfera to byli w szoku! Pierwsze pytanie z kim w LM gralismy a na szczera odpowiedz , drugi szok! Jak taki mistrz musi grac w eliminacjach? Ooo to wogole mistrz polski niegra w LM? Jezu 3 rund? Wiec sami widzicie co powinno byc naszym jedynym celem. Bycie mistrzem polski? Super ale czy to wazne ktore? 14, 20 czy 25 to juz jeden hu...j. Wielu z nas by zamienilo 5 tytulow mistrza na 1 rok w LM, zeby poczuc to czego nam jest nie dane. Uwielbiam hymn LM , jesli bym go sluchal na R22 to chyba bylby to top na mojej liscie zdarzen emocjonalnych. Dlatego wierze bo musze ale zle oceniam nasza polityke. Daj bog niech sie myle.
odnosze wrazenie ze ty piszesz o tej Brytani kolo Australii...

wyobraz sobie ze ja mieszkam juz prawie 7 lat w UK - w miejscu gdzie mieszkam kazdy przykladowy nob pilkarski wie o istnieniu Wisly , Cracovi , LKS-u i Widzewa - jakie bylo moje zdziwienie jak podeszlo do mnie kilku z pytaniem Wisla czy Cracovia (jako ze wiedzieli iz jestem z Krakowa) potem sie dowiedzialem ze na BBC prezentowany byl film min. o kibicach Wisly od groma filmow promujacych wyjazdy do Krakowa a nawet programy w ktorych proponowali kupno domow , mieszkan w Krakowie lub domow w okolicznych miejscowosciach z porownaniem cen do UK...

Przynajmniej w mojej miejscowosci (kilkaset tysiecy ludzi) widok ludzi w koszulkach Wisly , LKS czy Widzewa jest czyms naturalnym ba ... my ze soba pracujemy , pijemy , jezdzimy na mecze lacznie z kibicami UK ... zmien informatora bo realia sa nieco inne...(
jedynym odchylem od normy sa kibice z Lodzi o ktorych pisza media ze czasem sie leja na przerwach ( ale oficjalnie nie mialem potwierdzenia tego) a z drugiej strony to tez se niewyobrazam jechac na mecz ManU z zapalencem Cracovii...
jesli chodzi o wymiane Mistrza na LM to bez przesady - Mistrzostwo Krajowe jest najwazniejszym trofeum jakie klub moze zdobyc , sprawa dyskusyjna czy wymienic mistrzostwo na wygranie LM , dyskusyjna i bez sensu , tak czy inaczej na wyspach nas znaja do tego stopnia ze juz mialem pelno pytan co za za klub ten Slask itd....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów