|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Dajemy 400 tysięcy euro i gwarantujemy im 40% od przyszłego transferu + wypożyczamy im go na rok. Można jeszcze transakcje wiązaną zrobić. Pomysłów jest wiele, aby skłonić Ruch do jego sprzedaży za mniejszą cenę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Wydaje mi sie że w waszych oczach jego największą zaletą jest że jeszcze nie grał w naszej lidze i jeszcze nie widzieliście go na oczy. A prawda jest taka ze może to utalentowany chłopak, ale niczym się nie różni od Jankowskiego czy innego Jończyka. Ale to juz zauważyłem od dawna - im mniej wiadomo o piłkarzu tym większa ekscytacja, a już broń borze żeby było można kogoś zobaczyć na polskich boiskach. Pamiętam jak kiedyś była ekscytacja Fojutem - jak grał w 4 lidze angielskiej w Luton Town to był zajebisty ![]() a jak trafił do Śląska z miejsca stał się "Polskim Drewnem"To samo Krychowiak - rok temu nie zagrał ani jednego meczu w sezniorskiej piłce na poziomie wyższym niż 4 liga Francuska, w tym sezonie zagrał 1szy sezon w karierze w 2giej lidze Francuskiej ale ludzie piszą bzdury "zastępca Sobola" - moze za 4-5 lat będzie tym zastępcą, może będzie wymiatał w Bordeaux, a moze za przykładem kolegi z kadry do lat 20 - Krzyśka Struggarka po przesiedzeniu 2 sezonów na ławce w 1szligowym Płocku da sobie spokój z profesjonalnym kopaniem piłki ... Nie wiem po co sobie strzepie język - widocznie moje poczucie misji przysłania racjonalną rzeczywistość - nie ma sensu oświecać ludzi którzy z footballem mają kontakt casualowy. Każdy ma prawo się wypowaidać - taki kraj - nie mogę znieść jednak tego jak nie szanowani są zawodnicy naszej ligi. Ludzie wyśmiewają piłkarza którzy mają w wieku 21 lat 70 meczów w Ekstraklasie i 2 lata z rzędu jest w czołówce w punktacji kanadyjskiej, a z otwartymi ramionami witają człowieka który o takim dorobku 4ro krotnie słabszym może tylko pomarzyć.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2011 o godz. 00:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wskaż mi gdzie stwierdziłem, że będzie to wzmocnienie. Napisałem, że w przyszłości może się okazać graczem, który będzie sporo wart. Dlatego wspomniałem o kupnie i wypożyczaniu na sezon, dwa. Jest to ryzyko - owszem, ale tutaj nie ryzykując nie wiele zyskasz.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|||
forumowy Piechniczek nie chwali polskiego piłkarza.
Ich grę na oczy widziałeś? Dla Ciebie każdy transfer zagraniczny do Wisły to zły transfer, niżej w tym temacie skąd są te słowa napisałeś:
Porównajmy tych co przyszli a co mogli na ich pozycje przyjść Polacy: Jovanović-Pietrasiak Lamey-Bartczak Iliev-Plizga Nunez-Cetnarski W każdej tej parze Polak jest gorszy A skoro chwalisz tych gorszych to pochwal chociaż raz tych lepszych Co do pytania czy Sobiechy itp. są gwarancją ... Sobiech grał w LM? Nie Małkowski grał w LM? Nie Lamey grał w LM? Tak Iliev grał w LM? Tak Nunez grał w LM? Nie* Jovanović grał w LM? Tak Dziekuje, postoję. *ale zagra! Powód: za szybko wyslij kliknąłem
Ostatnio edytowane przez Piotson : 28.06.2011 o godz. 00:37.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą nie chodzi i tutaj szczególnie o Krychowiaka - jakiś talent chłopak ma - tyle ze narazie nie zweryfikowany w ligowych warunkach. Zwracałem uwagę na ogólne podejście ludzi do transferów - "im mniej wiadomo tym lepiej" Bo jak już można sobie piłkarza obejrzeć co tydzien w lidze to zazwyczaj okazuje się że na ttle naszych "Drewnianych Polaków" wcale się nie wybija. Z tąd ogromna popularność wynalazków z "zachodnich lig" jak Lamey itd. A konkluzja jest taka że wcale nie łatwo zaistnieć w naszej Ekstraklasie, co roku 3/4 potencjalnych gwiazd odbija się od naszej ligi z hukiem. Kto bardziej rozsądny, mający własne zdanie i potrafiący obiektywnie spojrzeć na poziom innych lig i naszej stwierdzi że może wcale poziom naszych "drawnianych Polaków" (i równie drewnianych obcokrajowców grających u nas) nie jest taki niski jak się o tym mówi ...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2011 o godz. 00:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Po drugie. Jeśli ktoś jest w kadrze Bordeaux, już 4 sezon to RZECZYWIŚCIE musi coś w nim być. Tam nie jest tak jak u nas gdzie Czarek Wilk w wieku 25 lat jest talentem a Mączyński w wieku 24(!) lat ogrywa się w I lidze. Jak jesteś słaby to go out i go tam nie ma. Po trzecie. Dotyczy to tego pogrubionego tekstu. Kiedy swój talent zweryfikował na polskich boiskach Plizga, Cetnarski(Jeżeli Ty wolisz jego od Krychowiaka to ja nie mam pytań.), Bartczak czy inny Pietrasiak? http://www.youtube.com/watch?v=CfzTLGfCouE To dla przypomnienia, przypadkowi ludzie takich bramek nie strzelają. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pisałem o tych transferach że są ok - jak na te kluby - tj Śląsk Jagę czy Zagłębie. Wisła jako MP i po prostu klub o większych możliwościach ma jednak nieco większe wymagania. Nigdzie nie pisałem że chciałbym żeby akurat tych piłkarzy do Wisły sprowadzono i nie porównywałem ich z naszymi de facto transferami. To był po prostu przykład na to że da się w polskiej lidze kupić dobrych polskich piłkarzy nie przepłacając. Skoro Śląsk czy Jagielonia którzy są 2 razy biedniejsi są w stanie to i my jesteśmy. Trzeba tylko mieć chęci żeby postawić na odpowiednich zdolnych Polaków, zamiast na emerytów z zachodu. A pomijając kwestie narodowościowe to tegoroczne transfery wyglądają solidnie - poza wymianą Cikosza na Lameya oceniam je pozytywnie. Myślę że jest jeszcze miejsce w Wiśle na kilku dobrych piłkarzy z Polskiej Ligi. Po cichu mam nadzieję że sytuacją Sobiecha się jednak interesujemy, choć nie wierzył bym w zapewnienia JW co do oddania go za mln € do polskiego klubu - do Zagłębia może tak, ale bezpośredniej konkurencji wzmacniał raczej nie będzie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego skończcie już z tą apoteozą zachodu. Wilk nie jest talentem tylko graczem który z powodzeniem moze grac w pierwszym skłądzie, a który jeszcze będzie się rozwijał dzięki doświadczeniu które zbierze grając. Techniki już nie poprawi. Mączyński też jest już uksztautowany tylko narazie nie przebił się do składu u nas - to problem wychowanków na całym świecie. W ŁKSie pokazał że grać umie. Czy wole Cetnarskiego od Krychowiaka Po wnikliwej obserwacji można się zastanowić nad takim transferem - ale tak jak mówię wcale nie znaczy że okaże się on lepszy od tego przykładowego Cetnarskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro Śląsk czy Jagielonia którzy są 2 razy biedniejsi są w stanie to i my jesteśmy.
Mógłbyś sprecyzować Pewnie że w sprawach transferowych 2 razy bogatsi nie jesteśmy - Budżet mamy 2 razy albo i 3 razy większy, co oczywiście tak bardzo na możliwosci transferowe się nie przekłąda. Ale powinnoby nas było stać na transfery nieco lepsze niż u nich. Bo ani Śląsk nie wydaje milionów euro ani Jagielonia nie szasta pieniędzmi. |
|
|
|
Banita
Offline |
|||
Ale nawet jak tam pokazał że potrafi grać to pokazał, że potrafi na razie tylko w I lidze, w ekstraklasie jeszcze nic nie pokazał i pewnie nie pokaże. |
|||
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czyli co teraz ?
Mąka dalej na wypożyczeniu, z tym że nie ŁKS, a inny klub I ligowy ? Pytam czy ma jakieś propozycję/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
edit: żeby nie było - nie twierdzę, że Krychowiak jest słaby, tym bardziej nie twierdzę, że ktokolwiek ze złotej 11 Angmira jest od niego lepszy, ale po prostu podałeś idiotyczny argument.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 28.06.2011 o godz. 06:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jeżeli właściciel skusi się na Sobiecha to zrobi interes życia(pomimo że nie przekonuje mnie ten grajek) z drugiej jednak strony na kwotę w przedziale 1-1.5 mln E można zakupić niezłego grajka jakby dołożyć do tej kwoty jeszcze troszkę to można by się pokusić o http://www.transfermarkt.de/de/gabri...ler_47184.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ebi podwieszony pod Genkovem marzenie, ciekawe jaką kasę by chciał
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Smolarek jak najbardziej się nada. Krychowiak może grać zarówno w środku pomocy, jak i na stoperze. Cetnarski to może mu buty myć. Z dużym prawdopodobieństwem Krychowiak w nadchodzącym sezonie będzie wiodacą posrtacią w Bordeaux. Więc do Wisły nie przyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
wyciągnęła z tej relegowanej Timisoary rumuńskiego reprezentanta Ianisa Zicu.Ciekawe,czy Stan w ogóle interesował się kimś z tego zespołu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Gołoś i Sivakov też strzelili nieprzypadkowe bramki. Ale to tylko raz w zyciu. Tak samo Krychowiak. Wygladem mi gosc przypomina Szymkowiaka http://www.transfermarkt.de/bilder/s...299_2010_1.jpg, ale ogolnie to bardziej defensywny gracz. W zyciu by nie poszedl do polskiej ligi, nie wierze w to.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Z tego co wiem Krychowiak będzie grał teraz w podstawowym składzie w Bordeaux a przynajmniej będzie o to walczył a jeśli nawet nie wywalczy miejsca w podstawowej 11 to zapewne wypozyczą go do jakiegoś słabszego klubu. Więc jego transfer do polski raczej odpada
Ostatnio edytowane przez flash34 : 28.06.2011 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ludziska. Jeśli Wisła ma dołożyć 6 mln złotych do budowy stadionu, to zapomnijcie o jakiś większych transferach.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowane nie dla Smolarka, chłopak się niesamowicie stacza! Co do Sobiecha, jak najbardziej tak, ale nie ma na niego kasy... myślę, że w tym okienku nie ściągniemy już nikogo kto nas powali swoim CV, trzeba być cierpliwym. Awans do LM lub LE utwierdzi C. że jest sens inwestować, ale nie daj Bóg jakaś głupia porażka i znowu wszystko się zawali...
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego tym bardziej nie ma co marzyć o Despetoviciu czy Sobiechu...
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Powalić to może CV Van Nisterloya, a nie piłkarzy, których jesteśmy w stanie ściągnąć... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sobiech - widziałbym go w Wiśle, jeśli chodzi o umiejętności, ale tu nie trafi... Wojciechowski jeśli sprzeda go za mniej niż sam dał, to na pewno nie do polskiego klubu. A dał za niego kwotę astronomiczną jak na wiślackie warunki.
Smolarek - nie po to walczy, by mu zapłacono tyle co ustalił w kontrakcie rok temu, żeby teraz odchodzić do innego klubu za niższą pensję, chyba, że po złości Wojciechowskiemu. Ale niżej niż jego pensja obniżona o 20% na pewno nie zejdzie. A to wciąż bardzo dużo - 320 tys. euro rocznie netto. Moim zdaniem nie jest tyle wart. Podobno, oprócz tych dwóch asów, co już trenują z drużyną, jeszcze coś dojdzie. I cieszmy się z tego, bo w zeszłym tygodniu wcale to tak różowo nie wyglądało. Ważne jest jeszcze jedno - wreszcie osiągnięto porozumienie z miastem ws. stadionu. Oznacza to, że Wisła mniej więcej wie na czym stoi, ile będzie płacić za stadion, a co za tym idzie - planować budżet. Także ten transferowy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|