The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2011, 23:43
Piotson, dlatego piszę o nich jako o przyszłościowych wzmocnieniach. Rok grają na wypożyczeniu, a potem idą do nas : )

Jankowski jest rok starszy niż Sobiech, gdy ten opuszczał Ruch. I nie asystuje tak bardzo. Poza tym wtedy to JW zawyżył cenę. Tak by pewnie poszedł z 300-400 tysięcy taniej.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.06.2011, 23:46
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Piotson, dlatego piszę o nich jako o przyszłościowych wzmocnieniach. Rok grają na wypożyczeniu, a potem idą do nas : )

Jankowski jest rok starszy niż Sobiech, gdy ten opuszczał Ruch. I nie asystuje tak bardzo. Poza tym wtedy to JW zawyżył cenę. Tak by pewnie poszedł z 300-400 tysięcy taniej.
Wiadomo, że zawyżył, ale dostali wtedy milion to i teraz będą chcieli milion aż w końcu znów go JW kupi, bo zabraknie mu napastników.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.06.2011, 23:49
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że zawyżył, ale dostali wtedy milion to i teraz będą chcieli milion aż w końcu znów go JW kupi, bo zabraknie mu napastników.
Może trzeba zawierzyć w skuteczność Stana. Są różnej maści karty przetargowe:

Dajemy 400 tysięcy euro i gwarantujemy im 40% od przyszłego transferu + wypożyczamy im go na rok. Można jeszcze transakcje wiązaną zrobić. Pomysłów jest wiele, aby skłonić Ruch do jego sprzedaży za mniejszą cenę.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2011, 00:07

[Krychowiak]

To byłoby wzmocnienie, może nie od razu, ale już za rok idealny następca Sobola.
Jednak z nim jest ten problem, że już nie jest wypożyczany do 2 ligi, tylko przyszedł nowy trener i Krychowiak chce walczyć o miejsce przynajmniej w kadrze Bordeaux, także dopiero kiedy z niego zrezygnują jakaś szansa byłaby, chociaż wątpie by 21letni chłopak grający(!) nie siedziący na ławce na zachodzie chciał wracać w młodym wieku do kraju.
Heh widzę że na forum Krychowiak jest bardzo lubiany - ba widziany jest jako potencjalne wzmocnienie !!
Wydaje mi sie że w waszych oczach jego największą zaletą jest że jeszcze nie grał w naszej lidze i jeszcze nie widzieliście go na oczy.

A prawda jest taka ze może to utalentowany chłopak, ale niczym się nie różni od Jankowskiego czy innego Jończyka. Ale to juz zauważyłem od dawna - im mniej wiadomo o piłkarzu tym większa ekscytacja, a już broń borze żeby było można kogoś zobaczyć na polskich boiskach.

Pamiętam jak kiedyś była ekscytacja Fojutem - jak grał w 4 lidze angielskiej w Luton Town to był zajebisty a jak trafił do Śląska z miejsca stał się "Polskim Drewnem"

To samo Krychowiak - rok temu nie zagrał ani jednego meczu w sezniorskiej piłce na poziomie wyższym niż 4 liga Francuska, w tym sezonie zagrał 1szy sezon w karierze w 2giej lidze Francuskiej ale ludzie piszą bzdury "zastępca Sobola" - moze za 4-5 lat będzie tym zastępcą, może będzie wymiatał w Bordeaux, a moze za przykładem kolegi z kadry do lat 20 - Krzyśka Struggarka po przesiedzeniu 2 sezonów na ławce w 1szligowym Płocku da sobie spokój z profesjonalnym kopaniem piłki ...

Nie wiem po co sobie strzepie język - widocznie moje poczucie misji przysłania racjonalną rzeczywistość - nie ma sensu oświecać ludzi którzy z footballem mają kontakt casualowy.

Każdy ma prawo się wypowaidać - taki kraj - nie mogę znieść jednak tego jak nie szanowani są zawodnicy naszej ligi. Ludzie wyśmiewają piłkarza którzy mają w wieku 21 lat 70 meczów w Ekstraklasie i 2 lata z rzędu jest w czołówce w punktacji kanadyjskiej, a z otwartymi ramionami witają człowieka który o takim dorobku 4ro krotnie słabszym może tylko pomarzyć.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2011 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.06.2011, 00:18
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Heh widzę że na forum Krychowiak jest bardzo lubiany - ba widziany jest jako potencjalne wzmocnienie !!
Wskaż mi gdzie stwierdziłem, że będzie to wzmocnienie. Napisałem, że w przyszłości może się okazać graczem, który będzie sporo wart. Dlatego wspomniałem o kupnie i wypożyczaniu na sezon, dwa. Jest to ryzyko - owszem, ale tutaj nie ryzykując nie wiele zyskasz.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 28.06.2011, 00:20
Wydaje mi sie że w waszych oczach jego największą zaletą jest że jeszcze nie grał w naszej lidze i jeszcze nie widzieliście go na oczy.

A prawda jest taka ze może to utalentowany chłopak, ale niczym się nie różni od Jankowskiego czy innego Jończyka.
Szok!
forumowy Piechniczek nie chwali polskiego piłkarza.

Fajne transfery Śląska (Pietrasiak Cetnarski - szkoda że Nowak się nie udał)

Fajne transfery Jagi (Plizga Bartczak)

Zagłębie też nieźle (Małkowski moźe Sobiech)
Dla Ciebie Bartczak nie grający od roku jest fajnym transferem, Pietrasiak grzejący ławę w JW, Cetnarski miejący jedną rundę życia, na której ciągle jedzie.
Ich grę na oczy widziałeś? Dla Ciebie każdy transfer zagraniczny do Wisły to zły transfer, niżej w tym temacie skąd są te słowa napisałeś:
martin_6 napisał(a):
Sobiechy i Małkowskie są według Ciebie gwarancją LM?
To rozumiem że Lamey Iliev i Nunes dla ciebie są
Ty po prostu zawsze lubisz marudzić, kupują zagranicznych marudzisz że nie Polaków, napisałem ciekawe nazwisko, piłkarza powoływanego do każdego rocznika reprezentacji, także tej seniorskiej, więc coś w nim musi być.
Porównajmy tych co przyszli a co mogli na ich pozycje przyjść Polacy:
Jovanović-Pietrasiak
Lamey-Bartczak
Iliev-Plizga
Nunez-Cetnarski
W każdej tej parze Polak jest gorszy
A skoro chwalisz tych gorszych to pochwal chociaż raz tych lepszych

Co do pytania czy Sobiechy itp. są gwarancją ...
Sobiech grał w LM? Nie
Małkowski grał w LM? Nie
Lamey grał w LM? Tak
Iliev grał w LM? Tak
Nunez grał w LM? Nie*
Jovanović grał w LM? Tak
Dziekuje, postoję.

*ale zagra!
Powód: za szybko wyslij kliknąłem
Ostatnio edytowane przez Piotson : 28.06.2011 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 28.06.2011, 00:24
Wskaż mi gdzie stwierdziłem, że będzie to wzmocnienie. Napisałem, że w przyszłości może się okazać graczem, który będzie sporo wart. Dlatego wspomniałem o kupnie i wypożyczaniu na sezon, dwa. Jest to ryzyko - owszem, ale tutaj nie ryzykując nie wiele zyskasz.
Pisałeś nastepca Sobola czyli domyślne że w bliższym czy dalszym okresie miałby osiągnac jego poziom.

Zresztą nie chodzi i tutaj szczególnie o Krychowiaka - jakiś talent chłopak ma - tyle ze narazie nie zweryfikowany w ligowych warunkach.

Zwracałem uwagę na ogólne podejście ludzi do transferów - "im mniej wiadomo tym lepiej"

Bo jak już można sobie piłkarza obejrzeć co tydzien w lidze to zazwyczaj okazuje się że na ttle naszych "Drewnianych Polaków" wcale się nie wybija. Z tąd ogromna popularność wynalazków z "zachodnich lig" jak Lamey itd.

A konkluzja jest taka że wcale nie łatwo zaistnieć w naszej Ekstraklasie, co roku 3/4 potencjalnych gwiazd odbija się od naszej ligi z hukiem. Kto bardziej rozsądny, mający własne zdanie i potrafiący obiektywnie spojrzeć na poziom innych lig i naszej stwierdzi że może wcale poziom naszych "drawnianych Polaków" (i równie drewnianych obcokrajowców grających u nas) nie jest taki niski jak się o tym mówi ...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2011 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.06.2011, 00:39
Pisałeś nastepca Sobola czyli domyślne że w bliższym czy dalszym okresie miałby osiągnac jego poziom.
Gdzie?
10 znaków.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 28.06.2011, 00:55

Zresztą nie chodzi i tutaj szczególnie o Krychowiaka - jakiś talent chłopak ma - tyle ze narazie nie zweryfikowany w ligowych warunkach.
Ja pisałem że następca Sobola. To po pierwsze.
Po drugie. Jeśli ktoś jest w kadrze Bordeaux, już 4 sezon to RZECZYWIŚCIE musi coś w nim być. Tam nie jest tak jak u nas gdzie Czarek Wilk w wieku 25 lat jest talentem a Mączyński w wieku 24(!) lat ogrywa się w I lidze. Jak jesteś słaby to go out i go tam nie ma.
Po trzecie. Dotyczy to tego pogrubionego tekstu. Kiedy swój talent zweryfikował na polskich boiskach Plizga, Cetnarski(Jeżeli Ty wolisz jego od Krychowiaka to ja nie mam pytań.), Bartczak czy inny Pietrasiak?

http://www.youtube.com/watch?v=CfzTLGfCouE
To dla przypomnienia, przypadkowi ludzie takich bramek nie strzelają.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 28.06.2011, 00:57
Szok!
Dla Ciebie Bartczak nie grający od roku jest fajnym transferem, Pietrasiak grzejący ławę w JW, Cetnarski miejący jedną rundę życia, na której ciągle jedzie.
Ich grę na oczy widziałeś? Dla Ciebie każdy transfer zagraniczny do Wisły to zły transfer, niżej w tym temacie skąd są te słowa napisałeś:

Ty po prostu zawsze lubisz marudzić, kupują zagranicznych marudzisz że nie Polaków, napisałem ciekawe nazwisko, piłkarza powoływanego do każdego rocznika reprezentacji, także tej seniorskiej, więc coś w nim musi być.
Porównajmy tych co przyszli a co mogli na ich pozycje przyjść Polacy:
Jovanović-Pietrasiak
Lamey-Bartczak
Iliev-Plizga
Nunez-Cetnarski
W każdej tej parze Polak jest gorszy
A skoro chwalisz tych gorszych to pochwal chociaż raz tych lepszych

Fajnie ze się rozpisałeś - odemnie krótko

Pisałem o tych transferach że są ok - jak na te kluby - tj Śląsk Jagę czy Zagłębie.
Wisła jako MP i po prostu klub o większych możliwościach ma jednak nieco większe wymagania.

Nigdzie nie pisałem że chciałbym żeby akurat tych piłkarzy do Wisły sprowadzono i nie porównywałem ich z naszymi de facto transferami. To był po prostu przykład na to że da się w polskiej lidze kupić dobrych polskich piłkarzy nie przepłacając.
Skoro Śląsk czy Jagielonia którzy są 2 razy biedniejsi są w stanie to i my jesteśmy.

Trzeba tylko mieć chęci żeby postawić na odpowiednich zdolnych Polaków, zamiast na emerytów z zachodu. A pomijając kwestie narodowościowe to tegoroczne transfery wyglądają solidnie - poza wymianą Cikosza na Lameya oceniam je pozytywnie. Myślę że jest jeszcze miejsce w Wiśle na kilku dobrych piłkarzy z Polskiej Ligi.

Po cichu mam nadzieję że sytuacją Sobiecha się jednak interesujemy, choć nie wierzył bym w zapewnienia JW co do oddania go za mln € do polskiego klubu - do Zagłębia może tak, ale bezpośredniej konkurencji wzmacniał raczej nie będzie...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.06.2011, 01:04
Skoro Śląsk czy Jagielonia którzy są 2 razy biedniejsi są w stanie to i my jesteśmy.
W tym problem, że nie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 28.06.2011, 01:08
Po drugie. Jeśli ktoś jest w kadrze Bordeaux, już 4 sezon to RZECZYWIŚCIE musi coś w nim być. Tam nie jest tak jak u nas gdzie Czarek Wilk w wieku 25 lat jest talentem a Mączyński w wieku 24(!) lat ogrywa się w I lidze. Jak jesteś słaby to go out i go tam nie ma.
Po trzecie. Dotyczy to tego pogrubionego tekstu. Kiedy swój talent zweryfikował na polskich boiskach Plizga, Cetnarski(Jeżeli Ty wolisz jego od Krychowiaka to ja nie mam pytań.), Bartczak czy inny Pietrasiak?

No i zgadzam się że jest utalentowany - nie widzę tylko tego w czym rezerwowy Bordeaux jest lepszy od piłkarzy którzy u nas na najwyższym szczeblu graja już kolejny sezon. Idąc twoim tropem myślenia Szymon Matuszczyk powinien być gwiazdą Polskiej Reprezentacji, a w chwili obecnej znikł z piłkarskiej mapy Polski.
Dlatego skończcie już z tą apoteozą zachodu.

Wilk nie jest talentem tylko graczem który z powodzeniem moze grac w pierwszym skłądzie, a który jeszcze będzie się rozwijał dzięki doświadczeniu które zbierze grając. Techniki już nie poprawi.
Mączyński też jest już uksztautowany tylko narazie nie przebił się do składu u nas - to problem wychowanków na całym świecie. W ŁKSie pokazał że grać umie.

Czy wole Cetnarskiego od Krychowiaka Na chwile dzisiejszą może tak - choć wiadomo że oni pewnego poziomu już nie przeskoczą, a Krychowiak może się rozwinąć, moze być jednak tak że nie przeskoczy on obecnego poziomu Cetnarskiego. Dlatego nie ma co upatrywać w nim boga piłki.

Po wnikliwej obserwacji można się zastanowić nad takim transferem - ale tak jak mówię wcale nie znaczy że okaże się on lepszy od tego przykładowego Cetnarskiego.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 28.06.2011, 01:15

W tym problem, że nie.
Mógłbyś sprecyzować Nie jesteśmy w stanie czy nie jesteśmy dwa razy bogatsi

Pewnie że w sprawach transferowych 2 razy bogatsi nie jesteśmy - Budżet mamy 2 razy albo i 3 razy większy, co oczywiście tak bardzo na możliwosci transferowe się nie przekłąda.
Ale powinnoby nas było stać na transfery nieco lepsze niż u nich. Bo ani Śląsk nie wydaje milionów euro ani Jagielonia nie szasta pieniędzmi.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 28.06.2011, 01:44
Idąc twoim tropem myślenia Szymon Matuszczyk powinien być gwiazdą Polskiej Reprezentacji, a w chwili obecnej znikł z piłkarskiej mapy Polski.
Kim jest Szymon Matuszczyk? Matuszek chyba. Matuszek był w Realu C jeden sezon tak szybko sie go pozbyli jak go zatrudnili. Dla przypomnienia on trenował wtedy z Glikiem a potem grał w Piaście gdyby miał talent to by właśnie nie znikł z tej piłkarskiej mapy. Zły przykład podałeś. Real nie wiązał żadnej przyszłości z tym graczem bo był cienki jak dupa węża, a Krychowiak jest wypożyczany by się ogrywać by w końcu być piłkarzem pierwszego składu

Czy wole Cetnarskiego od Krychowiaka Na chwile dzisiejszą może tak - choć wiadomo że oni pewnego poziomu już nie przeskoczą, a Krychowiak może się rozwinąć, moze być jednak tak że nie przeskoczy on obecnego poziomu Cetnarskiego. Dlatego nie ma co upatrywać w nim boga piłki.
Już dawno ten poziom przeskoczył, pisałem już w innym poście, że w topowym klubie(a za taki uważam Bordeaux) nie miejsca dla piłkarzy surowych technicznie w tym wieku (21). Jak byłby słaby to wrócił by z podkulonym ogonem do kraju, pod drugie byle ogórek nie zagrałby 34 meczów w 2 lidze francuskiej będąc tylko na wypożyczeniu i ten trener wiedząc że nie może na niego liczyć w przyszłym sezonie nie musiał go wystawiać w pierwszej 11, musiał coś w nim być.

Mączyński też jest już uksztautowany tylko narazie nie przebił się do składu u nas - to problem wychowanków na całym świecie. W ŁKSie pokazał że grać umie.
Nie wiem czy pokazał, czy też bo na szczęscie mam ciekawsze zajęcia od oglądania I ligi.
Ale nawet jak tam pokazał że potrafi grać to pokazał, że potrafi na razie tylko w I lidze, w ekstraklasie jeszcze nic nie pokazał i pewnie nie pokaże.
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 28.06.2011, 02:01
Czyli co teraz ?
Mąka dalej na wypożyczeniu, z tym że nie ŁKS, a inny klub I ligowy ?
Pytam czy ma jakieś propozycję/
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.06.2011, 06:39

Zabiłeś mnie. Przez całe moje (niedługie) życie strzeliłem kilka takich bramek, że by się Cristiano Ronaldo i Roberto Carlos nie powstydzili, ale moje piłkarskie umiejętności są z grubsza żadne w porównaniu nawet z gościem, który regularnie klepie w 2. lidze. A Ty rozdrapujesz bramkę z rzutu wolnego, jakich każdego roku w skali światowej padają setki jeśli nie tysiące. Wypominany przez Ciebie Mączyński strzelił identyczną bramkę w zeszłym sezonie w jedynym jego meczu, który widziałem. A jeżeli dalej chcesz brnąć w turniejowe zasługi Krychowiaka - odpuść i lepiej spójrz co stało się z gwiazdami tamtej drużyny - Danchem, Janczykiem a nawet dalej - z gwiazdami USA, które naszą reprezentację zdemolowało i było rewelacją turnieju - Adu, Szetelą, Zizzo czy nawet Altidorem, który z wymienionych radzi sobie najlepiej.

edit: żeby nie było - nie twierdzę, że Krychowiak jest słaby, tym bardziej nie twierdzę, że ktokolwiek ze złotej 11 Angmira jest od niego lepszy, ale po prostu podałeś idiotyczny argument.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 28.06.2011 o godz. 06:44.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.06.2011, 11:56
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ten Krychowiak jest tak beznadziejny, że wybrali go najlepszym piłkarzem Ligue 2 minionego sezonu, polskie drewno;/.
Gwoli ścisłości, kibice Stade Reims wybrali go najlepszym piłkarzem drużyny w minionym sezonie.
Odpowiedz cytując
sawek86
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2011, 14:29
Jeżeli właściciel skusi się na Sobiecha to zrobi interes życia(pomimo że nie przekonuje mnie ten grajek) z drugiej jednak strony na kwotę w przedziale 1-1.5 mln E można zakupić niezłego grajka jakby dołożyć do tej kwoty jeszcze troszkę to można by się pokusić o http://www.transfermarkt.de/de/gabri...ler_47184.html
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2011, 14:58
Cytat:
- Oddałbym go teraz nawet za darmo. Jeśli chce odejść, to proszę bardzo. Tylko nie wiem, kto mu zagwarantuje takie zarobki. A jak nie, to najwyżej będzie najlepiej opłacanym piłkarzem Młodej Ekstraklasy - mówi prezes "Przeglądowi Sportowemu".

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html
Jeżeli nie bylibiyśmy w stanie wydac chociazby tego miliona ojro za Sobiecha,to chociaz można byłoby Smolarka za free wyciagnac.Doświadczony,dobry napastnik z obyciem międzynarodowym.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.06.2011, 15:02
Ebi podwieszony pod Genkovem marzenie, ciekawe jaką kasę by chciał
Odpowiedz cytując
danilo
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 28.06.2011, 15:04
Smolarek jak najbardziej się nada. Krychowiak może grać zarówno w środku pomocy, jak i na stoperze. Cetnarski to może mu buty myć. Z dużym prawdopodobieństwem Krychowiak w nadchodzącym sezonie będzie wiodacą posrtacią w Bordeaux. Więc do Wisły nie przyjdzie.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2011, 15:29
sawek86 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli właściciel skusi się na Sobiecha to zrobi interes życia(pomimo że nie przekonuje mnie ten grajek) z drugiej jednak strony na kwotę w przedziale 1-1.5 mln E można zakupić niezłego grajka jakby dołożyć do tej kwoty jeszcze troszkę to można by się pokusić o http://www.transfermarkt.de/de/gabri...ler_47184.html
CSKA Sofia

wyciągnęła z tej relegowanej Timisoary rumuńskiego reprezentanta Ianisa Zicu.Ciekawe,czy Stan w ogóle interesował się kimś z tego zespołu?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.06.2011, 15:37
Gołoś i Sivakov też strzelili nieprzypadkowe bramki. Ale to tylko raz w zyciu. Tak samo Krychowiak. Wygladem mi gosc przypomina Szymkowiaka http://www.transfermarkt.de/bilder/s...299_2010_1.jpg, ale ogolnie to bardziej defensywny gracz. W zyciu by nie poszedl do polskiej ligi, nie wierze w to.

Odpowiedz cytując
flash34
Junior Member

Stary 28.06.2011, 19:44
Z tego co wiem Krychowiak będzie grał teraz w podstawowym składzie w Bordeaux a przynajmniej będzie o to walczył a jeśli nawet nie wywalczy miejsca w podstawowej 11 to zapewne wypozyczą go do jakiegoś słabszego klubu. Więc jego transfer do polski raczej odpada
Ostatnio edytowane przez flash34 : 28.06.2011 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.06.2011, 19:55
Ludziska. Jeśli Wisła ma dołożyć 6 mln złotych do budowy stadionu, to zapomnijcie o jakiś większych transferach.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 28.06.2011, 20:10
Zdecydowane nie dla Smolarka, chłopak się niesamowicie stacza! Co do Sobiecha, jak najbardziej tak, ale nie ma na niego kasy... myślę, że w tym okienku nie ściągniemy już nikogo kto nas powali swoim CV, trzeba być cierpliwym. Awans do LM lub LE utwierdzi C. że jest sens inwestować, ale nie daj Bóg jakaś głupia porażka i znowu wszystko się zawali...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.06.2011, 20:52
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowane nie dla Smolarka, chłopak się niesamowicie stacza! Co do Sobiecha, jak najbardziej tak, ale nie ma na niego kasy... myślę, że w tym okienku nie ściągniemy już nikogo kto nas powali swoim CV, trzeba być cierpliwym. Awans do LM lub LE utwierdzi C. że jest sens inwestować, ale nie daj Bóg jakaś głupia porażka i znowu wszystko się zawali...
A kto Cię powalił swoim CV do tej pory w lecie? Iliev nie powala, wydaje się solidny, Lamey powala swoim CV, ale chyba w drugą stronę. 2 pozostałych póki co jeszcze bez kontraktów, choć napewnio i ich CV nikogo nie powala.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 28.06.2011, 20:55
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
A kto Cię powalił swoim CV do tej pory w lecie? Iliev nie powala, wydaje się solidny, Lamey powala swoim CV, ale chyba w drugą stronę. 2 pozostałych póki co jeszcze bez kontraktów, choć napewnio i ich CV nikogo nie powala.
Dlatego tym bardziej nie ma co marzyć o Despetoviciu czy Sobiechu...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2011, 21:22
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
A CV Sobiecha czy Despototovicia powala? A Meliksona? Pareiki, czy Genkova?
Powalić to może CV Van Nisterloya, a nie piłkarzy, których jesteśmy w stanie ściągnąć...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.06.2011, 21:50
Sobiech - widziałbym go w Wiśle, jeśli chodzi o umiejętności, ale tu nie trafi... Wojciechowski jeśli sprzeda go za mniej niż sam dał, to na pewno nie do polskiego klubu. A dał za niego kwotę astronomiczną jak na wiślackie warunki.
Smolarek - nie po to walczy, by mu zapłacono tyle co ustalił w kontrakcie rok temu, żeby teraz odchodzić do innego klubu za niższą pensję, chyba, że po złości Wojciechowskiemu. Ale niżej niż jego pensja obniżona o 20% na pewno nie zejdzie. A to wciąż bardzo dużo - 320 tys. euro rocznie netto. Moim zdaniem nie jest tyle wart.

Podobno, oprócz tych dwóch asów, co już trenują z drużyną, jeszcze coś dojdzie. I cieszmy się z tego, bo w zeszłym tygodniu wcale to tak różowo nie wyglądało.

Ważne jest jeszcze jedno - wreszcie osiągnięto porozumienie z miastem ws. stadionu. Oznacza to, że Wisła mniej więcej wie na czym stoi, ile będzie płacić za stadion, a co za tym idzie - planować budżet. Także ten transferowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów