The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 14:26
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym Kirmowi znalazł nową pozycję. Lewy obrońca wątpliwe, ale środek pola byłby w sam raz. Przy Ilievie może przegrać rywalizację.
a to Ty taki Harry z Tybetu jesteś....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2011, 14:27
Nie zgodzę się. Według mnie jest właśnie odwrotnie. Jeśli chodzi o ofensywę to radzą sobie podobnie (no może Paljic troszkę lepiej). Natomiest jeśli chodzi o defensywę to zdecydowanie lepszy jest Diaz. Mówisz że Diaz z piłką pociągnąć nigdy nie potrafił. No widać inne mecze oglądaliśmy bo ja widziałem to wielokrotnie. Nie były to jakieś cudowne rajdy ale potrafił zrobić wiatr. Palji też pomimo przyzwoitego panowanie nad piłką wcale tak dużo w ofensywie nie dawał. Jego podstawowym minusem jest brak dobrego dośrodkowania. Wystarczy spojrzeć na jego statystyki. Skoro tak dobrze gra w ofensywie to powinie jakieś asysty zanotować. Zgadzam się że Diaz był bardzo irytujący i też wolałbym innego piłkarza na bok obrony. Ale uważam że zdecydowanie pewniejszy w defensywie jest (a przynajmniej był) Diaz.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 28.06.2011, 14:29
Ja bym Kirmowi znalazł nową pozycję. Lewy obrońca wątpliwe, ale środek pola byłby w sam raz. Przy Ilievie może przegrać rywalizację.
Kirma raczej ławka czeka bo przyszli Illiev co troche ostatnio tych bramek nastukał i jeszcze Nunez.Na lewej obronie raczej grac będzie Palijc dopóki nikogo lepszego nie sprowadzimy (np Diaza)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.06.2011 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 28.06.2011, 14:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kirma raczej ławka czeka bo przyszli Illiev co troche ostatnio tych bramek nastukał .
Chciałem zauważyć, że Kirm bramek w minionym sezonie nastukał 9 ( słownie: dziewięć ).
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.06.2011, 14:41
Po to przyszedł Iliew, żeby Kirma zmotywować do jeszcze większego zapierdala*** na treningach. Jak przegra rywalizacje to trudno. Bez sensu pchać zawodnika na siłę na inną pozycję.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.06.2011, 14:49
Ostatnio pojawiła się informacja, że na testy do Młodej Wisły przyjechało kilkudziesięciu chłopaków. Ktoś wie, czy kogoś zakontraktowali? Bo po tej informacji gdzieś sprzed tygodnia ślad się urywa ; )

Ogólnie to Lech, Ruch, Legia kogoś stamtąd wyłowić potrafią. Wiem, że ważny jest sukces na już, ale my myślimy zbyt mało przyszłościowo. Przyszlido nas zimą niejaki Czapa i Szewczyk, ktoś wie jak sobie radzą? U nas mówiło się rok temu o Akademii Piłkarskiej. Trochę mnie niepokoi, że nic w tym kierunku nie widać.

Gdzieś już wspomniałem, że błędem była likwidacja rezerw. Lepszym pomysłem byłyby rezerwy dwie klasy niżej, gdzie graliby Ci co się nie mieszczą w pierwszym zespole + ci najbardziej uzdolnieni i ci co skończyli 20 lat. A w Młodej Wiśle zawodnicy 16-18 lat. Tak na wzór klubów zachodnich. Wtedy nie musielibyśmy wypożyczać zawodników do 2. ligi, a oni by grali.

To jest jeden z leków na niski budżet transferowy. Wiele drużyn tak robi i wychodzą na tym dobrze. Przydałaby nam się jeszcze umowa partnerska z jakąś drużyną zagraniczną. Nawet z ligi porównywalnej, np. z Banikiem Ostrawa, czy Partizanem Belgrad. Chyba, że Stan załatwi nam umowę z PSV ; )
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2011, 15:07
To info z Weszlo.com jest trochę mało wiarygodne:
"
4. Sergei Pareiko

Po tym, co teraz napiszę, kibice „Białej Gwiazdy” powinni podczas następnego meczu skandować nazwisko Tomka Frankowskiego. Bo to on, poprzez kolegę z Wolverhampton, polecił Kaziowi Moskalowi Pareikę. I tak to się wszystko potoczyło. A że do transakcji ponoć doczepili Siwakowa? Mimo wszystko, było warto."

Bo:
1. Sivakow jest z MAGIC SPORTS PROMOTION a Pareiko z OHNE BERATER - czyli jakim cudem dwie konkurujące ze sobą firmy sprzedają w pakiecie dwóch piłkarzy? Trudno to zrozumieć...
2. Frankowski jest pracownikiem Jagiellonii i w czasie tamtego okienka transferowego walczył on o MP z Jagiellonią. Jaki więc miałby interes w "skautowaniu" dla Wisły Kraków?
3. O Sivakowie pisano już 28.I (http://www.wisla-online.pl/news/siva...zem-wisly-1529) a Pareiko został piłkarzem Wisły dopiero 8.II (http://www.11.pl/ekstraklasa/pareiko-w-wisle). Daty więc wykluczają łączoną sprzedaż... Tym bardziej, że to Sivy miał być dołączony do Pareiki czyli jak bierzemy Pareikę to bierzemy Sivę... a tu wcześniej była mowa o Sivakowie.
4. Pareiko w Wilkach nie grał tylko był tam na testach i z tego co można przeczytać to właśnie po tych testach wybrał Wisłę... czyli w czasach gdy w Wilkach nie było już Frankowskiego...

Czyli jeśli Weszlo ma rację to Pareiko przyjechał na testy ale jakiś działać/piłkarz Wilków zadzwonił do Franka by ten zadzwonił do Moskala a ten do Stana a ten do Pareiki żeby grał w Wiśle coś mało wiarygodna ta opowieść
Odpowiedz cytując
danilo
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 28.06.2011, 15:09
Diaz miał dobre momenty. Wcale nie był słaby, w obecnej Wiśle na równi z Paljiciem. Dobrze grał na pivocie
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.06.2011, 15:14
omen69 napisał(a):Wyświetl post
1. Sivakow jest z MAGIC SPORTS PROMOTION a Pareiko z OHNE BERATER - czyli jakim cudem dwie konkurujące ze sobą firmy sprzedają w pakiecie dwóch piłkarzy? Trudno to zrozumieć...
Nie chcę Cię martwić, ale Twoje rozkminy na nic się zdały, bo OHNE BERATER oznacza "bez doradcy" (czyt. managera). No chyba, że ktoś założył firmę o nazwie "Bez doradcy" . Po drugie, transfermarkt to mało wiarygodne źródło informacji...
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.06.2011, 15:20
"
4. Sergei Pareiko

Po tym, co teraz napiszę, kibice „Białej Gwiazdy” powinni podczas następnego meczu skandować nazwisko Tomka Frankowskiego. Bo to on, poprzez kolegę z Wolverhampton, polecił Kaziowi Moskalowi Pareikę. I tak to się wszystko potoczyło. A że do transakcji ponoć doczepili Siwakowa? Mimo wszystko, było warto."

Bo:
2. Frankowski jest pracownikiem Jagiellonii i w czasie tamtego okienka transferowego walczył on o MP z Jagiellonią. Jaki więc miałby interes w "skautowaniu" dla Wisły Kraków?
3. O Sivakowie pisano już 28.I (http://www.wisla-online.pl/news/siva...zem-wisly-1529) a Pareiko został piłkarzem Wisły dopiero 8.II (http://www.11.pl/ekstraklasa/pareiko-w-wisle). Daty więc wykluczają łączoną sprzedaż... Tym bardziej, że to Sivy miał być dołączony do Pareiki czyli jak bierzemy Pareikę to bierzemy Sivę... a tu wcześniej była mowa o Sivakowie.
4. Pareiko w Wilkach nie grał tylko był tam na testach i z tego co można przeczytać to właśnie po tych testach wybrał Wisłę... czyli w czasach gdy w Wilkach nie było już Frankowskiego...

Czyli jeśli Weszlo ma rację to Pareiko przyjechał na testy ale jakiś działać/piłkarz Wilków zadzwonił do Franka by ten zadzwonił do Moskala a ten do Stana a ten do Pareiki żeby grał w Wiśle coś mało wiarygodna ta opowieść
Nie będe mieszał się w twoje śledztwo, jednak chciałbym zauważyć, że OHNE BERATER to nie jest firma Informacje wziąłeś pewnie z niemieckiego portalu, a te słowa po prostu oznaczają, że gracz nie ma menago.

Skoro Andrzej Iwan tak napisał, to coś w tym musi być bo on ma dobre kontakty, chyba, że ktoś mu opowiedział bajkę.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2011, 15:27
Ok. Z tym OHNE to moja wtopa Co nie zmienia faktu, że i tak trochę jest to zagmatwane.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.06.2011, 15:38
Ok. Z tym OHNE to moja wtopa Co nie zmienia faktu, że i tak trochę jest to zagmatwane.
ja tu nie widze nic zagmatwanego.

szczegolnie w sprawie polecenia bramkarza przez Franka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.06.2011, 15:43
"
4. Sergei Pareiko

To Franek powinien sobie pluć w brodę, że polecił go Wiśle. (czyt. obroniony rzut karny w meczu Wisła - Jaga)

A tak na poważnie - to nie bardzo rozumiem czemu ma służyć ta Twoja tęga rozkmina.

Ciekaw jestem jak teraz będzie wyglądał środek naszej obrony, mamy 6 opcji.
1. Jaliens - Chavez, 2. Jaliens - Bunoza, 3. Jaliens - Jovanovic, 4. Chavez - Bunoza, 5. Chavez - Jovanovic, 6. Bunoza - Jovanovic
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.06.2011, 16:02
Jagę nie było by i tak stać na niego.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 28.06.2011, 16:03
a Kowal
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.06.2011, 16:07
wiertar napisał(a):Wyświetl post
a Kowal

a Kowal przy takiej konkurencji nie powącha nawet murawy
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2011, 16:11
westersyl napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=au9425uEjro
Na tym filmiku wygląda ciekawie. Widać, że nie zamyka oczów i nie lutuję na siłę. Potrafi się odnaleźć i dobrze gra głową bo sytuacje na tym materiale video nie były łatwe do wykończenia. Motorycznie przy swoim wzroście wygląda wygląda spoko i widać że fizycznie też wszystko z nim w porządku. Myślę, że na naszą ligę by się nadał.

Żeby nie było gadek że po filmiku nie można oceniać. Kandydaturę takiego Beto wyśmiałem już po tym jak zobaczyłem jak on biega, zakontraktowali zgarbionego goscia.
Co do Bitona- jestem na tak. Wysoki, silny, dobry strzał, dobra gra głową. Ja wiem , że na podstawie jednego filmiku nie można oceniać, ale jeśli Wisła się nim interesuje, to chyba Stan go też obserwował.

W polskiej lidze obrońcy ledwie dają radę walczyć z samym Genkovem, zatem duet Genkov- Biton byłby nie do powstrzymania.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.06.2011, 16:15
Na filmiku ten zawodnik prezentuje się bardzo ciekawe. Widać, że myśli na boisku. Poza tym dobrze gra głową.

Ale na filmikach to i Beto grał rewelacyjnie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.06.2011, 16:16
Biton wyglada lepiej niz Despotovic. Jedna akcja mi zaimponowała, chyba w 9 minucie tego filmiku. No i mlodszy. Co jak co, ale nie wierze w jego sprowadzenie. Za dobrze wyglada. Ale Staszek moze nam zrobic mila niespodzianke, prawda?

Odpowiedz cytując
Blade1x2
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 28.06.2011, 16:19
pikey napisał(a):Wyświetl post
Co do Bitona- jestem na tak. Wysoki, silny, dobry strzał, dobra gra głową. Ja wiem , że na podstawie jednego filmiku nie można oceniać, ale jeśli Wisła się nim interesuje, to chyba Stan go też obserwował.

W polskiej lidze obrońcy ledwie dają radę walczyć z samym Genkovem, zatem duet Genkov- Biton byłby nie do powstrzymania.
Szczerze mówiąc, to również jestem pod bardzo dużym wrażeniem, po obejrzeniu tego filmiku. Tak, tak, wiem, że to tylko filmik na YT, i że to było dawno temu i nieprawda, ale widać, że chłopak jest typowym egzekutorem. Słabego obrońce też potrafi wkręcić w ziemię, do tego wydaje się być nieco szybszy od Genkova. Warunki fizyczne ma baaardzo dobre, mocno zbliżone do Bułgara, więc do taktyki Roberta pasowałby idealnie.

Zgadzam się z "pikey`em' i chętnie widziałbym kumpla Maora w naszej koszulce.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.06.2011, 16:24
jakie jest źródło informacji, że jednak znowu Biton jest najbliżej?
Groundhopper
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.06.2011, 16:28
I stać by nas było, żeby jeden z dwójki Gienek Biton siedział na ławie ?
..
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.06.2011, 16:35
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...309,1,727.html

W tym momencie najbliżej Wisły jest David Biton z belgijskiego Charleroi. Izraelczyk w zeszłym sezonie zdobył w Jupiler League 3 bramki. Rozmowy jednak nie są łatwe.

Menedżer piłkarza, Dudu Dahan nie chce komentować postępów negocjacji. Kiedy pytaliśmy o stopień zaawansowania rozmów, wysłał jedynie krótką informację: „transfer nie został jeszcze dokonany".

Potrzebny od zaraz
– Rzeczywiście, w przypadku Bitona nic nie jest jeszcze przesądzone – mówi także Valckx.
Według dyrektora sportowego Wisły, sprawa ma się wyjaśnić w najbliższych dniach. – Chcielibyśmy piłkarza, który mógłby u nas grać już w pierwszych rundach kwalifikacji do Ligi Mistrzów – zaznacza Valckx. A trzeba przypomnieć, że do 24 lipca do północy Wisła musi zgłosić do UEFA listę piłkarzy, którzy zagrają w II rundzie el. Ligi Mistrzów. – W przypadku zawodników spoza Unii Europejskiej może być problem z zatwierdzeniem ich do gry już od tak wstępnej fazy rozgrywek, w jakiej stratuje Wisła. Pozostaje więc dylemat, bo ci spoza UE, których obserwujemy, mogą być lepsi. Trzeba podjąć więc decyzję, na kiedy potrzebujemy napastnika – dodaje Valckx.
Tym samym sprawa pozyskania Bitona nieco się komplikuje.

Może być a nie musi , to i tak wszystko za długo trwa.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2011, 16:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie stać nas, by mieć tylko jednego napastnika na jakimś tam poziomie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.06.2011, 16:52
A trzeba przypomnieć, że do 24 lipca do północy Wisła musi zgłosić do UEFA listę piłkarzy, którzy zagrają w II rundzie el. Ligi Mistrzów

A to ciekawe, pierwszy mecz ze Skonto chyba jest 13 lipca?
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 28.06.2011, 16:53
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznie zgoda. Ale polityka Wisły z lat ubiegłych mówi co innego.
..
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 28.06.2011, 16:54
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznie tak. Ale polityka Wisły z lat ubiegłych uczy nas czego innego. Jak przyjdzie Biton, zawodnik o takiej samej charakterystyce jak Genkow, to oznaczałoby diametralną zmianę w polityce kadrowej. Ja tego nie widzę. Byłoby zbyt pięknie
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2011, 17:03
tofik napisał(a):Wyświetl post
A stać nas na to żeby dwójka z czwórki : Jaliens , Chavez , Jovanović , Bunoza siedziała na ławce ?
Pozycja wysuniętego napastnika jest bardzo ważna i na niej koniecznie potrzebujemy przynajmniej dwóch równych dobrych zawodników . Zresztą cały czas trener i dyrektor sportowy powtarzają że potrzebują po dwóch równych piłkarzy na każdą pozycję , gdyby nie było nas na to stać z pewnością tego by nie mówili . Popatrzmy na Legie , Lecha czy Polonię - te drużyny już mają / niedługo będą miały na każdej pozycji po dwóch piłkarzy , chcąc z nimi rywalizować nawet na arenie krajowej nasza kadra musi wyglądać solidnie . Czasy się zmieniają , nasza liga staje się coraz silniejsza , wygrywać jest coraz trudniej , jeśli chcemy być w czołówce musimy się rozwijać również my a nasza drużyna musi być coraz silniejsza .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.06.2011 o godz. 17:06.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2011, 17:11
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A stać nas na to żeby dwójka z czwórki : Jaliens , Chavez , Jovanović , Bunoza siedziała na ławce ?
Pozycja wysuniętego napastnika jest bardzo ważna i na niej koniecznie potrzebujemy przynajmniej dwóch równych dobrych zawodników . Zresztą cały czas trener i dyrektor sportowy powtarzają że potrzebują po dwóch równych piłkarzy na każdą pozycję , gdyby nie było nas na to stać z pewnością tego by nie mówili . Popatrzmy na Legie , Lecha czy Polonię - te drużyny już mają / niedługo będą miały na każdej pozycji po dwóch piłkarzy , chcąc z nimi rywalizować nawet na arenie krajowej nasza kadra musi wyglądać solidnie . Czasy się zmieniają , nasza liga staje się coraz silniejsza , wygrywać jest coraz trudniej , jeśli chcemy być w czołówce musimy się rozwijać również my a nasza drużyna musi być coraz silniejsza .
Mam nadzieję, że żartujesz albo ironizujesz.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2011, 17:14
Drugi napastnik na Skonto nie jest niezbedny. Jesli nic Gienkowi sie nie stanie to Bulgar na Lotyszy wystarczy. Na trzecia runde bedzie kolejny napastnik potrzebny i chyba wlasnie na trzecia runde zglasza sie zawodnikow do 24 lipca. Czyli mamy blisko 4 tygodnie na zgloszenie nowego napastnika i zalatwienie wszystkich papierkow. Jelsi bylby to Biton to trzeba zalatwiac pozwolenia na prace itd. Wtedy moze byc problem by zdarzyc.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów