The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
studio
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2011, 21:32
Spokojnie, kompletu nie bylo, ok 3 tys biletow zostalo w kasach, z tym ze chetnych bylo wiecej ale zarzad "przecenil Legie"
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.06.2011, 21:57
0 22 napisał(a):Wyświetl post
https://picasaweb.google.com/piotr.j...02091245809698

Jak Twoim zdaniem te krzesełka z tej fotki nie są wyblakłe to nie mam więcej pytań, bo różnimy się w tak zasadniczej sprawie jak znaczenie słowa 'wyblakłe'

Zresztą po tej fotce widać, że nawet wyblakły kolor nie jest w stanie przykryć dramatu jakim są mozaiki. Nie wiem co za idiota na to wpadł, ale jeszcze chyba nie widziałem stadionu z mozaiką, który by sprawiał, że stadion jest ładniejszy. No, może Boavista.

Natomiast podkreślam, że o ile stadion w środku mi się kompletnie nie podoba o tyle na zewnątrz jest piękny.
http://imageshack.us/photo/my-images/146/ja1cr.jpg/

Nie jest skonczona, ale na pewno jest to ciekawy projekt, kolorystycznie pasuje do zespolu A i ktora strona na Boaviscie ci sie podoba? Ta szachownica? bo jesli nie to w sumie to samo jest na Barcelonie i pewnie na paru innych stadionach.

A co do stadionu w Gdansku to faktycznie, kolorystycznie nie pasuje, szczerze to juz bardziej by mi wrecz zolty pasowal do koncepcji bursztynu albo zielony dla Lechii, ale wyszlo cos co nawet nie jest pomiedzy i pasuje jak piesc do oka :/
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.06.2011, 14:03
Ceny biletów i karnetów na mecze Lechii na PGE Arenie

Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 27.06.2011 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.06.2011, 15:35
Krzesełka na stadionie narodowym to jakaś parodia - ta mozaika...

czemu my wszystko co zrobimy musimy mieć w narodowych barwach? Lub klub musi mieć niby barwy narodowe na stadionie... co mają wspólnego kolory i elewacja Wembley z barawami narodowymi angoli?

SN powinien mieć tylko czerwone krzesełka - wtedy prezentowałby się tak okazale jak Emirates Stadium http://www.arenypilkarskie.pl/fot/arsenal.jpg
a z tymi białymi krzesełkami wygląda tragicznie... przecież tach jest biały to jakby wszystkie krzesełka byly czerwone to stadion mialby wewnątrz biało-czerwone barwy.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 26.06.2011, 17:41
pośrednio zwiazane z tym tematem...kilka zdan fachowca przed duze F...inwestycje na R22 pozostawiam bez komentarza bo to zupelnie zbyteczne...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...n_swiata_.html
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.06.2011, 18:51
Ten gość pierniczy od rzeczy, chrzaniąc kompletne głupoty.
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...e_czy_trafiona
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.06.2011, 21:06
Cytat:
czemu my wszystko co zrobimy musimy mieć w narodowych barwach? Lub klub musi mieć niby barwy narodowe na stadionie... co mają wspólnego kolory i elewacja Wembley z barawami narodowymi angoli?
Bo my się barw narodowych nie wstydzimy i powinniśmy na każdym kroku je pielęgnować. Zbyt wiele dziesiątek lat już z tego narodu patriotyzm wykrzewiano! Wstyd w ogóle pisać takie posty z pretensjami, że stadion ma krzesełka w narodowych barwach. Wstydzisz się ich?

Kabaret.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.06.2011, 21:13
Spójrz na jego nick. Hanys to hanys, pewnie jedną nogą na ziemi szwabskiej się urodził..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.06.2011, 21:44
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą jak to się wszystko pozmieniało. Jeszcze nie tak dawno temu nie przypuszczałbym, że taki obiekt jak PGE Arena powstanie w Polsce, a teraz grymasimy, że krzesełka nie takie

Ale powiem Wam szczerze, że mimo wszystko wole kwadratowe stadiony. Nasz surowy, ciosany z betonu bardziej mi się podoba. Jeśli tylko kiedyś zostaną dopracowane szczegóły wykończeniówki to jak dla mnie będzie to jeden z ładniejszych stadionów w Polsce
Zaznaczam, że moja opinia może być subiektywna

P.S. Może zrobilibyśmy na forum sondę na najładniejszy stadion w Polsce?

Tez jak ja masz sentyment do wyśmiewanego ogólnie "agnielskiego stylu"

ja tam na to leje ,niby te stadiony piekne,okrąglutkie,efektowne,robią wrazenie

wole jednak 4 ostre trybuny z niesamowitą akustyką
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.06.2011, 22:58
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Spójrz na jego nick. Hanys to hanys, pewnie jedną nogą na ziemi szwabskiej się urodził..
nie obrazaj hanysow, ja jestem hanysem, kocham Wisłe, a szwabow nienawidze!

i zapewniam Cie ze ogromna liczba hanysow najchetniej spalila by cala szwabie, wiec nie .....

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.06.2011, 00:34
Co za stek bzdur. Sorry, ale ta wypowiedz przywodzi mi na myśl frustrata, który nie załapał się do spółki Euro2012 i nie zgarnął grubego szmalu.

Tak, Spółka Euro2012 pobiera moim zdaniem grubą kasę za nic, ale jest finansowana przez UEFA
Tak, Stadion Narodowy jest mocno przeszacowany, porównując inne stadiony, uwzględniając siłę roboczą jest ok 1,5x za drogi niż powinien być.

Ale

Jest ładny, BiałoCzerwony bo Narodowy, ładnie się komponuje i ładnie wygląda. Koles krytykuje dla samej sztuki chyba. Rozumiem że już mamy taką mentalność i w ogóle ale proszzzzzzzz. Organizowaliśmy już ME i MŚ w koszykówce, siatkówce i innych dyscyplinach. Za każdym razem byliśmy wychwalani jako gospodarz. Imprezy siatkarskie robimy lepsze niż Japończycy nawet. Fakt, że piłkarskie Euro jest dużo większe ale tez damy sobie radę. Może i dróg nie będzie ani kolei, ale i bez tego kibice z innych krajów powinni być zadowoleni. (Nie byłem nigdy w RPA, ale nie wierzę, że tam poziom cywilizacyjny i urbanistyka jest na wyższym poziomie niż teraz).

A co do Chińczyków to z nimi się ciężko współpracuje. Nawet na arenie sportowej o czym kiedys Staszek mówił. Specjalnie Europa się broni przed Chińczykami rękoma i nogami. Szczególnie Niemcy i Francja, bo wiedzą, ze jak Azjaci wejdą na rynek europejski to wykonczą wszystkie małe firmy budowlane ;/

Krytyka. Tak. Ale krytyka uzasadniona i merytoryczna. Powiedzmy stop hejterstwu.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 27.06.2011, 06:21
to trochę nie w temacie ale dobra
Cytat:
Koles krytykuje dla samej sztuki chyba. Rozumiem że już mamy taką mentalność i w ogóle ale proszzzzzzzz.
nie, on po prostu współpracuje z firmą której projekt przegrał z obecnym. Mnie sie ten stadion bardzo podoba( no może poza kolorem krzesełek)

Cytat:
Organizowaliśmy już ME i MŚ w koszykówce, siatkówce i innych dyscyplinach. Za każdym razem byliśmy wychwalani jako gospodarz
Tu sie nie zgodzę, bo z tego co pamiętam właśnie za ME w koszykówce byliśmy dość mocno krytykowani
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 27.06.2011, 07:54
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Ceny biletów i karnetów na mecze Lechii na PGE Arenie

http://stadiony.net/aktualnosci/2011...a_przyjezdnych

Wiadomo jaką klub przewiduje frekwencję, jakie jest zainteresowanie ludzi, ktoś wyliczył ile może kibiców przychodzić na Lechię przy takich cenach biletów?
Dotarłeś do takich informacji?
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 27.06.2011, 09:36
Zainteresowanie jest bardzo duże, ale jaka będzie frekwencja zależy głównie od gry druzyny, więc po kilku kolejkach będziemy wszyscy mądrzejsi Teraz jeżdzą po FC i dają możliwość wyrobienia karty kibica na miejscu w swoim mieście bez konieczności jazdy do Gdańska, co też spotyka się z dużym zainteresowaniem.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 27.06.2011 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.06.2011, 09:51
Antystenes napisał(a):Wyświetl post

Wiadomo jaką klub przewiduje frekwencję, jakie jest zainteresowanie ludzi, ktoś wyliczył ile może kibiców przychodzić na Lechię przy takich cenach biletów?
Dotarłeś do takich informacji?
ten sektor dla przyjezdnych imponujacy ale bedzie mozna sobie nim dupe utrzec jak zrobia zakaz wyjazdow
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 27.06.2011, 09:53
To dadzą bilety do wolnej puli. Tak chyba niestety będą musiały zrobić wszystkie kluby :/
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.06.2011, 20:13
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...ECIA_.html?i=0

rewelacyjnie wygląda zobaczcie 4 zdjęcie, idealnie prosta droga;P
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2011, 20:16
Jest pofałdowana, żeby nikt nie szalał na drodze.
Tak jak na parkingu nad galerią krakowską.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.06.2011, 20:23
a pofałdowanie dachu gk nie jest spowodowane konstrukcją dworca i jego dachu? pytam bo nie wiem... Czyli ta ścieżka rowerowa wzdłuż trybuny E jest krzywa, żeby wolniej na rowerze jeździli?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2011, 21:49
Do Gdańska chyba będą się zjeżdżać wycieczki z całego kraju żeby zobaczyć piękny stadion. Niby zwykła oponka, niby nic wymyślnego z zewnątrz ale po prostu m to coś. Perełka
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.06.2011, 21:51
Nadal nie wiadomo z kim zagrają na otwarcie ?
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2011, 16:42
Zdjęcia na facebooku wiara lecha stadion po burzy http://www.facebook.com/WiaraLecha
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.06.2011, 17:14
Stadion ledwo co otwarty a już z takim świeżym grzybem. Trawa nie może rosnąć ale grzyba pod dostatkiem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.06.2011, 17:28
A moze by tak sie zebral rzad, PZPN, Ekstraklasa, przedstawiciele klubow i inni aby przedyskutowac sprawe stadionow budowanych na Euro (tego rezerwowego w Krakowie tez!). Prezesi klubow mogliby glosowac czy robimy poprawki na stadionie w Poznaniu czy Narodowym czy zostawiamy tak jak jest.
Dla ulatwienia Jerzy Miller moglby wydac polecenie przedstawicielom klubow, ze wskazane jest glosowanie "za" poprawkami na stadionach.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.07.2011, 19:47
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Do Gdańska chyba będą się zjeżdżać wycieczki z całego kraju żeby zobaczyć piękny stadion. Niby zwykła oponka, niby nic wymyślnego z zewnątrz ale po prostu m to coś. Perełka
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/p...8,artykul.html

Z tymi wycieczkami to spokojnie.

Cytat:
Nadal nie wiadomo, kiedy odbędzie się pierwsza impreza na PGE Arenie Gdańsk. Wbrew zapowiedziom stadion nie otrzymał z Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego pozwolenia na użytkowanie. Negatywną opinię wyraziła bowiem gdańska straż pożarna.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.07.2011, 19:53
zdjęcie stadionu z oficjalnej

Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.07.2011, 21:13

I niestety nawet jakby były wyjazdy to na stadionie PGE ,,tylko" 2100 wejściówek dla gości, reszta trybuny za bramką będzie...sektorem buforowym.

Cytat:
Lechia odda przyjezdnym tylko dwa, a nie aż osiem sektorów. W związku z tym pojemność sektora gości będzie się mieścić w minimum wyznaczonym przez UEFA i PZPN – co najmniej 2100 wejściówek.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.07.2011, 21:39
Myślałem, że nasz stadion będzie ładniejszy od stadionu Legii, ale niestety zmieniłem zdanie. Na zdjęciu powyżej wygląda bardzo ładnie. Prosty, sympatyczny stadion na 33 tysiące. Nasz z zewnątrz wiadomo jak wygląda...

Na forum polskich wieżowców oglądałem przed chwilą zdjęcia PGE Arena. Mogę powiedzieć tylko jedno - cudo.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2011, 21:52
Pamiętam jak cisnęliśmy im na Reymonta "Gdzie macie stadion...?". Staliśmy na starym C, po lewej "piękne i nowoczesne" E pełne ludzi (w tym Legionistów), po prawej D w trakcie budowy. A na Legii cisza w kwestii stadionu...

Ładnie nam historia spłatała figla
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów