|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Stadion w Gdańsku:
https://picasaweb.google.com/piotr.j...wicz/15062011# Ale równiutka i zielona murawa Cały stadion jest fajny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wykończeniówki zostało tam jeszcze sporo, więc chyba zima ich zastanie.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Amika na 5 pierwszych kolejek bez stadionu:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ciekawe, jak się "ukorzeni" trawa po Red Bull X-Fighters. Będzie wesoło. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
to tylko w Polsce takie rzeczy
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Aż żal dupę ściska jak się widzi stadion Lechii. Pomyśleć, że gdyby przy wyborze projektanta ludzie mieli więcej oleju w głowie to moglibyśmy mieć coś podobnego do tego cuda... Jeden z najładniejszych stadionów w Europie obecnie chyba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
oni w tym Poznaniu wogóle myślą?
jacys kompletni debile tam rządzą swoją drogą to ciekawe czy na pierwsze kolejki wróca w takim razie do wronek ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Nota bene na Wiśle bieżna była elementem klątw, kpin i narzekań, a okazało się, ze wszystko jest z nią ok. A propos stadionu w Poznaniu - tam mają chyba nawet gorzej niż w Krakowie - błędy konsturkcyjne, zawyżone koszty, gnijąca trawa, fatalny projekt, CBA itp - jak ktoś słusznie zauważył, najbardziej cierpią miasta, które budowę zaczeły przed przyznaniem Polsce Euro 2012 ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Stadion w Gdańsku ma piękną elewację. Od środka aż tak mnie nie bierze. Po prostu nowoczesny obiekt. Wiem, że temat jest drażliwy (przynajmniej na innym forum) ale kolor krzesełek w moim odczuciu psuje estetykę stadionu.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem kolor krzesełek jest sto razy bardziej spieprzony od tych na Legii, co jest wręcz sztuką.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Ja mam zupełnie inne zdanie. Na PGE kolory są dużo bardziej delikatne, pastelowe i nie dają efektu pstrokacizny jak to jest na Legii i na Arce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyobraź sobie jakby ten stadion wyglądał gdyby miał mocną zieleń (co chyba nie jest takie trudne, bo z tego co wiem tak ma wyglądać stadion Śląska) albo mocną zieleń i zwykły biały na pół. Ot chociażby pełnia kolorów jak u Was. To byłby kozak, a tak wygląda jak krzesełka na starej Żylecie, zajechane przez 10 lat deszczem i śniegiem. Przetarte gacie. Masakra, że taka perełkę tak oszpecono.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.06.2011 o godz. 16:10.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
zgadzam się w sumie z 0 22, mi się u was te kolory krzesełek podobają natomiast w Gdańsku są za jasne, lepszy były by takie bardziej żywe
ale i tak jest piękny.![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety krzesełka te wyglądają jak wyblakłe, też wolałbym żywą zieleń ale co zrobić...
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
Choć nie neguję, że mocne barwy i jednolity ich układ mogły by być bardziej efektowne. Jednakże w zestawieniu z intensywną żółcią pokrywy stadionu mogłoby dawać zbyt "brazylijskie" skojarzenia. Natomiast Ty porównałeś z "mozaiką" na Legii. I to na niekorzyść dla PGE ( 100 razy ) a z tym nie mogę się zgodzić ( stadion Legii wewnątrz widziałam na żywo nie tylko na zdjęciach ). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://picasaweb.google.com/piotr.j...02091245809698
Jak Twoim zdaniem te krzesełka z tej fotki nie są wyblakłe to nie mam więcej pytań, bo różnimy się w tak zasadniczej sprawie jak znaczenie słowa 'wyblakłe' ![]() Zresztą po tej fotce widać, że nawet wyblakły kolor nie jest w stanie przykryć dramatu jakim są mozaiki. Nie wiem co za idiota na to wpadł, ale jeszcze chyba nie widziałem stadionu z mozaiką, który by sprawiał, że stadion jest ładniejszy. No, może Boavista. Natomiast podkreślam, że o ile stadion w środku mi się kompletnie nie podoba o tyle na zewnątrz jest piękny.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.06.2011 o godz. 16:27.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
0 22 folie na krzesełkach no i w rzeczywistości prezentują sie ciut żywiej (widiałem osobiście) co nie zmienia faktu, że i tak wyglądają jak wyblakłe
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
![]() No tak - mnie w tym wypadku bardziej pasują określenia "delikatne" bądź "pastelowe". Cytat:
Zgadzam się, że mozaika to pstrokaty dramat. Natomiast o wiele bardziej dramatycznie wygląda mozaika o żywych kolorach niż ... taka bardziej pastelowa ![]() Poza tym nie odniosłeś się do spostrzeżenia na temat "brazylijskości" ewentualnych barw. Myślę, że nie byłyby na miejscu. Co innego gdyby pokrywa stadionu w Gdańsku była zielona. Natomiast jeżeli wizja architektów ma nawiązywać do bursztynu, to jednak ostrożność w szafowaniu intensywnymi barwami jest wskazana. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fajne te stadiony Lechii i Slaska ale mam obawy ze uda im sie chocby raz zapelnic caly stadion.... moze na otwarcie jak zagraja z przykladowym Arsenalem...
Lech chyba w ekstraklasie nie zapelnil sie ani raz a srednia chyba ponizej 20k wyszla ( chyba ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Obejrzałem sobie te zdjęcia z PGE. Nie wątpie, że stadion w Gdańsku jest dopracowany, funkcjonalnty itd. Ale na podstawie tych zdjęć...
Dobra tylko mnie nie bijcie. Ktoś w tym widzi jakieś piękno ? Z zewnątrz z daleka wygląda jak duża rzadka kupa na piasku, z bliska - plątanina rur jak w hali przemysłowej. W środku przytłaczająca konstrukcja dachu sprawia, ze pierwsze moje skojarzenie było: Jesteśmy w pierdlu. Ten beton wokół - straszny. Kolorystyka krzesełek - taki mix, że jedyny odruch jaki mam to odruch wymiotny. Kolorystyka krzeseł + linia trybun = usypiam. Architektura bez żadnej adrenaliny - dobra dla hali rozgrywek juniorek w siatkówce, a nie meczu piłki nożnej. Dobrze, że chociaż Lechia tam będzie grać. Kibice zniwelują tą nijakość. Kiedyś było modne ocenianie opraw (zwłaszcza prze kibiców (L)) na podstawie tego, czy ma ona "coś" czy nie ma. Nikt nie wiedział co to jest to "coś", ale wszyscy tak oceniali. Więc teraz mogę śmiało powiedzieć: PGE Arena tego "coś" nie ma. Ps. Po czym poznać, ze grać tam będzie Lechia ? Powód: amba zjadła literę
Ostatnio edytowane przez Elefant : 17.06.2011 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
Zresztą nie mój cyrk nie moje małpy ![]() ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Co do stadionu Lechii, to ta "betonowa bieżnia "jest właśnie z kostki. Pozamiatają z niej piasek i nie powinno to źle wyglądać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() ![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i jeszcze odnosnie wygladu z zewnątrz, to jak dla mnie wyglada najlepiej ze wszystkich w Polsce |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Swoją drogą jak to się wszystko pozmieniało. Jeszcze nie tak dawno temu nie przypuszczałbym, że taki obiekt jak PGE Arena powstanie w Polsce, a teraz grymasimy, że krzesełka nie takie
![]() Ale powiem Wam szczerze, że mimo wszystko wole kwadratowe stadiony. Nasz surowy, ciosany z betonu bardziej mi się podoba. Jeśli tylko kiedyś zostaną dopracowane szczegóły wykończeniówki to jak dla mnie będzie to jeden z ładniejszych stadionów w Polsce Zaznaczam, że moja opinia może być subiektywna ![]() P.S. Może zrobilibyśmy na forum sondę na najładniejszy stadion w Polsce? ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogę się mylić aczkolwiek o ile dobrze pamiętam na Bufor owe 2 tyś były przeznaczone
![]() ![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chcę się kłócić może nie mam racji ; ) aczkolwiek wydaje mi się tylko ; )![]()
Być okrutny i odważny
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Lech - Legia widzów 36.240 tak jest napisane na 90minut.pl i mysle, że nie jest to liczba zmyslona, a oficjalna podana przez Lecha.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|