The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2011, 12:53
Jesli bylo, to sorry - polecacie HTC WILDFIRE?

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.06.2011, 12:59
Zola napisał(a):Wyświetl post
Jesli bylo, to sorry - polecacie HTC WILDFIRE?
Nie. Kiepska rozdzielczość ekranu (240x320, podczas gdy nominalna to 320x480 - przez co dużo programów nie chce działać). Zresztą, możliwości tego telefonu są nieadekwatne do ceny.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2011, 10:29
Jeśli mógłbym polecić jakiś telefon to tylko i wyłącznie - HTC DESIRE HD. Nigdy nie bylem przekonany do smartfonow, ale dzięki temu zmieniłem zdanie, mam go pół roku i nie znalazłem wad.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 27.06.2011, 02:03
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Nie. Kiepska rozdzielczość ekranu (240x320, podczas gdy nominalna to 320x480 - przez co dużo programów nie chce działać). Zresztą, możliwości tego telefonu są nieadekwatne do ceny.
Nie zgodzę się co do ceny że jest nieadekwatna do możliwości. Właśnie że cena jest b. dobra.

Znajdź mi drugi tel. za 600 zł, z aparatem 5mpixeli, kartą 8 gb, radiem, przeglądarką www którą przy powiększeniu tekstu, automatycznie ustawia się tak, że tekst " nie rozjeżdża się na cały wyświetlacz. ( Może to żadna nowość, ale w symbianach w nokii tego nie ma, bardzo wygodna rzecz jak dla mnie ).

Poza tym opcja automatycznego wyciszana dzwonka jak ktoś dzwoni, gdy zbliżasz dłoń do telefonu jest też ciekawym dodatkiem. No i android shop bardzo ciekawym dodatkiem jest. Ściągasz za friko ile wlezie gier i programików i jest co robić w pracy na przerwie ;-).

Także ja polecam.

@bąbel - Desire HD to co ? 7 pixeli masz ? Jakośc HD robi swoje, zajebiste zdjęcia i materiały video, to fakt.

Ale z 500 zł droższy od Wildfire`a co ?
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 27.06.2011, 08:24
8mpx, procesor 1ghz, 8gb wbudowanej pamieci, wyświetlacz 4,3 cala, wszystko fajnie widać, czy to gry,czy filmy i zdjęcia, no i nowy android 2,3 co za tym idzie, szybszy dużo, ładniejszy interfejs, dużo więcej aplikacji w android market, więc bez porównań do wildfire'a.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 27.06.2011, 09:17
boczek napisał(a):Wyświetl post
Znajdź mi drugi tel. za 600 zł, z aparatem 5mpixeli, kartą 8 gb, radiem, przeglądarką www którą przy powiększeniu tekstu, automatycznie ustawia się tak, że tekst " nie rozjeżdża się na cały wyświetlacz. ( Może to żadna nowość, ale w symbianach w nokii tego nie ma, bardzo wygodna rzecz jak dla mnie ).
Używana Motorola Milestone, LG P500 i Swift (tylko mają 3,2 ale robią b. ładne zdjęcia) i wszystkie Samsungowskie Galaxy, które mieszczą się w tej cenie. Oprócz Spicy.
Ustawienie tekstu jest w każdym telefonie z Androidem, bo to kwestia przeglądarki Androida. Tak samo od dawna to jest na Operze Mini i Mobile.
A karta 8GB to żaden bajer. Za ok. 35-40 zł znajdziesz nową na allegro.

Poza tym opcja automatycznego wyciszana dzwonka jak ktoś dzwoni, gdy zbliżasz dłoń do telefonu jest też ciekawym dodatkiem. No i android shop bardzo ciekawym dodatkiem jest. Ściągasz za friko ile wlezie gier i programików i jest co robić w pracy na przerwie ;-).
Program do wyciszania dzwonka znajdziesz w Markecie, a Android Market jest w każdym telefonie na Androidzie. Poza tym, Market jest też na Symbianie (Ovi sklep), iOS, Windows Phone 7, Bada OS.
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Stary 27.06.2011, 12:47
Używana Motorola Milestone, LG P500 i Swift (tylko mają 3,2 ale robią b. ładne zdjęcia) i wszystkie Samsungowskie Galaxy, które mieszczą się w tej cenie. Oprócz Spicy.
Ustawienie tekstu jest w każdym telefonie z Androidem, bo to kwestia przeglądarki Androida. Tak samo od dawna to jest na Operze Mini i Mobile.
A karta 8GB to żaden bajer. Za ok. 35-40 zł znajdziesz nową na allegro.

Program do wyciszania dzwonka znajdziesz w Markecie, a Android Market jest w każdym telefonie na Androidzie. Poza tym, Market jest też na Symbianie (Ovi sklep), iOS, Windows Phone 7, Bada OS.
W porządku, każde ma jakieś oczekiwania w stosunku do telefonu. Mnie za tę cenę - 600 zł nowy wildfire odpowiadał. Może i Galaxy czy Milestone są lepsze, ale widzisz - używane.

Jak ktoś chce kupić przyzwoitą nówkę, to polecam mu wildfire`a.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 27.06.2011, 21:30
tarantulaw2 zgadzam się z Tobą, ale co do marketu, to nie każdy telefon ma ten sam asortyment do wyboru, lepszy model większy wybór.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.06.2011, 21:59
Opłaca się jeszcze kupowac nokię 5500 sport?
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2011, 22:58
Też jestem zielony w tym temacie, ale co sądzicie o samsungu monte. Wiadomo że za 300zł nie będzie taki świetny ale do dzwonienia, sporadycznego przeglądania internetu przez wifi, oraz jako odtwarzacz mp3 chyba wystarczy..
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
kriz69
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.06.2011, 23:22
mam sytuacje taka chcialem sie przeniesc z playa do plusa ale troche pochopnie podjalem ta decyzje i chce to anulowac i pozostac jednak w playu. podpisalem papiery w sklepie plusa ze jestem zdecydowany przeniesc nr i kazali czekac do 30 czerwca czy moge jakos zblokowa to przenoszenie
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 28.06.2011, 09:06
@MaciekTSW
Za podobną cenę o wiele bardziej opłaca się zakupić ZTE Blade[Orange San Francisco]. Ma Androida, lepszy ekran, szybszy procesor, można go podkręcić.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2011, 09:29
A nie chce ktoś Nokii 8800 Arte, bądź Nokii 8800 Carbon Arte?
Z ojcem zmieniamy telefony, a biorąc pod uwagę ich stan techniczny z czystym sumieniem mogę je polecić, bo raz, że wyglądają, dwa, że służą tylko do dzwonienia i pisania, trzy, że bateria trzyma kilka dni w każdym

Zaintreresowani - pw
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.07.2011, 21:22
Mam xperie 10mini pro. W orange używana. Co zrobić żeby korzystać w niej z fb gdy nie jestem w zasięgu wifi? Bo narazie działa mi jak mam wifi a jak jestem poza to nie ... pewnie musze coś skonfigurować. Ale gdzie/jak ect? Tak samo chętnie bym gmaila skonfigurowała.

I gdzie w tym telefonie zmienić czas po jakim się blokuje? Bo blokuje się po kilku sek co jest dość uciążliwe ...

Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczna
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Stary 01.07.2011, 22:03
jak Ty korzystasz z lustrzanki, jak nie umiesz neta w komórce włączyć ?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.07.2011, 22:10
No kiedyś ktoś mi włączył i tak sobie używam ... ale metodą on/off :(

Lepiej Ci? To sie ciesze. Teraz przykozacz 2 raz i odp na pytania. Prosze.
Odpowiedz cytując
rising_from_the_dead
Banita

Stary 01.07.2011, 22:27
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Mam xperie 10mini pro. W orange używana. Co zrobić żeby korzystać w niej z fb gdy nie jestem w zasięgu wifi? Bo narazie działa mi jak mam wifi a jak jestem poza to nie ... pewnie musze coś skonfigurować. Ale gdzie/jak ect? Tak samo chętnie bym gmaila skonfigurowała.

I gdzie w tym telefonie zmienić czas po jakim się blokuje? Bo blokuje się po kilku sek co jest dość uciążliwe ...

Po pierwsze sprawdz czy masz 3G włączone (ustawienia połączeń/sieci) choć na 2g też net powinien hulać tylko wolniej. Zapewne masz włączone korzystanie z netu tylko gdy jesteś w zasięgu netu bezprzewodowego. Musiałbym miec w ręce coś na androidzie, ale wchodzisz w ustawienia i tam poszperaj, w Łącza albo jak jest to w komunikacji powinno coś być o łączeniu się z netem, bedziesz miała tam WIFI tylko.

Gmail konfiguruje się zaraz po starcie telefonu, w głównym menu powinna gyć ikonka to tam trza z nią pomącić :]

tak ogólnikowo
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Stary 01.07.2011, 22:39
a jak nie masz tej ikonki gmail`a, to zadzwoń do pomarańczy i poproś żeby raz jeszcze Ci przesłali ustawienia WAP i poczty.

Wtedy zapiszesz tego sms-a i będzie hulać.
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2011, 05:33
iPhone 4

- jakies aplikacje sportowe godne polecenia z polskiego podwórka ....

PS
Może sie doczekam jakiejs aplikacji Wisły
Jak długo na Wawelu .............

Od: 12.2002

Stary 02.07.2011, 08:48
Krolik napisał(a):Wyświetl post
iPhone 4

- jakies aplikacje sportowe godne polecenia z polskiego podwórka ....

PS
Może sie doczekam jakiejs aplikacji Wisły
Tez na to czekam.....
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 02.07.2011, 08:49
jak Ty korzystasz z lustrzanki, jak nie umiesz neta w komórce włączyć ?
Lustrzanka a Android dla początkującego to dwie różne bajki.

Żmijka napisał(a):Wyświetl post

Ustawienia (strzałka w górę i tam w ustawienia) -> Opcje bezprzewodowe (druga opcja) -> Sieci komórkowe (ostatnia opcja) -> Zezwól na przesyłanie danych (druga opcja).

Podawałem w nawiasach która opcja, bo nie pamiętam jak to się wszystko dokładnie nazywało, tylko wizualnie pamiętam która opcja .

Co do Gmaila -> podnosisz tą strzałkę na pulpicie -> klikasz na Gmail -> dajesz mam już konto (zakładam że je masz) -> wpisujesz login i hasło, klikasz dalej i powinno się połączyć. Może się zdarzyć tak, że nie połączy za pierwszym razem, wtedy próbuj kilka razy, gorzej, jak i wtedy nie zadziała, bo wtedy prawdopodobnie czeka Cię reset do ustawień fabrycznych..

Co do blokowania, to prawdę powiedziawszy nie wiem jak z tym jest w X10 mini, ale w moich wszystkich Androidach też mnie to wnerwiało, i jedynie co to musiałem się do tego przyzwyczaić, bo nie dało się tego nigdzie zmienić..
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 02.07.2011, 09:25
w Moim Htc Desire Hd da się zmieniać czas blokowania
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 02.07.2011, 10:28
U mnie w Swifcie i w X8 (nota bene na sofcie CM7 przeportowanym z X10 Mini Pro, i na oryginalnym) się nie dało.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 02.07.2011, 10:46
wszystko zależy od ustawienia czasu wygaszacza, oraz opcji oszczędności energii, najlepiej mięć ją wyłączoną.
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.07.2011, 17:13
Siema, szukam sobie jakiegoś smartfona a że nie za bardzo orientuję się w tym temacie może coś polecicie?
Potrzebny mi jest głównie do Muzyki i internetu i żeby dobrze się na nim pisało i oczywiście jak najtaniej
Pozdro
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 02.07.2011, 17:27
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Siema, szukam sobie jakiegoś smartfona a że nie za bardzo orientuję się w tym temacie może coś polecicie?
Potrzebny mi jest głównie do Muzyki i internetu i żeby dobrze się na nim pisało i oczywiście jak najtaniej
Pozdro
Ograniczenie cenowe?
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.07.2011, 19:24
Ograniczenie cenowe?
do 1 koła spoko, ale nie musi powalać na kolana, nie musi być najnowszy, byleby dobrze obsługiwał te funkcje o których napisałem.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.07.2011, 10:56
A może ktoś się orientuje jak ściągnąć RunKeepera (http://runkeeper.com/) na komórkę z WM7? (HTC HD2). Próbowałem już chyba wszystkiego, ale w Marketplace nie ma może znaleźć (zmieniałem na rożne kraje, nie tylko Polski region), a w necie w Zune (ustawiony na USA) tez nie ma takiej aplikacji.

Z góry dzięki jak ktoś coś wie!
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 03.07.2011, 11:11
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
do 1 koła spoko, ale nie musi powalać na kolana, nie musi być najnowszy, byleby dobrze obsługiwał te funkcje o których napisałem.
samsung galaxy s,fajny telefonik
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.07.2011, 15:34
również polecam Galaxy S, jakość wyświetlacza powala
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów