|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szacunek należy się każdemu ale strach przed drużyną z Łotwy jest kompletnie nie na miejscu. Nie chodzi tutaj nawet o to żeby wygrać z nimi po 10:0 tylko o spokój w grze i realizacje swoich celów i założeń taktycznych. Najważniejsze jest przygotowanie i forma naszego zespołu. Jeżeli zawodnicy będą grali na swoim poziomie to zwycięzca tego dwumeczu może być tylko jeden
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jova,oni są najzwyczajniej w świecie słabi ,a różnica między nimi a nami jest taka jaka była między nami a barcą i wiesz kibice barcy też pisali,że liczą na conajmniej 5-0 na camp nou i nie dziwiłem im się,bo mieli wystarczające umiejętności,żeby taki rezultat uzyskać,i to nie jest napinka tylko stwierdzanie faktów,równie dobrze jak ktoś pisał,że liczy na 10-0 ze Sławkowem mógłbyś napisać,że się napina.. Szacunek oczywiście,ale jesteśmy lepsi,dużo lepsi i trzeba wymagać pokazania tego w jak najlepszym stylu.Liczę na przynajmniej 5-0 na Reymonta i wierze,że będzie taki rezultat,a nawet większy,obejrzyj sobie ich mecz to też zmienisz zdanie,bo przed obejrzeniem skrótów z ich spotkań i ich meczu gadałem jak ty,ale jak zobaczyłem na jakim poziomie to wszystko jest..Możemy być spokojni bo jestem święcie przekonany,że wygramy ten dwumecz.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mimo wszytsko nie lekceważyłbym Skonto,10 lat temu co prawda ich dwa razy ograliśmy 2-1,1-0 ale skład mieliśmy mieliśmy oparty na Polakach.Teraz nie wiadomo do końca na co możemy liczyc ?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jestem spokojny o naszych Wiślackich obcokrajowców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Dzisiejsze Skonto i ta drużyna sprzed dziesięciu lat nie mają w ogóle porównania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dokładnie takie żałosne myślenie jakie prezentujesz, prezentowali Legioniści jadąc do jakiejś Vektry Wilno czy jak to się nazywało i jaki był efekt? 2-0 w dupę po 45 minutach.Oczywiście można gdybać że gdyby nie awantura to skończyło by się 5-2 dla Legii ale kto oglądał to wie że to totalny s/f i każdy Legionista ci to potwierdzi Szacunek dla przeciwnika to podstawa w futbolu by cokolwiek osiągnąć.Szacunek czyli nie sranie w pory ale potraktowanie rywala w 100% poważnie.Jeden z głównych powodów że słabszy ogrywa mocniejszego to olewka.Nagle okazuje się że tamci też potrafią kopać w piłę i robi się nerwówka bo przecież miał być spacerek. Ja wiem gościu że masz to 16 lat i wydaje ci się że postradałeś wszelakie rozumy ale jeśli pójdzie dobrze i zmądrzejesz, to za jakieś 10 lat sam będziesz się zastanawiał - ale byłem głupi 'za gówniarza'.I to nic złego bo tak to się dzieje i pewnych rzeczy nie przeskoczysz więc trochę pokory i zaufania do słów 'starszego' człowieka ![]() Gdzie oczywistym jest że na papierze mamy mocniejszy zespół i że jesteśmy faworytem - być może będzie powtórka z Szawli czyli spacerek ale mogą być też problemy.Podstawa by to były Szawle a nie Levadia to potraktować przeciwnika poważnie - bez srania w pory i wielkich obaw ale POWAŻNIE - Kapisz? A jak moje słowa masz w dupie to przynajmniej uwierz naszemu trenerowi który zęby zjadł już na trenerce, mimo młodego wieku On mówi 50/50 - oczywiście że to jest lekka prowokacja ale to czemuś służy, służy temu by drużyna podeszła do tego meczu jak najbardziej skoncentrowana, służy też temu by uzmysłowić im że oni dotąd niczego nie osiągnęli by uważać się za wielkich faworytów.Przejadą się po takim Skonto które jak wiadomo jest tylko pierwszym etapem, ograją mocniejszego rywala - awansują do LE czy LM , tam udowodnią swoją wartość - to za rok będziemy mogli pisać że grają z ogórkami a pytane nie jest czy(wygramy) tylko ile(im wjebiemy) I rada na koniec - opamiętaj się bo niestety całokształtem pracujesz na pozycję konkretnego forumowego pikaczu ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja tam już wole pokemony niż naburmuszonych ludzi o przerośnientym ego pastwiących się nad innymi z poczuciem wyższości. Uczepiłeś się chłopaka który nic pretensjonalnego nie napisał. Możesz się z nim zgadzać albo nie ale personalne wycieczki sobie daruj... A co do czyjejś opini czy "pozycji" na forum nie ty decydujesz ... I sorry za personalny pojazd w twoją stronę - nie mam ochoty jednak przypatrywać się jak ktoś obraża kogoś bez powodu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Dokładnie mam 16 lat i właśnie idę do Liceum czekać na wyniki rekrutacji,wszystkich rozumów niestety nie pozjadałem min. twojego i mojego ojca,który ty najwyraźniej zjadłeś .Rozumiem,że przeżyłeś te wszystkie wstydliwe porażki i jesteś trochę czasu na tym forum i po prostu wku..ia Cię coś takiego po tych wszystkich levadiach i valerengach,i pisanie co rok,że teraz nowa drużyna,nowy trener tamto się nie powtórzy,ale ja wierzę,najwyżej się przejadę na dupsku raz czy dwa i później będę prezentował taką postawę jak ty.Urazy żadnej do Cb nie mam,rozumiem o co Ci chodzi,jedyne co to odpuść sobie pisanie,że jestem czyimś fanem,dlatego,że w temacie ,który jest do komentowania plotek i propozycji transferowych napisałem o Rogerze,bo w takim wypadku okazałoby się,że jestem fanem Mili,Giuly'ego Carlosa i jeszcze Kaźmierczaka i 100 innych ,albo nazywanie ,,pokemonem'' bo mam inne zdanie niż ty.![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dobra, koniec już offtopu. Jutro Skonto gra. Z drugą Daugavą Daugavpils. Mecz jest o 17:30. Najbliższe mecze Skonto:
26.06. Skonto - Daugava (2) 03.07. Skonto - Jurmala (8) 07.07. Ventspils (1) - Skonto Według mnie, prawdziwym wyznacznikiem formy Skonto będzie mecz z Ventspilsem. Chociaż, z drugiej strony Ventspils ostatnio poleciał z Jelgavą, którą w połowie czerwca Skonto rozwaliło 4:0. PS. Lepiej pokasujcie te posty, bo jak mod jakiś wpadnie pewnie polecą bany ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dla mnie nie ważne, czy wygrać wysoko, czy nie wysoko(oczywiście z wysokiego zwycięstwa będę się cieszył). Najważniejsze to wygrać ze skonto 2 razy, chociażby po 1:0, gdyż tracimy ponad 4,5 pkt do rankingu UEFA z sezonu 2006/07, a za 2 zwycięstwa będziemy już mieli 4 pkt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
http://pl.uefa.com/memberassociation...lub/index.html ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
za eliminacje są punkty tylko do krajowego, i to dwa razy mniej niz w rundach zasadniczych (play-offy liczą sie jako zasadnicze tak
No i punkty pocieszenia za odpadnięcie - in dalej w eliminacjachy odpadniesz tym więcej punktów pocieszenia - ale to żadne duże ilości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jest róznica miedzy szacunkiem dla rywala a przekonaniem ze sie tego rywala przejdzie z palcem w tyłku.
I w przypadku Skonto jest wlasnie taka sytuacja ![]() ich taktyka bedzie jak Szawle rok temu czyli dopki bedzie 0;0 beda walczyc ,im szybciej strzelimy tym lepiej Mamy duza silniejszy sklad niz rok temu za Kasperczaka ,no i mentalnie to tez inna druzyna. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Witam. Czy są szanse aby Wisłą była rozstawiona w 4 rundzie el. LM, jeśli tak, ile drużyn rozstawionych musiało by wcześniej odpaść?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Prosta sprawa, łącznie w II i III rundzie mają odpaść 4 z tych 8 drużyn. Jak to można inaczej rozumować? w II rundzie gra ich już 6, może się potkną ze 2, to w III rundzie będzie konieczne już tylko 2/6
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a choćby tak żeby Wisła była rozstawiona w 4 rundzie, do 4 rundy musi awansować nie więcej niż 4 drużyny z większym współczynnikiem od niej ?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
A co do transmisji to zaczynają życie utrudniać, mecz Śląska z Dundee na pewno będzie rewelacyjny, może ze 2 bramki padną w dwumeczu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
lol, o innym rozumowaniu , do 4 rundy nie może awansować więcej niż 4 drużyny z większym współczynnikiem niż Wisła i to tyle, na moje rozumowanie to jest prostsze obaj mamy rację więc pzdr ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie gwarantuje, aczkolwiek jest większe prawdopodobieństwo. Niestety, dla telewizji nie liczy się prawdopodobny spektakl piłkarski, tylko znana marka (czyt. Barcelona), która z jakim "cieniasem" by nie grała, to i tak będzie transmitowana.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
tu nawet marka nie gra roli bo Śląsk to kochana drużyna prezesa Solorza i nawet jakby grała z zespołem z Luksemburga i tak mecz byłby transmitowany w głównym Polsacie
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gwarancji nie ma, ale jest zdecydowanie większa szansa. Śląsk to okrutni murarze, skupią się głównie na obronie i taki ciekawy mecz będzie, podejrzewam że awans się rozstrzygnie w drugim meczu po karnych. Mam nadzieje że chociaż przejdą dalej.
Ktoś tu wcześniej pisał o kursach, u jakiego buka już są? na bwin nie ma, na bahu pojawiły się na razie na 4 mecze |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Dziwił bym sie gdyby tak nie było. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wcale się nie dziwię tylko stwierdzam fakt
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Jeśli chcemy zdobyć 4 punkty to musimy awansować do grupy gdzie na dzień dobry dostaniemy 4 pkt bonusowe O tym czy będziemy rozstawieni w IV rundzie decyduje to czy Wisła bedzie co najmniej 5 pod względem liczby punktów w rankingu klubowym po trzeciej rundzie. Tak więc to czy bedziemy rozstawieni czy nie zależeć będzie od tego czy w rundach II i III licząc łącznie obie rundy odpadną co najmniej 4 kluby z 8 o których wiemy ze będą grać w II i III rundzie i mają więcej niż 10,183 w rankingu klubowym 2011. Inaczej tego się nie da ująć i jak to ładnie określiłeś "rozumować"
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 26.06.2011 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zaczyna się mecz Skonto - Daugava (2 miejsce w lidze)
http://sportacentrs.com/sportacentrs...skonto_daugava |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/160/news1...is-Skonto.html
Remis Skonto z Daugava, którą przypomnę pokonaliśmy w sparingu zimą 4:1 Widziałem kawałek tego meczu, więcej nie dało się oglądać. Pressing to pojęcie nieznane piłkarzom Skonto, gra pozycyjna tym bardziej. Dzida Maciusia przy "stylu" Skonto jest atrakcyjnym sposobem rozgrywania piłki. Maor wczoraj robił jak chciał obrońców Litexu, ze Skonto może mieć jak na treningu slalomu giganta, rajd między tyczkami. Co do dwumeczu. To nie tak że my musimy ich wyeliminować, my musimy w tym dwumeczu zaaplikować im jak najwięcej goli, nie tracąc żadnej. Niech się liga boi. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|