The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 12:29
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Jak mamy sciągac Polaków jeżeli taki Mierzejewski kosztuje ponad 5 mln euro a Melikson, który na dzien dzisiejszy jest od niego lepszy został przez nas ściągnięty za 700 tys E ? To jest najlepszy przykład dlaczego nie sciagamy Polaków. Zresztą ciezko o Polaka który przyszedł by do nas i na ten moment nie grzał by ławy, a po co nam taki kopacz skoro mamy własnych utalentowanych chłopaków jak Brud czy Burliga?
I na tym polega widz żeby ściągać piłkarza gdy nie kosztuje 5 mln euro, tylko 200 000 euro. Za tyle piłkarz ten trafił do Poloni przed rundą wiosenną 2009 roku. Podobnie sytuacja wygladała z Peszką który trafił do Lecha za darmo, Lewandowskim ktory kosztował 400 000 euro (sprzedany za 4,5 mln euro), w ostatnim sezonie Sobota który trafił do Śląska Wrocław za darmo, Kucharczyk za peciaki itp. Uprzedzając teksty o tym że Wisły nie stać na kształtowanie młodych piłkarzy, że to muszą być piłkarze gotowi itp to wspomnę że ci piłkarze z miejsca stali się podstawowymi piłkarzami swoich zespołów i potrafili robić też różnicę w pucharach (tak jak Lewy czy Peszko) .Jeżeli Melikson jest lepszy od Mierzeja to ciekawe czemu nikt z zagranicy nie chce go kupić za te 5 mln euro? Niestety Wisła juz od dluższego czasu nie interesuje się wyrózniającymi piłkarzami z Ekstraklasy i 1 ligi , a gdy trafiają do takiej Poloni, Legii czy Lecha są juz dla niej po prostu za drodzy. Czy nie wolałbys teraz mieć w składzie takiego Mierzejewskiego i martwić się że odchodzi za 5 eurobaniek do Turcji?
Melikson jest bardzo dobrym piłkarzem, co nie znaczy że mamy zaniedbywać własne podwórko.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2011, 12:41
Nie robiliby sobie jaja pisząc o jakimś BUM jeśli chodziłoby o sprzedaż jakiegoś zawodnika ( a tym bardziej Małeckiego jak ktoś tu genialnie na to wpadł :| ) - news jest przecież bardzo pozytywny i z czego tu się by mieli cieszyć gdyby mieli kogos takiego sprzedać..
A jak chodzi o nowego trenera bramkarzy to wielkie mi halo..
Mam nadzieje że w końcu znalezli sponsora na koszulki
Ostatnio edytowane przez CH. : 23.06.2011 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2011, 12:41
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Gdyby chodziło o wykupienie jakiegoś piłkarza nie pisaliby "trochę transferowe".Chodzi o nowego trenera bramkarzy
wykupienie też może być nieco transferową informacją, ponieważ np przychodzi do nas już na stałe zawodnik, który był tylko wypożyczony... no ale nie ma co gdybać.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2011, 13:03
Wisła Kraków
‎"Transfer" z Lecha do Wisły, czyli Paweł Primel nowym trenerem bramkarzy Białej Gwiazdy
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.06.2011, 13:14
....a mać, przecież to nie piłkarz, a trener bramkarzy. Ponadto po Dowhaniu numer dwa w Polsce Ja się cieszę. Kotorowski się zajebiście rozwinął pod jego skrzydłami. .......one wakacje.

Cytat z forum Amicii:

Cytat:
Nie dosc, ze wywalilismy najlepszego polskiego trenera bramkarzy po Dowhaniu, to jeszcze wziela go Wisla. Zyc nie umierac co sie obecnie dzieje.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.06.2011, 13:14
wychowankami Primela są min. Stachowiak,Skaba i Pilarz
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 23.06.2011, 13:15
Prztyczek w nos Kuchenkorzowi. To zawsze miłe.

Poza tym z tego co się orientuję to facet miał w poprzednim klubie opinię dobrego fachowca. Zobaczymy.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2011, 13:16
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Jak długo Paweł Primel pracował w Lechu? Dolha to też jego dzieło?
Primel przeszedł z Odry do Lecha 2 lata temu z Zielinskim. W Odrze wyprowmował kilku wychowanków m. in. Stachowiaka i Pawełka. W Amice szło mu całkiem niezle tzn. Burić bronił dosyć solidnie, a Kotorowski złapał u niego formę życia. Z Leszka odchodzi ze względu na Bakero.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.06.2011, 13:16
Baala napisał(a):Wyświetl post
My go Amikarzowi podkupiliśmy?
Nie, Bakero się go pozbył i był "wolny".

Poza tym oszczędźcie te komentarze w stylu "Wow też mi bomba" itp. bo żal to czytać.

Może niektórzy nie wiedzą, ale klub piłkarski to nie tylko piłkarze, ale też sztab trenerski.

Primel miał wśród kibiców Lecha bardzo dobrą opinię i wielu z nich jest wściekłych, że się go pozbyto.

No tak, ale o czym ja w ogóle piszę... Przecież Cupiał powinien rzucić na stół grube miliony i wykupić z Lecha Rudnevsa, bo nie mamy zmiennika dla Genkova, prawda?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.06.2011, 13:17
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Lech ściągał świetnych bramkarzy, którzy potem umierali w tym klubie po jakimś czasie, a w bramce musiał stawać Kotorowski gdy kolejne gwiazdy się wypalały.

Jak długo Paweł Primel pracował w Lechu? Dolha to też jego dzieło?
Jakich świetnych bramkarzy ? Tuina był w moim odczuciu słaby choć nie bronił tragicznie. Nie wiem czy ktoś był w między czasie ale Burić na początku podobno miał marne pojęcie o bronieniu, potem wskoczył do 11 i uważam że bronił super. Stracił miejsce za Bakero, który jak wiadomo lubi mieszać.
Jeśli chodzi o postęp to u Burica był widoczny jak nad dłoni, potem przytrafiło mu się kilka błędów i Bakero wybrał Kotora. Śmiało można powiedzieć że Lech miał dwóch bramkarzy w miarę w dobrej formie. Szczególnie Kotorowski według mnie to słaby bramkarz, a bronił naprawdę przyzwoicie. Jeśli się sprawdzi to brava dla klubu za przytomną reakcje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.06.2011 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 23.06.2011, 13:21
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
buhahahaha jak to jest jest odpalenie bomby to nie mam pytan - pierwszy raz slysze takie nazwisko , ciekawi mnie kto z pracownikow (oficjalnych Wisly) jest takim ....... zeby takie info malo istotne nazywac bumem , odpaleniem bomby - bez jajec panowie ale szanujmy sie , zjebany dzien - ide na browara...(
Jak pierwszy raz słyszysz to nazwisko, to znaczy, że nie znasz się na naszej polskiej piłce kopanej

Primel pracował w Lechu 2 lata. Dolha byłw Lechu w 2007-08 roku, więc nie mieli styczności.

Kibice Kolejorza płaczą, a wy się śmiejecie. Aż mi czasem wstyd za ludzi na tym forum.

P.S Primel miał być trenerem bramakrzy reprezentacji [był jednym z kandydatów]. To też coś o nim świadczy.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.06.2011, 13:21
Wreszcie wypowiedział się ktoś kto ma lepsze pojęcie o tym człowieku, a nie płacze i pisze komentarzy typu "ale bomba-żal".

Żal to właśnie powinno być takich ludzi, którzy to piszą... Nie macie zielonego pojęcia o człowieku to się nie wypowiadajcie, bo jak wyjdzie na to, że jest to strzał w 10 to będziecie go pod niebiosa wychwalać. Nienawidzę czegoś takiego... Wieczne zrzędzenie i malkontenctwo...
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.06.2011, 13:23
MCX napisał(a):Wyświetl post
Nie, Bakero się go pozbył i był "wolny".

Poza tym oszczędźcie te komentarze w stylu "Wow też mi bomba" itp. bo żal to czytać.

Może niektórzy nie wiedzą, ale klub piłkarski to nie tylko piłkarze, ale też sztab trenerski.

Primel miał wśród kibiców Lecha bardzo dobrą opinię i wielu z nich jest wściekłych, że się go pozbyto.

No tak, ale o czym ja w ogóle piszę... Przecież Cupiał powinien rzucić na stół grube miliony i wykupić z Lecha Rudnevsa, bo nie mamy zmiennika dla Genkova, prawda?
o bombach ludzie pisza bo tak podgrzala atmosfere oficjalna piszac o odpaleniu bomby - jakby nic nie napisali tylko podali infe ze gosc zostal trenerem to pojawilo by sie 4-5 postow i wiekszosc by na to nie zwrocila uwagi tak jak w przypadku tego co byl w Zakopanem ... ale nazywanie bumem podpisanie goscia ktorego pozbyla sie konkurencja jest conajmniej smieszne

a pisanie o pstryczku w nos Amiki to tak jakby pisac o pstryczku w nos dla nas jak uda sie Lobo rozwiazac i zwiazal by sie z Amica

==================
jeszcze raz powtarzam , nie chodzi o to kogo tylko jakie cisnienie zrobione z tego...(

jonaf napisał(a):Wyświetl post
Jak pierwszy raz słyszysz to nazwisko, to znaczy, że nie znasz się na naszej polskiej piłce kopanej

hmm ciekawa definicja - dodam ze nie jestem w stanie wymienic nawet 4-czy 5 nazwisk trenerow bramkarzy (poza tymi co byli w reprezentacji) ba - nawet nie wiem kto byl takowym w Wisle pomijajac tego ktorego do Wrocka wezwali ( w sumie i tak juz zapomnialem jak sie nazywal)
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 23.06.2011 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2011, 13:25
jonaf napisał(a):Wyświetl post
P.S Primel miał być trenerem bramakrzy reprezentacji [był jednym z kandydatów]. To też coś o nim świadczy.
jakich sobie Smuda dobiera ludzi wszyscy wiemy , patrz aktualny trener bramkarz kadry

to żaden argument

ja przyjmuje informacje ze spokojom , ale nie rozumiem dlaczego biuro prasowe chciało zrobic z tego wielkie halo ( czytaj bum ) tylko nakręcając kibiców .
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 23.06.2011, 13:29
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
hmm ciekawa definicja - dodam ze nie jestem w stanie wymienic nawet 4-czy 5 nazwisk trenerow bramkarzy (poza tymi co byli w reprezentacji) ba - nawet nie wiem kto byl takowym w Wisle pomijajac tego ktorego do Wrocka wezwali ( w sumie i tak juz zapomnialem jak sie nazywal)
to faktycznie nie masz się czym chwalić
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 23.06.2011, 13:45
Jak Pareiko będzie w wyśmienitej formie to wejdziemy do ligi mistrzów więc dobre posunięcie po zwolnieniu Kurdziela.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 23.06.2011, 13:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
jakich sobie Smuda dobiera ludzi wszyscy wiemy , patrz aktualny trener bramkarz kadry

to żaden argument

ja przyjmuje informacje ze spokojom , ale nie rozumiem dlaczego biuro prasowe chciało zrobic z tego wielkie halo ( czytaj bum ) tylko nakręcając kibiców .

ale on właśnie odmówił Smudzie. Tak samo jak Dowhań Więc jednak argument jest.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2011, 13:54
Skoro miało być Bum ( a takie jest przy każdej nowej twarzy przychodzącej do Wisły w tym okienku transferowym) to czemu nie mieli nazwać BUMem przybycia nowego trenera bramkarzy? A coś źródłem tego dzwięku musi być, wiec bomba A tak poza tym zaraz w komenatrzach napisali, ze chodzi o trenera bramkarzy a nie zawodnika.

Primel to dobry ruch - mam nadzieję, że efekty jego pracy będą doskonale widoczne..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.06.2011, 14:09
A co z Mucharskim? Tak po prostu przestał już być naszym p.o. trenerem bramkarzy Szkoda, bo go polubiłem w tej roli nawet
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 23.06.2011, 14:15
Valckx jest dzisiaj w Holandii na obozie z piłkarzami - może przywiózł nowych grajków?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.06.2011, 14:24
Pamiętam taką 'zabawną' sytuację z czasów gdy Primel grał w drugoligowym wówczas KP Konin, mecz bodajże z Łęczną albo Polkowicami. Konin miał tylko 11 zawodników i Primel grał w ataku, a z konieczności (!) wszedł do bramki po czerwonej kartce pierwszego bramkarza.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.06.2011, 14:49
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
Valckx jest dzisiaj w Holandii na obozie z piłkarzami - może przywiózł nowych grajków?
A nie wiecie przypadkiem, czy w klubie nadal pracuje Jakub Jarosz? Może on również pracuje nad transferami... A Stan rzeczywiście jest z piłkarzami na obozie w Holandii
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2011, 15:07
P.Primel chyba już dzisiaj nie żywi urazy, że kiedyś musiał ratować się ucieszką przed linczem ze strony kibiców Wisełki A niewiele brakowało
http://uploader.pl/?d=FE84C9171

Do oglądniecia nasz nowy trener bramkarzy w "akcji"..Wisła 1:2 Odra 1997 r.
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 23.06.2011 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 23.06.2011, 15:16
Tominho napisał(a):Wyświetl post
A nie wiecie przypadkiem, czy w klubie nadal pracuje Jakub Jarosz? Może on również pracuje nad transferami... A Stan rzeczywiście jest z piłkarzami na obozie w Holandii
Pracuje, był na gali ekstraklasy przedstawiony jako zastępca dyrektora sportowego. Myślę, że z Jovanoviciem i Nunezem wszystko dogadane bo inaczej Stan nie byłby w Holandii tylko w Krakowie i dopinał formalności z nimi.
Odpowiedz cytując
fants
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 23.06.2011, 15:40
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...towania/49045/

czyżby wszystkie transfery były już dopięte?;P 'Stanisław' odpoczywa , coś minę ma niewyzraźną...
1906-2021
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.06.2011, 15:46
fants napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...towania/49045/

czyżby wszystkie transfery były już dopięte?;P 'Stanisław' odpoczywa , coś minę ma niewyzraźną...
Slonce go oslepia. Widzi przed Wisla swietlana przyszlosc

Staszek! Do roboty!
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 23.06.2011, 15:47
Żadna nowość, raz po raz jeżdzi na zgrupowania i nie przeszkadza mu to w dopinaniu transferów.
jest coś takiego jak fax czy telefon. To mi sie własnie podoba, nie siedzi ciągle w biurze zbijając bąki tylko jest w ciągłym ruchu z włączonym telefonem 24/h.
Odpowiedz cytując
fants
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 23.06.2011, 15:56
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Basałaj przed kamerą robi sobie jaja z kibiców
Zgadzam sie! z całym szacunkiem dla pana Prezesa, ale może lepiej czasem sie poprosu nie wypowiadać na temat transferów i robić złudne nadzieje...
1906-2021
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2011, 16:07
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie spokojnie będą transfery i dwa są dopinane do końca
Te transfery miały być na wtorek a naet na poniedziałek - skoro do tej pory ich nie ma to coś poszło nie tak - pewnie - moze się jednak dogadają, jednak gdyby wszystko było takie oczywiste to już byśmy o tym usłyszeli, a tak od 2 dni ciho i głucho. Wiadomo Wisła oficjalnie tych transferów nie omawiała więc nie muszą się z niczego tłumaczyć, ale zawodnicy byli na testach medychnych na 100% zwykle takie żeczy oficjalna komentuje - tutaj też cicho.

Sprawa nie jest tak prosta jak sie wydaje - a przynajmniej nie była.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 23.06.2011, 16:07
No właśnie..
bo ktoś tu pisał że te słowa Basałaja pochodzą z soboty
http://www.tvp.pl/krakow/informacja/...z-1830/4721597
od 7:08
a to po mojemu jest to na 100% poniedziałek (podobny krajobraz za nim co przy wypowiedzi Ilieva i koleś wychodzący zza jego pleców w żółtej koszulce, czyli takiej w jakich grało MKS Sławków).
Wywiad prawdopodobnie był po sparingu czyli gdzieś ok 19:00 .. i powiedział "poniedziałek, wtorek zaprezentujemy zawodników.." i to mi się kupy nie trzyma bo gdyby mu chodziło o ten poniedziałek o którym każdy myśli to powiedziałby "dziś, jutro..", to brzmi niepoprawnie bo ja to odbieram jako przyszły poniedziałek czyli 27 czerwca , zle się wysłowił albo rzeczywiście chodziło mu o poniedziałek w którym był z nim wywiad ale dalej jest to dla mnie nielogiczne
Ostatnio edytowane przez CH. : 23.06.2011 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów