The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2011, 14:24
....a co z tymi grajkami ,oficjalna milczy jak zaklęta i facebook tez
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.06.2011, 14:27
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
....a co z tymi grajkami ,oficjalna milczy jak zaklęta i facebook tez
Czekaja na wyniki testów , ludzie wrzućcie na luz , trzeba czekać i tyle.

Co do Nuneza , nie wypowiadam się na ten temat , pompujcie balonik , a jeszcze dziś przeczytamy w mediach coś o naszym nowym nabytku , i nie musi to być dobre.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 22.06.2011, 14:39
Cytat:
Cuando te digan sos un Gervasio, va a ser peor que los tradicionales sos un tarado, idiota, imbécil, etc.
Kiedy mówisz że jesteś Gervasio to uważać Cię można za tradycyjnego .... tarado (kretyn) ... a reszty się domyślacie

A tu takie luźne tłumaczenie opinii jednego z kibiców.
Facet jest zły, gra zbyt samolubnie, nie wrzuca dobrych piłek w pole karne, ale nadal nalega żeby wykonywać rzuty wolne i rożne, biegnie jak szalony, ale bez piłki, wychodzi za bardzo do przodu i nie jest tak szybki, zawsze przegrywa .. gra tylko w ten sposób i to mu całkowicie nie wychodzi.
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.06.2011, 14:40
Wczoraj Jovanovic miał robione zdjecia w klubie z koszulką Wisły co ciekawe z koszulką Sivakova bo nie mieli jeszcze z jego nazwiskiem był też w klubie ten drugi Nunes
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 22.06.2011, 14:41
Argentynski Malecki.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.06.2011, 14:52
Nie trafilibyśmy źle, gdyby to był argentyński Małecki.
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.06.2011, 15:03
Już nie przesadzajcie z tym Nunezem ! Po co wklejacie jakieś komentarze anonimowych gości a może to dzieci po 14 lat i podobnie jak połowa tutejszych forumowiczów lubi obrzucać gównem każdego kto podpadnie w jakiś sposób? Przecież on przeszedł z jednej drużyny do drugiej gdzie kibice tych drużyn nie przepadają za sobą więc u jednych i drugich jest na cenzurowanym . Wyobrażacie sobie sytuację kiedy do Wisły przechodzi piłkarz z Cracovii - przecież na okrągło byłyby jazdy po nim na tym forum ! Dajcie już spokój i poczekajcie na to jak będzie się prezentował w koszulce z białą gwiazdą !
Odpowiedz cytując
Jerry_Beck
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 22.06.2011, 15:04
Wartość Maaskanta jeszcze do końca nie poznaliśmy (ten sezon plus puchary pokażą więcej), ale Valckx wprowadził do Wisły powiew normalności. Transfery w czerwcu, widać, że coś się w tym klubie wreszcie dzieje. Mierzejewski wybrany pilkarzem sezonu, ale to był wybór bardziej "kupiony" przez szalonego Jóżka żeby mógł lepiej sprzedać go. W jednej rundzie Melikson pokazał znacznie więcej, ja szczerze mówiąc uważam Mierzejewskiego za bardzo ograniczonego grajka, on się w Turcji z pewnością nie przebije,a melikson powtarzający ubiegłą rundę może przebic cenę Polaka. Valkcx robi różnicę, zobaczcie jego odpowiedników w innych najlepszych polskich klubach. Fajfer, Dawidziuk, Jóźwiak - mówiąc oględnie prezentują dramatyczny poziom, mi opadła szczęka jak zobaczyłem wybór Lecha. Jeszcze żeby to był jakiś były bardziej rozgarnięty piłkarz Hajto, Świerczewski, czy jakiś ekspert od siedmiu boleści, a tu takiego za przeproszeniem wieśniaka sobie wzięli że nawet worka ziemniaków im nie sprowadzi.

Wisła wreszcie wraca, mogłoby być więcej polskich piłkarzy, ale myślę że z czasem będą. Holendrzy pewnie oglądaja ligę i w końcu kogoś wyłowią, może z własnego chowu (wie ktos czy Maaskant chodzi na juniorów/trampkarzy/ME/może jakieś niższe ligi?). Dawno nie miałem tak dobrych przeczuć przed pucharami, przy losowaniu Lecha z ubiegłego roku, dziś Wisła z podobnym będzie miała LM. oczywiście tam już może być dramatycznie, jak w przypadku Węgrów, ale chyba o to cały czas toczy się gra, by w tej LM wystąpić.

W przypadku Nuneza martwi tylko to, że to taki "ofensywny" lewy obrońca, czyli może byc podobnie jak z Paljicem, ale jak w przypadku Bednarza/Mielcarskiego można było podejrzewac że biorą kota w worku, tak Holendrzy na pewno go widzieli i ryzyko jest zminimalizowane. Także na pewno transfer na plus. Jeśliby Wisła sprowadziła Alvesa i Despotovica (tak, obu wtedy 1 na pewno by sie sprawdził) wtedy LM jestem pewien na 100%,.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.06.2011, 15:06
Pomijając zupełnie anonimowych graczy nie przypominam sobie żeby jakikolwiek przymierzany do Wisły gracz miał tak zła opinię w swoim poprzednim klubie. Nawet biorąc poprawkę na gorący temperament południowoamerykańskich kibiców, to fakt, że Gerwazy w ciągu roku "zasłużył" sobie na kilkustronicowy temat, w którym co drugi post dotyczy jego prowadzenia się i orientacji seksualnej a pozostałe krytykują jego fatalną postawę, powinien dawać do myślenia.

Ufam, że Stan wie co robi. Do tej pory mnie nie zawiódł więc nie zamierzam a priori przekreślać Nuneza. Niemniej, jestem pełen obaw czy ściągnięcie takiego gracza wyjdzie Wiśle na dobre i to zarówno po względem sportowym jak i biorąc pod uwagę atmosferę w szatni.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.06.2011, 15:35
co do Nuneza to chyba raczej defensywny gracz a Małecki to ofensywny gracz może jeszcze niedługo ktoś napisze że Wisła ma własnego Mascherano albo Milito bo o Maiconie nie wspomnę dajcie na wstrzymanie i poczekajmy jak sie sprawdzi na boisku a tak przy okazji a może Traore z Lechii na wzmocnienie siły ognia a raczej wzmocnienie w ataku bo raczej Legia która przeżywa fascynację Ljuboją raczej chyba zrezygnuje z Traore zresztą w Wiśle miałby większą siłę przebicia
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 22.06.2011, 15:39
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Pomijając zupełnie anonimowych graczy nie przypominam sobie żeby jakikolwiek przymierzany do Wisły gracz miał tak zła opinię w swoim poprzednim klubie. Nawet biorąc poprawkę na gorący temperament południowoamerykańskich kibiców, to fakt, że Gerwazy w ciągu roku "zasłużył" sobie na kilkustronicowy temat, w którym co drugi post dotyczy jego prowadzenia się i orientacji seksualnej a pozostałe krytykują jego fatalną postawę, powinien dawać do myślenia.
A o Lameyu już zapomniałeś ? Kibice Leicester City pożegnali go z ulgą, stwierdzając , że nadaje się jedynie do "koszenia trawnika"

Ja tam wierzę w Nuneza Ufam, iż Maaskant jest w stanie z tej młodej gliny (ma dopiero 23 lata!) uformować świetnego piłkarza, bo talent to on ma niemały.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.06.2011, 15:40
Lysy Lameya Anglicy pożegnali bo uważali, że był za słaby, a Nuneza po prostu nienawidzą w tej Argentynie nie za to, że jest słaby tylko za to kim jest a to diametralna różnica. Zresztą zobaczymy dokładnie co to za grajek jeżeli do nas przyjdzie, mam tylko nadzieje, że Stan wie co robi.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.06.2011, 15:40
Tak wam sie chce uzywac translate google zeby przeczytac co o nim pisza? Mały tez ma trudny charakter, na poczatku byly z nim problemy ale potem Maaskantowi udało sie go "opanowac". A moze pisza zle o nim bo przechodzil z jednej wrogiej druzyny do drugiej? Stan na pewno zna opinie o Nunezie i nie sciagalby do zespołu pilkarza, ktory wiecej siedziałby w barze niz gral w lidze
riv napisał(a):Wyświetl post
Lysy Lameya Anglicy pożegnali bo uważali, że był za słaby, a Nuneza po prostu nienawidzą w tej Argentynie nie za to, że jest słaby tylko za to kim jest a to diametralna różnica. Zresztą zobaczymy dokładnie co to za grajek jeżeli do nas przyjdzie, mam tylko nadzieje, że Stan wie co robi.
Lamey wyjasnił dlaczego nie gral wiec te kpiny kibicow Leicesteru tez mozna sobie wsadzic miedzy bajki.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.06.2011 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 22.06.2011, 15:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Lamey wyjasnił dlaczego nie gral wiec te kpiny kibicow Leicesteru tez mozna sobie wsadzic miedzy bajki.
Branco też wyjaśniał dlaczego nie grał Rasizm itp. więc takie tłuczenia piłkarzy to można o kant dupy rozbić.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.06.2011, 15:49
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Traore z Lechii na wzmocnienie siły ognia a raczej wzmocnienie w ataku bo raczej Legia która przeżywa fascynację Ljuboją raczej chyba zrezygnuje z Traore zresztą w Wiśle miałby większą siłę przebicia
Traore to mi wygląda na takiego drobnego cwaniaczka do tego nie wiem czy aż tylu indywidualistów nam w zespole potrzeba.Z Lechii to bym wolał Lukjanovsa - statystyk to on dobrych nie ma ale co go widziałem to grał spoko.
O tym Nunezie to w ogóle nie wiadomo co myśleć.Mam nadzieje że to taki transfer okazja - w sensie sprawdzi się świetnie - zawiedzie, nie będzie to wielka strata.

W ogóle całe to okienko to takie mniejsze lub większe niewiadome, może poza Ilievem który przynajmniej na papierze wygląda solidnie.
Lamey - już wszystko zostało napisane, ten Jovanovic to też taka niewiadoma, ni to środkowy ni to boczny - fakt że chciał na Białoruś jechać, mówi że zbyt wielu chętnych to na niego nie było i to delikatnie ujmując.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 22.06.2011, 15:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Traore to mi wygląda na takiego drobnego cwaniaczka do tego nie wiem czy aż tylu indywidualistów nam w zespole potrzeba.Z Lechii to bym wolał Lukjanovsa - statystyk to on dobrych nie ma ale co go widziałem to grał spoko.
O tym Nunezie to w ogóle nie wiadomo co myśleć.Mam nadzieje że to taki transfer okazja - w sensie sprawdzi się świetnie - zawiedzie, nie będzie to wielka strata.

W ogóle całe to okienko to takie mniejsze lub większe niewiadome, może poza Ilievem który przynajmniej na papierze wygląda solidnie.
Lamey - już wszystko zostało napisane, ten Jovanovic to też taka niewiadoma, ni to środkowy ni to boczny - fakt że chciał na Białoruś jechać, mówi że zbyt wielu chętnych to na niego nie było i to delikatnie ujmując.
O kur** okienko się jeszcze nie zaczęlo, a już krytyka że ofert na pilkarza nie ma
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.06.2011, 15:56
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Ufam, że Stan wie co robi. Do tej pory mnie nie zawiódł więc nie zamierzam a priori przekreślać Nuneza. Niemniej, jestem pełen obaw czy ściągnięcie takiego gracza wyjdzie Wiśle na dobre i to zarówno po względem sportowym jak i biorąc pod uwagę atmosferę w szatni.
W obecnym składzie Wisły nie ma ,,gwiazdorów" i ,,świętych krów". Każdy walczy na boisku i robi co do niego należy. Dlatego różne gwiazdorskie zachowania na pewno nie spotkają się z pobłażaniem sztabu szkoleniowego, a także pozostałych piłkarzy. Nie wierze, że 23-latek zatrzęsie szatnią, w której siedzą piłkarze z takim dorobkiem jak Jaliens, Pareiko, Iliev, czy Sobolewski.

Nie sugeruję się też wpisami w internecie, chyba wiadomo jak -delikatnie mówiąc- emocjonalny mają stosunek do piłki ludzie w Argentynie?

Jak dla mnie- to naprawdę duży talent, który należy odpowiednio poprowadzić. Dostaje szansę gry w Europie- liczę, że zrobi wszystko, żeby ją wykorzystać.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.06.2011, 15:57
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Branco też wyjaśniał dlaczego nie grał Rasizm itp. więc takie tłuczenia piłkarzy to można o kant dupy rozbić.
Powiedział jedynie, że nie był ulubieńcem Erikssona. Jeśli chodzi o Branco, Stan nie był do końca przekonany co do tego gracza i podpisał z nim kontrakt jedynie na sezon. Czy ktoś sobie przypomina jakim "aniołkiem" był Kosa podczas pierwszego pobytu u nas, czy np. Nikola? Różnie z tym bywa.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
lukaszbrzo
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 22.06.2011, 15:57
ciekawe co byscie mowili gdyby aktualnie nie bylo zadnego transferu a rzadzil by lysy jacek i maciek liga bedzie ciekawsza lub heniu kasperczak
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.06.2011, 16:02
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
O kur** okienko się jeszcze nie zaczęlo, a już krytyka że ofert na pilkarza nie ma
Sory winetu ale jeśli wierzyć grajkowi a nie ma powodów by nie to on już w zasadzie pakował się do Łukaszenki.Domyślam się też że nie jest to idiota, więc jeśli zdecydował się na taką zsyłkę to na nic lepszego nie mógł liczyć.
Ja w żadnym stopniu go nie skreślam ale fakt jest taki że gość był jedną nogą w 4 drużynie od końca, ligi białoruskiej.Świadczy to o czymś czy nie?
Była jeszcze ta dyskwalifikacja ale to próby przejścia do aż tak miernego klubu nie tłumaczy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.06.2011, 16:03
lukaszbrzo napisał(a):Wyświetl post
ciekawe co byscie mowili gdyby aktualnie nie bylo zadnego transferu a rzadzil by lysy jacek i maciek liga bedzie ciekawsza lub heniu kasperczak
Dobra misiek nie płacz bo kupie ci chechłacz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Stary 22.06.2011, 16:06
Sory winetu ale jeśli wierzyć grajkowi a nie ma powodów by nie to on już w zasadzie pakował się do Łukaszenki.Domyślam się też że nie jest to idiota, więc jeśli zdecydował się na taką zsyłkę to na nic lepszego nie mógł liczyć.
Ja w żadnym stopniu go nie skreślam ale fakt jest taki że gość był jedną nogą w 4 drużynie od końca, ligi białoruskiej.Świadczy to o czymś czy nie?
Była jeszcze ta dyskwalifikacja ale to próby przejścia do aż tak miernego klubu nie tłumaczy.
Niby mierny klub, a za transfer ponoć dają 200 tys. euro więcej niż my.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
bestfan
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 22.06.2011, 16:07
Ani Stan ani Robert nie są cudotwórcami (choć chciałbym aby nimi byli) więc zapewne również w tym okienku co najmniej jeden piłkarz się nie sprawdzi - także bez paniki.

Ja osobiście nie czekam na żadne znane nazwisko, chcę piłkarzy z charakterem, którzy w trudnych momentach "pociągną" drużynę, nasi nowi Serbowie (bo Jovanović już prawie jest nasz) wyglądają na takich.
Wisła Mistrz !!
Odpowiedz cytując
lukaszbrzo
Junior Member

Stary 22.06.2011, 16:12
wiecie cos o tym ile zaplacimy za serba? wczoraj na OSI slyszalem ze milion euro<hahah>
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 22.06.2011, 16:12
Od kiedy to wyznacznikiem umiejętności pilkarza, jest to w jakim klubie gra?
Gościowi po prostu zależalo żeby grać i jak najszybciej się ulotnić, z kraju w którym przez pol roku nie może uprawiać swojego "zawodu".
Btw. Liga Bialoruska jest lepsza od Polskiej.

To czy ten zawodnik będzie się wzmocnieniem okaże się za kilka miesięcy, o ile podpisze kontrakt z klubem.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.06.2011, 16:13
wiecie cos o tym ile zaplacimy za serba? wczoraj na OSI slyszalem ze milion euro<hahah>
bo oni się sugerują kwotami na tym transmarkt czy jak to się nazywa
oni nic nie wiedzą o piłkarzach i w ciemno podają przy nich kwoty
np. Gargułe wycenili na jakiś milion euro
za 1,5 mln - góra 2 mln euro to może wszystkich ściągną
jakby się tym sugerować to gdzieś 4 mln - 4,5 euro wydalibyśmy na wszystkich grajków których zamierzamy ściągnąć
Ostatnio edytowane przez CH. : 22.06.2011 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Stary 22.06.2011, 16:14
Ja gdzieś czytałem (ale teraz nie wiem dokładnie gdzie), że 400 tys. Białorusini ponoć 600, ale Jovanovic się uparł, że woli do nas (ponoć po rozmowie ze swoją kobietą - jest w ciąży etc). Kwoty w euro.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.06.2011, 16:19
Mnie troche dziwi że ładne 2 dni po tym jak Jovanovic był widziany w Polsce na badaniach do tej pory nie ma podpisanego kontraktu, zwykle w 8-12 godzin po przylocie piłkarza już prezentują albo przynajmniej informują o kontrakcie. Jeżlei jeszcze dziś tego nie bedzie to na pewno sa jakieś problemy w negocjacjach z Partizanem.

Właściwie co się dziwić jeżeli rzeczywiście od Białorusinów dostają 50% więcej to dziwnym było by że zgodzili się na mniej.
Odpowiedz cytując
lukaszbrzo
Junior Member

Stary 22.06.2011, 16:21
czyli mamy 4 bocznych i 4 srodkowych obroncow
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.06.2011, 16:27
Cytat:
Btw. Liga Bialoruska jest lepsza od Polskiej.
Mimo to jednak my kusimy normalnością, a nie totalitarnością. To spora karta przetargowa przy rywalizowaniu z Białorusinami.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów