|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
....a co z tymi grajkami ,oficjalna milczy jak zaklęta i facebook tez
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wczoraj Jovanovic miał robione zdjecia w klubie z koszulką Wisły co ciekawe z koszulką Sivakova bo nie mieli jeszcze z jego nazwiskiem był też w klubie ten drugi Nunes
![]()
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Argentynski Malecki.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie trafilibyśmy źle, gdyby to był argentyński Małecki.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Już nie przesadzajcie z tym Nunezem ! Po co wklejacie jakieś komentarze anonimowych gości a może to dzieci po 14 lat i podobnie jak połowa tutejszych forumowiczów lubi obrzucać gównem każdego kto podpadnie w jakiś sposób? Przecież on przeszedł z jednej drużyny do drugiej gdzie kibice tych drużyn nie przepadają za sobą więc u jednych i drugich jest na cenzurowanym . Wyobrażacie sobie sytuację kiedy do Wisły przechodzi piłkarz z Cracovii - przecież na okrągło byłyby jazdy po nim na tym forum ! Dajcie już spokój i poczekajcie na to jak będzie się prezentował w koszulce z białą gwiazdą !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Wartość Maaskanta jeszcze do końca nie poznaliśmy (ten sezon plus puchary pokażą więcej), ale Valckx wprowadził do Wisły powiew normalności. Transfery w czerwcu, widać, że coś się w tym klubie wreszcie dzieje. Mierzejewski wybrany pilkarzem sezonu, ale to był wybór bardziej "kupiony" przez szalonego Jóżka żeby mógł lepiej sprzedać go. W jednej rundzie Melikson pokazał znacznie więcej, ja szczerze mówiąc uważam Mierzejewskiego za bardzo ograniczonego grajka, on się w Turcji z pewnością nie przebije,a melikson powtarzający ubiegłą rundę może przebic cenę Polaka. Valkcx robi różnicę, zobaczcie jego odpowiedników w innych najlepszych polskich klubach. Fajfer, Dawidziuk, Jóźwiak - mówiąc oględnie prezentują dramatyczny poziom, mi opadła szczęka jak zobaczyłem wybór Lecha. Jeszcze żeby to był jakiś były bardziej rozgarnięty piłkarz Hajto, Świerczewski, czy jakiś ekspert od siedmiu boleści, a tu takiego za przeproszeniem wieśniaka sobie wzięli że nawet worka ziemniaków im nie sprowadzi.
Wisła wreszcie wraca, mogłoby być więcej polskich piłkarzy, ale myślę że z czasem będą. Holendrzy pewnie oglądaja ligę i w końcu kogoś wyłowią, może z własnego chowu (wie ktos czy Maaskant chodzi na juniorów/trampkarzy/ME/może jakieś niższe ligi?). Dawno nie miałem tak dobrych przeczuć przed pucharami, przy losowaniu Lecha z ubiegłego roku, dziś Wisła z podobnym będzie miała LM. oczywiście tam już może być dramatycznie, jak w przypadku Węgrów, ale chyba o to cały czas toczy się gra, by w tej LM wystąpić. W przypadku Nuneza martwi tylko to, że to taki "ofensywny" lewy obrońca, czyli może byc podobnie jak z Paljicem, ale jak w przypadku Bednarza/Mielcarskiego można było podejrzewac że biorą kota w worku, tak Holendrzy na pewno go widzieli i ryzyko jest zminimalizowane. Także na pewno transfer na plus. Jeśliby Wisła sprowadziła Alvesa i Despotovica (tak, obu wtedy 1 na pewno by sie sprawdził) wtedy LM jestem pewien na 100%,. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pomijając zupełnie anonimowych graczy nie przypominam sobie żeby jakikolwiek przymierzany do Wisły gracz miał tak zła opinię w swoim poprzednim klubie. Nawet biorąc poprawkę na gorący temperament południowoamerykańskich kibiców, to fakt, że Gerwazy w ciągu roku "zasłużył" sobie na kilkustronicowy temat, w którym co drugi post dotyczy jego prowadzenia się i orientacji seksualnej a pozostałe krytykują jego fatalną postawę, powinien dawać do myślenia.
Ufam, że Stan wie co robi. Do tej pory mnie nie zawiódł więc nie zamierzam a priori przekreślać Nuneza. Niemniej, jestem pełen obaw czy ściągnięcie takiego gracza wyjdzie Wiśle na dobre i to zarówno po względem sportowym jak i biorąc pod uwagę atmosferę w szatni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
co do Nuneza to chyba raczej defensywny gracz a Małecki to ofensywny gracz może jeszcze niedługo ktoś napisze że Wisła ma własnego Mascherano albo Milito bo o Maiconie nie wspomnę dajcie na wstrzymanie i poczekajmy jak sie sprawdzi na boisku a tak przy okazji a może Traore z Lechii na wzmocnienie siły ognia a raczej wzmocnienie w ataku bo raczej Legia która przeżywa fascynację Ljuboją raczej chyba zrezygnuje z Traore zresztą w Wiśle miałby większą siłę przebicia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ja tam wierzę w Nuneza Ufam, iż Maaskant jest w stanie z tej młodej gliny (ma dopiero 23 lata!) uformować świetnego piłkarza, bo talent to on ma niemały. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Lysy Lameya Anglicy pożegnali bo uważali, że był za słaby, a Nuneza po prostu nienawidzą w tej Argentynie nie za to, że jest słaby tylko za to kim jest a to diametralna różnica. Zresztą zobaczymy dokładnie co to za grajek jeżeli do nas przyjdzie, mam tylko nadzieje, że Stan wie co robi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tak wam sie chce uzywac translate google zeby przeczytac co o nim pisza? Mały tez ma trudny charakter, na poczatku byly z nim problemy ale potem Maaskantowi udało sie go "opanowac". A moze pisza zle o nim bo przechodzil z jednej wrogiej druzyny do drugiej? Stan na pewno zna opinie o Nunezie i nie sciagalby do zespołu pilkarza, ktory wiecej siedziałby w barze niz gral w lidze
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.06.2011 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
O tym Nunezie to w ogóle nie wiadomo co myśleć.Mam nadzieje że to taki transfer okazja - w sensie sprawdzi się świetnie - zawiedzie, nie będzie to wielka strata. W ogóle całe to okienko to takie mniejsze lub większe niewiadome, może poza Ilievem który przynajmniej na papierze wygląda solidnie. Lamey - już wszystko zostało napisane, ten Jovanovic to też taka niewiadoma, ni to środkowy ni to boczny - fakt że chciał na Białoruś jechać, mówi że zbyt wielu chętnych to na niego nie było i to delikatnie ujmując. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Nie sugeruję się też wpisami w internecie, chyba wiadomo jak -delikatnie mówiąc- emocjonalny mają stosunek do piłki ludzie w Argentynie? Jak dla mnie- to naprawdę duży talent, który należy odpowiednio poprowadzić. Dostaje szansę gry w Europie- liczę, że zrobi wszystko, żeby ją wykorzystać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Powiedział jedynie, że nie był ulubieńcem Erikssona. Jeśli chodzi o Branco, Stan nie był do końca przekonany co do tego gracza i podpisał z nim kontrakt jedynie na sezon. Czy ktoś sobie przypomina jakim "aniołkiem" był Kosa podczas pierwszego pobytu u nas, czy np. Nikola? Różnie z tym bywa.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
ciekawe co byscie mowili gdyby aktualnie nie bylo zadnego transferu a rzadzil by lysy jacek i maciek liga bedzie ciekawsza lub heniu kasperczak
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja w żadnym stopniu go nie skreślam ale fakt jest taki że gość był jedną nogą w 4 drużynie od końca, ligi białoruskiej.Świadczy to o czymś czy nie? Była jeszcze ta dyskwalifikacja ale to próby przejścia do aż tak miernego klubu nie tłumaczy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dobra misiek nie płacz bo kupie ci chechłacz
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ani Stan ani Robert nie są cudotwórcami (choć chciałbym aby nimi byli) więc zapewne również w tym okienku co najmniej jeden piłkarz się nie sprawdzi - także bez paniki.
Ja osobiście nie czekam na żadne znane nazwisko, chcę piłkarzy z charakterem, którzy w trudnych momentach "pociągną" drużynę, nasi nowi Serbowie (bo Jovanović już prawie jest nasz) wyglądają na takich. ![]()
Wisła Mistrz !!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
wiecie cos o tym ile zaplacimy za serba
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gościowi po prostu zależalo żeby grać i jak najszybciej się ulotnić, z kraju w którym przez pol roku nie może uprawiać swojego "zawodu". Btw. Liga Bialoruska jest lepsza od Polskiej. To czy ten zawodnik będzie się wzmocnieniem okaże się za kilka miesięcy, o ile podpisze kontrakt z klubem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
oni nic nie wiedzą o piłkarzach i w ciemno podają przy nich kwoty np. Gargułe wycenili na jakiś milion euro za 1,5 mln - góra 2 mln euro to może wszystkich ściągną jakby się tym sugerować to gdzieś 4 mln - 4,5 euro wydalibyśmy na wszystkich grajków których zamierzamy ściągnąć
Ostatnio edytowane przez CH. : 22.06.2011 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja gdzieś czytałem (ale teraz nie wiem dokładnie gdzie), że 400 tys. Białorusini ponoć 600, ale Jovanovic się uparł, że woli do nas (ponoć po rozmowie ze swoją kobietą - jest w ciąży etc). Kwoty w euro.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mnie troche dziwi że ładne 2 dni po tym jak Jovanovic był widziany w Polsce na badaniach do tej pory nie ma podpisanego kontraktu, zwykle w 8-12 godzin po przylocie piłkarza już prezentują albo przynajmniej informują o kontrakcie. Jeżlei jeszcze dziś tego nie bedzie to na pewno sa jakieś problemy w negocjacjach z Partizanem.
Właściwie co się dziwić jeżeli rzeczywiście od Białorusinów dostają 50% więcej to dziwnym było by że zgodzili się na mniej. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
czyli mamy 4 bocznych i 4 srodkowych obroncow
![]() |
|
|