|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Diaz coś nie gra w Brugge. Tylko 6 spotkań w sezonie. A Ten bramkarz Kostaryki to był blisko transferu do nas też
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Chavez gra dalej. W półfinale zapewne zagrają z Meksykiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A ja mu tam życzę zwycięstwa całego turnieju
Wróci w dobrym humorze i będzie miał świetny sezon ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Koncentracja i myślenie to zdecydowanie największe problemy Gordana,no i jeszcze brakuje mu pewności,no i ta elektrycznośc z kimś takim na stoperze do Lm powiem szczerze nie widzi mi się to.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale czym się tutaj martwić? Osman gra praktycznie cały czas widać że jest w formie. Takie mecze będą dla niego znacznie lepsze niż sparingi. Pozatym on już jest zgrany zarówno z Kew jak i Bunozą. Ja tam się cieszę że chłopak sobie dobrze radzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
||||
Cytat:
![]() Cytat:
Po analizie wyników należy zauważyć, że bramki traciliśmy głównie w meczach w których grał Cleber. Odkąd przestał grać straciliśmy 2 bramki, a z nim 13. W rundzie wiosennej z Jaliensem traciliśmy równo. Dodatkowo zestawienie nie obejmuje meczów z Podbeskidziem, które były katastrofalne w wykonaniu Jaliensa. Cytat:
Rusza się jak się rusza, ale statystyki ma imponujące.Kolejka Przeciwnik Stoper1 Stoper2 Bramki 1 Arka Bunoza Kowalski 0 2 Ruch Cleber Kowalski 2 3 Widzew Cleber Bunoza 0 4 Polonia B Cleber Bunoza 1 5 Jaga Cleber Bunoza 2 6 Korona Cleber Bunoza 2 7 Bełchatów Cleber Chavez 1 8 Śląsk Bunoza Kowalski 0 9 Górnik Cleber Bunoza 1 10 Lechia Chavez Bunoza 2 11 Lech Cleber Chavez 4 12 Pasy Chavez Bunoza 0 13 Legia Chavez Bunoza 0 14 Zagłębie Chavez Bunoza 0 15 Polonia W Chavez Bunoza 0 16 Arka Chavez Jaliens 0 17 Ruch Bunoza Jaliens 1 18 Widzew Chavez Bunoza 0 19 Polonia B Chavez Jaliens 2 20 Jaga Chavez Jaliens 0 21 Korona Chavez Jaliens 2 22 Bełchatów Chavez Jaliens 1 23 Śląsk Chavez Jaliens 2 24 Górnik Chavez Jaliens 2 25 Lechia Chavez Jaliens 0 26 Lech Chavez Jaliens 0 27 Pasy Chavez Jaliens 0 28 Legia Chavez Kowalski 2 29 Zagłębie Chavez Jaliens 0 30 Polonia W Chavez Siwakov 2 ilość stoper1 stoper2 bramki średnia 11 Chavez Jaliens 9 0,818181818 6 Chavez Bunoza 2 0,333333333 5 Cleber Bunoza 6 1,2 2 Cleber Chavez 5 2,5 2 Bunoza Kowalski 0 0 1 Bunoza Jaliens 1 1 1 Cleber Kowalski 2 2 1 Chavez Kowalski 2 2 1 Chavez Siwakow 2 2 ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze zestawienie z którym stoperem tracimy najmniej bramek:
![]() mecze stoper bramki średnia 14 Bunoza 9 0,642857143 12 Jaliens 10 0,833333333 21 Chavez 20 0,952380952 4 Kowalski 4 1 8 Cleber 13 1,625 1 Siwakov 2 2 Oczywiśce Chaveza uważam za najmocniejszy punkt naszej obrony, ale spadł w statystykach poniżej Jaliensa, bo musiał sobie radzić w 2 meczach z Cleberem na początku sezonu (np. 4 bramki w plecy z Lechem itp) i jeden z Kowalskim. A Jaliens grał tylko w parze z mocnym Chavezem. Natomiast Bunoza grajac z Cleberem w parze aż 5 meczów i z Kowalskim 2 mecze i tak ma najlepszą średnią ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
pisałeś o 5 meczach z rzędu bez straty bramki z Bunozą co się nie zdarzyło.
poza tym Ty się opierasz na suchych statystykach nic nie mówiąc o tym jak było realnie. a jesienią gdy już nie baliśmy się o Pawełka, to znowu strach był gdy piłka szła do Bunozy bo nie było wiadome co on z nią zrobi. Jest nieobliczalny. Więc ja Ci gwarantuje że RM jeżeli będzie miał do dyspozycji Chaveza i Kew to ani razu nie postawi w LM na Bunoze. Nawet jeżeli ten w meczach sparingowych oraz w II rundzie LM spisze się super ( co prawdopodobnie się wydarzy ponieważ myślę że Chavez dołączy do zespołu dopiero pod koniec czerwca). Takie jest moje zdanie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bo tutaj zapominają o jednym Kew przyszedł z ligi technicznej i po kilku meczach było to widać. Gdy zrozumiał że tak łatwo nie jest poprawił się trochę. Myślę że teraz będzie grał jeszcze lepiej. No i ma to co żaden nasz obrońca nie ma, umie wyprowadzić piłkę, dobrze ją zagrać, przerzucić, podać, a to w LM będzie dla nas jak woda na młyn przy szybkim rozegraniu czy kontrze. Takie jest moje zdanie
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale wszyscy wiemy jak to jest wrócic do piłki po złamaniu.Pamiętajmy, że Bunoza ma 23 lata, a Jaliens 33... Wg.mnie już prezentował sie lepiej niż Jaliens - mimo kilku kiksów i "łamliwych ruchów", a teraz zastanówmy się w którą stronę mają szanse pójść umiejętności Kew, a w którą Gordana w ciągu - dajmy na to - dwóch najbliższych lat? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem należy zwrócić uwagę na to, że Bunoza kiksuje w sytuacjach "na luzie". Kiedy jest groźna akcja i jest skoncentrowany to czyści. Poza tym - to nasz jedyny stoper grający głową. Pytanie czy będzie grał z Chavezem, czy z Q.
Prawdopodobna obrona może wyglądać tak: Jaliens, Chavez, Bunoza, Lamey - o ile nie dołączy nowy boczny obrońca. ![]() .
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trochę się martwię o Chaveza, nawet jak wróci zdrowy, to nie ma bata - musi dostać wolne. Będzie miał totalnie wywrócony cykl przygotowawczy, a to może się odbić na jego formie na początek eliminacji.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Na początku może się faktycznie odbić, ale wydaje mi się że Chavez to taki nasz dawny Cleber co zagra pełne 90 minut z Liverpoolem i dwa dni później kolejne 90 minut o Superpuchar
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po to mają przyjść nowi obrońcy, żeby trener nie był "niewolnikiem" formy jednego grajka.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=8nMoEMiHr4M
Krótki reportaż o Meliksonie. Opowiada tam np. o grze w reprezentacji Polski czy o mistrzowskiej fecie. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dzięki, nie mogłem jej znaleźć a była na środku
![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Maor pokazuje Małeckiego mówiąc że ten jest bardzo dobrym zawodnikiem i grał przeciwko Beitarowi. Później pokazuje Boguskiego i Brożka. Jirsaka nie wskazuje.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 20.06.2011 o godz. 14:17.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|