The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2011, 22:58
Diaz coś nie gra w Brugge. Tylko 6 spotkań w sezonie. A Ten bramkarz Kostaryki to był blisko transferu do nas też
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2011, 22:59
riv napisał(a):Wyświetl post
A twórcy GTA IV wzorowali się na Illievie tworząc Niko Bellicia
Tylko Nico Bellic prawie się nie uśmiechał, a Iliev na każdym zdjęciu ma uśmiech od ucha do ucha
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.06.2011, 00:43
Naprawdę bardzo dobry mecz Kostaryki z Hondurasem, grając w tym momencie z Polską nie mieli by problemów wygrać.

co o Chaveza to pokazuje to co w na wiosne w Wiśle.

Brakuje mi u niego takiego przyspieszenia z piłką, rozegrania akcji co fajnie robią w tym meczu inni obrońcy. No ale gdyby umiał to wszystko nie grał by w Wiśle.

Moim zdaniem nie gra niczego fenomenalnego.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.06.2011, 00:51
Chavez gra dalej. W półfinale zapewne zagrają z Meksykiem
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.06.2011, 00:51
Jak dla mnie Osman w tym spotkaniu był wyróżniającym się graczem - doskonale radził sobie w defensywie (skała, tak jak w Wiśle) i pokazywał coś, z czego w klubie nie jest znany - wyprowadzał piłkę, miał to 'pierwsze podanie' po odbiorze, z którego rodziły się ciekawe akcje Hondurasu. Na dodatek uratował zespół od straty gola wybijając piłkę praktycznie z linii bramkowej.
Doskonałe zawody naszego gracza, ale niestety między innymi przez to Honduras przeszedł dalej i będziemy musieli na Chaveza poczekać dłużej :(
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.06.2011, 00:56
A ja mu tam życzę zwycięstwa całego turnieju Wróci w dobrym humorze i będzie miał świetny sezon
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.06.2011, 01:04
Chavez poprawny mecz. Bramke (nie przypilnował przy rożnym) zawinił, poza tym bez zarzutu.

Potwierdza się to co wszyscy piszą, potrzebny mu drugi wysoki stoper, dlatego bardziej skłaniałbym się ku wersji Chavez + Bunoza.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.06.2011, 09:03
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Chavez poprawny mecz. Bramke (nie przypilnował przy rożnym) zawinił, poza tym bez zarzutu.

Potwierdza się to co wszyscy piszą, potrzebny mu drugi wysoki stoper, dlatego bardziej skłaniałbym się ku wersji Chavez + Bunoza.
Jak graliśmy w takim ustawieniu, to w 5 meczach pod rząd nie straciliśmy bramki. To była seria któą wygraliśmy Mistrzostwo. Potem z Jaliensem już było różnie - 2 bramki w plecy z Podbeskidziem, 2 bramki w plecy z Bytomiem, 2 bramki w plecy z Koroną itp.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2011, 10:14
Jaliens to jest po prostu inny typ gracza,i mam takie wrażenie,że o n jeszcze nie do końca wpasował się do naszej ligi,ale powinno byc z nim coraz lepiej,Bunoza z Chavezem to dobre połączenie,ale zobaczymy kto przyjdzie i jak to się dalej poukłada.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 19.06.2011, 10:41
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jak graliśmy w takim ustawieniu, to w 5 meczach pod rząd nie straciliśmy bramki. To była seria któą wygraliśmy Mistrzostwo. Potem z Jaliensem już było różnie - 2 bramki w plecy z Podbeskidziem, 2 bramki w plecy z Bytomiem, 2 bramki w plecy z Koroną itp.
po pierwsze nie piszesz prawdy bo tym ustawieniem nie straciliśmy ustawienia przez 4 mecze.
w tym mecz z Legią gdzie nie straciliśmy bramki przez niewiarygodną indolencję strzelecką Warszawiaków i świetną formę Pawełka.
Wtedy wystarczyło że zagraliśmy z niezłym Lechem żeby nasza defensywa z 2 defensywnymi pomocnikami była w rozsypce.

Poza tym jesienią straciliśmy 15 bramek grywając jeszcze czasami z Cleberem
a wiosną 14 w tym 4 w z Warszawskimi drużynami nie grając o nic i podchodząc do tego jak na piknik.

jednak co jest dla mnie sprawą priorytetową dla nas Kew ma 100 razy lepszy zmysł do rozgrywania od Bunozy, nie gramy już samych długich pił na wyjazd z obrony tylko wszystko wyprowadzamy po ziemi, jest spokojny i skoncentrowany w porównaniu do strasznie "elektrycznego" Bunozy.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2011, 10:51
Koncentracja i myślenie to zdecydowanie największe problemy Gordana,no i jeszcze brakuje mu pewności,no i ta elektrycznośc z kimś takim na stoperze do Lm powiem szczerze nie widzi mi się to.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2011, 11:44
riv napisał(a):Wyświetl post
Doskonałe zawody naszego gracza, ale niestety między innymi przez to Honduras przeszedł dalej i będziemy musieli na Chaveza poczekać dłużej :(
Ale czym się tutaj martwić? Osman gra praktycznie cały czas widać że jest w formie. Takie mecze będą dla niego znacznie lepsze niż sparingi. Pozatym on już jest zgrany zarówno z Kew jak i Bunozą. Ja tam się cieszę że chłopak sobie dobrze radzi.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.06.2011, 12:25
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ale czym się tutaj martwić? Osman gra praktycznie cały czas widać że jest w formie. Takie mecze będą dla niego znacznie lepsze niż sparingi. Pozatym on już jest zgrany zarówno z Kew jak i Bunozą. Ja tam się cieszę że chłopak sobie dobrze radzi.
Ja także życzę Osmanowi jak najlepiej. Byleby bez kontuzji wrócił, bo wczoraj była "chwila grozy". Zobaczymy jak nasz defensor wypadnie w spotkaniu z Meksykiem- to będzie w końcu wyzwanie.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 19.06.2011, 13:22
yogul napisał(a):Wyświetl post
po pierwsze nie piszesz prawdy bo tym ustawieniem nie straciliśmy ustawienia przez 4 mecze.
5 meczów w tym ustawieniu. W międzyczasie był mecz z Ruchem w którym straciliśmy bramkę, i z Arką ale oba w ustawieniach z Jaliensem. W ogóle z parą Chavez - Bunoza straciliśmy bramki tylko w meczu z Lechią.

Cytat:
Wtedy wystarczyło że zagraliśmy z niezłym Lechem żeby nasza defensywa z 2 defensywnymi pomocnikami była w rozsypce.
Z Lechem grał właśnie Cleber z Chavezem

Cytat:
Poza tym jesienią straciliśmy 15 bramek grywając jeszcze czasami z Cleberem
a wiosną 14 w tym 4 w z Warszawskimi drużynami nie grając o nic i podchodząc do tego jak na piknik
.

Po analizie wyników należy zauważyć, że bramki traciliśmy głównie w meczach w których grał Cleber. Odkąd przestał grać straciliśmy 2 bramki, a z nim 13. W rundzie wiosennej z Jaliensem traciliśmy równo. Dodatkowo zestawienie nie obejmuje meczów z Podbeskidziem, które były katastrofalne w wykonaniu Jaliensa.

Cytat:
jednak co jest dla mnie sprawą priorytetową dla nas Kew ma 100 razy lepszy zmysł do rozgrywania od Bunozy, nie gramy już samych długich pił na wyjazd z obrony tylko wszystko wyprowadzamy po ziemi, jest spokojny i skoncentrowany w porównaniu do strasznie "elektrycznego" Bunozy.
A ja myślę, ze Bunoza posadzi Kew na ławce, jak wróci do formy po kontuzji. Nawet grajac w parze z Kowalskim 2 mecze zachwał czyste konto Rusza się jak się rusza, ale statystyki ma imponujące.

Kolejka Przeciwnik Stoper1 Stoper2 Bramki
1 Arka Bunoza Kowalski 0
2 Ruch Cleber Kowalski 2
3 Widzew Cleber Bunoza 0
4 Polonia B Cleber Bunoza 1
5 Jaga Cleber Bunoza 2
6 Korona Cleber Bunoza 2
7 Bełchatów Cleber Chavez 1
8 Śląsk Bunoza Kowalski 0
9 Górnik Cleber Bunoza 1
10 Lechia Chavez Bunoza 2
11 Lech Cleber Chavez 4
12 Pasy Chavez Bunoza 0
13 Legia Chavez Bunoza 0
14 Zagłębie Chavez Bunoza 0
15 Polonia W Chavez Bunoza 0
16 Arka Chavez Jaliens 0
17 Ruch Bunoza Jaliens 1
18 Widzew Chavez Bunoza 0
19 Polonia B Chavez Jaliens 2
20 Jaga Chavez Jaliens 0
21 Korona Chavez Jaliens 2
22 Bełchatów Chavez Jaliens 1
23 Śląsk Chavez Jaliens 2
24 Górnik Chavez Jaliens 2
25 Lechia Chavez Jaliens 0
26 Lech Chavez Jaliens 0
27 Pasy Chavez Jaliens 0
28 Legia Chavez Kowalski 2
29 Zagłębie Chavez Jaliens 0
30 Polonia W Chavez Siwakov 2

ilość stoper1 stoper2 bramki średnia
11 Chavez Jaliens 9 0,818181818
6 Chavez Bunoza 2 0,333333333
5 Cleber Bunoza 6 1,2
2 Cleber Chavez 5 2,5
2 Bunoza Kowalski 0 0
1 Bunoza Jaliens 1 1
1 Cleber Kowalski 2 2
1 Chavez Kowalski 2 2
1 Chavez Siwakow 2 2
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 19.06.2011, 13:36
I jeszcze zestawienie z którym stoperem tracimy najmniej bramek:

mecze stoper bramki średnia
14 Bunoza 9 0,642857143
12 Jaliens 10 0,833333333
21 Chavez 20 0,952380952
4 Kowalski 4 1
8 Cleber 13 1,625
1 Siwakov 2 2

Oczywiśce Chaveza uważam za najmocniejszy punkt naszej obrony, ale spadł w statystykach poniżej Jaliensa, bo musiał sobie radzić w 2 meczach z Cleberem na początku sezonu (np. 4 bramki w plecy z Lechem itp) i jeden z Kowalskim. A Jaliens grał tylko w parze z mocnym Chavezem.

Natomiast Bunoza grajac z Cleberem w parze aż 5 meczów i z Kowalskim 2 mecze i tak ma najlepszą średnią
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 19.06.2011, 13:52
pisałeś o 5 meczach z rzędu bez straty bramki z Bunozą co się nie zdarzyło.

poza tym Ty się opierasz na suchych statystykach nic nie mówiąc o tym jak było realnie.
a jesienią gdy już nie baliśmy się o Pawełka, to znowu strach był gdy piłka szła do Bunozy bo nie było wiadome co on z nią zrobi. Jest nieobliczalny.

Więc ja Ci gwarantuje że RM jeżeli będzie miał do dyspozycji Chaveza i Kew to ani razu nie postawi w LM na Bunoze. Nawet jeżeli ten w meczach sparingowych oraz w II rundzie LM spisze się super ( co prawdopodobnie się wydarzy ponieważ myślę że Chavez dołączy do zespołu dopiero pod koniec czerwca).
Takie jest moje zdanie
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2011, 13:57
bo tutaj zapominają o jednym Kew przyszedł z ligi technicznej i po kilku meczach było to widać. Gdy zrozumiał że tak łatwo nie jest poprawił się trochę. Myślę że teraz będzie grał jeszcze lepiej. No i ma to co żaden nasz obrońca nie ma, umie wyprowadzić piłkę, dobrze ją zagrać, przerzucić, podać, a to w LM będzie dla nas jak woda na młyn przy szybkim rozegraniu czy kontrze. Takie jest moje zdanie

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 19.06.2011, 14:04
yogul napisał(a):Wyświetl post

Więc ja Ci gwarantuje że RM jeżeli będzie miał do dyspozycji Chaveza i Kew to ani razu nie postawi w LM na Bunoze. Nawet jeżeli ten w meczach sparingowych oraz w II rundzie LM spisze się super ( co prawdopodobnie się wydarzy ponieważ myślę że Chavez dołączy do zespołu dopiero pod koniec czerwca).
Takie jest moje zdanie
Gdybym tylko wiedział jak Bunoza odbuduje sie po kontuzji, to bym chętnie przyjął zakład, skoro "gwarantujesz" Ale wszyscy wiemy jak to jest wrócic do piłki po złamaniu.

Pamiętajmy, że Bunoza ma 23 lata, a Jaliens 33... Wg.mnie już prezentował sie lepiej niż Jaliens - mimo kilku kiksów i "łamliwych ruchów", a teraz zastanówmy się w którą stronę mają szanse pójść umiejętności Kew, a w którą Gordana w ciągu - dajmy na to - dwóch najbliższych lat?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2011, 14:13
Moim zdaniem należy zwrócić uwagę na to, że Bunoza kiksuje w sytuacjach "na luzie". Kiedy jest groźna akcja i jest skoncentrowany to czyści. Poza tym - to nasz jedyny stoper grający głową. Pytanie czy będzie grał z Chavezem, czy z Q.

Prawdopodobna obrona może wyglądać tak: Jaliens, Chavez, Bunoza, Lamey - o ile nie dołączy nowy boczny obrońca.
.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 19.06.2011, 14:45
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Ja także życzę Osmanowi jak najlepiej. Byleby bez kontuzji wrócił, bo wczoraj była "chwila grozy". Zobaczymy jak nasz defensor wypadnie w spotkaniu z Meksykiem- to będzie w końcu wyzwanie.
Wiadomo kiedy i o której będzie ten mecz?
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Stary 19.06.2011, 14:52
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo kiedy i o której będzie ten mecz?

Mecz będzie rozgrywany w czwartek.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.06.2011, 17:06
Trochę się martwię o Chaveza, nawet jak wróci zdrowy, to nie ma bata - musi dostać wolne. Będzie miał totalnie wywrócony cykl przygotowawczy, a to może się odbić na jego formie na początek eliminacji.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.06.2011, 17:39
Na początku może się faktycznie odbić, ale wydaje mi się że Chavez to taki nasz dawny Cleber co zagra pełne 90 minut z Liverpoolem i dwa dni później kolejne 90 minut o Superpuchar
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.06.2011, 19:31
willow napisał(a):Wyświetl post
Trochę się martwię o Chaveza, nawet jak wróci zdrowy, to nie ma bata - musi dostać wolne. Będzie miał totalnie wywrócony cykl przygotowawczy, a to może się odbić na jego formie na początek eliminacji.
Po to mają przyjść nowi obrońcy, żeby trener nie był "niewolnikiem" formy jednego grajka.
..
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2011, 11:39
http://www.youtube.com/watch?v=8nMoEMiHr4M

Krótki reportaż o Meliksonie. Opowiada tam np. o grze w reprezentacji Polski czy o mistrzowskiej fecie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.06.2011, 13:36
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post

Krótki reportaż o Meliksonie. Opowiada tam np. o grze w reprezentacji Polski czy o mistrzowskiej fecie.
Fajny reportaż. Na zdjęciu jako bardzo dobrego gracza który grał przeciwko Beitarowi wskazał Tomasa. Nie dziwie się bo według mnie chłopaki super rozumieją się na boisku.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 20.06.2011, 13:41
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post

działają wam napisy do tego?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.06.2011, 13:49
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
działają wam napisy do tego?
Kliknij w ikonkę "cc".
What's new?

Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 20.06.2011, 14:08
dzięki, nie mogłem jej znaleźć a była na środku
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.06.2011, 14:13
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Fajny reportaż. Na zdjęciu jako bardzo dobrego gracza który grał przeciwko Beitarowi wskazał Tomasa. Nie dziwie się bo według mnie chłopaki super rozumieją się na boisku.
Maor pokazuje Małeckiego mówiąc że ten jest bardzo dobrym zawodnikiem i grał przeciwko Beitarowi. Później pokazuje Boguskiego i Brożka. Jirsaka nie wskazuje.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 20.06.2011 o godz. 14:17.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów