The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2011, 13:14
mógłby ktos ten tekst przetłumaczyć, bo mi translator nie działa
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.06.2011, 13:16
Jovanovic ma przyleciec do nas na badania lekarskie. Wszystko już jest ustalone
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 13:18
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Łatwej metody nie ma. Przekonał się o tym Cupiał, przekonuje się Wojciechowski.
JW nadal wydaje się ze kasa załatwi sprawę natomiast już wie ze ma jej za mało aby na już zrobić różnicę i osiągnąć MP.

Wojciechowski złapał się na tym ze kupił zawodnika, sprzedał go z zyskiem a sportowo jest w miejscu. I to mu nie pasuje. Kasę miał przecież zanim wszedł w sport.

Myśmy ta droga już szli. Teraz idziemy inną - nastawioną agresywniej na puchary. Ściągani są zawodnicy doświadczeni - nie młodzi. Perełki mają kontrakty na 5 lat, vide Melikson.

IMHO nie ten sezon tylko następny będzie dla nas kluczowy jeśli chodzi o awans do LM. Skład moim zdaniem budujemy z myślą o dwóch sezonach i stąd ustawiamy stricte pod ustawienie 4-3-3. Z tego co pamiętam to RM ma kontakt na 2.5 roku u nas i myślę ze tyle przeznaczył sobie na zbudowanie u nas drużyny. Stąd tez spora ilość wypożyczeń - nie możemy sobie pozwolić na zakup dobrego piłkarza więc jest solidna zapchajdziura na rok by w przyszłym sezonie kogoś sensownego kupić.
Rozumujesz niby logicznie, ale weź pod uwagę, że na rocznych wypożyczeniach klubu nie zbudujesz.
Jeśli drużyna ma chodzić jak w zegarku, powinna się zgrywać co najmniej jeden sezon, a znam opinie mądrzejszych ode mnie, że nawet dwa.
Tymczasem tych "perełek", jak to nazwałeś, z kontraktami na 5 lat, mamy raptem dwie: Maor i Osman, z tym, że Osman to taka perełka w fazie otwierania skorupki - nie wiadomo, co z niej za chwilę wyskoczy.

Nie to, żebym narzekał - i tak się cieszę, że są transfery, jest 13-ty tytuł, będą pucharowe emocje.
Zastanawiam się jedno, do czego tak na prawdę dąży Cupiał. Wiele bym dał, żeby posiedzieć chwilę w Jego głowie
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.06.2011, 13:22
miodzio napisał(a):Wyświetl post
Cóż, może Wojciechowski wydaje majątek na nowych zawodników, ale ostatnio to się w ogóle nie przekłada na wyniki.
Prędzej czy później "zaskoczy".

Przy takich nakładach po zakupieniu jakiś 50 piłkarzy, przepłaceniu za każdego dwu czy trzykrotność, w końcu wyselekcjonuje 15-18 takich, którym się będzie chciało zdobyć mistrzostwo a nie tylko biegać po schodach i sprawdzać stan konta. Wojciechowski robi taką polską wersję Manchesteru City ale liga polska to nie liga angielska, tu naprawdę każdy jest do ogrania.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.06.2011, 13:22
MaThEuS napisał(a):Wyświetl post
mógłby ktos ten tekst przetłumaczyć, bo mi translator nie działa
Najważniejszy punkt jest taki, że jeżeli Jovanović przejdzie badania lekarskie w Krakowie, to podpisze kontrakt z Wisłą

Jest dobrze
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 13:23
Z nas interesujących rzeczy to to ,że na zgrupowanie do Słowenii nie leci Jovanovic,który przechodzi badania lekarskie w Krakowie.
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 20.06.2011, 13:36
ciekawe czy na parchów coś pośpiewa
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.06.2011, 13:41
thechris napisał(a):Wyświetl post
Prędzej czy później "zaskoczy".

Przy takich nakładach po zakupieniu jakiś 50 piłkarzy, przepłaceniu za każdego dwu czy trzykrotność, w końcu wyselekcjonuje 15-18 takich, którym się będzie chciało zdobyć mistrzostwo a nie tylko biegać po schodach i sprawdzać stan konta. Wojciechowski robi taką polską wersję Manchesteru City ale liga polska to nie liga angielska, tu naprawdę każdy jest do ogrania.
To nigdy nie zaskoczy, z prostego względu - jak się kupuje podstawowych zawodników Górnika (teraz) lub GKS-u (rok temu), ale nigdy nie decydujących o sile zespołu i nie wybijających się ponad dany klub, to będzie się grało jak Górnik lub GKS, czyli środek tabeli maksymalnie.

Moim zdaniem, JW szkodzi polskiej piłce w sposób niewyobrażalny, gdyż po pierwsze płacąc z Polaków ceny z kosmosu powoduje, że nikt nie jest w stanie go przebić, a po drugie nawet jeśli inny klub też jest zainteresowany danym zawodnikiem to proponuje taką pensję, że żaden racjonalny prezes takich pieniędzy zawodnikowi nie da. A później mamy przykłady Kokosa (to akurat sytuacja z przymrużeniem oka) lub Sobiecha. Ale media oczywiście JW chwalą, że stawia na Polaków, a Wisła jest zła, niedobra i brzydka, bo kupuje obcokrajowców.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.06.2011, 13:47
A ten cały Jovanovic to on głównie gra na środku czy na boku, bo przyznam szczerze że boczni obrońcy po 190 cm to zazwyczaj pierwszy krok do zawału dla kibica
W ogóle ten transfer dziwny.23 lata świetnie ale widać że Partizan chce go byle gdzie upchnąć, nawet do Mińska.
Bardziej się drugiego Bunozy spodziewam niż gościa robiącego różnicę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.06.2011, 13:50
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A ten cały Jovanovic to on głównie gra na środku czy na boku, bo przyznam szczerze że boczni obrońcy po 190 cm to zazwyczaj pierwszy krok do zawału dla kibica
W ogóle ten transfer dziwny.23 lata świetnie ale widać że Partizan chce go byle gdzie upchnąć, nawet do Mińska.
Jovanovic przez pół roku nie mógłby grać w lidze serbskiej, bo jest zdyskwalifikowany za obrażanie kibiców rywali. Dlatego sam chce odejść, a Partizan na siłę go trzymał nie będzie - na pewno więcej za niego nie wyciągną zimą skoro ten nie będzie grał wcale, a wiosną nie wiadomo w jakiej byłby formie skoro pół roku by stracił.
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.06.2011, 13:50
Partizan chce się go pozbyć, bo dostał półroczną dyskwalifikację na ligę serbską za śpiewanie jakichś obraźliwych piosenek.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 20.06.2011, 13:51
Partizan musi go sprzedać jak chce zarobić bo gościu ma półroczne zawiesznie i przez pół roku by nie grał wogóle, a to by napewno wpłynęło na jego cenę
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.06.2011, 13:52
willow napisał(a):Wyświetl post
Rozumujesz niby logicznie, ale weź pod uwagę, że na rocznych wypożyczeniach klubu nie zbudujesz.
Jeśli drużyna ma chodzić jak w zegarku, powinna się zgrywać co najmniej jeden sezon, a znam opinie mądrzejszych ode mnie, że nawet dwa.
True. Dlatego tego kogo kupiliśmy nie chcemy sprzedać, a jak wypożyczamy chcemy wypożyczyć tych co u nas są zgrani (Siwakov, Cikos).

Cytat:
Tymczasem tych "perełek", jak to nazwałeś, z kontraktami na 5 lat, mamy raptem dwie: Maor i Osman, z tym, że Osman to taka perełka w fazie otwierania skorupki - nie wiadomo, co z niej za chwilę wyskoczy.
Mamy zatem już dwie perełki w przeciągu jednego okienka transferowego. IMHO super.

Cytat:
Nie to, żebym narzekał - i tak się cieszę, że są transfery, jest 13-ty tytuł, będą pucharowe emocje.
Zastanawiam się jedno, do czego tak na prawdę dąży Cupiał. Wiele bym dał, żeby posiedzieć chwilę w Jego głowie
Myślę właśnie ze to nie w głowie Cupiała, lepiej być w głowie RM, jeśli mówimy o najbliższej przyszłości. Celem jest najprawdopodobniej awans do LM wedle jakiegoś tam planu nakreślonego przez RM/Stana/Basałaja. Plany maja to do siebie ze są na z góry założony czas i jak się nie musi ich zmieniać to się nie zmienia.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2011, 13:53
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Dlatego mamy to co mamy - kupowanie piłkarzy za darmo albo za grosze z łapanki bez myślenia o przyszłości klubu, tylko żeby coś sklecić na teraz.

Całe gadanie o nie kupowaniu polskich piłkarzy bo za drodzy jest tylko fasadą żeby nie trzeba było inwestować w drużynę.
Ja nie wiem, czego wy więcej chcecie. Jovanovic jak na swój wiek jest bardzo dobrym zawodnikiem - widziałem jego występy w europejskich pucharach i był on wyróżniającym się piłkarzem. Dobrze bronił, dobrze wyprowadzał piłki - takiego piłkarza nam właśnie trzeba. I to nie jest piłkarz "z łapanki". To świetny obrońca. Owszem, zdarzały mu się błędy, ale jego gra finalnie wychodzi na duży plus.

Teraz nie inwestujemy w drużynę? Iliev, czy Lamey to nie wzmocnienia? Bo są za darmo? Przecież to absurd. Iliev jest bardzo dużym wzmocnieniem, a Lamey - zobaczymy. Inwestujemy obecnie tak, by dostać się do Ligi Mistrzów, przy relatywnie niskich kosztach, a sprawa awansu zawsze jest związana z pewnym ryzykiem(bez względu na koszty).
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.06.2011, 13:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Boenisch ma 191 cm, a jakoś gra na boku obrony... w naszej obecnej sytuacji kadrowej w defensywie każdego nowego gracza trzeba przyjąć z otwartymi ramionami
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.06.2011, 14:06
Dyskwalifikacja, dyskwalifikacją , są odwołania, mogli go wypożyczyć.Sory ale wyprawa na Białoruś do jakiegoś klubiku co jest 3 od końca w tabeli, wygląda nieciekawie.Nie wiem jak trzeba być zdesperowanym by wyjeżdżać na Białoruś
No ale dość psioczenia - boisko jak zawsze wszystko zweryfikuje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.06.2011, 14:09
Z tego co wiem to odwołanie było, żadnego skutku nie przyniosło
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.06.2011, 14:10
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem, czego wy więcej chcecie. Jovanovic jak na swój wiek jest bardzo dobrym zawodnikiem - widziałem jego występy w europejskich pucharach i był on wyróżniającym się piłkarzem. Dobrze bronił, dobrze wyprowadzał piłki - takiego piłkarza nam właśnie trzeba. I to nie jest piłkarz "z łapanki". To świetny obrońca. Owszem, zdarzały mu się błędy, ale jego gra finalnie wychodzi na duży plus.

Teraz nie inwestujemy w drużynę? Iliev, czy Lamey to nie wzmocnienia? Bo są za darmo? Przecież to absurd. Iliev jest bardzo dużym wzmocnieniem, a Lamey - zobaczymy. Inwestujemy obecnie tak, by dostać się do Ligi Mistrzów, przy relatywnie niskich kosztach, a sprawa awansu zawsze jest związana z pewnym ryzykiem(bez względu na koszty).

Pisałem raczej o Diazie i Lameyu - Jovanovic wygląda solidnie.
Iliev to raczej tanie uzupełnienie skłądu na ten sezon. Ale powinien swoje zadania spełniać. Lamey natomiast to ... ktoś po kim niczego dobrego narazie powiedzieć się nie da. Ale będzie miał swoje szanse.

Jovanović byłby pierwszym przyszłościowym wzmocnieniem w tym okienku.

Wiadomo że chcemy piłkarzy na poziomie na teraz, ale nie ma sensu brać zawodników o wątpliwej przydatności na roczne kontrakty i wyporzyczenia. Daleko tak nie zajedziemy jheżeli co roku w lato trzeba będzie w pośpiechu łatać dziury w kadrze, bo 50% zawodników kończą sie kontrakty.

Wisła potrzebuje stabilizacji a nie łapanki 10 transferów co rundę. Zespół musi się zgrywać.

Szkoda ze nie ma Polaków - ale cóż taka fanaberia Właściciela.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.06.2011, 14:17
Ty naprawdę jesteś taki mało percepcyjny czy tylko udajesz?
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.06.2011, 14:26
Boje się żeby to nie był drugi Kneżević, ale zobaczymy, przynajmniej w wieku Bunozy to będzie można zarobić. Za Osmana też będzie można trochę wziąć w przyszłości. Dobra gra w GoldenCup przynosi profity...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 20.06.2011, 14:32
Wywiad z Wojciechowskim fantastyczny.
Tylko potwierdza moją opinię, że ten gość to taki typowy polski "prezes".
W sprawie kontraktu "No tak, ja się zgodziłem, oni się zgodzili, ale po roku proponuję im inne." "Według mnie i pozostałych zawodników, ja te kontrakty ulepszyłem, a nie pogorszyłem."
Sobiech się nie zgadza - Bo oczywiście może się nie zgodzić, ale tylko może. Jak się nie zgodzi no to go na schody. Wojciechowski może go sprzedać, ale nie sprzeda. W pyte motywacja dla reszty.
I te jego opowieści - "to nie ja od tego są ludzie w klubie". Jasne - szczególnie trenerzy.

Generalnie - im wiecej jego tekstów w stylu "dziwie sie im", "ja uważam, ze należy inaczej" tym lepiej.
Wiadomo czego NIE ROBIĆ.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.06.2011, 14:34
Iliev to raczej tanie uzupełnienie skłądu na ten sezon. Ale powinien swoje zadania spełniać. Lamey natomiast
Król strzelców , chłop grający 1 skrzypce , i uzupełnienie składu no ....a padłem na ryj haha
Według mnie jeśli Kirm będzie grał taka lipę , i będzie się kiwać sam ze sobą to wyleci ze składu.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 20.06.2011, 14:40
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Król strzelców , chłop grający 1 skrzypce , i uzupełnienie składu no ....a padłem na ryj haha
Według mnie jeśli Kirm będzie grał taka lipę , i będzie się kiwać sam ze sobą to wyleci ze składu.
Iliev to Serbski Zieńczuk - pytanie tylko czy z pamiętnego super sezonu, czy ten z Ruchu (swoja drogą pod koniec grał nawet fajnie)
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.06.2011, 14:42
Iliev to Serbski Zieńczuk - pytanie tylko czy z pamiętnego super sezonu, czy ten z Ruchu (swoja drogą pod koniec grał nawet fajnie)
Dla Zieńczuka liga włoska, była, jest i będzie poziomem dostępnym jedynie w PlayStation. Takie są fakty.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.06.2011, 14:42
Wg zakazanej to Jovanović ma jeszcze rok kontraktu. Pół roku nie gra i w zimie mogą mu składać oferty przejścia za darmo, więc Partizan musi go sprzedać, ew. podpisać z nim nowy kontrakt. Jeżeli byłby ważnym i dobrym graczem to raczej by go podpisali, ale nie jestem w temacie to nie wiem.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.06.2011, 14:45
Angmir rozważ moją propozycję odpoczynku od kompa, wyjścia na pole z kumplami bo .......isz chłopie jak potłuczony, co drugi post w tym temacie od kilku stron jest Twój, a niewiele wnosisz swoimi wypowiedziami naprawdę.

Przepraszam za OT, ale już widzę, że w wakacje będzie ciężko odeprzeć zmasowany atak pokemonów.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 20.06.2011, 14:45
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Wojciechowskim fantastyczny.
Tylko potwierdza moją opinię, że ten gość to taki typowy polski "prezes".
W sprawie kontraktu "No tak, ja się zgodziłem, oni się zgodzili, ale po roku proponuję im inne." "Według mnie i pozostałych zawodników, ja te kontrakty ulepszyłem, a nie pogorszyłem."
Sobiech się nie zgadza - Bo oczywiście może się nie zgodzić, ale tylko może. Jak się nie zgodzi no to go na schody. Wojciechowski może go sprzedać, ale nie sprzeda. W pyte motywacja dla reszty.
I te jego opowieści - "to nie ja od tego są ludzie w klubie". Jasne - szczególnie trenerzy.

Generalnie - im wiecej jego tekstów w stylu "dziwie sie im", "ja uważam, ze należy inaczej" tym lepiej.
Wiadomo czego NIE ROBIĆ.
JW to lansiarz, który robi wokół siebie szum, on jest największą gwiazdą tego cyrku... jak ten prezes ze Steaua Bukareszt. Generalnie, skupuje średniaków z polskiej ligi i na tej podstawie ma nadzieje na mistrzostwo. Ściągnął pół Górnika i myśli że jak będą grać? ...jak Górnik, wiec dramatycznie.
P.S. Proszę o link do forum Zbymaka.
Mam nadzieję, że w tym tygodniu już cały nasz skład będzie gotów, bo czas nagli!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.06.2011, 14:54
Można prosić o linka z wywiadem z JW

Swoją drogą Owen Hargreaves odchodzi z ManU. Nie pograł tam bo ciągle go trapiły kontuzje i ponoć wraca do Kanady na zasadzie, że będzie pobierał pensje tylko jak będzie grał . Fajna opcja, myślę że w takim układzie by była lepsza niż Lamey
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2011, 14:56
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Wg zakazanej to Jovanović ma jeszcze rok kontraktu. Pół roku nie gra i w zimie mogą mu składać oferty przejścia za darmo, więc Partizan musi go sprzedać, ew. podpisać z nim nowy kontrakt. Jeżeli byłby ważnym i dobrym graczem to raczej by go podpisali, ale nie jestem w temacie to nie wiem.
No tak, bo to czy zawodnik będzie miał nowy kontrakt czy nie, zależy tylko i wyłącznie od klubu. Jeśli mu dadzą pod nos papierek z zarobkami tysiąc euro miesięcznie ważnym 5 lat to on od razu musi podpisywać, nie?
Myślcie ....a czasem...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.06.2011, 14:57
a ten drugi to kto? wszyscy mowia ze Despotovic a moze jednak nas lepiej zaskoczą? byle nie gorzej.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów