|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
[QUOTE=wwf;1112978]
Gdyby np. Lewy nie poszedł do Amiki tylko do Legii (Wisły) to gdzie byłby dziś? Może w pubie na warszawskiej Starówce? Z drugiej strony ilu jest ekstraklasowców, którzy nie mają zdrowia na 90minut gonienia, koordynacji na zrobienie zwodu, szybkości na ucieknięcie/dogonienie rywala. A my... śmiejemy się, złorzeczymy, dziwimy się co ten człowiek robi w najwyższej klasie. Z trzeciej strony taki np. KIełbasa strzelał w 4,3,2 lidze, do extra trafił jak miał 29 lat. Różnie to bywa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Co do młodych w niższych ligach - najwidoczniej brakuje menagerów w Polsce, którzy zechcieliby się zająć takimi młodymi talentami - skoro mówicie, że są takie chłopaki w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://www.novosti.rs/vesti/sport.72...od-Despotovica
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba Crvena odpuszcza Despotovica. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
||
Gdyby było tak jak w Serbii, gdzie Partizan przerasta te wszystkie wioski (a tych jest full w serbskiej ekstraklasie) typu Subotica, Cacak czy Sevojno o głowę, to pewnie łatwiej by było o pozyskiwanie krajowych piłkarzy. Są tam góra trzy kluby w miarę równorzędne i transfery pomiędzy Crveną, Vojovodiną i Partizanem są naprawdę rzadkością. U nas takich równorzędnych klubów jest tak naprawdę co najmniej 12, albo i nawet 14. Taka Subotica choćby nie wiem jak chciała, nigdy statusu Partizana nie osiągnie, natomiast takie drużyny / miasta jak Lechia, Lech, Jagiellonia czy Śląsk w Polsce już ku temu potencjał ludzki, finansowy i infrastrukturalny mają, żeby być w przyszłości drużynami równymi w statusie z Wisłą czy Legią. Moim zdaniem problem z transferami Polaków jest bardziej problemem specyfiki ligi, niż rzeczywistego "dramatycznego" problemu z istnieniem takich piłkarzy. Podaję przykład Serbski, ale sytuacja identyczna jest prawie wszędzie - w Czechach, Chorwacji, Ukrainie, Rosji, Grecji...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 19.06.2011 o godz. 21:27.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
rw88 ale są takie przypadki gdzie np Real Madryt podkupuje młodzika Barcelonie. Albo Arsenal, jak z Fabregasem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
tak btw, dobrą liste mają, połowa składu handlowała ligą... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Każdy zespół który wszedł do ekstraklasy i potem z niej spadł w ciągu sezonu, dwóch. Ot - choćby Piast Gliwice. Przecież tam była kupa chłopaków, którzy na zapleczu się wyróżniali.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
||
![]() Oddzielmy też uzupełnianie kadry bardzo zdolną młodzieżą w klubach czołówki, z opieraniem całej drużyny na dwudziestolatkach wynikającą z potrzeby czasu (finansów), bo to są dwie różne kwestie, dwie różne rzeczywistości. Chociaż tej drugiej sytuacji jakoś w Polsce sobie teraz nie przypominam.
![]()
Ostatnio edytowane przez rw88 : 19.06.2011 o godz. 21:32.
|
||
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dwa konkrety - dziś Partizan grał sparing z Rabotnicki, w którym Jovanovic nie grał
(http://www.partizan.rs/12539-partiza...69;ki-skoplje/) a drugi konkret taki, że (nie wiem czy była już o tym mowa czy nie) Ivan Ivanov, którym byliśmy zainteresowani, podpisał przedwczoraj kontrakt z Partizanem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Dobra, koniec zaśmiecania tematu. Sorry za OT. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
co nieźle ? oby nic z tego nie wyszło. Już wole Paljicia na obronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
nieźle w znaczeniu, że się tego nikt nie spodziewał...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eeeee, ja już bym Diaza nie chciał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Faktycznie nieźle.
Wczoraj zaprezentował formę w meczu z Hondurasem. Nawet nie wiem czy 3 razy piłkę dotkną. Za swoją formę został nagrodzony zmianą. Zresztą mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, potrzebny jest lewy obrońca, który będzie wyraźnie lepszy od Paljicia, a Diaz niestety tego nie gwarantuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie Dudu z Widzewa. Zdecydowanie najlepszy lewy obrońca w naszej lidze. Myślę, że jest wystarczająco dobry na puchary...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Efektem kilkumiesięcznych obserwacji jest ściągnięcie piłkarza z trybun z Leicester i byłego Wiślaka Diaza. Ta dwójka tak poprawi jakość gry, że czeka nas powtórka Levadii i Karabachu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zbymak tu,Zbymak tam ....
Uff. Zeby tylko Tusk sie za niego nie zabrał. Junior welcome back skąd pewność ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Diaz rok temu odszedl pod koniec okienka, nie chcial nowego kontraktu podpisac, myslal tylko o podbijaniu zachodu. Zdecydowanie NIE dla niego. Niech nie wykorzystuje Wisly jako miejsca do odbudowy. Wiślackie powroty rzadko kiedy sie sprawdzaly. Tylko Kosa dal rade. Zreszta Junior byl teraz w USA, niezbyt dobrze sie spisywal. Mnie osobiscie nigdy jako lewy obronca nie przekonywal i mam nadzieje, ze w ta informacja jest wyssana z palca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chodziło o Juniora Diaza z Clubu Brugge.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
09/10 Mariusz Jop i Cleber
10/11 Maciej Żurawski 11/12 Junior Diaz? Co to za polityka, jeszcze gościu który był tutaj rok temu?
Ostatnio edytowane przez R33 : 19.06.2011 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Filip Modelski na którym rzekomo zawiesiliśmy oko na testach w Koronie. Ciekawe, jak przejdzie to trzeba będzie popatrzeć jak gra ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Diaz nie będzie wzmocnieniem, to wiem po jego pierwszym pobycie. Co do Lameya, było już tysiąc razy mówione. Za 3,5 tygodnia puchary, a nie ma żadnego bocznego obrońcy, jest jeden napastnik, itp. Potem mędrcy z Wisły będą mieć pretensje do wszystkich o porażkę z jakimś śmiesznym klubem (a więc zwalą winę na Maaskanta, który pożegna się z funkcją za kilka tygodni), tylko nie do siebie. Zamiast było powiedzieć wprost: nie ma pieniędzy, nie będzie poważnych transferów.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 19.06.2011 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Przepraszam, ale z czym zgadza się informacja o Diazie? Zgadza się jedynie to, co wymyślił ktoś tam, z tym co napisał dziennikarz z GK. Dziennikarz, który zapewne czytał to wcześniej na tamtym forum. Tak powstają fakty? Śmiem wątpić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Diaz grał w innej drużynie, imho w defensywie jest lepszy niz Paljic. ![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Diaz na pewno jest piłkarzem, któremu ambicji nie można było odmówić.
Moim zdaniem nie ma jednak bardziej irytującego piłkarza niż on. Chłopak potrafił kopnąć sobie piłkę do góry na wysokość 10 metrów, potem walczył o nią w powietrzu, co najczęściej kończyło się tym że był faulowany, spadał na plecy zwijał się dobrych kilkanaście sekund, potem jeszcze dyskutował z sędzią. Naprawdę ciężko się to ogląda, tutaj potrzeba trenera o dużej cierpliwości. No cóż, jednak jak mamy zostać z samym Paliciem to i Diaz się nada. Przede wszystkim jeśli przyjdzie Diaz to zyskamy w powietrzu bo Diaz dobrze gra głową a jak wiadomo było to naszym dużym mankamentem. Stałe fragmenty gry na poziomie pucharowym mogą odegrać dużą role.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.06.2011 o godz. 22:45.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|