|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Narazie nasz bilans jest taki odeszło NARAZIE 6 graczy , przyszło dwóch ( jesteśmy do tyłu o 4 zawodników) a nie licze jeszcze w stratach Sivakova, być może Kowalskiego .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
i balony w kosmos, pewnie chciał zestrzelić słońce, albo spadającym liściem zabić obrońce w polu karnym przeciwnika.
Może rzeczywiście coś w tym jest, że po prostu nie ma kasy na transfery, albo szykujemy się na coś konkretnego. Stąd początkowe "zakupy są bezkosztowe"(jakoś wybitnie debilnie zabrzmiał ten słowo twór) PS. Czy kiedykolwiek jakaś przepowiednia @Zbymak'a się spełniła? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ehh i zaczęło się jednak wypominanie Błaszczykowskiego i Marcelo, te dwie perełki trafiły się jak ślepej kurze ziarno. Abstrahując już od tego, że Błaszczykowskiego po klubach rozprowadził J. Brzęczek, to podajcie nazwiska innych takich zawodników wyłowionych przez skautów/dyr sportowych, którzy z IV ligi przyszli do 1szej i zrobili taką karierę? Mówię o całej lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Alvarez powiniem stanieć, reggina się raczej sypia, Pablo cudotwórcą nie był ale miał poziom poniżej którego nie schodził, z tego co kojarze to technicznie też był niezły i ze 2 asysty nam zdziałał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ale piszesz że Stan takiej kasy nie robił, owszem robil i to większą niż na sprzedaży Kuby. kilkakrotnie większą więc się nie mądrz i nie oskarżaj kogoś o jakieś przekręty
Zresztą transfer Kuby do Wisły to nie był żaden majstersztyk osoby która go sprowadziła. To był zwykły przypadek bo taki piłkarz trafia sie raz na kilka lat. Więc pisanie że ten i ten jest kozak bo ściągnął Kubę mija się z celem. Byłby kozakiem gdyby ściągnął 5 takich Błaszczykowskich a nie stało się tak bo jak wspomniałem taki piłkarz trafia się z reguły przez przypadek.
Ostatnio edytowane przez CH. : 14.06.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja czegos nie rozumiem,czy naprawde jestescie ślepi,nie widząc ze Cikos ,to naprawde dobry zawodnik?
Nie najwazniejsze na Jego pozycji czy miał gole,czy asysty.W ciagu pół roku stal sie (po Chavez-ie) druga wyrózniajaca sie postacia w naszej defensywie.Niektóre interwencje były naprawde na poziomie klasy swiatowej(jak np. wybicie przewrotka piłki),a wiekszosc była poprawna ,ratujaca nie jednokrotnie przed golem.Ciezko było go "objechac",dobrze podłaczał sie w ofensywie stwarzajac przewage i nie jednokrotnie w dalszej konsekwencji padały gole.Brakowało mu troche pewnosci,ale zaliczyłbym to raczej na karb młodego wieku.Przyponijcie sobie co Baszczu wyrabiał na początku....Mysle ,ze z sezonu na sezon było by tylko lepiej.Jak dla mnie pozbycie sie tak perspektywicznego,walecznego piłkarza,ktory zostawiał serce na boisku to mega bład i tyle w temacie. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Płaczecie na tym Cikoszem jakby był jakimś wybitnym zawodnikiem. Nawet Ci co go bronią podają wątpliwe argumenty,że jest tani i młody, a nie że jest świetnym obrońcą. Mamy grać o LM to musimy podnosić poziom, nie wiem jaki będzie ten Lamey ale Erik to wg mnie nie jest zawodnik na którym można opierać defensywę.
To samo z Cleberem i tym niby jego zawodnikiem z górnej półki. Jak młody rzeczywiście jest tak dobry i niby interesowało się nim wiele piłkarskich potęg, to jakie były szanse, że do nas trafi? Wisła nie ma szans konkurować z Anderlechtem, nie mówiąc już o klubach z najsilniejszych lig. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Zapomnieliście, jakie orgazmy były jak pare lat temu wylosowaliśmy Anderlecht? To jakie szanse mamy mieć w potyczce z nimi jeśli panuje wśród nas pogląd że z Anderlechtem konkurować, gdzieee, nie mamy szans. Ja wiem że kasa, szanse szansami, ale równać właśnie tam powinniśmy, w kierunku średnich klubów europejskich. Trzeba wyjść z tego minimalistycznego podejścia bo nie, bo nas nie stać, bo to Polska, bo tu nikt nie przyjdzie. Wiem że chodzi o kasę i że łatwo się liczy czyjeś pieniądze, ale (przykładowo) ... w kontekście Cikosa 250 tys euro (przyjmuję że to co pismaki piszą to prawda) to naprawdę nie jest dużo. Co do Brazyliany to się nie wypowiadam bo ani nie widziałem, ani nie znam sprawy, chodzi mi tylko o podejście do pewnych spraw.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 14.06.2011 o godz. 10:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cikos był słaby, na pewno na puchary się w tym roku nie nadawał. Oczywiście chciałbym go jednak w Wiśle, bo ma potencjał i gra z 200% zaangażowaniem każdy mecz, po prostu zapieprza non stop, jednak i tak wylądowałby na ławce jeśli mamy coś osiągnąć w pucharach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
ja .......e jaki placz po Cikoszu
Jakby to byl najwiekszy europejski talent na prawej obronie A prawda jest taka, ze to obronca co nie potrafi grac... w obronie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cikosz jest średnim zawodnikiem, Lamey pewnie też wybitny nie jest, a więc skoro można mieć coś za darmo to po co przepłacać? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Myślicie, że gdyby Cikos był wart tych 300 tyś to Wisła by go nie wykupiła? Przykład Chaveza pokazuje, że jednak Wiśle zależy na solidnych graczach i że jak będzie trzeba to da się ich wykupić... widocznie ktoś do Cikosa nie był do końca przekonany dlatego go z nami dziś nie ma...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
http://www.igol.pl/article,30593.html ludzie ogarnijcie sie - jak pogramy ze 3-4-5 sezonow w LM to przeskoczymy na kolejny level i zawodnicy beda kosztowali x3,4 a perelki x6,7 a i bedzie cala masa chetnych chcacych grac dla nas .
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 14.06.2011 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tym, że zanim Cikosz niczym tulipan się rozwinie to może być pozamiatane, a Lamey którego nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem, ma to co może być niezbędne w walce o puchary czyli doświadczenie. Cleber przyszedł do nas niemal na emeryturę i się sprawdził, więc ja wolę gościa gotowego do gry na rok czy dwa niż czekać na rozwój "talentu" Erika.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Osobiście za Cikosem płakać nie będę bo wyróżniał się jedynie ambicją i motoryką a np. Alvarezowi czy Singlarowi to mógłby buty czyścić. Oby sprawdziło się to też w przypadku Lameya . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Cikos był jaki był ale na LM póki co jest za słaby. Obrona obroną (udało mu się jakieś dośrodkowanie zablokować?) ale w ataku też trochę za słaby. Nie powiem. Robił postępy to fakt ale czy o to chodzi? Co prawda Jego nowy zastępca też nie powala ale liczę, że dojdzie ktoś jeszcze. I oby to było do Piątku max bo czas naprawdę ucieka i za chwilę okaże się, że nikogo nie kupimy bo ta kadra wystarczy na ligę bo będzie po pucharach. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Dopoki nie bedzie akademi pilkarskie, szkolki pilkarskiej j z prawdziwego zdarzenia (kopalnia zlota) bedziemy skazani za poszukiwania zlota w rzece (transfery typu kupuj tanio -sprzedaj drogo). I do tego Cupialowi i RN jest potrzebna LM czy LE ewentualnie MP, do podbijania ceny za zawodnikow. Ktore takze sa mile dla kibicow (zysk z dnia meczowego) lecz nie sa celem samym w sobie dla nich. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Niech żyje sezon ogórkowy! Co do naszego ostatniego nabytku, to racjonalnie patrząc są dwa wytłumaczenia: 1) Jest on sprowadzony jako uzupełnienie składu, podstawowy boczny obrońca zostanie jeszcze w tym okienku zakupiony 2) Nie ma pieniędzy na zakup lepszych graczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() U nas chyba wszyscy poza Pareiką i Maskantem są za słabi na LM. Ale cuda się zdarzają, za Cikosem płakać nie będę przeciętny wyrobnik za 250 tyś E, co do Lameya pamiętacie ile lat miał Cleber jak do nas przychodził? Mam nadzieje że skorzystamy na kryzysie finansowym w Koronie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|