|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Jeśli to prawda, a prawdopodobnie tak jest, to możliwe, że Lamey przychodzi jako numer 2 na prawą obronę - wobec fiaska rozmów ze Slovanem. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
mogl przyjsc juz lepiej emeryt RvN ;P tylko wtedy musielibysmy sprzedac z 10 zeby on mogl przyjsc
BTW: a jak bedzie kolejna konferencja ze Stanem, to niech sie ktos zapyta, czy klub wyda normalne pieniadze na normalnego zawodnika, a nie jakiegos 32-latka ktory nie widzial pilki 2 sezony; no chyba ze polityka sa free transfery przed LM ( w ktora tez nie wierze )...
Ostatnio edytowane przez Maratonczyk : 14.06.2011 o godz. 07:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Btw. Tak ciężko jest pisać z polskimi znakami? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
NA tym forum jest pełno zaklinaczy rzeczywistosci .Pisanie o miłosci Cupiała do Wisły o jakis spiskach i o swietlanej przyszłosci Wisły i td .Ja nigdy nie mieszkałem w Polsce o Wisle dowiedziałem sie jakies 15 lat temu ,od kolegi jego kuzynka pracuje w TF Cupiała .ZAJMUJE SIE FINASAMI .Wiekszosc z was naprawde kocha TEN KLUB i swiencie wierzy ze ma najleprzego i bez interesownego własciciela na swiecie co to mawia WISŁA ALBO SMIERC. A JA POWIEM TAK ROLA HOLENDRÓW JES SPROWADZENIE PIŁKARZY na sprzedarz a nastepnie zarobek na nich i tyle .CZY TAK JEST I JAKIE BEDA TEGO KONSEKFENCJE.W Wisle a własciwie w jej zarzadzaniu obowiazuje zasada JESLI KIWAC TO MY A NIE NAS .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem mają na transfery 6 mln euro ,a nie stac ich na 250tys za Cikosa,widac jaki klub jest skąpy lepiej sciagac emerytow co lacznie maja 64 lata(z czym do LM)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/159/news1...i-z-Wisly.html najbardziej nieodpowiedzialna decyzja działaczy Wisł odkąd objęli ją... rzeczywiście 250 tys € to był majątek na niego ;/...
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
I jak tu myśleć o jakichkolwiek sukcesach, jeżeli trener chce zatrzymać zawodnika, ale klubu nie stać na wyłożenie 250 tysięcy euro?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja co roku powtarzam, że polityka klubu polega na osiąganiu maksymalnego zysku jak najniższym kosztem. Niby fajnie tylko, że u nas to przybiera formy kolonializmu. Ściągnęli Marcelo za czapkę gruszek i sprzedali. Ściągnęli Błaszczykowskiego-sprzedali. Ściągnęli-Maora-sprzedadzą. Taka filiozofia znajdowania złota w górskiej rzece zamiast zorganizowania kopalni odkrywkowej. A że przy okazji raz się udaje ( nasz MP tegoroczny) a raz nie (zeszły rok) to już sprawa losu.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Gdyby nie sprawa Lameya to bym machnął ręką. Ale smród robi się coraz większy, bo rezygnuje się z młodego, regularnie grającego i niezłego piłkarza na rzecz starszego, nigdzie niechcianego i podatnego na kontuzje (z dedykacją dla Greebo). I jeśli to prawda z tym 250 tys euro to już w ogóle wstyd.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 14.06.2011 o godz. 08:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje że Lamey to troche lepszy obrońca niż Jaliens.Ciekawe czy będzie miał też tak wysoki kontrakt jak Kew ?
za 250 tyś € to chyba ciężko kogoś lepszego znalźc niż Erik. Illiev,Lamey to już 32 latkowie, mam nadzieje że sprowadzimy jeszcze kogoś MŁODSZEGO !!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.06.2011 o godz. 08:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dokładnie, zwłaszcza że on grał praktycznie cały sezon, i nie mówmy że grał jakoś nie dobrze... siał wiele razy postrach w ofensywie, w defensywie też był dobry... nie każdy gra stabilnie przez cały sezon, on był młody uczył się gry w naszej lidze, teraz ją znał i mógłby być jeszcze lepszy, a 250 tys € to wcale nie taki wydatek że ho, Jirsak był wart 700 tys € i siedzi na ławie, a obrońców potrzebujemy na gwałty, wierzę w Lameya ale to nie zawodnik na miarę oczekiwań naszych, aktualnie nic nie słyszymy nt. nowych prawych obrońców mamy Burligę w zanadrzu jeszcze ale wątpię by on z marszu grał. A jeśli chodzi o napastników to zdaniem serbskich mediów Ranko Despotović jest blisko Crvenej Zvezdy .
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 14.06.2011 o godz. 08:34.
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cikos:
defensywa: słabo albo bardzo słabo (ile np. zablokwanych dośrodkowań z jego strony boiska) ofensywa: 0 goli, 0 asyst (ok. 35 meczy) sympatyczny jako człowiek ![]() dziękuję |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Aczkolwiek ma to tez swoje plusy: Nie spodziewam sie po Lameyu niczego dobrego - raczej krzyzowki Branco z Dawidowski wiec moze mnie zaskoczyc tylko pozytywnie ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cikos był może i dobry na ligę, ale na pewno nie na puchary.
Piszecie, że młody i przebojowy. Ja dodam, że niedoświadczony i chimeryczny. I wychodzi nam obraz dobrego zmiennika, ale nie gościa na podstawowy skład. Dlatego według mnie, nie był przymierzany do naszej drużyny jako "1" na prawej obronie, a jako zmiennik. Czy warto dać za zmiennika 250 tys euro? To jest, jakby nie było, milion złotych... Według mnie, mając Burligę, nie warto. I tak rozumowali w klubie, jak sądzę. Ciekawe tylko, kto według sztabu szkoleniowego miał być tą "1".? Bo w kontekście odejścia Cikosa, jakąś "jedynkę" musimy mieć... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wcześniej media podawały kwotę 350 tys. a to już naprawdę sporo za takiego zawodnika
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Na zachodzie powiedzieliby, że Cikosz nie potrafi nawet biegać, no bo w ten sposób nie porusza się boczny obrońca. Wbrew pozorom on kompletnie nie jest dynamiczny.
Przypuścimy, że trafiamy na Slovan w eliminacjach do CL. Pierwsze co bym zrobił to ustawił Meliksona na Cikosza i jesteśmy w niebie. Skoro Stan gdzieś Lameya widział w tym Leicesterze, nie ważne czy rezerwach to znaczy że zapuszczony fizycznie nie jest, że kopać się po czole nie będzie na tle naszych zawodników to oczywiste patrząc na to gdzie grał i że nie jest produktem polskiej myśli szkoleniowej. Mam nadzieję że motoryczni nie będzie na poziomie Jarosława Krzoski. Przypominam jeszcze raz że Anglia to specyficzne miejsce gdzie 3 razy w tygodniu masz siłownie jak nigdzie indziej na świecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
no chyba że liczy się tylko na farta ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Dwa, są też głosy z od niektórych kibiców Leicester, że Lamey nie był po prostu faworytem Erikssona (tak jak Rios Roberta) i stąd mało grał. Ale wiadomo kontuzje też swoje zrobiły. Jaka jest prawda to życie pokaże. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
- zgrał piłkę głową do Małeckiego przy golu w Gdyni - w rewanżu z Szawlami źle strzelał i "dograł" do Diaza, który strzelił na bodaj 4-0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Despotovic blisko crvenej. Trzeba szukać naszych przyszłych zawodników wśród zawodników darmowych , nie grających od roku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tomek100 napisał(a):
![]() Cikos: defensywa: słabo albo bardzo słabo (ile np. zablokowanych dośrodkowań z jego strony boiska) ofensywa: 0 goli, 0 asyst (ok. 35 meczy) sympatyczny jako człowiek ![]() dziękuję twardybidon napisał(a): ![]() Cikos miał nie zero a dwie asysty: - zgrał piłkę głową do Małeckiego przy golu w Gdyni - w rewanżu z Szawlami źle strzelał i "dograł" do Diaza, który strzelił na bodaj 4-0 w obu przypadkach można dyskutować czy to były asysty ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
||
Cytat:
Ok, poczekajmy na rozwój wypadków ale ten artykuł jest dość niepokojący. Co do Clebera i jego odejścia z Wisły... Cóż, ja bym nie rozdzierał szat. Podejrzewam, że powód jest prozaiczny - nie dogadał się ze Stanem. A pozycja Stana po transferze Meliksona, Pareik, Jaliensa i Genkowa jest b. silna. Tymczasem Cleber to bardzo miły facet, strasznie go lubię ale doświadczenie menedżerskie ma zerowe.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 14.06.2011 o godz. 09:44.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Stan prawdopodobnie obserwował Pawła Olkowskiego.
http://www.sportslaski.pl/wisla-krak...8756,info.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
1) Tydzień temu PS pisze, że Ranko Depotović z Girony (i jeszcze kilku innych napastników) jest na celowniku Wisły i że zawodnik jest wyceniany na ok. 800 tys euro (czytaj - tak piszą "spece" z Transfermarkt). 2) Kilka dni później serbskie media (Novosti dokładniej) piszą powołując się na polskie źródła, że Wisła interesuje się Despotoviciem i że jest w stanie wyłożyć 800 tys. euro ![]() 3) Polskie stronki przepisują serbski artykuł i "tłumaczą" go, że Wisła złożyła ofertę Gironie na 800 tys. euro ![]() W podręcznikach to się nazywa bodaj efektem kuli śnieżnej, ja wolę staropolskie określenie - MEDIALNY GŁUCHY TELEFON. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |