|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
FraMat - dokładnie. Wiec dajmy mu szanse
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A może Stan ma taką strategię: Lamey przychodzi na rezerwowego i by przy okazji przekazać nieco doświadczenia Bunozie i Burlidze. A tymczasem Slovan widzi że nici z transferu i głowi się jak tu utrzymać mocno niezadowolonego z tej sytuacji zawodnika.. wysyłamy za kilka dni znacznie niższą ofertę zakupu Erika, na którą Slovan po narzekaniach się zgadza.
Kompletne gdybanie ale..nie zdziwiłbym się gdyby Stan chciał tym transferem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, t.j.: - wzmocnić zaplecze pierwszej drużyny - zbić cenę Cikosa w negocjacjach Czas pokaże.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak szwagier zięć i teściowa. A Stan Sprowadzil go żeby przyciąć z 20 tyś eurasów z jego pęsji i przyokazji zepsuć sobie budowaną w Polsce opinie boga transferowego
![]() ![]() .Dramat. Dla mnie transfer na ryzyko ale skoro może grac na dwóch bokach to jest nadzieja że będzie zmiennikiem PO i LO jeśli do 11 to trzeba zaufać Stanowi to jego rozliczą za puchary. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja bym się wstrzymał z oceną transferu Lamey'a do końca okienka transferowego. Przynajmniej do tego momentu.
Jeśli Lamey jest traktowany jako uzupełnienie składu, uniwersalny skrajny obrońca (może grać na lewej i prawej) - to ok. Wiadomo, jest znajomym Stana więc to też miało jakieś znaczenie. O ile jego forma fizyczna jest wielką niewiadomą (tak naprawdę nikt nie wie, w jakiej jest dyspozycji - przecież on praktycznie nie grał), o tyle cechy mentalnościowe - są z pewnością duetowi holenderskiemu znane. Zakładam, że to jest jakiś atut. Gorzej, jeśli Lamey będzie jedynym skrajnym obrońcą jakiego pozyskamy. W takiej sytuacji będą powody do niepokoju. Umówmy się - szanse, że ten zawodnik wróci do dyspozycji sprzed 2-3 sezonów są niezbyt duże. Ale coś Stan i Maaskant muszą w nim widzieć. PS. Acha, porównywanie go do Dawidowskiego nie jest uprawnione. Po pierwsze, kontrakt tylko na rok. Po drugie, on miał słabą pozycję negocjacyjną, więc na pewno nie dostał kosmicznego kontraktu. Jedynie podatność na kontuzje jest podobna, przynajmniej na starcie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja tylko napisze, ze kiedy po raz pierwszy Partizan awansowal do LM, w 2003 mial sklad oparty na doswiadczonych i ogranych zawodnikach. Nie awansujemy do rundy grupowej grajac 20-latkami. Zwlaszcza polskimi. Tyle.
Powodzenia, Michael. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jestem spokojny, jeśli sztab twierdzi, że się przyda to się przyda! Koledze, który napisał, że transfer Kew był niewypałem radzę odpocząć od komputera... Są pewne granice krytykanctwa, które na tym forum są notorycznie przekraczane. Mam nadzieję, że mitmichael ma rację i będzie tak jak z Pareiką!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja nie będę owijał w bawełnę i jak nie krytykowałem sprowadzenia ani Branco, ani Boukhariego, tak teraz wam pisze, to będzie niewypał. Dlaczego? Kluby w których grał były słabe, noty które gość zbierał były słabe, jest zawodnikiem który często łapie kontuzje, to po prostu nie może się udać. Jak to się uda to Stan=bóg. Jak to wypali, to ja proszę dla siebie bana. Nigdy chyba do żadnego transferu nie byłem tak sceptyczny jak do tego. Jedyne co mnie interesuje to kontrakt tego Lameya, jeżeli jest odpowiednio niski to jestem w stanie zaakceptować ten nielogiczny ruch.
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Skoro Valcxx go wziął, to pewnie nie było nikogo lepszego w zasięgu. Albo był, ale nie udało się go ściągnąć z przyczyn niezależnych od niego. To nie jest tak, że my możemy przebierać w ofertach, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak wygląda nasza obrona przed pucharami...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2011 o godz. 18:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie ukrywam, że nie jest to transfer moich marzeń. Ale jednak jak do tej pory Valckx i Maaskant mnie nie zawiedli i nie mam powodów im nie ufać.
Pożyjemy - zobaczymy. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Michael Lamey
ur. 29 listopada 1979, Amsterdam obrońca, Holandia, 186/79 AFC Ajax (juniorzy) 2000/01 - RKC Waalwijk - 26-2 2001/02 - RKC Waalwijk - 21-1 2002/03 (j) - PSV Eindhoven - 0-0 2002/03 (w) - AZ (Alkmaar) - 14-1 2003/04 - FC Utrecht - 17-0 - puchar krajowy 2004/05 (j) - PSV Eindhoven - 5-1 - mistrzostwo, puchar krajowy 2004/05 (w) - PSV Eindhoven - 0-0 2005/06 - PSV Eindhoven - 26-1 - mistrzostwo 2006/07 (j) - PSV Eindhoven - 7-0 - mistrzostwo 2006/07 (w) - PSV Eindhoven - 0-0 2007/08 - MSV 02 Duisburg - 25-1 2008/09 - DSC Arminia Bielefeld - 23-0 2009/10 - DSC Arminia Bielefeld - 26-1 2010/11 (j) - Leicester City FC - 4-0 2010/11 (w) - Leicester City FC - 0-0 napewno nie ogladali go w akcji w tym roku ale doswiadczenie jest![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Aby nasza linia obrony mogła być w miarę solidną formacją w meczach pucharowych, to potrzeba jeszcze trzech zawodników do obrony. Wg. mnie to minimum przyzwoitości wyglądałoby taki: ...x.../Paljic - ...x.../Chavez - Jaliens/Bunoza - ...x.../Lamey W takim wypadku pewnie trzeba się będzie pozbyć Kowalskiego i Burligi, ale nikt chyba nie będzie za nimi płakał. Palijic nie jest lewym obrońca to wiadomo, ale jako zmiennik powinien być ok nawet jak na puchary... Chavez normalnie powinien grać w pierwszym składzie, ale na pewno nie zdąży zgrać się z resztą zespołu przed pierwszymi meczami, więc tu potrzebujemy dobrego doświadczonego stopera od razu. Jaliens i Bunoza wg. mnie prezentują podobny poziom przy czym wierzę że obaj (szczególnie Buno) mogą grać w przyszłym sezonie znacznie lepiej, jednak nie widzę ich razem w składzie, a poza tym pewnie któryś nie doleczy swych dolegliwości zdrowotnych i znowu wypadnie. ;p No i na prawej stronie to Cikos nie byłby najgorszą opcją, ale twierdzę że potrzebujemy kogoś lepszego. Do tego musi dojść zmiennik solidny dla Genkova oraz środkowy pomocnik.
Abstrahując od jakości transferów, to martwią mnie trochę słowa Basałaja, który mówił po transferze Ilieva o 4-5 transferach, a to zapewne oznacza bardziej 4 niż 5. Dodajmy do tego już Lameya, to się okaże że prawdopodobnie dojdzie jeszcze trzech graczy... Sądzę że będą to: lewy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik. Wybaczcie, ale przy takim stanie posiadania to z przodu może być przyzwoicie, ale z tyłu już dużo gorzej, a to zapewne będzie kluczem do odniesienia jakiegoś sukcesu w pucharach. Obym się mylił w swoim pesymizmie. ![]()
Ostatnio edytowane przez Pimko : 13.06.2011 o godz. 19:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
||
Lamey gral 2 lata w Bundeslidze ,wiec ogórem nie jest .Tyle ze to bylo 2 sezony temu.W Leicester mu nie poszlo dlaczego ? post kolesia ktory to jako -tako to wyjasnia: Cytat:
ja nie rokuje na razie nic,czekam na to co powiedza o nim zawodnicy po obozie w Zakopcu to zaraz wyjdzie czy jest formie czy nie,bo ze w pilke grac potrafi to chyba jasne. A czy to drugi Branco? No bez jaj ,po pamietnej jego drugiej polowie w meczu na R22 z Gornikiem stwierdzam ze nikogo gorszego sciagnac juz sie nie da.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.06.2011 o godz. 19:26.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Coraz śmieszniej na tym forum...
Przychodzi gość, który od roku nie gra, który zalicza beznadziejne występy (noty) w poprzednich klubach, często kontuzjowany, wyśmiewany wręcz przez kibiców klubu, w którym grał zanim trafił do nas - nie można jednak skrytykować transferu, bo uznają Cię za płaczka... Mimo, że wszystko przemawia przeciw - krytykować nie można! Przecież to śmieszne ludzie... Sam nie mam zamiaru wylewać tu żalów, pisać jaka to tragedia się stała - transfer budzi jednak spory niepokój i nie wiem po co zaklinać rzeczywistość. Tak naprawdę jedyną okolicznością przemawiającą za tym piłkarzem jest nasz dyrektor. I tyle. Nie ma innych przesłanek by twierdzić, że ten transfer może wypalić. Mieliśmy pozyskiwać piłkarzy tylko po długich obserwacjach - niestety Lameya nie było gdzie oglądać. Ten transfer wygląda mi niestety na lekko desperacki ruch ze strony Stana (zapewne inne kandydatury odpadły ze względów finansowych). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W pierwszej chwili krytycznie się wypowiedziałem o tym gościu, ale... gdy porównałem Jego statystyki z ostatnich lat ze statystykami naszego Paljicia to Lamey wypada o niebo lepiej... wystarczy porównać kluby obu tych graczy.. nie możemy napewno powiedzieć, że Dragan to jakiś najpewniejszy punkt Wisły, ale w najgorszym wypadku według mnie Lamey będzie tylko nieco lepszy, w najlepszym przerośnie znacząco Paljcicia.. martwią tylko te jego kontuzje, no ale mamy jeszcze Kew, który może grać na prawej obronie.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
"Boczny" na oficjalnej stronie jest napisane, ale prawy czy lewy? Może na obydwu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lamey to na pewno dziwny i kontrowersyjny transfer. Bardzo krytyczne opinie na jego temat zapewne nie wzięły się z niczego. Ale oczywiście na razie za wcześnie, by oceniać ten ruch, jego wartość. Nikt tu tak naprawdę nie zna zawodnika. Pozostaje zaufać Valckxowi w nadziei, że powyższa kandydatura nie jest tylko gestem rozpaczy i drugim Branco.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Proponuję troche lodu na rozpalone głowy. Poszlo w kosmos kilakdziesiąt postów, ktore nie posuneły rozmowy w żaden sposób do przodu i ktore mozna scharakteryzować:
- co piszesz chłopaczku? - nie, co ty piszesz chłopaczku? Poszło tez w kosmoś przy okazji kilka wartosciowych wypowiedzi. Szkoda |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeśli chodzi o takie aspekty jak przyjęcie piłki, podanie, gra na klępę, dokładnie dośrodkowanie, opanowanie schematów taktycznych to ja się absolutnie nie obawiam. Kwestia jest tego czy on motoryczynie jest zdolny do gry w piłkę. Jak wiadomo pozycja skrajnego obrońcy wymaga kondycji, szybkości, zwrotności, agresji, to jest nawet ważniejsze niż umiejętności czysto piłkarskie.
Transfer budzi niepokój, Piszecie że trzeba mu dać szanse. A mamy inny wybór ? Ten ruch świadczy tylko o tym że w klubie jest prawdopodobnie nie za wesoło z finansami a Stan próbuje robić coś z niczego. Druga liga angielska ma swoje uroki podobne do premie leaque, czyli siłownia 3x w tygodniu. W innych ligach tego nie masz. Trudno jednak zbudować optymizm patrząc na to co ostatnio działo się z naszym nowym nabytkiem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.06.2011 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a skąd Ty westersyl wiesz o czym ten ruch świadczy ?! ja pierd, sami znawcy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Chłopie wzięli tego goscia w ciemno. Roczny kontrakt tylko o tym świadczy.
Cytat:
Sorry ale z tobą nie ma sensu dyskutować, zlepiłeś kilka wypowiedzi w tym i moją i napisałeś nowego posta. Nie wiem czy ty kiedy kol wiek napisałeś coś normalnego na tym forum.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.06.2011 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A co sądzicie o naszym stanie posiadania jeśli idzie o środek obrony? Mamy w tej chwili Bunoze, Jaliensa i Chaveza. (Kowalskiego na poważnie to nie można jednak liczyć) Na dodatek Osman jest na turnieju w Ameryce i dołączy późno. Zakładam że kontuzji nie będzie...to na puchary mamy (przynajmniej na 1 mecz) środek Jaliens-Bunoza i mogący wejść w każdej chwili z ławki Chavez. Czy taka ilość i jakość stoperów wystarczy i na ligę i na puchary? (należy zauważyć że przy 1 kontuzji nie mamy zmiennika)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie pierwszy nie ostatni raz. Przynajmniej jest to jeden na dość duże N transferów. A nie jak jeszcze nie dawno większość. W kadrze też mamy takich piłkarzy co zagrali ledwie kilka spotkań w sezonie. Ba, mamy takich co zagrali je na słabych poziomie, a mają długoletnie i dobre kontrakty. Wymienić?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Pograł 2 sezonu w Bundeslidze , w Holandii pare solidnych lat , w polskiej lidze ma się nie sprawdzić ? W Polsce gdzie żeby zostać gwiazdą wystarczy strzellić dwie bramki pod rząd ? Co innego krytykować , a co innego kogoś z góry skreślać . Poczekajmy - dopiero oceńmy . Jak strzeli decydującą bramkę w meczu el LM to mu jeszcze pomnik postawicie ... tak jak kiedys prawie postawione Penksie jakiemuś "emerytowanemu karłowi z Słowacji ." Może być też tak że Lamey jest szykowany jako rezerwowy , opcja awaryjna , za nieduże pieniądze pozyskujemy dość doświadczonego zawodnika .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.06.2011 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w ciemno? zna go Stan, więc nie tak w ciemno - żeby nie było wątpliwości - mnie też ten transfer w tym momencie nie zachwyca, ale dajmy gościowi szansę, może u nas się odbuduje i będzie przyzwoitym obrońcą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ależ ja się z Tobą zgadzam i z góry zawodnika nie skreślam, Ty zapewne też się ze mną zgodzisz, że akurat w przypadku tego trenaferu można mieć pewne obawy i podejść do niego krytycznie?
Nie wiem o co Ci chodzi, zadałem Ci tylko pytanie, bez uszczypliwości, bez złośliwości... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|