The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2011, 20:12
sebastian1727 napisał(a):Wyświetl post
Nasz dyrektor sportowy był dzisiaj na meczu GKS Katowice z Pogonią Szczecin w towarzystwie menadżera Bolka i podobno obserwował jakiegoś młodego zawodnika , mówi się że oglądał Piotra Olkowskiego.
GKS grał z Pogonią wczoraj o 17,a nie dziś. Ciekawe po kogo tam pojechał
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 12.06.2011 o godz. 20:17.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2011, 20:25
a musiał kogoś konkretnego oglądać?
nie dorabiajcie teorii
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.06.2011, 20:27
Widać że profesjonalista. Rano konferencja, po południu już obowiązki, oglądanie na żywo 1 ligowych piłkarzy.

Czekamy na poniedziałek / wtorek
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Stary 12.06.2011, 20:30
Może Stefanovic nie byłby taki drogi myślę ze za ok 700tys euro spokojnie można by było kupić pensja tez myślę ze w naszym zasięgu tym bardziej ze w Vitese chyba nie płacą cudów. Ale według mnie na razie to jak najszybciej trzeba uzupełnić luki w defensywie i tego napastnika do końca miesiąca wszystkich tych zawodników skompletować trzeba nawet szybciej a potem już w lipcu można myśleć nad środkowym pomocnikiem na III rundę LM przy ewentualnym awansie oczywiście bo wszystko się może zdążyć w II rundzie a my coś akurat o tym już wiemy

Ooo jeszcze widzę ze kolega rozwiał wątpliwości wiec jak jest do wzięcia za darmo to nie jest problem go ściągnąć a w tym tygodniu powinno się już coś więcej rozstrzygnąć z następnymi transferami bo Stasiek mówił ze do obozu w Holandii maja być już wszyscy wiec już za około tydzień

Edit

Ładnie kolegę prosiłem o pisanie po polsku.
Ale jak wi
dać to za trudne.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 12.06.2011 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.06.2011, 20:44
Stefanovic,Despotovic jakby SV ich sprowadził do wisły to mielibyśmy 2 świetnych jak na nasze warunki zawodników i idealnie pasujących do naszej taktyki no i przy okazji zrobiłby się nam bałkański klub.Jeszcze PO i LO i możemy walczyc o LM na ŚO nie liczę bo jednak będzie w klubie 4 z nazwy SO.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.06.2011, 20:46
z góry sorry za ot ale Dzsudzsák w Anzi, kupiony za 2mln, sprzedany za 14, chyba wiecie kto go tam ściągnął
Odpowiedz cytując
baranek
Junior Member

Stary 12.06.2011, 20:49
River napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt mu się kończy wiec jest do wzięcia za darmo.
Faktycznie, źle spojrzałem...dzięki za sprostowanie. Na stronie Crveny...chyba dobrze piszę... wypowiadają się że jest blisko przejścia do ich klubu...maję się też nim interesować polski i szwajcarski klub...Może ilość zawodników z Bałkanów w naszym klubie go zachęci..ale nic na siłę...
Ostatnio edytowane przez baranek : 12.06.2011 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 12.06.2011, 20:56
Ja uważam że jak drużyna wróci ze zgrupowania to w Krakowie czekac już będą nowi gracze Sądze,że konfa będzie w max. piątek i poznamy nowych klasowych zawodników. Wierzę,że w tym roku będzie LM,kowalczyk w CF też powiedział,że wierzy, nie po to sprowadzono fachowców i nie po to stan i robert tu przyszli żeby nie było LM no i nie po to byli sprowadzeni,żeby im teraz pieniędzy żałowac,więc jestem spokojny jak nigdy,że się uda.Stefanovic tyle razy już kluby zmieniał,że czemu miałby u nas nie spróbowac
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 12.06.2011, 20:58
Przpraszam za te niedociągniecia w pisaniu myślę że następnego bana nie dostane bo bym tego nie zniósł. Pozdro dla Modera

Chciałbym żeby jeszcze na obóz do Zakopanego dołączył jakiś nowy zawodnik ale chyba nie da rady. Ale na ten obóz do Holandii chciałbtm żeby była skompletowana cała kadra mam taką nadzieje

edit
Post pod postem używaj opcji Edytuj.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 12.06.2011 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.06.2011, 21:06
Na obóz do Zakopanego pojechało 12 Polaków a wy narzekacie że mamy mało rodaków w drużynie
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.06.2011 o godz. 09:14.
Odpowiedz cytując
baranek
Junior Member

Stary 12.06.2011, 21:09
Najważniejsze by iść wytyczoną drogą...jeżeli ona przynosi sukcesy...profesjonalnie i konsekwentnie realizować wytyczone cele...Klub zatrudnił fachowców w swojej dziedzinie i staramy się im ufac, więc pozwólmy im działać, sukces nie zawsze przychodzi od razu...Serce, profesjonalne działania, chłodne patrzenie na rzeczywistość i trochę szczęścia...a ziszczą się marzenia nie tylko kibiców ale i władz klubu. Ważne, że coś drgnęło...
Odpowiedz cytując
baranek
Junior Member

Stary 12.06.2011, 21:15
...dodam tylko do powyższej wypowiedzi...są kluby z dużymi możliwościami finansowymi...z właścicielami którzy znają tylko słowo "teraz"...i jak widzimy nie zawsze kasa jest drogą do sukcesu...to musi być mieszanka...Krezusami nie jesteśmy na światowych piłkarskich salonach, więc musimy do tej receptury o nazwie "sukces" dodać więcej innego specyfiku...myślę że cierpliwości przede wszystkim...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.06.2011, 21:50
Ten Słoweniec ma parametry zbliżone do Sivakova. Kawał chłopa, gra na środku. Może faktycznie SV chce zrobić podmiankę
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.06.2011, 22:36
koniec bo bany polecą
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.06.2011, 23:45
o Ivicy słów kilka:

http://www.weszlo.com/news/7053
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.06.2011, 08:16
Jeszcze jeden post nie na temat i skończy się zabawa, a tydzień co poniektórzy rozpoczną od miłej niespodzianki.
Ile można, prosić i tłumaczyć, wakacje się widzę zaczynają więc szczególnie będziemy zwracać uwagę na nowych użytkowników. Pilnować się!

Do Was starsi forumowicze prośba taka,
nie karmić wakacyjnego frustrata.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2011, 08:40
Brazylijczyk Cleber nawiązał współpracę z Sandecją

Były obrońca Wisły Kraków po zakończeniu kariery założył firmę menedżerską. W sobotę pojawił się na stadionie w Nowym Sączu
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.06.2011 o godz. 10:50.
Odpowiedz cytując
Flow
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 13.06.2011, 09:49
Myślę, że temat artykułu ''Cleber idzie do Sandecji'' jest troche przesadzony. Z tego wynika, że Cleber ma agencje menedżerską i po prostu proponuje pilkarzy różnym klubom. Wątpie, że Sandecja czy nawet Wisła mają na to wyłączność.
''Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.06.2011, 10:05
Z Krakowa do Nowego Sącza idzie na nogach ? Czemu nie ale Cleber zakończył piłkarska karierę więc raczej POJEDZIE

Szukacie sensacji w czymś czego nie ma. Te 3 płytki widział pewnie pierwszy sam Stan. Nikt mu się nie spodobał więc "płytki" poszły w swiat. To że z bycia skautem ciężko wyżyć na wyzszym poziomie chyba nikt nie ma wątpliwości. A bycie skautem chyba nie jest dla Clebera szczytem marzeń.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 13.06.2011, 10:45
Swoją drogą jeśli chodzi o posiłki z Ameryki Południowej jak na razie cisza nastała - a przydałby się z jeden Brazylijczyk dobrze wyszkolony technicznie do środka pola czy ataku. Swoją drogą w przypadku gry systemem z zeszłej rundy potrzebujemy dodatkowo 2 napastników, tym bardziej, że trener chce grać 3 wariantami z przodu - a żaden zawodnik poza Bułgarem nie jest typowym egzekutorem.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.06.2011, 11:21
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą jeśli chodzi o posiłki z Ameryki Południowej jak na razie cisza nastała - a przydałby się z jeden Brazylijczyk dobrze wyszkolony technicznie do środka pola czy ataku. Swoją drogą w przypadku gry systemem z zeszłej rundy potrzebujemy dodatkowo 2 napastników, tym bardziej, że trener chce grać 3 wariantami z przodu - a żaden zawodnik poza Bułgarem nie jest typowym egzekutorem.
W dodatku nie wspomniałeś o obronie, a też by się wzmocnienia sprzydały.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.06.2011, 12:26
Wymienianego w kontekście Wisły Alvesa chce jeszcze Crvena i pytał Trabzon.
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo...081427?nocache

Według mnie to najkonkretniejsze nazwisko jakie pojawiło się w kontekście wzmocnienia naszego napadu. Silny, dobry technicznie, soczysty strzał z obu nóg, do tego szybki.

Tutaj jeszcze info z 10 czerwca.
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo...081216?nocache

Powołują się na nasze gazety ale dodali że sam zawodnik chciałby się przenieść do Polski bo jego zdaniem jest większa szans na awans do CL.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 13.06.2011, 13:12
Cytat:
Także Ivica Iliev prezentuje się dobrze. Zdaniem Kazimierza Moskala, napastnik ma zadatki na bycie wiodącą postacią w zespole Wisły. „Widać, że potrafi grać w piłkę. Jest doświadczony. To nie jest piłkarz, który ma za zadanie nabierać doświadczenia. Ma predyspozycje do tego, aby stać się kluczowym zawodnikiem tej drużyny” – zaznaczył asystent Roberta Maaskanta.
www.wisla.krakow.pl

Czyli zanosi się na kolejny strzał w 10 Iliev, Melikson i przebłyski Małego to już mamy 3 kreatywnych zawodników, dochodzą solidni Kirm, Genkov i naprawdę z przodu wygląda to super. Ja bym teraz skupił się na obrońcach, tam największe deficyty i najsłabiej to wygląda.

*Akurat środek pola bym odpuścił jeśli chodzi o ew. transfery, mamy tutaj Wilka, Sobola, Meliksona, Gułę i Jirsaka. Dla Jirsaka to ostatni moment żeby pokazać że coś potrafi jeszcze dać tej drużynie, liczę też na Gargułę który pod koniec sezonu końcóweczki grał coraz lepsze, może jak przepracuje okres przygotowawczy porządnie to wróci do starej, dobrej formy.

Jakiś drugi (trzeci, jeśli liczyć Boguskiego) napastnik i obrońcy, masa obrońców i będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.06.2011, 13:13
adamsubaru napisał(a):Wyświetl post
Napisałem to, bo przeczytałem że niektórzy sprowadzeni się uczą polskiego ale nie wiem czy w praktyce czy maja nauczyciela Maskant ma podobno, chodziło mi tez o to co będzie jak Maskanta nie będzie to polski trener by się gorzej dogadał raczej niz on, chociaż gdybac nie lubię i chcę by Robert był długo jeszcze kilka lat, a Ci którzy zostaja po kilka lat to się nauczą, to ułatiw życie w krakowie i komunikację z innymi, ktoś jak siedzi rok to podstawy już powinien znać chociaż, wierze że bez znajomości języka dalej nie będzie to problemem i nowi zawodnicy szybko się wkomponują, Chciałbym tylko by Wisła sprzedała Łobidzińskiego, Boguskiego i Kowalskiego i byłoby super
Ja natomiast chciałbym żeby moderatorzy zablokowali ten napływ czerwcowych wykwitów bo robi się z tego forum niezły cyrk .

Co do Boguskiego to zdaję się ,że większość pamięta tego zawodnika po kontuzji gdzie był cieniem samego siebie.Przed kontuzją był to dla mnie najlepszy zawodnik ówczesnej 11 . Sposób poruszania się po boisku, zmysł do gry kombinacyjnej ,ruchliwość itp. - taka mniejsza wersja Maora. Cechy jakie ten zawodnik posiada i sprzedaje je będąc w formie wydają się być idealne dla taktyki Holendra .Tak więc trzymam kciuki za chłopaka .
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 13.06.2011 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 13.06.2011, 13:25
Cytat:
Co do Boguskiego to zdaję się ,że większość pamięta tego zawodnika po kontuzji gdzie był cieniem samego siebie.Przed kontuzją był to dla mnie najlepszy zawodnik ówczesnej 11 . Sposób poruszania się po boisku, zmysł do gry kombinacyjnej ,ruchliwość itp. - taka mniejsza wersja Maora. Cechy jakie ten zawodnik posiada i sprzedaje je będąc w formie wydają się być idealne dla taktyki Holendra .Tak więc trzymam kciuki za chłopaka .
Też wiąże duże nadzieje z Boguskim, pamiętam jego wzorową współpracę z Brożkiem w ataku. Dlatego też uważam, że tam go trzeba wystawiać, wystawianie go na skrzydle krzywdzi tego zawodnika, on grał super piłeczkę w ataku z Brożkiem, gdzie przetrzymywał, wystawiał się na pozycje itp.

Tak samo liczę na Gargułę, co do Jirsaka to mam dużo większe wątpliwości, lepsze mecze przeplata gorszymi no i tak kurcze no ... taki mało przekonywujący jest

Tak na odświeżenie pamięci - http://www.youtube.com/watch?v=EYwcFktQ9o0
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 13.06.2011 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.06.2011, 13:31
dla Guły i Bogusia to jest pewnie sezon ostatniej szansy, mam nadzieję że mają taką świadomość
Odpowiedz cytując
pepemell
Senior Member

Stary 13.06.2011, 13:41
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
A co powiedział?
Za oficjalną:
O Baszczyńskim "jest on podobnym typem zawodnika co Kew Jaliens, a my potrzebujemy kogoś na prawą obronę. Marcin Baszczyński grał przez wiele lat na tej pozycji, ale przez ostatnie dwa lata występował na środku obrony. Taka sama sytuacja była z Kew Jaliensem, który w przeszłości również był prawym obrońcą"
Jasne, że Kew będzie w pierwszej kolejności brany pod uwagę jako środkowy i tylko w razie potrzeby zagra z boku. Dlatego nowy środkowy nie przyjdzie, a transfer będzie dotyczył bocznego obrońcy.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 13.06.2011, 13:48
pepemell napisał(a):Wyświetl post
Za oficjalną:
O Baszczyńskim "jest on podobnym typem zawodnika co Kew Jaliens, a my potrzebujemy kogoś na prawą obronę. Marcin Baszczyński grał przez wiele lat na tej pozycji, ale przez ostatnie dwa lata występował na środku obrony. Taka sama sytuacja była z Kew Jaliensem, który w przeszłości również był prawym obrońcą"
Jasne, że Kew będzie w pierwszej kolejności brany pod uwagę jako środkowy i tylko w razie potrzeby zagra z boku. Dlatego nowy środkowy nie przyjdzie, a transfer będzie dotyczył bocznego obrońcy.
Co Ty za przeproszeniem pieprzysz ? Nie wprowadzaj ludzi w błąd , było mówione wyraźnie że Wisła chce jeszcze pozyskać prawego , lewego i środkowego obrońcę . Nie wiadomo co z tego wyjdzie ale na dzień dzisiejszy jest 3 nowych obrońców brana pod uwagę i to gdzie będzie grał Kew nie ma nic do tego .
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.06.2011, 13:54
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
*Akurat środek pola bym odpuścił jeśli chodzi o ew. transfery, mamy tutaj Wilka, Sobola, Meliksona, Gułę i Jirsaka. Dla Jirsaka to ostatni moment żeby pokazać że coś potrafi jeszcze dać tej drużynie, liczę też na Gargułę który pod koniec sezonu końcóweczki grał coraz lepsze, może jak przepracuje okres przygotowawczy porządnie to wróci do starej, dobrej formy.
Z tej piatki to tylko pierwszych trzech jest Wisle potrzebnych.
Wilk to dobry zawodnik, potrafi dac z siebie druzynie bardzo wiele i mysle, ze zrobi w tym sezonie kolejny krok naprzod. Sobol to typowy walczak, gosc o czarnej roboty i harowki. Melikson - wiadomo.
Z kolei Jirsak niestety ale to jest zawodnik, ktory zagra jeden dobry mecz na runde a w pozostalych cieniuje. Gargula to sadze, ze po tej kontuzji juz sie nie pozbiera i nie wroci do formy z Belchatowa. Niestety obaj sa do odstrzalu i poki sa cos warci to dobrze byloby ich sprzedac.

Jeszcze co do napastnikow to na ogol przewijaja sie tu trzy nazwiska. Despotovic, Biton i Alves.
Z tej trojki to chyba najciekawszy jest Alves. Jak to sie mowi "ma gol" Za Bitonem z kolei przemawia fakt, ze jest z nich najmlodszy a juz pokazal, ze strzelac bramki potrafi. Swietna runda jesienna w Izraelu i w Belgii wiosna tez sie niezle prezentowal a gral w najslabszym zespole. Przypuszczam, ze cena bylaby przystepna. Najnizej ocenialbym akcje Despotovicia. Nie ze wzgledu na umiejetnosci ale inne czynniki. Przypuszczam, ze zeby go sciagnac trzeba by siegnac dosc gleboko do cupialowej kieszeni a poza tym jest z tej trojki najstarszy i perspektywa zarobienia na nim jest raczej niepewna.
Niemniej kazdy z tej trojki z duzym prawdopodobienstwem dalby Wisle i alternatywe w ataku i dodatkowa sile dlatego po cichu licze, ze ktorys z nich zapuka na Reymonta (a moze trafi ktos inny..)
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 13.06.2011, 14:45
Co do wzmocnień - to po tym czego byliśmy świadkami w zimie i teraz raczej nastawiałbym się na zawodników doświadczonych i raczej po 26-roku życia dlatego też Biton jak dla mnie odpada.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów