The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hcgn
Junior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2011, 11:39
Punkt widzenia zależy chyba od punktu siedzenia.Pamiętam ile to razy u nas były głosy po jakiejś grubej wtopie by obciąć, obniżyć nieudacznikom itp
Ja tu jestem bardziej elastyczny i uważam że właściciel powinien mieć możliwość jakiejś ingerencji w płace swoich podwładnych.Oczywiście w granicach rozsądku a ta propozycja jest rozsądna.

W ogóle prawo pracy wsród grajków, w porównaniu do innych zawodów to jakiś absurd.Podpisujesz kontrakt i reszta Cie jebie - byleś tylko wstał rano i poszedł trenować a że nie masz ambicji, że właściciel tylko traci...Co mnie to obchodzi - podpisałem na 5 lat i nikt mi nic nie zrobi.

Jesteś słaby, nie spełniasz zupełnie oczekiwań które sam sobie nałożyłeś przy rozmowie przed podpisaniem kontraktu - wzywa Cię prezes.Słuchaj, nie widzimy dla Ciebie miejsca bo nie robisz żadnych postępów a nawet grasz coraz gorzej , poszukamy Ci innego klubu...inny klub?Wolne żarty, ja tu mam kontrakt, czuje się znakomicie i nigdzie się nie wybieram.

Tak to jest - dla mnie to jest patologia.Oczywiście takie jest prawo ale jakoś nie może mi przejść przez gardło bronienie tego.
Ktoś może widzieć w postawie Sobiecha walki o swoje - ok.Ja jednak widzę gościa bez ambicji, który nie chce wziąć odpowiedzialności za drużynę i wyniki, szczególnie że to nie jest mission impossible .Polonia ma niezły skład i spokojnie powinna walczyć o mistrza.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.06.2011, 11:58
hcgn: co ma jedno do drugiego? Czemu walka o swoje to jest brak ambicji i chęci brania odpowiedzialności za drużynę i wyniki? W sezonie 10/11 Sobiech był jednym z wyróżniających się zawodników Patologii Grodzisk Wielkopolski i do niego nie można za bardzo mieć pretensji. Swoje zrobił.

Natomiast to co robi JW, to powinno skończyć się w sądzie. Co innego dawać kontrakty motywujące, wymyślać system nagród za wygrane mecze (fajny pomysł nawiasem mówiąc), wysyłanie nieudaczników do Klubu Kokosa - a co innego szantażowanie piłkarzy, że jak nie zgodzą się na zmianę kontraktu, to ich kariera zostanie spauzowana na pół roku. A choćby i nie nadawało się to na odszkodowanie dla takiego piłkarza, to jest to najzwyklej w świecie szujstwo.

Dla mnie chore i absurdalne jest podejście Wojciechowskiego, a nie Sobiecha. Ten gość ma ADHD - najpierw zawiera nieprzemyślane kontrakty, a potem jak wariat stara się je odkręcać. On zmienia koncepcję co 12 godzin - wczoraj był klub Kokosa, dziś są aneksy do kontraktów, jutro będzie, nie wiem, odmawianie piłkarzom kolacji albo za karę gra w obcisłych różowych trykocikach.
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.06.2011, 11:59
Szkoda chlopaka... Jesli nie bedzie grac nawet w rezerwach to ma rok albo i dluzej w plecy, wypozyczyc go nie wypozycza bo pewnie nadprezes nie chce zadnej kasy a jedynie ukaranie i pokazanie reszcie co sie stanie jak zaczna sie pluc. Sprzedaz tez nie wchodzi w rachube bo w tej chwili pewnie by chcial z 2 banki a nikt tyle nie da.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
hcgn
Junior Member

Stary 10.06.2011, 13:07
Sartre napisał(a):Wyświetl post
hcgn: co ma jedno do drugiego? Czemu walka o swoje to jest brak ambicji i chęci brania odpowiedzialności za drużynę i wyniki? W sezonie 10/11 Sobiech był jednym z wyróżniających się zawodników Patologii Grodzisk Wielkopolski i do niego nie można za bardzo mieć pretensji. Swoje zrobił.
.
No zrobił swoje.Ja mam takie zdanie bo tak jak pisałem, uważam że ten system jest patologią, której wiadomo że zmienić się nie da, ale podoba mi się koleś który mimo wszystko walczy
Gdzie oczywiście JW to świr i i nigdy bym nie chciał by był prezesem zamiast Cupiała, mimo iż wykłada kasę na klub i to całkiem niezłą.

Zresztą odnoszę się tylko do tej kwestii, jeśli chodzi o JW.Szantaż?Pewnie tak ale też uczciwy szantaż, albo inaczej - najuczciwszy z możliwych, polegający nie na oskubaniu kogokolwiek a na tym by drużyna też jakąś odpowiedzialność za wynik wzięła na siebie.
Gdzie ok - może źle oceniam Sobiecha - ja bym się zgodził bo uważam że to uczciwe i nigdy też nie miałem parcia na każdy grosz - on może mieć innych charakter, uważać że ni chuja i tyle.
To też jest pytanie co zrobi Wojciechowski, czy będzie się pastwił, czy go sprzeda bądź wypożyczy.Myślę że są kluby które opłacą Sobiechowi kontrakt gdyby Wojciechowski chciał go wypożyczyć, bo milion euro to nie wiem czy ktoś da
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.06.2011, 13:54
A ja spytam z innej beczki: kiedy jest termin przyznawania licencji na grę w ekstraklasie dla beniaminków, tj. dla ŁKSu i Podbeskidzia? Bo tu kicha i tu kicha, więc mogą mieć problemy z uzyskaniem kwitów.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.06.2011, 14:47
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html Podobna sytuacja Rogera, co Artura Sobiecha. Z małą różnicą. Grecki prezes chce go sprzedać/zwolnić, a nasz matoł każe chłopakowi biegac po schodach, bo on płaci to tak ma być.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.06.2011, 15:25
Gazety piszą, bo muszą coś pisać. To czy Cikos zostanie u nas czy nie okaże w ciągu nabliższych dni. Do informacji z Chavezem podchodzę na zimno, bo te honduraskie media niedawno pisały, że kluby się nie dogadały. Najlepiej nie zawracać sobie głowy doniesieniami prasowymi tylko cierpliwie czekać. Jednak dla niektórych godzina zero się zbliża i zaczną pisać sagę ograniczoną tylko do forum jednak zatytułowaną: " Już za chwilę już za momencik, zbliży się koniec naszej Wisełki ". Będzie to pokłosie ciszy 10 czerwca odnośnie nowych transferów.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.06.2011, 17:26
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Niech Sobiech idzie do sądu pracy, kasę ma na dobrego papugę to może jeszcze Józka coś oskubie. Bo zakładam, że nie będzie go satysfakcjonowało latanie po schodach.
Taki Sobiech to powinien złożyć wniosek o rozwiązanie umowy z winy klubu. Chętnych na niego nie będzie brakowało, zwłaszcza jakby miał kartę w ręku.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.06.2011, 17:53
Zobaczymy w jakim bedzie humorze Wojciechowski w nadchodzacym sezonie. Słyszałem, ze jak transfery jakie teraz do kona nie wypala to przestanie inwestowac w pilke nozna
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2011, 18:03
Kiedy podadzą terminarz na 2011/12?
sory jeżeli ktoś już o tym pisał, ale nie chce mi się przeglądać 10 stron wstecz
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.06.2011, 18:09
Oress napisał(a):Wyświetl post
Kiedy podadzą terminarz na 2011/12?
sory jeżeli ktoś już o tym pisał, ale nie chce mi się przeglądać 10 stron wstecz
http://www.90minut.pl/news/158/news1...2011-2012.html

na razie takie coś jest
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2011, 11:35
Schaefer chce od Bełchatowa 1 mln € za rok pracy.Więc chyba już jest po sprawie
http://www.fakt.pl/Bialy-Lew-chce-mi...,106076,1.html
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.06.2011, 11:52
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...mecz-najwiecej
Oglądalność meczów z zeszłego sezonu, w sumie jestem zaskoczony na plus, bo ostatnio jak widziałem takie wyniki to były o jakąś połowę mniejsze. Liga zrobiła się ciekawsza

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.06.2011, 12:11
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...mecz-najwiecej
Oglądalność meczów z zeszłego sezonu, w sumie jestem zaskoczony na plus, bo ostatnio jak widziałem takie wyniki to były o jakąś połowę mniejsze. Liga zrobiła się ciekawsza
Wychodzi na to że najwiekszą oglądalność mają mecze Amiki. Cztery pozycje z najwiekszą oglądalnością to ich mecze.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.06.2011, 12:23
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Taki Sobiech to powinien złożyć wniosek o rozwiązanie umowy z winy klubu. Chętnych na niego nie będzie brakowało, zwłaszcza jakby miał kartę w ręku.
Bo? Płacą mu? Płacą. Jeżeli nie ma w kontrakcie zapisu o obowiązku umożliwiania trenowania z pierwszą drużyną (a pewnie nie ma) to niby z jakiego powodu mają rozwiązać kontrakt?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 11.06.2011, 12:59
Kiedy będzie decyzja gdzie odbędzie się finał Superpucharu Polski 2011 ( 23 lipca 2011 ) ?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.06.2011, 13:00
Już jest... na 5.000 stadionie w Ostródzie ;>
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.06.2011, 13:01
Nie będzie w Ostródzie
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.06.2011, 21:08
Fifiorek jesli nie wiesz to nie mow, przeciez burmistrz miasta Ostroda powiedzial ze miasto rezygnuje z organizacji ("bo boja sie kibicow Wisly i Legii" jak ktos tu na forum napisal)
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 11.06.2011, 22:09
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Kiedy będzie decyzja gdzie odbędzie się finał Superpucharu Polski 2011 ( 23 lipca 2011 ) ?
Najpewniej dowiemy się kilka dni przed meczem gdzie konkretnie się odbędzie. Jak dla mnie to mógłby być dwumecz i byłoby po sprawie. Kwestia miejsca zostałaby raz na zawsze rozwiązana.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2011, 22:18
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Najpewniej dowiemy się kilka dni przed meczem gdzie konkretnie się odbędzie. Jak dla mnie to mógłby być dwumecz i byłoby po sprawie. Kwestia miejsca zostałaby raz na zawsze rozwiązana.
Chcemy szanować nasz puchar ?

Finał nie może być dwumeczem - w żadnym szanującym się kraju tak nie jest. KROPKA

A kwestia miejsca - był pomysł na angielską modłę żeby zawsze rozgrywać na Stadionie Narodowym w Warszawie - pomysł bardzo dobry IMHO. Przynajmniej nie będzie problemów ala Bydgoszcz.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.06.2011, 22:30
Angmir, ale piszesz o Pucharze czy Superpucharze?

Bo jeśli o Superpucharze, to w Hiszpanii zespoły grają mecz i rewanż. A to chyba szanujący się kraj pod względem piłkarskim
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 11.06.2011, 22:31
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Chcemy szanować nasz puchar ?

Finał nie może być dwumeczem - w żadnym szanującym się kraju tak nie jest. KROPKA

A kwestia miejsca - był pomysł na angielską modłę żeby zawsze rozgrywać na Stadionie Narodowym w Warszawie - pomysł bardzo dobry IMHO. Przynajmniej nie będzie problemów ala Bydgoszcz.

Dla przypomnienia mecz o Superpuchar Hiszpanii będzie dwumeczem, a więc kolejne dwa pojedynki Real-Barcelona, ale Hiszpania to kraj nie szanujący się więc nie ma o czym mówić. W ogóle to piłkarski 3 świat, a Barca LM wygrała psim swędem.

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Angmir, ale piszesz o Pucharze czy Superpucharze?

Bo jeśli o Superpucharze, to w Hiszpanii zespoły grają mecz i rewanż. A to chyba szanujący się kraj pod względem piłkarskim
Nie ma co się kopać z koniem on wie lepiej co dla Polskiej Piłki jest lepsze Szkoda tylko, że realiów w innych krajach nie zna jak w/w Hiszpania gdzie już o dwu meczu SP Hiszpanii wiadomo bodajże od stycznia 2011 roku.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 11.06.2011 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.06.2011, 22:49
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że realiów w innych krajach nie zna jak w/w Hiszpania gdzie już o dwu meczu SP Hiszpanii wiadomo bodajże od stycznia 2011 roku.
Ale to u nich nie nowość. Oni od początku istnienia tego pucharu grają dwa mecze w Superpucharze.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.06.2011, 06:13
Oczywiście, że nie byłoby problemem zagrać jeden mecz na jakimś stadionie tylko jak nie kojarzyciue to stadiony się budują.... Więc gdzie jest neutralne boisko? W PoZnaniu hehehe
Odpowiedz cytując
TScris
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 12.06.2011, 09:02
Moim zdanie neutral dla obu ekip są kielce
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 12.06.2011, 09:08
TScris napisał(a):Wyświetl post
Ale nie dla Kielc
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 12.06.2011, 10:01
TScris napisał(a):Wyświetl post
Były plany Ostródy to czemu nie pomyśleć o rozegraniu meczu w Zabierzowie, Krzeszowicach czy Trzebini
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.06.2011, 10:07
W sumie to Olkusz ma całkiem wporzo stadionik, jest jakieś 150 krzesełek i trzy betonowe rzędu wzdłuż boiska, sama murawa z większej odległości również wygląda bardzo dobrze. Myślę, że to dobra kandydatura.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 12.06.2011, 11:00
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html
Ciekawe jak na taką prawdopodobną możliwość zapatrują się kibice Polonii?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów