|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
mam takie pytanko, jestem absolwentem i posiadam dyplom na kierunku ekonomii 1 stopnia i mam zamiar iść dalej i czy jest możliwości dostania się na wydział Ekonomi ale o kierunku: Gospodarka Przestrzenna
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
tu http://nowa.uek.krakow.pl/pl/edukacj...i-stopnia.html (info oficjalne) i tu http://f.ae.krakow.pl/viewforum.php?...2c143192437bb0 (nieoficjalne, ale to forum studenckie i tam najlepiej kierować takie pytania). Na ogół przy rekrutacji na poziom drugi masz jakiś egzamin, czasem jest to tylko rozmowa, czasem piszesz test. Do przyjęcia na 2 poziom, wymagany jest dyplom licencjacki, ale niekoniecznie z tej samej specjalności/dyscypliny co na poziomie pierwszym. Jeśli kierunek licencjacki i magisterski bardzo się różnią, po prostu będziesz musiał zaliczyć tzw. różnice programowe (kilka kursów, zależnie od programów studiów dla danego kierunku). Jeśli interesują Cię te minima, to możesz je sprawdzić na stronie ministerstwa: http://www.bip.nauka.gov.pl/bipmein/...ut=1&page=text ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Tak, masz rację, już wszystko wyjaśnione. Na stronie AGH jest lista kierunków które można wybrać tylko jako kierunki główne, wszystko z uwagi na duże zainteresowanie tymi kierunkami. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jest gdzieś w Krakowie Geologia oprócz AGH ? Jak tam poziom matematyki na Górnictwie i Geologii na AGH ?
Jest sens wogóle myśleć o tym kierunku, gdy mature z matmy zdaje się na ok 40 % ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Do kiedy można rejestrować się na politechnikę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak zdawałeś maturę w tym roku po raz pierwszy to na PK możesz aplikować od 30 czerwca do 7 lipca.
Wszystko jest w harmonogramie ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na AGH wpłaty wynoszą 70 złotych, wszystkie informacje masz na stronie uczelni
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
studiuje ktoś fizjoterapię na AWF ? co powiecie o tym kierunku i w ogóle o AWF
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON jakieś opinie o tej szkole? Ktoś miał z nią styczność?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Czyli mam rozumieć że raczej nie opłaca się tam iść? Jest ktoś z forum uczący się na tej uczelni?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
kiedy mają być ogłoszone wyniki matury z matematyki z tego roku na oke.krakow.pl ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
wtedy, kiedy wszystkie inne czyli 30 czerwca.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to 2 lata temu wyniki w internecie były gdzieś koło 21:00 w dzień poprzedzający odbieranie świadectw. Tak więc teraz może być podobnie. Z tym, że ciężko było się zalogować, a godziny otwarcia serwerów były kilka razy przesuwane, bo miało być na początku od 18:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jesteście w stanie mi polecić jakiś kierunek techniczny w Krakowie (najlepiej AGH) na którym nie trzeba być alfa z fizyki? Z matematyką jest w miarę OK (podst ~96%, roz ~50%), ale z fizyki miałem takiego nauczyciela w liceum, że nie wiem czy bym podstawową maturę zdał :/ I teraz nie wiem na co na studia iść, żeby przez fizykę nie odpaść...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
AGH robiło zawsze jakieś kursy wstępne we wakacje dla tych co mieli zaległości. Poza tym materiał idzie od nowa (z tego co mi znajomi kiedyś mówili, bo sam jestem maturzystą w tym roku), oczywiście szybciej, ale od nowa (tak jak np. w LO powtarzałeś na początku to co w gim. + poszerzenia i większe wymagania). Tak więc jak się systematycznie i sumiennie uczysz to nie powinno być problemu.
Ostatnio edytowane przez R33 : 26.06.2011 o godz. 17:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zrobię mały OT - czy my jako maturzyści formalnie jesteśmy jeszcze uczniami, czy już piętro wyżej (np. studenci). Pytam m.in. w związku ze zniżkami na mecze Wisły.
E: ale mam zniżki dla ucznia dzięki za odpowiedź
Ostatnio edytowane przez wislacki : 26.06.2011 o godz. 17:55.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
@wislacki - legitkę masz podbitą do 30 września i do tego momentu masz zniżki takie jak uczeń LO. Nawet jak już się dostaniesz i wszystkie papiery na studia będziesz miał pozamykane to dopóki nie odbierzesz legitymacji podbitej (zazwyczaj razem z indeksem się odbiera - chyba, że uczelnia tak jak moje WSE, z indeksów zrezygnowała
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak tam po wynikach, drodzy Wiślacy?
![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nienajgorzej
Mat pod 88, roz 72, fizyka 38, ang roz 79, pol 80 ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to się chwalimy:
rozszerzenia: matematyka - 32% podstawy: j. polski - 71% j. angielski - 80% matematyka - 82% ustne: j. polski - 40% j. angielski - 60% |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ja tez nienajgorzej;p
matematyka podst.-96% matematyka rozszerzona-50% geografia rozszerzona-35% j.polski-64% j.polski ustny-70% j.angielski-85% j.angielski ustny-75% Wybiera sie ktos moze na geodezje i kartografie na Uniwersytet Rolniczy lub AGH |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
matematyka podstawowa - 98% matematyka rozszerzona - 58% geografia rozszerzona - 88% j. polski - 54% j. polski ustny - 100% j. angielski podstawowy - 100% i ustny 100% j. angielski rozszerzony - 79% i ustny 100% Ktoś na ZIP na AGH idzie? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To i ja się pochwalę
Matma pod. 100% roz. 94% Fizyka roz. 68% Angol pod. 100% roz. 65% Polak pod. 64% Ustne wszystko 95% Za cel obieram Automatykę na AGH (samogłoski), choć mam nadzieję, że próg trochę spadnie w porównaniu z zeszłym rokiem. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wiem ze z takimi wynikami sie nie dostane na AGH ale tak spytalem czy jest ktos kto wybiera ten kierunek co ja;p
ale mysle ze na UR na geodezje i kartografie sie dostane bo wiem ze w tamtym roku przy o wiele latwiejszej matematyce podstawowej wystarczylo miec 90% ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pisemne:
Polski podst. 63 % Polski rozsz. 55% Matma podst. 66% Angielski podst. 70% WOS rozsz. 40% Ustne: Polski 85% Angielski 70% Najbardziej jestem niezadowolony z angola, bo wiem jaki był łatwy. Myślicie że mam szansę się dostać na Uniwerek Wrocławski? Kierunki raczej humanistyczne... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
j. polski - 61podst. 75roz.
j. angielski - 92podst. 51 roz. matma - 60 podst. Pomożecie cos wybrać dla kolezanki z takimi wynikami? Trudno mi jej doradzić cokolwiek na temat kierunków AGH i PK, bo to zupełnie nie moja domena. Tylko nie proponujcie jakiejś socjologii czy kulturoznawstwa I oczywiście interesuje mnie tylko Kraków. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|