|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Jak mamy ściągać takich Lamerów czy Lameyów to lepiej już kupić jakiegokolwiek polaka typu Wilczyński czy Socha. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak Chavez przychodził to były o nim podobne opinie co teraz o Lameyu - ja wtedy mowilem, ze Osman to bedzie bardzo dobre wzmocnienie i tak sie stało. Kto wie czy nie bedzie tak teraz z Lameyem - nie kazdy w Anglii potrafi sie dobrze zaaklimatyzowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A czy ten cały Lamey ma gorsze CV niż taki Alvarez? W jednym sezonie gość grał słabo i już go skreślacie, w pozostałych widać że łapał się do składu przyzwoitych drużyn.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Stan mówił, że "szukają.4-5", więc sugerowałbym nie łapać się tego stwierdzenia, bo od szukania do znalezienia i podpisania droga daleka. Jak przyjdzie LO, N i ŚO to i tak uznam to za cud...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nie wiem czy ktos ma problemy z pamięcią czy chce zaburzyć rzeczywistość ( " JA mówiłem inaczej , własnie JA" ) , ale akurat w Chavezie , uczestniku MŚ wszyscy widzieli najlepszego naszego obrońcę , wyczekiwali na niego jak na zbawienie , co innego Lamey który ostatni sezon stracił całkowicie
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Zawsze może być tak że na prawej stronie będzie grał Jaliens a zostanie ściągnięty jakiś lepszy środkowy, co nie zmienia faktu że zmiennik na prawą musi być.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Poczekajmy, czy to rzeczywiście chodzi o Lameya.
Pochodziłem trochę po niemieckojęzycznych forach (angielski znam słabo) i Lamey nie miał dobrej opinii wśród internautów, ale to było dawno temu, za czasów jego gry w Arminii i Duisburgu. Nawet trener Duisburga powiedział, że Lamey nie jest typem zawodnika, który pójdzie za drużyną w ogień. Ale jak mówię, to było dawno. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Że zacytuje jednego kibica z Angli " Nie wierze, że to piłkarz zawodowy"
Jedyna nadzieja w tym, że user który pierwszy poinformował, że Lamey jest w Krakowie, dzień czy dwa później napisał, że nie przeszedł badań medycznych. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy. Lamey w piłkę grac potrafi, jak przechodził do Duisburga, jego wartość rynkowa wynosiła bodajże 4,5 mln euro. Problem bym upatrywał raczej w jego formie (a raczej jej braku) po kontuzjach, które go trapiły.
![]()
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
jeśli Lamey będzie cienki to przeciez Stan z Robertem go nie wezma, a w dodatku poczekajmy czy to w ogole będzie Lamey, wiem że w gdybyaniu nie ma nic zlego ale z drugiej strony co jest pozytecznego
trzeba czekac na info z oficjalnej![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pytanie jak u Lameya z formą fizyczną. Piłkarzem może kiedyś był dobrym, tak samo kiedyś dobrymi piłkarzami byli Bukhari czy Branco. Ale w Polsce takie elementy jak taktyka czy technika są mało ważne, tu trzeba przede wszystkim mieć siłę zapierdalać! Maaskant z Valckxem starają się to odrobinę zmienić, podciągnąć nas taktycznie, żeby Wisła mogła grać w ten sam sport w który gra się np na zachodzie kontynentu. Zanim to się stanie nam trzeba takich harpaganów jak Iliev.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
co Wy chcecie do Lameya, dobry byl by, moze grac na obu stronach, na pewno nie bylby szykowany na pierwszy sklad, bo dojda zapewne LO i PO, ale taki uniwersalny by sie przydal
zreszta, on moze nie byc odpowiedni na Leicester, Bundeslige, ale w polskiej lidze moze byc wymiataczem coz, jaki kraj, taka pilka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No właśnie boję się, że byłby szykowany na 1 skład. Przyszedł by właśnie jako prawy obrońca... Jak na rezerwę by miał przyjść to ok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
lepszy Lamaey niż żaden taka prawda....
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wraca temat Despotovica?
http://www.novosti.rs/vesti/sport.72...vic-kod-Ilieva 18 goli w tym sezonie w Segunda Division |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marzy mi się żeby PZPN dowal;ił limit - np 5 zawodników z Polski w składzie ...
A nie jest początek okna - a Stan mówi że nie obserwują żadnego Polaka !! Ściągnijmy jeszcze 10 Lameyów !! Sorry za double post - miałem edytować a zacytowałem własny post... Powód: Sry
Ostatnio edytowane przez Angmir : 11.06.2011 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Do czego Ci Polacy są potrzebni? Im mniej tym lepiej, może w końcu awansujemy do LM.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Angmir, wymień prosze polaków którzy:
a) są w naszym zasięgu finansowym b) są warci pieniędzy jakich się za nich żąda c) są warci pensji jakiej żądają d) grają na poziomie gwarantującym przyzwoite występy w europejskich pucharach (przynajmniej awans do grupy LE) nie moge się doczekać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wedłóg mojej opinii z każdego Polskiego klubu można by wyciągnąć co najmniej 2-3 fajnych zawodników, którzy po przyjściu do Wisły podnieśli by wartość swoją jak i klubu. Przykład Wilka jest znaczący. Od piłkarza no-name nie specjalnie wyróżniającego się w Kielcach, do piłkarza który z powodzeniem może grać w pierwszej 11 w Wiśle. I nie piszcie tylko ze był w Kielcach gwiazdą, bo zanim do nas trafił jedyny Wilk jakiego znała 3/4 tego forum wchodzi na ogony w Lechu.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 11.06.2011 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Właśnie takiej odpowiedzi sie spodziewałem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 11.06.2011 o godz. 22:04.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
na tle europy : są świetnie wyszkoleni technicznie? są świetnie przygotowani fizycznie? mają opinie pracusiów na treningach? słyną ze swojej ambicji na boisku i w życiu? są wyjątkowo tani? są wielkimi profesjonalistami ? a może są wyjątkowo charakterni? po tym sezonie mogliśmy porównać prace wielu Polaków i obcokrajowców. jak to wyglądało? myśle że każdy sam sobie na to odpowie. a od użytkownika Angmir również czekam na podanie nazwisk konkretnych Polaków spełniających ww kryteria. @Baro1995 - czytasz ze zrozumieniem? ..... a) są w naszym zasięgu finansowym b) są warci pieniędzy jakich się za nich żąda c) są warci pensji jakiej żądają d) grają na poziomie gwarantującym przyzwoite występy w europejskich pucharach (przynajmniej awans do grupy LE) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
baro1995 a myslisz,że gdyby taki wymóg faktycznie istnial to byłoby nas stac na ich pensje?np Wasilewski grałby za cirka ebaut 200 tyś€?
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.06.2011 o godz. 22:15.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|