The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donki
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2011, 19:24
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Nie strasz nawet :/ Gość ma opinie niczym Dawidowski u nas. I tyleż samo grał.
Jestes pewien ?
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 11.06.2011, 19:25
Szczerze wątpie w Lameya! Badania ponoć przechodził wtedy co Iliev, Ilieva jakoś podpisali a o Lameyu cisza, a wydaje mi się że w Leicesterze chętnie się go pozbędą, po za tym nie wydaje mi się żeby Valcx uważał Lameya za wzmocnienie a póki co nie sprowadzają zawodników którzy nie grają w swoich zespołach a ich forma jest wielką niewiadomą (oczywiście liczę od zimowego okienka bo wtedy mieli dopiero czas na poważne transfery)
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.06.2011, 19:30
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jeszcze jakieś 2 sezony temu, sikałbyś z radości gdyby taki zawodnik do nas trafił... Lamey to zawodnik doświadczony i ograny na arenie międzynarodowej... 48 występów w 1 Bundeslidze
to wystarczająca rekomendacja jak na polską ligę...
jakos Wichniarek miał około 200 wystepów w Bundeslidze i to nie wystarczyło na polską lige

Lameya na oczy nie widziałem , jednak jak już kiedys pisałem Wisła to nie jest klub na odbudowanie formy , tym bardziej dla przeciętnego gracza który z każdym kolejnym sezonem schodzi o poziom niżej

CV podobne , lub nawet słabsze niż Branco . A z tym ograniem bym nie przesadzał na przestrzeni 12 lat rozgrywał sredio 15 spotkań w sezonie
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2011, 19:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
jakos Wichniarek miał około 200 wystepów w Bundeslidze i to nie wystarczyło na polską lige

Lameya na oczy nie widziałem , jednak jak już kiedys pisałem Wisła to nie jest klub na odbudowanie formy , tym bardziej dla przeciętnego gracza który z każdym kolejnym sezonem schodzi o poziom niżej

CV podobne , lub nawet słabsze niż Branco . A z tym ograniem bym nie przesadzał na przestrzeni 12 lat rozgrywał sredio 15 spotkań w sezonie
Nic dodać niż ująć - jak pisałem juz wielokrotnie - wolą kupić kompletne zero z za granicy niż "drewnianego Polaka" bo Polaka wszyscy znają i zaraz zleci się 200 krytykantów, a no-name hujwieskad przynajmniej jest nikomu nie znany więc zawsze mogą powiedzieć że nieoszlifowany diament ...

Jak mamy ściągać takich Lamerów czy Lameyów to lepiej już kupić jakiegokolwiek polaka typu Wilczyński czy Socha.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2011, 19:47
Jak Chavez przychodził to były o nim podobne opinie co teraz o Lameyu - ja wtedy mowilem, ze Osman to bedzie bardzo dobre wzmocnienie i tak sie stało. Kto wie czy nie bedzie tak teraz z Lameyem - nie kazdy w Anglii potrafi sie dobrze zaaklimatyzowac.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2011, 19:59
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Jak mamy ściągać takich Lamerów czy Lameyów to lepiej już kupić jakiegokolwiek polaka typu Wilczyński czy Socha.
A czy ten cały Lamey ma gorsze CV niż taki Alvarez? W jednym sezonie gość grał słabo i już go skreślacie, w pozostałych widać że łapał się do składu przyzwoitych drużyn.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 11.06.2011, 19:59
matys2 napisał(a):Wyświetl post
Ja pomyslałem dokładnie tak samo

PS: Stan mówił o 4- 5 nowych w tym napastnik i środkowy pomocnik za Sivakova. Jeśli mu się uda zciągnąc jeszcze dwóch bocznych obrońców i stopera to będziemy miec zespół kompletny.
Stan mówił, że "szukają.4-5", więc sugerowałbym nie łapać się tego stwierdzenia, bo od szukania do znalezienia i podpisania droga daleka. Jak przyjdzie LO, N i ŚO to i tak uznam to za cud...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.06.2011, 20:00
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak Chavez przychodził to były o nim podobne opinie co teraz o Lameyu - ja wtedy mowilem, ze Osman to bedzie bardzo dobre wzmocnienie i tak sie stało. Kto wie czy nie bedzie tak teraz z Lameyem - nie kazdy w Anglii potrafi sie dobrze zaaklimatyzowac.
nie wiem czy ktos ma problemy z pamięcią czy chce zaburzyć rzeczywistość ( " JA mówiłem inaczej , własnie JA" ) , ale akurat w Chavezie , uczestniku MŚ wszyscy widzieli najlepszego naszego obrońcę , wyczekiwali na niego jak na zbawienie , co innego Lamey który ostatni sezon stracił całkowicie
Odpowiedz cytując
Thaboreth
Junior Member

Od: 10.2005

Stary 11.06.2011, 20:23
Zawsze może być tak że na prawej stronie będzie grał Jaliens a zostanie ściągnięty jakiś lepszy środkowy, co nie zmienia faktu że zmiennik na prawą musi być.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.06.2011, 20:26
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ladnie krecicie.
Zbymak tylko i wylacznie dal znac ze w poniedzialek albo wtorek prezentacja obroncy...

Nic wiecej...
napisał zbymak, że prawdopodobnie Lamey, więc podał nazwisko
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.06.2011, 20:30
Poczekajmy, czy to rzeczywiście chodzi o Lameya.
Pochodziłem trochę po niemieckojęzycznych forach (angielski znam słabo) i Lamey nie miał dobrej opinii wśród internautów, ale to było dawno temu, za czasów jego gry w Arminii i Duisburgu. Nawet trener Duisburga powiedział, że Lamey nie jest typem zawodnika, który pójdzie za drużyną w ogień.
Ale jak mówię, to było dawno.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.06.2011, 20:39
Że zacytuje jednego kibica z Angli " Nie wierze, że to piłkarz zawodowy"

Jedyna nadzieja w tym, że user który pierwszy poinformował, że Lamey jest w Krakowie, dzień czy dwa później napisał, że nie przeszedł badań medycznych.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.06.2011, 20:42
Baala napisał(a):Wyświetl post
Że zacytuje jednego kibica z Angli " Nie wierze, że to piłkarz zawodowy"

Jedyna nadzieja w tym, że user który pierwszy poinformował, że Lamey jest w Krakowie, dzień czy dwa później napisał, że nie przeszedł badań medycznych.
Nie przesadzajmy. Lamey w piłkę grac potrafi, jak przechodził do Duisburga, jego wartość rynkowa wynosiła bodajże 4,5 mln euro. Problem bym upatrywał raczej w jego formie (a raczej jej braku) po kontuzjach, które go trapiły.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
kulek
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 11.06.2011, 20:45
jeśli Lamey będzie cienki to przeciez Stan z Robertem go nie wezma, a w dodatku poczekajmy czy to w ogole będzie Lamey, wiem że w gdybyaniu nie ma nic zlego ale z drugiej strony co jest pozytecznego trzeba czekac na info z oficjalnej
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.06.2011, 20:49
Pytanie jak u Lameya z formą fizyczną. Piłkarzem może kiedyś był dobrym, tak samo kiedyś dobrymi piłkarzami byli Bukhari czy Branco. Ale w Polsce takie elementy jak taktyka czy technika są mało ważne, tu trzeba przede wszystkim mieć siłę zapierdalać! Maaskant z Valckxem starają się to odrobinę zmienić, podciągnąć nas taktycznie, żeby Wisła mogła grać w ten sam sport w który gra się np na zachodzie kontynentu. Zanim to się stanie nam trzeba takich harpaganów jak Iliev.
..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.06.2011, 20:57
co Wy chcecie do Lameya, dobry byl by, moze grac na obu stronach, na pewno nie bylby szykowany na pierwszy sklad, bo dojda zapewne LO i PO, ale taki uniwersalny by sie przydal

zreszta, on moze nie byc odpowiedni na Leicester, Bundeslige, ale w polskiej lidze moze byc wymiataczem
coz, jaki kraj, taka pilka
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.06.2011, 21:09
No właśnie boję się, że byłby szykowany na 1 skład. Przyszedł by właśnie jako prawy obrońca... Jak na rezerwę by miał przyjść to ok.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.06.2011, 21:09
lepszy Lamaey niż żaden taka prawda....
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 11.06.2011, 21:18
Wraca temat Despotovica?
http://www.novosti.rs/vesti/sport.72...vic-kod-Ilieva
18 goli w tym sezonie w Segunda Division
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.06.2011, 21:21
ktulu napisał(a):Wyświetl post
Wraca temat Despotovica?
http://www.novosti.rs/vesti/sport.72...vic-kod-Ilieva
18 goli w tym sezonie w Segunda Division
Powołują się na polskie media, więc ta informacja zatoczyła koło...

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 11.06.2011, 21:27
jendrus napisał(a):Wyświetl post
lepszy Lamaey niż żaden taka prawda....
Lepszy jakikolwiek Polak od piłkarza który jest niewiele lepszy niż nikt.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 11.06.2011, 21:32
Marzy mi się żeby PZPN dowal;ił limit - np 5 zawodników z Polski w składzie ...

A nie jest początek okna - a Stan mówi że nie obserwują żadnego Polaka !!

Ściągnijmy jeszcze 10 Lameyów !!

Sorry za double post - miałem edytować a zacytowałem własny post...
Powód: Sry
Ostatnio edytowane przez Angmir : 11.06.2011 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.06.2011, 21:34
Cytat:
Komuno wróć!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.06.2011, 21:35
Do czego Ci Polacy są potrzebni? Im mniej tym lepiej, może w końcu awansujemy do LM.
Odpowiedz cytując
Nosalka
Member

Stary 11.06.2011, 21:36
Angmir, wymień prosze polaków którzy:

a) są w naszym zasięgu finansowym
b) są warci pieniędzy jakich się za nich żąda
c) są warci pensji jakiej żądają
d) grają na poziomie gwarantującym przyzwoite występy w europejskich pucharach (przynajmniej awans do grupy LE)

nie moge się doczekać
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 11.06.2011, 21:42
Nosalka napisał(a):Wyświetl post
Angmir, wymień prosze polaków którzy:

d) grają na poziomie gwarantującym przyzwoite występy w europejskich pucharach (przynajmniej awans do grupy LE)

nie moge się doczekać
A pewnie że napisał bym -tylko po co - i tak wszyscy wolą Lameya, Bukhariego, Bunoze, Branco, Beto, Riosa itd. niż "polskich drewniaków".

Wedłóg mojej opinii z każdego Polskiego klubu można by wyciągnąć co najmniej 2-3 fajnych zawodników, którzy po przyjściu do Wisły podnieśli by wartość swoją jak i klubu. Przykład Wilka jest znaczący.

Od piłkarza no-name nie specjalnie wyróżniającego się w Kielcach, do piłkarza który z powodzeniem może grać w pierwszej 11 w Wiśle. I nie piszcie tylko ze był w Kielcach gwiazdą, bo zanim do nas trafił jedyny Wilk jakiego znała 3/4 tego forum wchodzi na ogony w Lechu.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 11.06.2011 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
Nosalka
Member

Stary 11.06.2011, 21:46
Właśnie takiej odpowiedzi sie spodziewałem
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.06.2011, 21:58
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Jednak trochę szkoda Cikosza - gość w przeciągu sezonu zrobił nielichy postęp, co zaowocowało powołaniem do reprezentacji Słowacji, dodatkowo jest już zgrany z zespołem. Na dzień dzisiejszy potrzebujemy dwóch prawych obrońców, bo nie wyobrażam sobie występu na tej stronie Jaliensa - chyba, że w przypadku jakiejś katastrofy typu kontuzje czy czerwona kartka i brak możliwości zmiany. Mecz z Podbeskidziem pokazał, że jest już za stary (czyt. za wolny) żeby tam grać.

Tego lata nie będzie urlopu I głęboko wierzę w to, że zimą również nasi piłkarze za długo sobie nie poodpoczywają
Ja tam do tego podchodzę z optymizmem. Stan powiedział, że mieli opcję "kup teraz" jednak z niej nie skorzystali i sondują możliwość dalszego wypożyczenia. Oznacza to, że liczą z się z odmowną decyzją i z pewnością mają kogoś upatrzonego podobnie jak to ma miejsce w przypadku Sivakova.

A pewnie że napisał bym -tylko po co - i tak wszyscy wolą Lameya, Bukhariego, Bunoze, Branco, Beto, Riosa itd. niż "polskich drewniaków".

Wedłóg mojej opinii z każdego Polskiego klubu można by wyciągnąć co najmniej 2-3 fajnych zawodników, którzy po przyjściu do Wisły podnieśli by wartość swoją jak i klubu. Przykład Wilka jest znaczący.

Od piłkarza no-name nie specjalnie wyróżniającego się w Kielcach, do piłkarza który z powodzeniem może grać w pierwszej 11 w Wiśle. I nie piszcie tylko ze był w Kielcach gwiazdą, bo zanim do nas trafił jedyny Wilk jakiego znała 3/4 tego forum wchodzi na ogony w Lechu.
To proszę oświeć mnie kto to taki. Podaj przynajmniej 5 nazwisk, które spełniają wszystkie w/w kryteria. I proszę bez wykręcania się sianem "Po co mówić skoro wszyscy wolą obcokrajowców". Jak wiesz i znasz nazwiska to podziel się z resztą forum. Ja nie wiedzę choćby jednego, który spełniałby więcej niż 1 [ostatni].
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 11.06.2011 o godz. 22:04.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.06.2011, 22:02

A nie jest początek okna - a Stan mówi że nie obserwują żadnego Polaka !!

Ściągnijmy jeszcze 10 Lameyów !!

Sorry za double post - miałem edytować a zacytowałem własny post...
ja wciąż nie rozumiem co wy tak z tymi Polakami?!
na tle europy :
są świetnie wyszkoleni technicznie?
są świetnie przygotowani fizycznie?
mają opinie pracusiów na treningach?
słyną ze swojej ambicji na boisku i w życiu?
są wyjątkowo tani?
są wielkimi profesjonalistami ?
a może są wyjątkowo charakterni?

po tym sezonie mogliśmy porównać prace wielu Polaków i obcokrajowców.
jak to wyglądało? myśle że każdy sam sobie na to odpowie.

a od użytkownika Angmir również czekam na podanie nazwisk konkretnych Polaków spełniających ww kryteria.

@Baro1995 - czytasz ze zrozumieniem? .....

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.06.2011, 22:03

gdyby-tak jak chcesz-MUSIAŁO grać przynajmniej pieciu polskich zawodnikow w każdym klubie,to przy mizerii jaką dysponuje nasza liga ceny za nieco lepszych od niskiej przecietnej sięgnełyby pewnie 2-3 mln €.pokaz który jest tyle wart skoro lepszych wyciągamy z innych lig za kwoty nieporownywalnie mniejsze.poza tym PZPN móglby sobie żądać czegokolwiek,a prawo unijne by to zaraz na szczęście uwaliło.

baro1995
a myslisz,że gdyby taki wymóg faktycznie istnial to byłoby nas stac na ich pensje?np Wasilewski grałby za cirka ebaut 200 tyś€?
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.06.2011 o godz. 22:15.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów