|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Liczyłem na to, że powie dokładnie to, co powiedział. Bo ma rację, Baszczyński to bardzo podobny zawodnik do Jaliensa - niski, lepszy w defensywie niż ofensywie, a po raz ostatni na pozycji prawego obrońcy grał 2 lata temu, bo w Atromitosie cały czas jest ustawiany na środku defensywy. Generalnie nie wydaje mi się by były jakiekolwiek naciski na rezygnację z Baszcza - sprawa jest zbyt błaha.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
||
|
Cytat:
Po drugie, Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Kolejnego "pewniaka" mamy z głowy (Ben Basat). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To były luźne, niezobowiązujące rozmowy, co potwierdzał sam Baszczyński. Tego typu zapytań czy luźnych pogawędek ze strony klubu mogło być kilkanaście, albo kilkadziesiąt - przecież Wisła interesowała się nawet Rogerem Guerreiro i faktem jest, że Kuźba z Valckxem jeździli na mecze AEK żeby go obserwować. Jeżeli rezygnujemy z darmowego zawodnika, mimo, że jest on chętny i do wzięcia za darmo, to może świadczyć tylko o tym, że na jego miejsce mamy kogoś innego. Jeżeli ktoś dalej nie dowierza tłumaczeniom Stana, to proponuję poczekać do czasu zatrudnienia nowego prawego obrońcy. Zobaczymy czy to będzie zawodnik darmowy czy taki, za którego trzeba będzie zapłacić oraz przede wszystkim czy to będzie lepszy zawodnik niż Baszczu (młodszy, szybszy, lepszy w ofensywie) - to powinno nam sporo wyjaśnić również o powodach rezygnacji z Marcina. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Ja również wolałbym sukces sportowy. Jak każdy z nas mam nadzieję, ale nie o to chodzi. To również jest nam potrzebne i taki ruch naprawdę był fajny. Z tego co pamiętam, na tej konferencji powiedział, że "pomyślał, że to ruch naszych ludzi", a nie że był rzeczywiście. @tofik - spoko, ja mimo wszystko życze nam kiedyś zawodnika jego pokroju w kadrze. Nawet w takim wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Trzeba szukac kogos na boki obrony i najlepiej jeszce jeden napastnik.
Iliev napewno zwiekszy rywalizacje i cos czuje ze Kirm zacznie biegac jeszce szybciej ![]() Przed pucharami nareszcie wraca normalnosc,ktorej tak brakowalo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Iliev jak gra na pozycji cofniętego napastnika to strzela sporo goli. Gorzej jest jak gra na skrzydle. Dlatego ja bym go widział w miejsce Maora, jako podwieszonego napastnika za Cwetanem. Maora przesunąłbym na lewe skrzydło a Kirma na ławkę.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
A ja coś czuję że przy Ilievie to Kirm będzie zmiennikiem, z całym szacunkiem dla Andraża.
Zostało 5 miejsc do obsadzenia: napastnik, najlepiej mogący grać też na prawym skrzydle. Środkowy/defensywny pomocnik - chyba że Maaskant liczy na Gargułę/Jirsaka/Siiwakowa ale zdaje się że w wywiadzie mówił o tym że będziemy kogoś szukać jednocześnie czekając na decyzję Michaiła czy chce u nas grać. Ostatecznie powinni kogoś podpisać: albo przedłużą Siwie kontrakt, albo pozyskają kogoś nowego lewy, środkowy i prawy obrońca. - tu największe braki, na szczęście obrońców łatwiej trochę pozyskać niż dobrych graczy ofensywnych. Stan zapowiada jeszcze jakieś ruchy więc liczę że min. 4 nowych zawodników w tym okienku dojdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Co do środkowego pomocnika to tutaj będzie trzeba niektórych wypożyczyć, albo sprzedać. Bo będziemy mieli 6 ofensywnych pomocników (Melikson, Garguła, Jirsak, Mączyński, Brud, Rado), z czego jeden jest dwie klasy lepszy od pozostałych. W pucharach pewnie będziemy grali dwoma defensywnymi, więc tu by się ławka przydała (ktoś + Nalepę włączyć do pierwszego zespołu, albo wypożyczyć - może grać DP, PO, ŚO). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mogli sie zapytac Stana czy jest na liscie obserwowanych napastnikow Nwaogu z Floty - gosc własnie strzelil 18 gola w 1 lidze
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() PS: Stan mówił o 4- 5 nowych w tym napastnik i środkowy pomocnik za Sivakova. Jeśli mu się uda zciągnąc jeszcze dwóch bocznych obrońców i stopera to będziemy miec zespół kompletny.
Ostatnio edytowane przez matys2 : 11.06.2011 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
wywalić Kowalskiego niech sobie zarabia w I lidze, Burligę wypożyczyć i mamy piękną wykrystalizowaną kadrę na w miarę równym poziomie bez jakichś totalnie zagubionych elektronów jak Branco czy Drewinsky i tak trzeba działać, wreszcie ktoś zrobił z tym porządek brawo SV |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dobrze to kolega ujął TOMEK11
mamy 19 graczy , w tym 17 "pewniaków" średnia wieku 19 wynosi niespełna 27 lat, czyli jest to fajna mieszanka rutyny z młodością ( względną) musi dojśc jeszcze minimum 4 graczy , chociaz Valckx wspominał o 5 . Wtedy byłoby idealnie . Kadra 24 graczy + ME i można śmiało grać na kilku frontach . Myślę że to okienko to będzie już taki ostatni masowy napływ i wypływ graczy w naszym zespole . W kolejnym zimowym okienku nie powinno byc więcej niz 3 roszad w składzie . Trzon zespołu którego nie mieliśmy jeszcze rok temu o tej porze , został jak najbardziej stworzony , to mnie strasznie cieszy . Robimy wszystko aby unikną c kompromitacji w pucharach , a moze i wręcz przeciwnie , ale lepiej o tym głośno nie mówić ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja liczę na efekty pracy naszych 8 skautów od niższych lig. Mogliby zaprosić takich kilkunastu zawodników i rozegrać sparing z MESĄ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
POMYŚL jakby się taka chwila szczerości skończyła. Mam wiele do powiedzenie, ale akurat nie do Ciebie. Na Twoje posty reaguję głównie, gdy zaczynasz coś bredzić na mój temat, a i to nie zawsze. I kto Ci powiedział, że Baszczyński miałby koniecznie grać na prawej obronie? A na stoperze to co my mamy? Najlepszy zawodnik - Chavez, który nie zachwyca ale oby podpisał, bo odsuwa to realną perspektywę gry Kowalskiego w pucharach. Bez Chaveza to zostalibyśmy z Jaliensem - prawdopodobnie największym rozczarowaniem rundy wiosennej, Bunozą i wspomnianym Kowalskim, a mnie nie pozostałoby nic innego jak już umówić wizytę u kardiologa. Przecież co jakiś czas sprawdzani są młodzi zawodnicy z niższych lig. Tyle, że żaden z nich nie jest przymierzany do pierwszego składu. Nie ten poziom. Można co najwyżej liczyć na to, że ktoś się z czasem przebije, jak Boguski czy Małecki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2011 o godz. 17:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A co do Riosa jeszcze to Boguski wraca do zdrowia wiec pewnie nie zostanie wykupiony tylko do dwojki Genkov-Boguski czyli typowych napastnikow dojdzie ten trzeci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jakby tak było, jak piszesz, to Staszek pozwoliłby sobie na chwilę szczerości z Cupiałem i już by tutaj nie pracował. A tak generalnie, to o kim my mówimy? O podstarzałym Baszczyńskim, który już zbyt wiele tej Wiśle by nie dał. Chwała mu za to, co zrobił, ale zapewne jest jakiś inny dodatkowy środkowy obrońca na jego miejsce, może i lepszy, kto wie...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Od takich tematów jak Nwaogu jest "Gdybym był bogaty", tutaj komentujemy doniesienia prasy i dopięte już transfery. Przynajmniej ja to tak rozumiem.
A więc przyszedł już Iliew- nie widziałem go w żadnym meczu więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć na jego temat. Ucichła coś sprawa z napastnikiem Videotonu, jest to piłkarz niemal kompletny i bardzo bym się cieszył gdyby do nas trafił. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez sofristo : 11.06.2011 o godz. 18:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
prezentacja Ilieva [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/06/ivica-iliev-o...aprezentowany/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Rozumiem ze napisałes tak bo widziales Lameya ostatnimi czasy przyglądałes sie mu, no i na koniec
widziales jego spotkanie w naszej jakże zaskakującej lidze by to oceniać, co nie? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widziałem jego ostatnie dokonania i opinie kibiców Leicesteru. To nie jest zawodnik na 1 skład, a takim by był jakby przyszedł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z czego zadnego w tym roku Jezeli do rywalizacji to spoko ale jeżeli on ma być podstawowym i jedynym jakim przyjdzie prawym obronca... to moim zdaniem nie powinnismi podazac ta droga ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
Melikson był słaby, w koncu jakby był dobry to by go ktoś kupił. Pareiko dziad, stary z Estonii odcinacz kuponów. wiecej ?
E2: Wtf, jaka koszulka Baszcza ? Marcin dał mu swoj t-shirt jakiś zużyty ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.06.2011 o godz. 19:09.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeszcze jakieś 2 sezony temu, sikałbyś z radości gdyby taki zawodnik do nas trafił... Lamey to zawodnik doświadczony i ograny na arenie międzynarodowej... 48 występów w 1 Bundeslidze to wystarczająca rekomendacja jak na polską ligę... i co ważne on grał a nie przyglądał się z ławki... to że przytrafił mu się jeden słabszy sezon o niczym jeszcze nie świadczy... ok przytrafiła mu się kontuzja i miał sezon z głowy...mówię ja bym go nie skreślał, niech przyjdzie, pokaże się i dopiero wtedy go oceniajmy... i nie przeginajcie bo Wisła nie jest na razie na tyle mocna finansowo żeby zatrudniać zawodników o lepszym CV... dajmy chłopu szanse jeśli przyjdzie i nie sugerujmy się wypowiedziami podrażnionych sytuacją w klubie kibiców...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja oczekuję na prawą obronę zawodnika ogranego w miarę pewnego, a nie zawodnika, ktory rok nie grał i z ktorego się wszyscy w Anglii nabijają. Jestem negatywnie nastawiony do tego transferu jeżeli będzie i może sie zaskoczę pozytywnie za jakiś czas patrząc na jego grę, ale wątpię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
To kto przyjdzie tego nie wiem ......ale z pieniędzmi w Wisle nie jest dobrze i jeszcze jedno bardzo mozliwe ze STAN dostał obietnice duzych pieniedzy na transfery a nastepnie z tego sie wycofano i to te słyne 6 mil , choc z pewnoscia suma była nisza .Napewno Wisła wycofała sie z duzych /wiem poiecie wzgledne /transferów gotówkowych .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ladnie krecicie.
Zbymak tylko i wylacznie dal znac ze w poniedzialek albo wtorek prezentacja obroncy... Nic wiecej... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|