The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2011, 14:06
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie mus to 1-2 napastnikow. Jeden rownie dobry jak Genkov (do rywalizacji o jedno miejsce lub aby gral razem z nim) i drugi, perpektywiczny, na rezerwe. Wielkie kluby maja po 4-5 dobrych napastnikow w kadrze, a u nas odnosze takie wrazenie, bardziej koncentruja sie na wzmocnieniu dobrze obsadzonej juz, lini pomocy (co nie znaczy, ze nie wymaga tez wzmocnien).
.
To jeden już jest - Iliev - do rywalizacji z Kirmem - równie dobrze można powiedzieć, że oni grają jako napastnicy.

Liczę na to, że przyjdzie zmiennik Genkova o podobnych wartościach fizycznych.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.06.2011, 14:24
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dyplomatyczna odpowiedź Na co liczyłeś, że Stan podgrzeje atmosferę i narobi sobie wrogów wewnątrz klubu?
Liczyłem na to, że powie dokładnie to, co powiedział. Bo ma rację, Baszczyński to bardzo podobny zawodnik do Jaliensa - niski, lepszy w defensywie niż ofensywie, a po raz ostatni na pozycji prawego obrońcy grał 2 lata temu, bo w Atromitosie cały czas jest ustawiany na środku defensywy. Generalnie nie wydaje mi się by były jakiekolwiek naciski na rezygnację z Baszcza - sprawa jest zbyt błaha.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.06.2011, 14:29
Cytat:
Masz może coś do powiedzenia? Czy może w swoim stylu będziesz się dalej upierał i twierdził, że to decyzja Cupiała czy tam RN, a to, co powiedział Valckx zostało mu narzucone "z góry"?
Po pierwsze, to tłumaczenie było dzisiaj strasznie naciągane. Najpierw zagaduje do Baszcza, stwierdza że i on i trener go chcą, potem jednak stwierdza że neeee, jednak mam mnóstwo innych, lepszych. Gdybym wiedział że to ktoś inny niż Stan to bym to kupił, ale z tym gościem, oglądającym piłkarzy szmat czasu, mase meczów na dvd (...) brzmi to trochę dziwnie. Powiem inaczej - to jest profesjonalista, który zna się na robocie, więc jeśli pojawił się w ogóle temat Baszcza ze strony Wisły to znaczy że go Wisła (a raczej Maaskant z Valckxem) chcieli.

Po drugie,

Cytat:
Oczywiscie ,ze nikt nie blokował z gory Zostanie mi na pamiatke zdjecie koszulki przygotowanej dla Baszcza
Ot zdanie jednego z forumowiczów. Oczywiście, każdy ma swoje zdanie na ten temat, faktem jest że Baszczu trafił do Polonii. W każdym razie osobiście tłumaczenia Stana mnie dzisiaj nie przekonały.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 11.06.2011, 14:37
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Kolejnego "pewniaka" mamy z głowy (Ben Basat).
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 11.06.2011, 14:38
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, to tłumaczenie było dzisiaj strasznie naciągane. Najpierw zagaduje do Baszcza, stwierdza że i on i trener go chcą, potem jednak stwierdza że neeee, jednak mam mnóstwo innych, lepszych. Gdybym wiedział że to ktoś inny niż Stan to bym to kupił, ale z tym gościem, oglądającym piłkarzy szmat czasu, mase meczów na dvd (...) brzmi to trochę dziwnie. Powiem inaczej - to jest profesjonalista, który zna się na robocie, więc jeśli pojawił się w ogóle temat Baszcza ze strony Wisły to znaczy że go Wisła (a raczej Maaskant z Valckxem) chcieli.

To były luźne, niezobowiązujące rozmowy, co potwierdzał sam Baszczyński. Tego typu zapytań czy luźnych pogawędek ze strony klubu mogło być kilkanaście, albo kilkadziesiąt - przecież Wisła interesowała się nawet Rogerem Guerreiro i faktem jest, że Kuźba z Valckxem jeździli na mecze AEK żeby go obserwować. Jeżeli rezygnujemy z darmowego zawodnika, mimo, że jest on chętny i do wzięcia za darmo, to może świadczyć tylko o tym, że na jego miejsce mamy kogoś innego. Jeżeli ktoś dalej nie dowierza tłumaczeniom Stana, to proponuję poczekać do czasu zatrudnienia nowego prawego obrońcy. Zobaczymy czy to będzie zawodnik darmowy czy taki, za którego trzeba będzie zapłacić oraz przede wszystkim czy to będzie lepszy zawodnik niż Baszczu (młodszy, szybszy, lepszy w ofensywie) - to powinno nam sporo wyjaśnić również o powodach rezygnacji z Marcina.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.06.2011, 14:39
matys2 napisał(a):Wyświetl post

Dzwonili z Ameryki Południowej, jeśli już. Obejrzyj sobie wideo z konferencji to będziesz wiedział, że to Stan wspomniał o RvN jako posunięciu marketingowym "naszych ludzi"...

Rozumiem, że może Ci się to podobać, ale ja wolałbym, żeby o Wiśle było głośno w związku z sukcesami sportowymi.
Widziałem wideo, musiałem pomylić nazwy, my bad

Ja również wolałbym sukces sportowy. Jak każdy z nas mam nadzieję, ale nie o to chodzi. To również jest nam potrzebne i taki ruch naprawdę był fajny. Z tego co pamiętam, na tej konferencji powiedział, że "pomyślał, że to ruch naszych ludzi", a nie że był rzeczywiście.

@tofik - spoko, ja mimo wszystko życze nam kiedyś zawodnika jego pokroju w kadrze. Nawet w takim wieku.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.06.2011, 15:08
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Nowe nazwisko ale już nieaktualne ponoć
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.06.2011, 16:08
Trzeba szukac kogos na boki obrony i najlepiej jeszce jeden napastnik.

Iliev napewno zwiekszy rywalizacje i cos czuje ze Kirm zacznie biegac jeszce szybciej

Przed pucharami nareszcie wraca normalnosc,ktorej tak brakowalo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2011, 16:16
Iliev jak gra na pozycji cofniętego napastnika to strzela sporo goli. Gorzej jest jak gra na skrzydle. Dlatego ja bym go widział w miejsce Maora, jako podwieszonego napastnika za Cwetanem. Maora przesunąłbym na lewe skrzydło a Kirma na ławkę.
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Od: 10.2008

Stary 11.06.2011, 16:19
A ja coś czuję że przy Ilievie to Kirm będzie zmiennikiem, z całym szacunkiem dla Andraża.

Zostało 5 miejsc do obsadzenia: napastnik, najlepiej mogący grać też na prawym skrzydle.

Środkowy/defensywny pomocnik - chyba że Maaskant liczy na Gargułę/Jirsaka/Siiwakowa ale zdaje się że w wywiadzie mówił o tym że będziemy kogoś szukać jednocześnie czekając na decyzję Michaiła czy chce u nas grać. Ostatecznie powinni kogoś podpisać: albo przedłużą Siwie kontrakt, albo pozyskają kogoś nowego

lewy, środkowy i prawy obrońca. - tu największe braki, na szczęście obrońców łatwiej trochę pozyskać niż dobrych graczy ofensywnych.

Stan zapowiada jeszcze jakieś ruchy więc liczę że min. 4 nowych zawodników w tym okienku dojdzie.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.06.2011, 16:27
Tom Al napisał(a):Wyświetl post
A ja coś czuję że przy Ilievie to Kirm będzie zmiennikiem, z całym szacunkiem dla Andraża.

Zostało 5 miejsc do obsadzenia: napastnik, najlepiej mogący grać też na prawym skrzydle.

Środkowy/defensywny pomocnik - chyba że Maaskant liczy na Gargułę/Jirsaka/Siiwakowa ale zdaje się że w wywiadzie mówił o tym że będziemy kogoś szukać jednocześnie czekając na decyzję Michaiła czy chce u nas grać. Ostatecznie powinni kogoś podpisać: albo przedłużą Siwie kontrakt, albo pozyskają kogoś nowego

lewy, środkowy i prawy obrońca. - tu największe braki, na szczęście obrońców łatwiej trochę pozyskać niż dobrych graczy ofensywnych.

Stan zapowiada jeszcze jakieś ruchy więc liczę że min. 4 nowych zawodników w tym okienku dojdzie.
Skrzydłowi to najlepiej obsadzona pozycja, a każdy z nich może grać po obu stronach: Małecki, Boguski, Kirm, Iliev.

Co do środkowego pomocnika to tutaj będzie trzeba niektórych wypożyczyć, albo sprzedać. Bo będziemy mieli 6 ofensywnych pomocników (Melikson, Garguła, Jirsak, Mączyński, Brud, Rado), z czego jeden jest dwie klasy lepszy od pozostałych. W pucharach pewnie będziemy grali dwoma defensywnymi, więc tu by się ławka przydała (ktoś + Nalepę włączyć do pierwszego zespołu, albo wypożyczyć - może grać DP, PO, ŚO).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2011, 16:32
Mogli sie zapytac Stana czy jest na liscie obserwowanych napastnikow Nwaogu z Floty - gosc własnie strzelil 18 gola w 1 lidze
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 11.06.2011, 16:34
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam, na tej konferencji powiedział, że "pomyślał, że to ruch naszych ludzi", a nie że był rzeczywiście.
Ja pomyslałem dokładnie tak samo

PS: Stan mówił o 4- 5 nowych w tym napastnik i środkowy pomocnik za Sivakova. Jeśli mu się uda zciągnąc jeszcze dwóch bocznych obrońców i stopera to będziemy miec zespół kompletny.
Ostatnio edytowane przez matys2 : 11.06.2011 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.06.2011, 16:41

wywalić Kowalskiego niech sobie zarabia w I lidze, Burligę wypożyczyć i mamy piękną wykrystalizowaną kadrę na w miarę równym poziomie bez jakichś totalnie zagubionych elektronów jak Branco czy Drewinsky i tak trzeba działać, wreszcie ktoś zrobił z tym porządek

brawo SV
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.06.2011, 16:51
Dobrze to kolega ujął TOMEK11

mamy 19 graczy , w tym 17 "pewniaków"

średnia wieku 19 wynosi niespełna 27 lat, czyli jest to fajna mieszanka rutyny z młodością ( względną)

musi dojśc jeszcze minimum 4 graczy , chociaz Valckx wspominał o 5 . Wtedy byłoby idealnie . Kadra 24 graczy + ME i można śmiało grać na kilku frontach .

Myślę że to okienko to będzie już taki ostatni masowy napływ i wypływ graczy w naszym zespole . W kolejnym zimowym okienku nie powinno byc więcej niz 3 roszad w składzie .

Trzon zespołu którego nie mieliśmy jeszcze rok temu o tej porze , został jak najbardziej stworzony , to mnie strasznie cieszy . Robimy wszystko aby unikną c kompromitacji w pucharach , a moze i wręcz przeciwnie , ale lepiej o tym głośno nie mówić ...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.06.2011, 16:59
Ja liczę na efekty pracy naszych 8 skautów od niższych lig. Mogliby zaprosić takich kilkunastu zawodników i rozegrać sparing z MESĄ.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.06.2011, 17:03
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Masz może coś do powiedzenia? Czy może w swoim stylu będziesz się dalej upierał i twierdził, że to decyzja Cupiała czy tam RN, a to, co powiedział Valckx zostało mu narzucone "z góry"?
A co miał wg. Ciebie w tej sytuacji powiedzieć, geniuszu? Słyszałeś, żeby jakiś normalny pracownik klubu przyznał się że mu się ktoś w kompetencje wpierdala?
POMYŚL jakby się taka chwila szczerości skończyła.

Mam wiele do powiedzenie, ale akurat nie do Ciebie. Na Twoje posty reaguję głównie, gdy zaczynasz coś bredzić na mój temat, a i to nie zawsze.

I kto Ci powiedział, że Baszczyński miałby koniecznie grać na prawej obronie? A na stoperze to co my mamy? Najlepszy zawodnik - Chavez, który nie zachwyca ale oby podpisał, bo odsuwa to realną perspektywę gry Kowalskiego w pucharach. Bez Chaveza to zostalibyśmy z Jaliensem - prawdopodobnie największym rozczarowaniem rundy wiosennej, Bunozą i wspomnianym Kowalskim, a mnie nie pozostałoby nic innego jak już umówić wizytę u kardiologa.

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ja liczę na efekty pracy naszych 8 skautów od niższych lig. Mogliby zaprosić takich kilkunastu zawodników i rozegrać sparing z MESĄ.
Przecież co jakiś czas sprawdzani są młodzi zawodnicy z niższych lig. Tyle, że żaden z nich nie jest przymierzany do pierwszego składu. Nie ten poziom. Można co najwyżej liczyć na to, że ktoś się z czasem przebije, jak Boguski czy Małecki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2011 o godz. 17:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2011, 17:20
A co do Riosa jeszcze to Boguski wraca do zdrowia wiec pewnie nie zostanie wykupiony tylko do dwojki Genkov-Boguski czyli typowych napastnikow dojdzie ten trzeci
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.06.2011, 17:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co miał wg. Ciebie w tej sytuacji powiedzieć, geniuszu? Słyszałeś, żeby jakiś normalny pracownik klubu przyznał się że mu się ktoś w kompetencje wpierdala?
POMYŚL jakby się taka chwila szczerości skończyła.
Jakby tak było, jak piszesz, to Staszek pozwoliłby sobie na chwilę szczerości z Cupiałem i już by tutaj nie pracował. A tak generalnie, to o kim my mówimy? O podstarzałym Baszczyńskim, który już zbyt wiele tej Wiśle by nie dał. Chwała mu za to, co zrobił, ale zapewne jest jakiś inny dodatkowy środkowy obrońca na jego miejsce, może i lepszy, kto wie...
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Od: 07.2009

Stary 11.06.2011, 18:02
Od takich tematów jak Nwaogu jest "Gdybym był bogaty", tutaj komentujemy doniesienia prasy i dopięte już transfery. Przynajmniej ja to tak rozumiem.
A więc przyszedł już Iliew- nie widziałem go w żadnym meczu więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć na jego temat. Ucichła coś sprawa z napastnikiem Videotonu, jest to piłkarz niemal kompletny i bardzo bym się cieszył gdyby do nas trafił.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez sofristo : 11.06.2011 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.06.2011, 18:24
prezentacja Ilieva [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/06/ivica-iliev-o...aprezentowany/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2011, 18:55
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
zbymak. Mam nadzieje, że to nie prawda...
Rozumiem ze napisałes tak bo widziales Lameya ostatnimi czasy przyglądałes sie mu, no i na koniec
widziales jego spotkanie w naszej jakże zaskakującej lidze by to oceniać, co nie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 11.06.2011, 18:59
Widziałem jego ostatnie dokonania i opinie kibiców Leicesteru. To nie jest zawodnik na 1 skład, a takim by był jakby przyszedł
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.06.2011, 18:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze napisałes tak bo widziales Lameya ostatnimi czasy przyglądałes sie mu, no i na koniec
widziales jego spotkanie w naszej jakże zaskakującej lidze by to oceniać, co nie?
Własnie problem w tym, że ostatnimi czasy Lameya nikt nie widział bo przez ostatni sezon rozegrał 7 spotkań
Z czego zadnego w tym roku
Jezeli do rywalizacji to spoko ale jeżeli on ma być podstawowym i jedynym jakim przyjdzie prawym obronca...
to moim zdaniem nie powinnismi podazac ta droga
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2011, 19:05
Widziałem jego ostatnie dokonania i opinie kibiców Leicesteru. To nie jest zawodnik na 1 skład, a takim by był jakby przyszedł
Wg. opinii Manu miał wciągnąc lige nosem. Jaliens tak samo.
Melikson był słaby, w koncu jakby był dobry to by go ktoś kupił.
Pareiko dziad, stary z Estonii odcinacz kuponów.

wiecej ?

Jedyną nadzieję możemy kierować w tym, że zbymak już sie wielokrotnie mylił, a jego najnowsza akcja to widzę ośmieszenie się z tą koszulką niby dla Baszcza Od razu widać, że ściemnia
nie znam człowieka nie mi oceniac jego zachowanie. Lamey jest możliwy.
E2: Wtf, jaka koszulka Baszcza ? Marcin dał mu swoj t-shirt jakiś zużyty ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.06.2011 o godz. 19:09.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2011, 19:06
zbymak. Mam nadzieje, że to nie prawda...
jeszcze jakieś 2 sezony temu, sikałbyś z radości gdyby taki zawodnik do nas trafił... Lamey to zawodnik doświadczony i ograny na arenie międzynarodowej... 48 występów w 1 Bundeslidze to wystarczająca rekomendacja jak na polską ligę... i co ważne on grał a nie przyglądał się z ławki... to że przytrafił mu się jeden słabszy sezon o niczym jeszcze nie świadczy... ok przytrafiła mu się kontuzja i miał sezon z głowy...mówię ja bym go nie skreślał, niech przyjdzie, pokaże się i dopiero wtedy go oceniajmy... i nie przeginajcie bo Wisła nie jest na razie na tyle mocna finansowo żeby zatrudniać zawodników o lepszym CV... dajmy chłopu szanse jeśli przyjdzie i nie sugerujmy się wypowiedziami podrażnionych sytuacją w klubie kibiców...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 11.06.2011, 19:09
Ja oczekuję na prawą obronę zawodnika ogranego w miarę pewnego, a nie zawodnika, ktory rok nie grał i z ktorego się wszyscy w Anglii nabijają. Jestem negatywnie nastawiony do tego transferu jeżeli będzie i może sie zaskoczę pozytywnie za jakiś czas patrząc na jego grę, ale wątpię.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 11.06.2011, 19:16
To kto przyjdzie tego nie wiem ......ale z pieniędzmi w Wisle nie jest dobrze i jeszcze jedno bardzo mozliwe ze STAN dostał obietnice duzych pieniedzy na transfery a nastepnie z tego sie wycofano i to te słyne 6 mil , choc z pewnoscia suma była nisza .Napewno Wisła wycofała sie z duzych /wiem poiecie wzgledne /transferów gotówkowych .
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.06.2011, 19:22
Ladnie krecicie.
Zbymak tylko i wylacznie dal znac ze w poniedzialek albo wtorek prezentacja obroncy...

Nic wiecej...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 11.06.2011, 19:22
mateusz212 napisał(a):Wyświetl post
w pon lub we wtorek przentacja Lameya....
Nie strasz nawet :/ Gość ma opinie niczym Dawidowski u nas. I tyleż samo grał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów