The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2011, 08:52
Czyli trzeba znaleźć 2 prawych obroncow , jednego srodkowego , jednego lewego. I Wszyscy pewnie będą za darmo
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.06.2011, 08:57
Ciekawe co za ogorki przyjda do Wisly za fri.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.06.2011, 08:59
Bardzo mi się podoba ta informacja podana w futbolnews.pl:
"Efekt? Platense zapłaci około 300 tysięcy euro, a piłkarze podpisze kontrakt na pięć lat.

Stan to jest jednak magik i cudotwórca. Nie tylko nic za Osmana nie płacimy, ale jeszcze Platense płaci nam

SeQ: o to to
Ostatnio edytowane przez spirit : 10.06.2011 o godz. 09:26.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.06.2011, 09:05
Czekam na oficjalkę Wisły. Media od początku czerwca i końca tak przewidują co chwilę to nowe historie z Chavezem więc w nic nie wierzę tylko w oficjalkę.
Chciałby by dogadali się jeszcze z Cikosem i będzie miło.
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 10.06.2011 o godz. 09:26.
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2011, 09:07
spirit napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mi się podoba ta informacja podana w futbolnews.pl:
"Efekt? Platense zapłaci około 300 tysięcy euro, a piłkarze podpisze kontrakt na pięć lat.

Stan to jest jednak magik i cudotwórca. Nie tylko nic za Osmana nie płacimy, ale jeszcze Platense płaci nam
Bzdury popisali na tym futbolnews.pl

Prasa w Hondurasie donosi, że:
"Por esta venta, el Platense estará recibiendo unos 300 mil dólares, aunque esta no era la cifra que esperaban, pues el Wisla había ofrecido menos y tuvieron que negociar ambas partes para el beneficio del jugador"
co znaczy, że to Wisła płaci 300 tysięcy dolarów.
Odpowiedz cytując
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.06.2011, 09:12
A Chavez podobno miał kontrakt do grudnia z Platense. Wiem, że nic nie wiem . Zobaczymy co będzie w poniedziałek
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2011, 09:19
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Bzdury popisali na tym futbolnews.pl

Prasa w Hondurasie donosi, że:
"Por esta venta, el Platense estará recibiendo unos 300 mil dólares, aunque esta no era la cifra que esperaban, pues el Wisla había ofrecido menos y tuvieron que negociar ambas partes para el beneficio del jugador"
co znaczy, że to Wisła płaci 300 tysięcy dolarów.
Ale chyba logicznym jest, że to nie Platense musi za piłkarza płacić, tylko Wisła - więc chyba zupełnie nie wyczułeś ironii spirita...

Inna sprawa, że w tej swoistej Modzie na Sukces z udziałem Chaveza, nie wierzę już w żadne informacje skrzętnie podsuwane nam na każdym kroku przez różnorakie serwisy internetowe oraz gazety (zarówno polskie jak i zagraniczne zresztą). Czekam po prostu na jakiś konkretny komunikat ze strony klubu, który pojawi się (bądź nie) na stronie oficjalnej, bo po prostu zbyt długo to już trwa i zaczyna mnie powoli irytować.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.06.2011, 09:33
300 tys. USD to 205 tys. EUR.
Jeśli to prawda to naprawdę atrakcyjna kwota za obrońcę.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.06.2011, 09:37
lazy napisał(a):Wyświetl post
300 tys. USD to 205 tys. EUR.
Jeśli to prawda to naprawdę atrakcyjna kwota za obrońcę.
OBY to była prawda. Oby.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.06.2011, 09:41. Oby wreszcie klepnęli te umowy
Jak dla mnie, to plotkarskie serwisy sportowe, chcąc z czegoś żyć, dzień w dzień serwują "sensacyjne" wiadomości, aby tylko utrzymać poziom czytelnictwa. No bo o czym będą pisać? O pasiastych "zbrojeniach" na Kałuży

Jeśli tekst prasy honduraskiej jest prawdziwy:

Cytat:
Por esta venta, el Platense estará recibiendo unos 300 mil dólares, aunque esta no era la cifra que esperaban, pues el Wisla había ofrecido menos y tuvieron que negociar ambas partes para el beneficio del jugador
znaczyłoby to, że: "Za tę sprzedaż, Platense otrzyma około 300 tys. dolarów, chociaż nie taka kwota była oczekiwana, gdyż Wisła zaoferowała mniej i zmuszona była negocjować obie części [rozumiem że chodzi tu o $$$ tak dla zawodnika, jak i dla klubu] dla dobra samego gracza".

Taki przebieg negocjacji trzymałby się kupy. Oby tylko na ostatniej prostej nie było jakichś "niespodziewanych zmian". Obronę musimy mieć skompletowaną jak najszybciej, gdyż chyba każdy zdaje sobie sprawę, jak dużo tu można zyskać lub stracić.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2011, 09:51
@SeQ

Masz rację, trochę mnie poniosło

Na swoją obronę dodam, że od zakończenia sezonu na tym forum pojawiło się już tyle głupot, że czasami się już gubie co jest ironią a co rzeczywistymi "przemysleniami" autora.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 10.06.2011, 09:55
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego absurdalne?Mogą się nie dogadać z Cikosem o jego zarobki w Slovanie.On wie,że na Słowacji nie dostanie tyle ile w Polsce.
ale Cikosz ma z nimi obowiązujący kontrakt, nie muszą sie z nim dogadywać co do zarobków, bo te ma w kontrakcie, który podpisał

chyba, że zastosuje podejście w stylu Uche
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2011, 10:13
snyrting napisał(a):Wyświetl post
@SeQ

Masz rację, trochę mnie poniosło

Na swoją obronę dodam, że od zakończenia sezonu na tym forum pojawiło się już tyle głupot, że czasami się już gubie co jest ironią a co rzeczywistymi "przemysleniami" autora.
A będzie jeszcze gorzej, bo za moment kończy się rok szkolny i zapewne forum zostanie zaatakowane przez żądnych transferów (a pewnie i krwi) gimnazjalistów. Czas załączyć jakiś filtr anty-spamowy na oczy, bo moderatorzy mogą mieć problem ze sprzątaniem zbliżającego się wielkimi krokami Armagedonu.

Wracając do tematu - jeśli Chavez faktycznie u nas zakotwiczy na stałe, to pomimo tego, że zapewne wspominane wcześniej wielokrotnie 40% kwoty od kolejnego transferu, które miałoby otrzymać Platense zostało prawdopodobnie zapisane w umowie, nie sądze by kiedykolwiek zostało zrealizowane. Nie wydaje mi się bowiem, by Osman był zawodnikiem, o którego nagle zaczną w przyszłości walczyć kluby mocniejsze od Wisły.
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.06.2011 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.06.2011, 10:17
SeQ napisał(a):Wyświetl post
A będzie jeszcze gorzej, bo za moment kończy się rok szkolny i zapewne forum zostanie zaatakowane przez żądnych transferów (a pewnie i krwi) gimnazjalistów. Czas załączyć jakiś filtr anty-spamowy na oczy, bo moderatorzy mogą mieć problem ze sprzątaniem zbliżającego się wielkimi krokami Armagedonu.

Wracając do tematu - jeśli Chavez faktycznie u nas zakotwiczy na stałe, to pomimo tego, że zapewne wspominane wcześniej wielokrotnie 40% kwoty od kolejnego transferu, które miałoby otrzymać Platense i tak może nigdy zostać zrealizowane. Nie sądzę bowiem, by Osman był zawodnikiem, o którego nagle zaczną w przyszłości walczyć kluby mocniejsze od Wisły.
Już teraz przy zalewie pierdól wypisywanych przez użytkowników zarejestrowanych w ostatnich 2 miesiacach ciezko tu ogarnac.
Mam nadzieje, że w tym roku jakoś luźniej w gimnazjach wiec kto sie miał zarejestrować to już to zrobił
Co do Osmana nie byłem do konca przekonany ale w swietle kontuzji Jaliensa, ostatnich plotek, perpektywy bitwy o puchary z Kowalskim na stoperze
oczekuje na ten transfer niesamowicie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 10.06.2011, 10:18
Cikosa już nie ma. Zdecydowano się nie korzystać z opcji pierwokupu pewnie z uwagi na inne ciekawe warianty jakie mieli na tą pozycję. Wątpię by teraz wszystkie te warianty szlak trafił i postanowią teraz zabrać się za wykupienie Eryka na zwykłych zasadach. Zwłaszcza, że jego obecny klub wcale nie chce go sprzedać i pewnie zgodzi się tylko na złote góry w zamian za swojego reprezentanta.

W tej chwili Wisła nie ma ani jednego, nominalnego skrajnego obrońcy.

Chavez cieszy 300 tys. USD za najlepszego środkowego obrońcę Ekstraklasy to małe pieniądze.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.06.2011, 10:22
Bardzo dobrze że najprawdopodobniej kaznodzieja u nas zostaje. Ja tylko czekam na lament forumowiczów po północy jeśli nikogo oficjalnie nie przedstawimy
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.06.2011, 10:26
Nie wiem z czego bardziej się cieszyć, z tego, że zostaje nasz najlepszy piłkarz z formacji defensywnej czyli Chavez, czy z tego, że odchodzi najgorszy gracz z tejże formacji czyli Czikosz
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.06.2011, 10:29
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Ja będę miał beke jak oficjalna ogłosi kogoś kto się nigdy w mediach nie przewinął w kontekście grania w Wisełce
a to jest bardzo prawdopodobne
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.06.2011, 10:41
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem z czego bardziej się cieszyć, z tego, że zostaje nasz najlepszy piłkarz z formacji defensywnej czyli Chavez, czy z tego, że odchodzi najgorszy gracz z tejże formacji czyli Czikosz
To chyba jakiś inny sezon oglądaliśmy w takim razie.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 10.06.2011, 10:45
wg wp Rios wraca do Argentyny.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...c75b&_ticrsn=3
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.06.2011, 10:46
Nie można dziwi się, że nie wykupimy Cikosa za tą kwotę, która podawana jest w mediach (300k euro).
Największym wygranym tego wszystkiego jest jednak Slovan, który zakotrakował powiedzmy sobie szczerze przeciętnego zawodnika, a otrzyma zawodnika na pewno znacznie lepszego. Eric zrobił naprawdę ogromy postęp przede wszystkim taktyczny na przestrzeni ostatniego roku.

Co do Osmana to pół żartem można stwierdzić że tak zaangażował się w negocjacje między klubami że w ostatnim meczu przytomnie zasygnalizował kontuzję chcąc obniżyć cenę.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.06.2011, 10:52
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post

To raczej było pewne, chyba nikt nie wie czy to napastnik, skrzydłowy czy pomocnik

Bo nikt mu nie dał szansy, chłopak moim zadaniem przydałby się, ale pod warunkiem, że dali by mu pograć, co my tak naprawdę o nim wiemy!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.06.2011, 10:54
Tak naprawde to niewiele, no ale coś jednak musi być z nim, że tak powiem "nie tak" skoro Maaskant nie dawał mu za wiele pograc. No ale to wie tylko trener i sam Andy
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 10.06.2011, 10:54
Ta kontuzja mu zaszkodziła chyba. Wcześniej grał super m.i.n fantastyczna asysta w meczu z Koroną. Potem kontuzja i jakoś nie dostawał już tyle szans. Drużyna zaczęła regularnie wygrywać...

Cytat:
Podobno 34-letni gracz nie był na szczycie listy dyrektora Stana Valcksa, a Holender jest już po słowie z lepszym prawym obrońcą, który wkrótce zasili mistrzów Polski.
ze sport.pl . Oby tym lepszym obrońcą nie był Lamey
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 10.06.2011 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2011, 10:59
ciekawe czy Sivakova wykupią ? Kolejne wypożyczenie ? Hmmmm.....

Co do Cikosa to tak samo jak Palijc są za słabi na puchary i zapewne Stan zdaje sobie z tego sprawe.Szybcy,dobrze techniczni skrzydłowi (jak np z Karabachu)by ich wkręcili w ziemie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.06.2011, 11:06
Cytat:
ciekawe czy Sivakova wykupią ? Kolejne wypożyczenie ? Hmmmm.....
Po ostatnie wypowiedzi Sivakova przez kamerami C+ moje osobiste odczucie jest takie że on tu nie chce grać.
Bo nie da się inaczej zinterpretować jego słów: "Decyzje podejmę po młodzieżowych MŚ"
Równie dobrze możne przetłumaczyć to w ten sposób: jak nikt inny się po mnie zgłosi to jest cień szansy, że zagram u was.

A jeszcze jeden walczący środkowy pomocnik musi do nas przyjść bo jak już wcześniej pisałem, według mnie co najmniej 4 mecze w pucharach będziemy grać na 2 defensywnych pomocników. Jak ktoś wypadnie z dwójki Sobol - Wilk to robi się problem.

Miejmy nadzieje że uda się uzupełnić braki bo w pucharach wystarczy jeden kopiący się po czole zawodnik w defensywie aby drużna przeciwna to wykorzystała.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.06.2011 o godz. 11:23.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.06.2011, 11:20
Z pary obrońców Chavez - Cikos na pewno lepszym piłkarzem jest ten pierwszy. Cieszy mnie takie rozwiązanie. Moim zdaniem słuszna decyzja.
Nie wolno jednak zapominać, że potrzebujemy teraz minimum 2 lewych obrońców, prawego obrońcę, pomocnika środkowego i napastnika.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.06.2011 o godz. 11:24.
..
Odpowiedz cytując
maxurd
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.06.2011, 12:03
Naprawdę coś mnie trafi. Najpierw Cikos jest ulubionym celem forumowych malkontentów, którzy widzą w chłopaku źródło wszystkich porażek klubu, teraz kiedy odchdzi nagle okazuje się, że wypuszczamy z ręki wyszlifowany brylant... Babskie fochy... Nie da się tego czytać. Naprawdę.

W temacie. Wielkiego płaczu po słowaku u mnie nie będzie. Co prawda zaliczałem się raczej do jego zwolenników, ale sądzę też, że nie będzie wielkim problemem znalezienie lepszego zawodnika.
Nonckiewicz!! Siadej...
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.06.2011, 12:17
Wszystko super tylko kiedy jakaś informacja na Oficjalnej?
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 10.06.2011, 12:46
Ja osobiście uważam że Cikos jest niezłym obrońcą i np przydał by się naszemu klubowi
Chłopak jest waleczny i ambitny widać po nim że zależy mu na wynikach Choć nie zawsze wychodziło chciał bym aby został u nas Powołane do pierwszej reprezentacji o czymś przecież świadczy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów