|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja sądzę, że nikt by nie płakał, gdyby Ci ludzie nie strzelali sobie w pięty podawaniem nierealnych terminów. Było wiadome, że nie uda im się tego dotrzymać, ale oni uporczywie w wywiadach powtarzali tę regułkę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20126
szkoda ze wypowiedzi sprzed 17 dni nijak sie maja do rzeczywistości jutro jest 10 , mam nadzieję że jakis dziennikarz "dorwie " Basałaja i niech nas chociaz poinformują np "finalizacja transferów trwa dłużej niz przypuszczaliśmy , wszystkie transfery chcemy zaklepać do 20 " lubie słuchac konkretów i takie też wypowiedzi padły ponad 2 tygodnie temu , można powiedzieć chcieli dobrze wyszło jak zawsze . z tego co się orientuję miała byc końcem tego tygodnia ( sobota , piątek ) konferencja zapowiadając przygotowania do sezonu ( nie wiem czy nawet nie rav cos wspominał ) , ktos cos wie na ten temat ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja tam o transfery to nie mam pretensji bo wiadomo żbyło że to co Wisła chce to nie ma nic do rzeczy
Transfery na początku okienka to może robić Real Madryt czy Chealse, a jak dobry piłkarz dostaje nawet dobrą oferte z Wisły to i tak czeka ile może, a nuż ktoś tą oferte przebije, albo znajdzie się ciekawszy klub. Więc "na teraz" to ściągnąć można: Albo Ogórka co jest zadowolony ze ktokolwiek go chce Albo przez wydanie gigantycznych sum, rozwiewając wszelkie wątpliwości piłkarza (i managera) Mnie tylko wku^^^ że znowu przed eliminacjami rozje^^^ sami sobie obrone. Co roku jest to samo i nikt nie wyciąga wniosków. Wisła to największa sknera w lidze - już w najsłabszych klubach chętniej wydaje się jakieś tam zaskurniaki, u nas zawsze liczy się na cud że największe gwiazdy zgodza się do nas przejść za darmo i grać też będą za darmo - pewnie że czasem znajdzie sie tak perełkę, szkoda tylko że najpierw trzeba ją odsiać z fury łajna i to w trakcie meczów o awans do Ligi Mistrzów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie płaczcie już, i tak pasujemy do tej Ligi Mistrzów jak świnia do siodła...
Oczywiście żart, radzę nie panikować tylko spokojnie obserwować sytuację i być cierpliwym. Transfery prędzej czy później będą, a jakiej jakości dowiemy się 12 lipca. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Boże, czytając takie coś, krew mnie zalewa. Uspokójcie się z tym narzekaniem. Z góry zakładacie, że ch*j będzie z LM. A może lepiej w ogóle nie grać?!
Poczekajcie spokojnie co będzie z transferami, wtedy możemy pogadać. Wykrzywianie się na zapas nic nie da, zwłaszcza, że żadna zła wiadomość odnośnie transferów nie jest oficjalnie potwierdzona. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
dlatego 4 tygodnie przygotowan z drużyną to byłoby juz coś Oczywście nie płaczę , bo i nie spodziewałem się wszystkich transferów do 10 , ale przynajmniej 2-3 wzmocnień oraz informacji co z czwórka wypożyczonych Cikoszem , Chavezem , Sivakowem i Riosem . Szczególnie kwestia tej 4 powinna byc szybko załłatwiona , a tak nasz klub sam sobie stwarza problemy . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
Zgadza się jutro jest 10, co nie oznacza że jutro poznamy kompletną kadrę tylko od jutra będą finalizowane transfery a czy to będzie jutro czy za tydzień to już inna sprawa, nie czepiajcie się słów tylko cierpliwie czekajcie! Wydaje mi się że już długo nie trzeba będzie czekać na nowe nazwiska! Choć boję się jak jutro wrócę z pracy wejdę na forum i okaże się żadnego piłkarza nie podpisali.. Na forum będzie kocioł! Powód: kursywa
Ostatnio edytowane przez MaciekJ87 : 09.06.2011 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cóż - musimy utrzymać Chaveza, jeśli Jaliens ma kontuzję, a ona jest poważna, to nie wyobrażam sobie na środku obrony wirtuoza techniki - Kowalskiego. Po drugie - potrzebujemy jeszcze jednego środkowego obrońcy. Także Chavez jak dla mnie to priorytet, aczkolwiek jeśli menago zachowuje się nieprofesjonalnie, to ja bym w ogóle nie podejmował z takim kolesiem tematu. Do środka potrzebny jest kolejny grajek. Na lewą obronę należy sprowadzić jakiegoś zawodnika, bo Paljic wypada gorzej niż Cikos. Co do tego ostatniego - jeśli Slovan chce go zatrzymać i nie będą mieć ochoty na spuszczenie z ceny, to może ten Bacall z Izraela okaże się tańszym, a w ostatecznym rozrachunku nawet lepszym prawym obrońcą.
Obrona to w chwili obecnej podstawa - tak czy owak czeka nas w tej formacji rewolucja, więc trzeba się na to przygotować. Mam jednak nadzieję, że Wisła pozbędzie się Kowalskiego z drużyny, bo to słaby zawodnik - jak na Wisłę, nie wiem nawet czy na Ekstraklasę w ogóle. Środek pola też kuleje, natomiast atak po ewentualnym sprowadzeniu Ilieva będzie potrzebował jeszcze jednego wysuniętego napastnika - i ten cały Biton z Chaleroi wydaje się całkiem prawdopodobny, tyle że pytanie, czy Wisła będzie w tym okienku dokonywała jakichkolwiek transferów gotówkowych... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
- sprzedaliśmy wszystkich przyzwoitych obrońców - na ich miejsce kupiliśmy leszczy - byliśmy w tak wielkiej matni organizacyjnej, że podpisywaliśmy jak leci i braliśmy co jest, nie zastanawiając się nad przyszłością. Rok temu pisałem, że sytuacja w której większość składu jest wypożyczona na koniec sezonu ugryzie nas w dupę (nie trzeba geniusza żeby na to wpaść). Wiadomo było, że przed samymi pucharami to my będziemy pod ścianą i na pewno aktualni właściciele kart Chaveza czy Cikosa będą chcieli to wykorzystać. Bo niby - czemu nie? Ja do dziś nie potrafię sobie wyobrazić, jak można było wtedy być tak bezmyślnym... Dlatego jak czytam .......enie, że Lamey zły i dobrze, że któryś geniusz zablokował transfer Baszczyńskiego to mi się nóż w kieszeni otwiera. Dlaczego termin transferu jest tak ważny? Z prozaicznej przyczyny - pod koniec okienka może być już i po pucharach, i po trenerze i kto wie, czy nie po DS-ie. I ja nie miałbym absolutnie żadnych problemów gdybyśmy sobie puchary odpuścili, ale mając świadomość, że Oberprezes ma wahania nastrojów jak kobieta w ciąży...
To tak jak z Petrescu - pewnie do dziś pije zdrowie Cupiała, bo gdyby został w Wiśle, w tym burdelu organizacyjnym i miejscu wiecznych wojenek personalnych, to kto wie czy tak szybko wyrobiłby sobie nazwisko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.06.2011 o godz. 23:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Podejrzewam, że jedyny prawdopodobny scenariusz jest taki, że w tym okresie zasili nas tylko jeden piłkarz i będzie nim Iliev.
Ostatnio edytowane przez Reser : 09.06.2011 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Póki co mam nadzieje,ze jednak w poniedziałek-środa przynajmniej 2-3 nowe twarze ujrzymy ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Ale oczywiście zapomniałem że będzie wymiana - Małecki za jeszcze większego emeryta Wasilewskiego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Bardziej niż możliwość odejścia Chaveza niepokoją mnie informacje o Czikoszu. Nie mówi się przecież o jakiejś astronomicznej cenie. Tymbardziej, że zawodnik ten pod koniec sezonu grał coraz lepiej. Za Bunozę płaciliśmy podobno więcej.
Mam nadzieję, że związane jest to z rozmowami z dwoma lepszymi zawodnikami na tą pozycję. W przeciwnym wypadku zostajemy z samym Burligą i chłopakami z MESY na pozycji prawego obrońcy. Lepiej nie sprawdzać ich umiejętności w el. LM. Chociaż uważam, że szanse należy im dać, ale w wymiarze 15-minutowym i w meczu ligowym, albo Pucharu Polski. Zawsze jeszcze można improwizować i wystawić Małeckiego na prawej obronie ; ) |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie nie dobrze, na prawde nie dobrze :/ 10 czerwca a transferów jak nie było tak nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Spokojnie ![]() bedzie 6 mln Euro ,bedzie Van Nisterloy a na prawą podkupimy ruskim Roberto Carlosa info pewne-Onet pl ![]() P.S Tak cos czulem ze po tych "szumnych" wzmocnieniach i corocznej "ofensywie " ,na obronie w grze o LM zagra Kowalski ,ale to juz nawet smieszne nie jest.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.06.2011 o godz. 23:58.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Co do Czikosza to może z kimś jesteśmy dogadani na prawą obronę. Tak z ciekawości przejrzałem kadry Ekstraklasy według prawych obrońców komu się kończy teraz kontrakt. Mam nadzieję, że decyzja o nie wykorzystaniu klauzuli do końca maja nie jest związana z negocjacjami z Wasilewskim. Z drugiej strony dyrektorem sportowym jest Stan, więc możemy być spokojni. Ktoś napewno przyjdzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wasyl nie bylby takim zlym posunieciem. napewno gosciu by walczyl i gryzll trawe mimo 31 lat na karku. Jego dopingiem jest Euro2012 gdyz napewno bedzie chcial powalczyc o miejsce w kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ciąg dalszy informacjo o Chavezie .
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
BTW, to chyba dobra cena... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
- Wisła miała opcję pierwokupu do końca maja, ale z niej nie skorzystała. Chcielibyśmy zobaczyć go w najbliższym sezonie w błękitnej koszulce Slovana. Wciąż istnieje możliwość jego powrotu do Polski, ale my wierzymy, że się uda... - mówi wiceprezydent Petr Kaspar.
jakieś absurdalne jest to info. Skoro klauzula wygasła, to teraz wystarczy, że go po prostu nie sprzedają, nie muszą się martwić czy zostanie, jeśli sami nie dają zgody na jego odejście |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niechce narzekac, histeryzowac, panikowac ale dla mjie pierwszym warunkiem jakiegos powodzenia w pucharach jest utrzymanie podstawowego skladu z poprzedniego sezonu (tak bylo gdy Kasperczak przejal druzyne po Smudzie).
To powinien byc priorytet, a dopiero potem mozna gadac o ewentualnych wzmocnieniach. Jesli Chavez i Cikos obaj mieli jakies klauzule wykupu to suma na to powinna byc juz dawno zabezpieczona. Zycze powodzena pozbywajac sie dwoch najlepszcyh obroncow. Zeby nie okazalo sie, ze Burliga to drugi Kowalski. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No i zaczną sie płacze bo jest 10 czerwca i transferów żadnych nie ma. Jednak jesli dobrze kojarzę to Basałąj w ostatnim wywiadzie mówil ze zaczną finalizować transfery od 10 czerwca do 12 zeby mieć na początku zgrupowania kadrę kompletną. Moze niepokoić to co się dzieje w sprawie Chavesa i Cikosza. Poczekajmy i przez rozpoczęciem rozgrywek oceniajmy transfery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
- Obserwacje zawodników przez naszych skautów zaczęły się już w lutym-marcu. Teraz od 10 czerwca musi nastąpić finalizacja transferów, bo chcemy, żeby od początku przygotowań, czyli od 12 czerwca - już wszyscy byli z zespołem - zdradza plany klubu Basałaj.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dlaczego absurdalne?Mogą się nie dogadać z Cikosem o jego zarobki w Slovanie.On wie,że na Słowacji nie dostanie tyle ile w Polsce.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W 2 dni to można sobie sfinalizować wywóz śmieci. PS: Podejrzewam, że paru nowych już mają podpisanych i w najbliższych dniach ich zaprezentują. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|