The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2011, 19:23
Stare, ale jare:

http://www.jezykelit.pl/?p=6356

"Dzisiaj graliśmy tak trochę jak Real Madryt. Teraz modne jest tak grać." - Maciej Skorża

http://www.jezykelit.pl/wp-content/u...anie-2-500.png

W przyszłym sezonie Skorży i Legii życzę grania jak Barcelona.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.06.2011, 15:21
Powiem szczerze ze kamien spadl mi z serca
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

W razie czego "Szopen" zwinie manatki i wyjedzie a to mniejsze zagrozenie dla innych klubow

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2011, 16:52
z całą sympatią dla Śląska to mam nadzieje że nie popełnią tego błędu i nie zatrudnią Bednarza
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.06.2011, 18:04
ciekawe czy coś z niego będzie

http://www.futbolnews.pl/informacje/...u-serie-a.html
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.06.2011, 22:57
Fantastyczny wywiad z nowym dyrektorem sportowym Amicowców z Poznania:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ten ich nowy dyro to jakiś geniusz - z jednej strony chce jak najszybciej wrócić na "europejskie salony", z drugiej chciałby oprzeć drużynę na wychowankach a to może potrwać 5 lat i na tą trudniejszą opcję się zdecydują ale z kolei z trzeciej strony nie można tak długo czekać
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2011, 23:01
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z całą sympatią dla Śląska to mam nadzieje że nie popełnią tego błędu i nie zatrudnią Bednarza
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

W Legii by się przydał
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.06.2011, 23:22
Lysy napisał(a):Wyświetl post
W Legii by się przydał
W Legii świetną pracę wykonuje Jóźwiak.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.06.2011, 09:06
A Wojciechowski już skompletował skład, przynajmniej tak utrzymuje. Zieliński nie ma teraz wymówki,że nie ma wszystkich kopaczy od razu. Z drugiej strony dość ciekawe jest stwierdzenie,że Polonia ma teraz najmocniejszy skład. Szeroki ok,ale czy najmocniejszy? Poza tym nie rozumiem takich zakupów jak Bonin,Sikorski.....Niemniej widać,że jak się ma kasę to transfery można szybko i sprawnie przeprowadzić.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.06.2011 o godz. 09:10.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2011, 09:13
Antoni Ptak znowu zostanie właścicielem ŁKS-u ?
http://lodzkie.naszemiasto.pl/artyku...ptak,id,t.html

Pamiętam jego Brazylijską drużyne która trenowała w Gutowie Małym pod Łodzią a mecze grała w Szczecinie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.06.2011 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.06.2011, 09:24
przyjdzie, nasciąga szrotu, rozwali klub i odejdzie. Ptak to jest niepoważny człowiek jeśli chodzi o piłke
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 09.06.2011, 09:39
Ma kasę, a to rzadkość w naszej piłce, realną gotówkę, kto wie jak teraz podszedłby do sprawy?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.06.2011, 09:42
Ja osobiście sie niczego wielkiego po nim nie spodziewam,bo kasa to nie wszystko jeszcze trzeba troche myśleć. Ale oby było tak jak piszesz, że podejdzie bardzo poważnie do inwestowania w ŁKS
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.06.2011, 10:00
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Antoni Ptak znowu zostanie właścicielem ŁKS-u ?
http://lodzkie.naszemiasto.pl/artyku...ptak,id,t.html

Pamiętam jego Brazylijską drużyne która trenowała w Gutowie Małym pod Łodzią a mecze grała w Szczecinie.
To chyba w Lodzi mocno mieszane uczucia...
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 10.06.2011, 07:29
Cytat:
Artur Sobiech nie ma już czego szukać na Konwiktorskiej. Piłkarz nie zgodził się na nowe warunki płacowe, więc zostaje odsunięty od drużyny. I pomyśleć, że rok temu właściciel klubu zapłacił za niego milion euro.
Po Sobiechu. Piłkarz odsunięty od zespołu
Ostatnio edytowane przez Luu... : 10.06.2011 o godz. 07:32.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 10.06.2011, 07:38
Nie wyglupiajcie sie. Ptak jest chory psychicznie. On i jego synalek to tragedia polskiej piłki.
Jak najdalej trzymać takie gnidy, bo z buszu nie wyjdziemy nigdy.
LKS jest mi obOjetny, ale w kwestii Ptaka jestem całym sercem za tym żeby sie trzymał od nich z daleka.

Szkoda ze zezowaty nie beknie za ostatnie MP ŁKS.
Ech, miałem nadzieje ze tej mordy już nie będę oglądał.
Ludzie tacy jak on z synem, Rogala, grajewski itp powinni zostać odprowadzeni pod ścianę.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.06.2011, 07:52

Mnie się w tym artykule najbardziej podoba fragment:

Cytat:
Dodatkowo zmianie ulega system premiowania za zwycięstwo. Pierwsze oznacza 50 tysięcy złotych do podziału na drużynę, następne - 25 tysięcy. Po porażce liczenie rozpoczyna się od nowa.
Czyli piłkarzom opłaca się jednakowo:
-wygrać 3 mecze - dostają 50+25+25 = 100 tysiaków
-wygrać, przegrać, wygrać - dostają 50+0+50 = 100 tysiaków

Genialne! Szkoda, że dla Polonii to czy będzie mieć w 3 meczach 6 czy 9 punktów nie jest wszystko jedno.

Chciałbym poznać człowieka, który opracował ten błyskotliwy system motywacji

mr_kwolf; Jak tak, to przepraszam, faktycznie nie wszystko jedno Aczkolwiek Wojciechowski tak daje nieraz po garach, że i w taki błyskotliwy system, jak to wynikało z artykułu, byłem skłonny uwierzyć
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 10.06.2011 o godz. 10:16.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.06.2011, 08:04
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Mnie się w tym artykule najbardziej podoba fragment:

Czyli piłkarzom opłaca się jednakowo:
-wygrać 3 mecze - dostają 50+25+25 = 100 tysiaków
-wygrać, przegrać, wygrać - dostają 50+0+50 = 100 tysiaków

Genialne! Szkoda, że dla Polonii to czy będzie mieć w 3 meczach 6 czy 9 punktów nie jest wszystko jedno.

Chciałbym poznać człowieka, który opracował ten błyskotliwy system motywacji
To jest źle opisane bo w systemie chodzi o to, że za każde kolejne zwycięstwo jest dodatkowe 25 tysięcy do puli. Czyli w praktyce 3 wygrane to 50+75+100 = 225 tysięcy, a nie 100 jak wyszło wg Ciebie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.06.2011, 08:08
W praktyce to takich ludzi jak Wojciechowski trzeba leczyc. Podpisal umowe, chlopak mu sie odwdzieczyl, bo gral dobrze. A teraz pan JestescieWszyscyC.uje sznatazuje go obnizkami i klubem kokosa.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.06.2011, 08:18
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
W praktyce to takich ludzi jak Wojciechowski trzeba leczyc. Podpisal umowe, chlopak mu sie odwdzieczyl, bo gral dobrze. A teraz pan JestescieWszyscyC.uje sznatazuje go obnizkami i klubem kokosa.
Ma do tego prawo. Jest przecież trenerem, dyrektorem sportowym i prezesem w jednym. Święta trójca.

Zastanawiam się jak się wstawia taki link?
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 10.06.2011, 08:21
Pisze tekst: np TEKST, zaznaczasz go i wybierasz ikonke tego globusa z oczkiem od lancucha i wstawiasz link
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.06.2011, 08:26
studio napisał(a):Wyświetl post
Pisze tekst: np TEKST, zaznaczasz go i wybierasz ikonke tego globusa z oczkiem od lancucha i wstawiasz link
Dzięki. Na innych forach robi się to troszkę inaczej, dlatego zapytałem
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 10.06.2011, 09:04
śmieszna sprawa z tym Sobiechem, niby Polonia się zbroi, skupuje wyróżniających się piłkarzy, a z drugiej strony swojego czołowego gracza odsuwa od składu. Ciekawe jak to wpłynie na atmosferę w drużynie?
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 10.06.2011, 09:14
Raczej....dobrze, gorzej by bylo gdyby Sobiech dostal inna umowe i mial w dupie czy wygrywaja czy nie a reszta druzyny musi zapierniczac przez sezon aby swoje 20% odzyskac.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.06.2011, 09:19
studio napisał(a):Wyświetl post
Raczej....dobrze, gorzej by bylo gdyby Sobiech dostal inna umowe i mial w dupie czy wygrywaja czy nie a reszta druzyny musi zapierniczac przez sezon aby swoje 20% odzyskac.
Ale z drugiej strony jeden z potencjalnie najważniejszych zawodników zostaje skasowany no i ogólnie podnosi się znowu smród. Dla nas jak i innych rywali Polonii to raczej dobra wiadomość.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 10.06.2011, 09:32
dobrze to dla konkurencji, bo zespół który mógłby namieszać na starcie strzela sobie w kolano.
Jeśli Sobiech będzie wytrwały to wyląduje w klubie kokosa (na pół roku) i w grudniu pewnie odejdzie. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że JW jest aż tak głupi i będzie płacił kupę kasy kolesiowi który nie gra. Trzeba zdawać sobie sprawę, że Artur to nie Kokos i swoją penjsę pobiera w Euro.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.06.2011, 10:07
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza czwórka, czyli pucharowicze, postawiła na kontynuację pracy trenera. (...) O MP powalczy jednak Legia z Wisła. Myśle ze mamy narazie największy potencjał a i nadchodzące okienko transferowe może nam ten potencjał zdecydowanie zwiększyć.
Wiesz 7 kotów - w moim odczuciu byłby to pewnego rodzaju powrót do normalności, o ile niektóre wydarzenia w polskiej lidze można nazwać normalnymi (vide: ostatnie pomysły Wojciechowskiego z Sobiechem). Jak powiedziałby filmowy Kargul: Legia to wróg - ale swój! Chodzi mi o fakt, że w ostatnim dziesięcioleciu to właśnie drużyna z Łazienkowskiej najczęściej walczyła z nami o MP, zdobywając też kilka PP. Inne kluby - Polonia W., Zagłębie L., Lech P. - okazały się jednosezonowymi mistrzami, czasem nawet z nielegalną "podpórką" (piję tu do karnej degradacji Zagłębia, natomiast Lech/Amica to inna piosenka, mam nadzieję że też kiedyś zostanie rozpracowana).

A co do JW: takie życie, jedni się zbroją, drudzy osłabiają. Jeśli JW ma za dużo pieniędzy, niech je płaci za nie-granie Sobiechowi, albo da na biedne dzieci - nic mi do tego. Z mego punktu widzenia - zwykłego piknika - lepszy jest wiślacki system motywacyjny, niż polonijno-konwiktorski. U nas gracze już na "dzień dobry" wiedzą, ile mogą zarobić, a ile stracić, jeśli znów dadzą d... w pucharach. W Warszawie JW częściej z siebie może zrobić pośmiewisko, niż z piłkarzy, zmieniając tak często reguły gry. Ale skoro taki stan rzeczy mu się podoba, napiszę: nie mój cyrk, nie moje małpy...
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.06.2011, 10:10
Wojciechowski to parodia. Jak się renegocjuje umowę? Za zgodą obu stron. Jak renegocjuje kontrakt JW? Poprzez szantaż. Pełen profesjonalizm panuje w Polonii, nie ma co.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.06.2011, 10:34
Dlatego nikt konkretny nie przyjdzie do Polonii kopać piłki. Średniaki, które obecnie są w Polonii nawet złego słowa nie powiedzą. Zgadzają się na wszystko,bo wiedzą doskonale,że nikt nigdy nie zaoferuje im połowy tego co dostają obecnie. Takie Boniny,Tosiki,Sikorskie dla nich to los wygrany na loterii. Po co się burzyć, cieszą się z tego co mają. A mają o wiele więcej niż są warci.

Sobiech, idiota ,domaga się realizacji zapisów umowy, podpisanej za zgodą obu stron. Debil,no normalny debil.
Odpowiedz cytując
Nosalka
Member

Od: 03.2008

Stary 10.06.2011, 10:48
A tak swoją drogą to czy działania Wojciechowskiego nie podchodzą troche pod mobbing?
Paranoja w tym Groclinie.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.06.2011, 11:04
Niech Sobiech idzie do sądu pracy, kasę ma na dobrego papugę to może jeszcze Józka coś oskubie. Bo zakładam, że nie będzie go satysfakcjonowało latanie po schodach.
the end
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów