The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2011, 07:44
sebastian1727 napisał(a):Wyświetl post
Od tych ludzi zależą nasze transfery :

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/55...,,9746721.html

Pierwszy raz widze jakieś nowsze zdjęcie z Cupiałem na nowym stadionie , ktoś go jednak uchwycił , co jak widać go nie ucieszyło.
A Kapka dalej trwa... Pusty smiech
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.06.2011, 07:49
hcgn napisał(a):Wyświetl post
Sory winetu ale czy Ty w ogóle zastanowiłeś co napisałeś?W promocji? 3 mln?

Wytłumacz mi jakim cudem gość wart 3 mln euro zostaje sprzedany za około 5 razy mniej?Głupi menadżer zamiast opchnąć go za melony, proponuje setki, rezygnując z 5 razy większej prowizji, Głupi właściciel klubu zamiast zgarnąć 3 miliony, decyduje się na 5 razy mniej a co najlepsze - głupia całą Europa jest ślepa i pozwala Wiśle ściągnąć go za śmieszną cenę.

Melikson to dobry grajek, jak na naszą ligę wybitny ale zejdź na ziemię.To że wkręca w ziemię ligowych drwali to nie znaczy że jest wart miliony.Jego wartość rośnie ale powoli.3 miliony to on może będzie wart po dobrym pucharowym roku.
Nie znasz jego sytuacji kontraktowej i tego jak potoczyła się kariera Maora.
Jeszcze przed tym jak Maor do nas dołączył zdecydowana większość tego forum najeżdzała na mnie, że zrobiłem z Melikosna gwiazdę ligii jeszcze przed rozegraniem pierwszego meczu. Bo jak to ? Cała europa ślepa że takiego dobrego piłkarza nie wyciągnęli wcześniej ?
Jak widać miałem rację.
Śledząc regularnie większość z europejskich zachodnich lig wiem że tacy piłkarze jak Melikson są w cenie, i wiele klubów potrzebuje takich zawodników.
Cenę jaką można uzyskać za Maora napisałem tylko dlatego żeby pokazać że nawet jako coś nie wyjdzie w pucharach to mamy koło ratunkowe, które może podreperować budżet.
Ogólnie jeśli na czymś mamy budować optymizm przed pucharami to właśnie na tym że mamy Meliksona.

Cytat:
A Kapka dalej trwa... Pusty smiech
I jak widać siedzi wyżej niż Basałaj
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.06.2011 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2011, 08:05
Despotovic na liście życzeń Stana
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

18 bramek w 2 lidze Hiszpańskiej to chyba lepszy wynik niż 13 goli w lidze Serbskiej.Pozatym jest o 4 lata młodszy od Illieva.Wiem że 800 tyś € to fortuna jak dla Wisły ale skoro mamy walczyc o LM to warto zainwestowac w snajpera.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.06.2011 o godz. 08:26.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2011, 09:01
Już nawet mi sie czytać nie chce tego pseudodziennikarskiego bełkotu
codziennie rano jakies z dupy wziete nazwiska wymyslaja po to zeby je wieczorem dementowac
juz widze jak placimy 800 tys E za jakiegos napastnika z 2 ligi jak my 150 na Cikosa nie mozemy wyslupac
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.06.2011, 09:10
My nawet dokladnie nie wiemy na czym stoimy , dzis 9.06 , a w klubie cisza , juz tyle nazwisk (Ile juz ktos liczyl ? ) przewinelo sie przez media ze az sie nie chce czytac , tylko patrzec na oficjalna i czekac.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.06.2011, 09:13
Trzeba wziąć pod uwagę, że Ci wszyscy Izraelczycy którzy niby są w kręgu zainteresowań Wisły są ze 'stajni' jednego menadżera Dudu Dahana. W związku z czym na takie newsy trzeba przez palce patrzeć.
Ogólnie mam wrażenie, że na sam koniec okaże się, że jak z kimś podpiszemy to jego nazwisko się nie przewinie wcześniej w kontekście Wisły,a to co się pojawia w mediach to są strzały w płot. Taki styl pracy ma Stan, wystarczy popatrzeć na poprzednie okienko.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.06.2011, 09:16
Codziennie rano otwieram oczy biegne aby odpalić kompa, otwieram przegładarke ładuje się strona www.wisla.krakow.pl klikam na przejdz do strony głównej, dech mi zapiera i niestety ni Ch...... inforamcji o zfinalizowanym transferze ech.... Następnie otwieram onet, wp, interie i czytam o 15 nowych zawodnikach ktorzy już prawie są w Wisełce, zabieram się nawet do edytowania strony na Wikipedi by po chwili dowiedzieć się że te wszystkie informacje to tylko plotki.
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Od: 04.2011

Stary 09.06.2011, 09:17
Moim zdaniem Pejovic z Jagi jest cienki najlepszy w naszej lidze jest Dudu z Widzewa to taki Dani Alves z Barcy tylko w ekstraklasowym wydaniu
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.06.2011, 09:17
No proponuje od razu zatrudnić cała reprezentację Izraela. Mam nadzieje że plotki o kolejnych grajakch z Tel Avivu są wyssane z palca
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 09.06.2011, 09:19
Obawiam się, że będzie tak..jeden, może dwóch nowych na pierwszym treningu...potem co jakiś czas ktoś dojdzie(raczej za darmo)..i tak będzie do końca sierpnia...odpadniemy z pucharów (oby nie)..najlepszych (Mały, Melex) sprzedamy..a za nich przyjdą jakieś Kryszałowicze...zwolnią Roberta, potem Stasia..i będziemy w czarnej dupie...obym był złym prorokiem..(zaznaczam, że z natury jestem pesymistą) ....wolę być miło zaskoczony niż rozczarowany...
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.06.2011, 09:21
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
No proponuje od razu zatrudnić cała reprezentację Izraela. Mam nadzieje że plotki o kolejnych grajakch z Tel Avivu są wyssane z palca
Zaraz cię zjadą od antysemitów

Ten Despotovic całkiem nieźle wygląda ale jakoś mi się nie widzi żeby szukali kolejnego napastnika. Chyba że Iliev to taki lepszy następca Żurawia a teraz szukamy kogoś kto naprawdę zagrozi Gienkowi
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 09.06.2011 o godz. 09:24.

Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Stary 09.06.2011, 09:30
A kogo jeszcze możemy mieć w ataku
Odpowiedz cytując
rozbi89
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 09.06.2011, 09:39
Wiecie co panowie, powoli mi sie odechciewa czytania tego forum. Dlaczego większość widzi wszystko w ciemnych barwach ze odpadniemy zaraz i wszystkich sprzedamy i bedzie po naszej Wisełce. Ciągły płacz i lament. cierpliwości
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 09.06.2011, 09:45
Markus napisał(a):Wyświetl post
A kto Ci powiedział, że w rozmowie z Tobą chcę sobie dodawać powagi?

Nigdy nie zamierzałem kryć się z tym, że zwykle bawią mnie Twoje słowa i dalej udawać powagi na ich widok nie będę.
Moje posty są przecież tylko podsumowaniem Twoich. Jeżeli bawią Cię Twoje własne, pisane wcześniej posty to proszę bardzo. Możemy pośmiać się razem.

Nie dziwię się, że nie chcesz się licytować, bo kompletnie nie masz czym się chwalić. Najczęściej wpadasz tu by niczym jakiś menadzer podpromować zawodników w rodzaju Magiery, Pazdana czy Rado, ponarzekać trochę na krytyków tych pomysłów, poudawać, że nigdy nie mają racji i tyle wnosisz do tematów.
Tak z grubsza Ty ostatnio w rzadko którym aspekcie się nie mylisz, a ja nie jestem jedyną osobą, która zwraca Ci uwagę na wypisywanie bzdur o własnym klubie. Nie sprowadzaj więc problemu tylko do mnie.

Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek pisał na tym forum cokolwiek na temat Rado, a tym bardziej żebym go promował, także nie zmyślaj. Moje posty na temat Pazdana czy Magiery już wielokrotnie tłumaczyłem, nawet tłumaczyli je Wam (Tobie i wolfy'emu) inni userzy. No ale przecież Ty wiesz lepiej niż ja o co mi chodziło.

Ale ja wcale się nie mam zamiaru wypierać, że nie spodziewałem się tego, co nastąpiło zimą, i że wątpiłem i nadal wątpię w trwałość zmiany obowiązującej przez wiele ostatnich lat polityki Cupiała w stosunku do Wisły. Mam wątpliwości, czy Cupiał wytrwa na dobrej ścieżce dłużej niż kilka miesięcy, nawet gdy na nią jakimś cudem wejdzie. Pokazywał to już nie raz. I niestety, u niego zawsze do tej pory punktem końcowym dla pozytywnych zmian było zdobycie mistrzostwa – potem regularnie oglądaliśmy osłabienia i powrót do dawnych błędów, bez względu na to, kto był aktualnie dyrektorem sportowym i trenerem.
Zatem Twój problem polega na tym, że zanadto żyjesz przeszłością, bo jako kibic Wisły doskonale powinieneś wiedzieć, że ruchów Cupiała do końca przewidzieć się nie da. Od momentu wejścia Tele-Foniki do Wisły mieliśmy już kilka okien, gdzie wydawane były grube miliony oraz kilka, gdzie zaciskano pasa i transferów nie było, a jeżeli już były, to zatrudniano zawodników z kartą w ręku. Nie mając źródła w klubie, bazując jedynie na informacjach zawartych w mediach oraz własnych przypuszczeniach nie możesz przewidzieć jak będzie tym razem - czy znów wydamy 1,5 mln euro czy będziemy sprowadzać tylko darmowych zawodników. Dlatego na Twoim miejscu (i nie piszę tego złośliwie) wstrzymałbym się z jakimikolwiek przewidywaniami i oceniał fakty.

Jeżeli chodzi o Stana Valckxa, to nie mieliśmy jeszcze dyrektora sportowego na tym poziomie. To oczywiste, że jego przyjście nie oznacza, iż Wisła nagle zacznie wydawać po kilka milionów euro w jednym oknie transferowych, ale pewnie nie minę się z prawdą, jeżeli stwierdzę, że został on zatrudniony po to, by sprowadzać jak najlepszych zawodników jak najmniejszym kosztem. Dobrym przykładem jest tu Melikson, który kosztował 700 tys euro (tyle samo, co Jirsak), a patrząc na jego umiejętności, można ocenić, że jest wart znacznie więcej.

Bzdurą było pisanie, że przed sprowadzeniem zimą nowych zawodników nie było widocznych istotnych zmian w polityce sportowo-finansowej?
Właśnie bzdurą było formułowanie wniosków, że nic się nie zmieniło zanim klub wykonał jakikolwiek transfer do klubu. Nie mogłeś mieć bowiem pewności, nie mając źródeł wewnątrz klubu, czy sprowadzimy kolejnego Beto czy może zawodnika na podobnym lub wyższym poziomie niż Paweł Brożek. Rozsądek nakazywał zatem po prostu się wstrzymać i oceniać już konkretne ruchy. Zmiany w polityce sportowo-finansowej oczywiście były już wtedy - zatrudniono profesjonalistę na stanowisku dyrektora sportowego i zbudowano kilkuosobową, w miarę profesjonalną, jak na nasze warunki, siatkę skautów, czego pierwsze efekty już mamy.

Więc bardzo proszę znajdź i wymieniaj te wielkie bzdury. Zobaczymy, jak wiele ich naprawdę znajdziesz.
Niestety nie mam czasu żeby analizować wszystkie Twoje posty z ostatnich kilku miesięcy i punktować wszystkie sytuacje, w których się pomyliłeś. Dlatego zaproponowałem Ci żebyś ten swoisty rachunek sumienia zrobił sam i wymieniłem kilka przykładów. Jedną z pomyłek wytknął Ci także mr_kwolf.

Nie ma powodu nie komentować ewentualności blokowania transferów czyli pracy Valcksa przez RN, tylko dlatego, że jeszcze nie skończyło się okno transferowe, lub że na razie istnieje głównie w formie „przecieków i przesłanek”. Ani udawać, że kiedykolwiek jest dobre i właściwe, gdy jak napisał Jawor w swoim artykule, „potencjał Holendrów tłamszą ludzie, którzy nie mają pojęcia o piłce”. A jaka będzie ostatecznie skala tego zjawiska – to już odrębny temat, czas pokaże.
Jasne, że tłamszą potencjał Holendrów, bo każą im szukać możliwie jak najlepszych zawodników w określonych ramach cenowych. Valckx nie dostaje na transfery 6 milionów euro, tylko 1,5 - faktycznie jest tłamszony i ciemiężony z tego powodu. Pewnie ma w związku z tym więcej pracy, bo za wartościowym i względnie tanim zawodnikiem trzeba się najeździć, tak jak to było z Meliksonem, ale po to został zatrudniony właśnie on, profesjonalista pełną gębą, a nie jakiś pionek w stylu Jóźwiaka czy Bednarza. Natomiast na podstawie tych słów dziennikarza gazety o wątpliwiej jakości nie wysnuwałbym wniosków, że najbardziej wartościowe pomysły Valckxa są torpedowane przez RN lub Cupiała. Stan musi sobie zdawać sprawę z tego w jakim klubie pracuje i jakim budżetem dysponuje ten klub, więc na bank dostał jakieś wytyczne odnośnie tego, w jakich kwotach może się poruszać. Nie zaproponuje zatem pozyskania zawodnika wartego 3 mln euro, jeżeli klub może na jednego zawodnika wydać maksymalnie 1 mln euro.

Nie ma powodu, by przestało „wydawać mi się”, że trzeba pilnie wzmocnić obronę i atak, a nowe cięcia, osłabienia i oszczędności to droga do następnych bolesnych kompromitacji w pucharach.
1. Obronę i atak wzmocnić trzeba. To nie jest tylko Twoje "wydaje mi się", ale również realna potrzeba.
2. Na razie nie ma mowy o żadnych cięciach i oszczędnościach, bo prócz zawodników, z których Wisła świadomie zrezygnowała nie odszedł oficjalnie jeszcze nikt. Owszem, dochodzą sygnały o problemach z wykupieniem Chaveza i Cikosa, ale nie widziałem komunikatu, że klub zaprzestał zabiegać o ich wykupienie.

Pamiętając o zapaści struktur klubu, która nastąpiła gdy Reszczyński był p.o prezesa Wisły, nie ma dziś powodów widzieć w jego umocnieniu przez Cupiała dobrego ruchu dla klubu, bez względu na to, czy trwa okno transferowe, czy nie.
Ja przesunięcie Reszczyńskiego z Rady Nadzorczej do Zarządu traktuję jako jego degradację, bo Zarząd sprawuje głównie funkcję reprezentatywną, natomiast RN, w której obecnie Reszczyńskiego już nie ma, realnie zatwierdza i nadzoruje decyzje Zarządu.

"Zarząd - powoływany maksymalnie na 5 lat, reprezentujący spółkę na zewnątrz i prowadzący jej sprawy

Rada nadzorcza - wykonująca stały nadzór nad zarządem, składa się z minimum 3 członków, w spółkach publicznych - minimum 5 osób, powoływanych i odwoływanych przez zgromadzenie akcjonariuszy"

Jeżeli więc Reszczyński, będąc dotychczas członkiem Rady Nadzorczej, nie zablokował transferów Meliksona czy Genkowa, to tym bardziej nie powinien zrobić tego teraz. Na powyższym przykładzie widać dobitnie jak się rodzą tego typu bzdurne przypuszczenia - po prostu z niewiedzy.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 09.06.2011 o godz. 09:51.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 09.06.2011, 09:48
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Już nawet mi sie czytać nie chce tego pseudodziennikarskiego bełkotu
codziennie rano jakies z dupy wziete nazwiska wymyslaja po to zeby je wieczorem dementowac
juz widze jak placimy 800 tys E za jakiegos napastnika z 2 ligi jak my 150 na Cikosa nie mozemy wyslupac
150 czy 350? jeđli 350 to ja bym szczerze mówiąc też nie wysupłał za EC jak bym mial dajmy na to 1 czy nawet 1,5 na wszystkie potrzeby druzyny
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.06.2011, 10:01
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
juz tyle nazwisk (Ile juz ktos liczyl ? ) przewinelo sie przez media ze az sie nie chce czytac , tylko patrzec na oficjalna i czekac.
Pisze z pamięci. Pomóżcie mi jak kogoś pominałem

Marcin Wasilewski
Marcin Baszczyński
Michał Żewłakow
Boban Grncarov
Ruud Van Niestelroy (sic!!!)
Despotovic
Roque Santa Cruz (sic!)
Vicente (sic!)
Iliev
Bengtson
Mladen bozovic
Mohammad Gadir
Marcin Kowalczyk
Luka Pejovic
Rumen Trifonov
Andre alves
Dudu Biton
Michael Lamey
Jakub wawrzyniak
Kamil kosowski
Bojan Isailovic
Sławomir Peszko
Robert Jeż
Ivan Vukovic
Emill Noll
Roei Bacall
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2011, 10:19
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

Marcin Wasilewski
Marcin Baszczyński
Michał Żewłakow
Boban Grncarov
Despotovic
Roque Santa Cruz (sic!)
Vicente (sic!)
Iliev
Bengtson
Mladen bozovic
Mohammad Gadir
Marcin Kowalczyk
Luka Pejovic
Rumen Trifonov
Andre alves
Dudu Biton
Michael Lamey
Jakub wawrzyniak
Kamil kosowski
Bojan Isailovic
Sławomir Peszko
Robert Jeż
Ivan Vukovic
Emill Noll
Roei Bacall
i właśnie dlatego, ja już mam na to wszystko zlew i czekam cierpliwie na info z oficjalnej strony Wisły
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
sebastian1727
Banita

Od: 06.2011

Stary 09.06.2011, 10:26
A na transfermarkt pojawiły się dzisiaj wiadomości że Iliev i Wasilewski przechodzą do Wisły , bardzo ciekawe

http://www.transfermarkt.de/de/wisla...erein_422.html
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 09.06.2011, 10:30
A o czym byście pisali ,jakby ktoś nie podrzucał tych nazwisk ?
Jak ktoś przywiązuje wielką wagę do tego rodzaju anonsów ,to potem nie dziwię się,że może czuć się zawiedziony.
Jeśli zaś na chłodno przemyśli ,to pewnie dojdzie do wniosku że dopóki zawodnik nie podpisze kontraktu ,to nic nie jest wiadome.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 09.06.2011, 10:39
transfermarkt jest w części tworzony przez "anonimowych" uzytkowników internetu, zatem mogą się w tym gronie pojawić fantaści, wróżbici, szamani okienka transferowego.

ja postanowiłem nie czytać już tego tematu, a nowinek transferowych szukac na oficjalnej stronie ile więcej spokoju
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.06.2011, 10:49
Kurde ale wszyscy teraz biadolicie! Naczytacie sie glupot a pozniej robicie przymiarki ktory gdzie i za kogo bedzie gral. Sami siebie nawzajem utwierdzacie w tym, ze oni beda u nas i bedzie kochana LM. Niestety zapomnieliscie ze LM uciekla nam 15 lat temu.. uefa niestety tez a nasz klub dla europy to kopciuszek no name. Wracajac do naszej " polityki " to jesli podeszli bys cie do tego bez emocji to byscie polaczyli fakty i otrzymali kierunek w jakim spadamy. Watek zmian w RN jest glownym dla naszej polityki i niestety skutki sa jakie sa. Chyba nikt niemyslal ze to tylko zmiany kosmetyczne i normalna zmiana foteli. iDowody? pierwsze z pamieci, Jako budujemy Wisle bez polskich gr
ajkow gdyz sa bardzo slabi i drodzy a teraz nagle trzeba nam ich wiecej. Mielismy byc jak PSV, skazani ma handel mlodymi gwiazdami a tu nagle chcemy kupic samych dziadkow bo za free. Tylko komu ich sprzedamy? Oldbojom Garbarni napewno. A skoro juz Stan ma na oku kilku z karta na rece to czemu juz dawno nie sa zaklepani? Nawet jesli w tym oknie beda wolni to chyba moglismy ich zaklapac od pol roku juz, czyz nie? Wydaje mi sie ze Stan jest w ciemnej dupie bo nikt nie kupil Malego lub Kirma i plan sie poszedl jebac... ale to tylko moja glupie myslenie. Pewnie zaczna bluzgi itp ale wybaczcie gdyz pisze z tele i widze tylko ostatnie zdanie
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2011, 11:02
arti napisał(a):Wyświetl post
150 czy 350? jeđli 350 to ja bym szczerze mówiąc też nie wysupłał za EC jak bym mial dajmy na to 1 czy nawet 1,5 na wszystkie potrzeby druzyny
350 ale w sumie a 200 juz zaplacilismy w zeszlym roku za wypozyczenie
Przynajmniej takie informacje chodzily gdy przychodzil rok temu
Jak jest naprawde tego nie wiemy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.06.2011, 11:07
Faktem jest że jest dzisiaj 9 czerwiec, za 2 dni ruszają przygotowania, a my nie dość że na obecną chwilę nie kupiliśmy nikogo, to jeszcze nie mamy ani Cikosa, ani Chaveza. Na puchary z Kowalskim? Nie wygląda to zbyt dobrze. Czekamy dalej.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 09.06.2011, 11:30
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Faktem jest że jest dzisiaj 9 czerwiec, za 2 dni ruszają przygotowania, a my nie dość że na obecną chwilę nie kupiliśmy nikogo, to jeszcze nie mamy ani Cikosa, ani Chaveza. Na puchary z Kowalskim? Nie wygląda to zbyt dobrze. Czekamy dalej.
Patience...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Stary 09.06.2011, 11:40

Marcin Wasilewski
Marcin Baszczyński
Michał Żewłakow
Boban Grncarov
Despotovic
Roque Santa Cruz (sic!)
Vicente (sic!)
Iliev
Bengtson
Mladen bozovic
Mohammad Gadir
Marcin Kowalczyk
Luka Pejovic
Rumen Trifonov
Andre alves
Dudu Biton
Michael Lamey
Jakub wawrzyniak
Kamil kosowski
Bojan Isailovic
Sławomir Peszko
Robert Jeż
Ivan Vukovic
Emill Noll
Roei Bacall
Ja .......e, nie sadzolem, ze ta lista jest juz tak dluga A to raptem niespelna dwa tygodnie po zakonczeniu sezonu

Zgadzam sie z Grzadq. Na te chwile nasza obrona wyglada dramatycznie. Jaliens, Bunoza, Kowalski, Paljic... i cisza. Kogos pominalem?
Oczywiscie do pierwszego meczu w el.LM jest miesiac ale w tej chwili nie wyglada to dobrze. Tu potrzeba min. 3 transfery (lewa, prawa, srodek). Jesli mamy budowac formacje obronna na ostatnia chwile to moze to skonczyc sie zle.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 09.06.2011, 11:42
Mi wydaje się że klub planuje wielką konferencję prasową na poniedziałek i dopiero wtedy zdradzi nazwiska.

Cytat:
Wisła wciąż nie doszła do porozumienia z władzami Slovana Bratysława w sprawie transferu definitywnego Erika Czikosza.

- Wisła miała opcję pierwokupu do końca maja, ale z niej nie skorzystała. Chcielibyśmy zobaczyć go w najbliższym sezonie w błękitnej koszulce Slovana. Wciąż istnieje możliwość jego powrotu do Polski, ale my wierzymy, że się uda... - mówi wiceprezydent Slovana, Petr Kaspar.
Sporo opcja pierwokupu wygasła to wątpię by klub teraz zmienił zdanie i postarał się go kupić na zwykłych warunkach.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.06.2011, 11:49
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Mi wydaje się że klub planuje wielką konferencję prasową na poniedziałek i dopiero wtedy zdradzi nazwiska.
Bezsensu. Podaj mi chociaż jeden SENSOWNY argument dla którego klub miałby tak postąpić.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.06.2011, 11:52
Moim zdaniem sytuacja mocno się skomplikowała z piłkarzami wypożyczonymi! Po udanej rundzie kluby macierzyste chcą z powrotem swoich piłkarzy, lub wyższe ceny wykupu. Sytuacja Cikosa jest nieciekawa i osobiście wątpię żeby chłopak został, gdyż termin jego wykupu minął z końcem maja. Chavez? wiadomo! Cały blok obronny będzie budowany od podstaw co źle wróży przed meczami eliminacyjnym, a gorsze jest to że nie wiadomo co to będą za piłkarze!!! Kwestią podstawową jest wykupienie zawodników z klubów, a następnie pewnie Holendrzy będą sprowadzać obrońców do klubu, bo taka prawda, że nie wiadomo na tą chwilę czy nie trzeba będzie komponować obrony od podstaw.

P.S nawet transfermarkt bawi się w strzelanie: http://www.transfermarkt.de/de/wisla...erein_422.html
Ludzie przestańcie wierzyć w te doniesienia prasowe, bo możecie się zawieść!! Bez napinki!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.06.2011, 11:59
Bezsensu. Podaj mi chociaż jeden SENSOWNY argument dla którego klub miałby tak postąpić.
Niesamowity hype medialny jeśli nagle zaprezentują 3-4 nowych grajków. To jest niezwykle ważne z marketingowego punktu widzenia. A nowy sponsor główny przecież wciaż jest poszukiwany.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 09.06.2011, 11:59
czyli nic sie nie zmieniło...co pół roku powtórka z rozrywki...myslałem że przykład Levadii albo Karabachu nie wspomne o wcześniejszych kompromitacjach da coś do myslenia ale widze ze znowu lipa,znowu będzie ten za drogi,ten niechce,tutaj sie spózniliśmy....i tak wkółko...pózniej dziwota ze jest tak jak jest....ech
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów