|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bacall to defensywny pomocnik może chodzi Stanowi o lepszą komunikacje z Melexem w środku pola? Sobol ma swoje lata a na Wilka Maaskant nie zawsze stawia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
PS. Coś mi się wydaje, że możemy szukać nowego trenera bramkarzy. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_krakow_9851/ Stanowi dojdzie kolejny problem tym razem ze znalezieniem trenera bramkarzy, bo znając Cupiała nawet podejrzenie o korupcję uniemożliwia dalszą pracę takiemu człowiekowi w Wiśle. Wydaje się jednak, że będzie to duża strata, bo mógł być trenerem w Wiśle na lata.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 08.06.2011 o godz. 18:10.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
o Lukę Pejovicia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Luka Pejović - Jagiellonia
Powód: uprzedzili mnie
Ostatnio edytowane przez Dean : 08.06.2011 o godz. 20:02.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A moim zdaniem tylko i wyłącznie kłopoty z finansowaniem budowy trybuny zachodniej mogą zablokować transfery - takie jest moje zdanie, a nie jest też powiedziane, że transferów(gotówkowych) nie będzie. Na pewno z miastem trwają jeszcze negocjacje i musimy uzbroić się w cierpliwość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dopiero 6 mln na transfery, RvN, Peszko, Wasyl, inne gwiazdy, teraz że bieda w klubie, minimalizm... Leczcie się!!!
![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Guest
|
|
|
Mimo wszystko na tą nagłośniona w mediach ofensywę transferową się nie zapowiada. Nie od dziś wiadomo że Cupiał to człowiek obrażalski, potrafiący wstać lewą nogą i zepsuć cały plan nakreślony przez jego ludzi.
Basałaj nawet jak wypowiada się do gazet to moim zdaniem on nawet swoje autorskie pomysły potrafi przypisywać sobie i właścicielowi taki jest ostrożny w swoich wypowiedziach. Niby kasy brak, a wyprzedaż u nas była na poziomie 6 mln euro, do tego jego ludzie kupili goscia którego już teraz spokojnie można byłby opchnąć za 3- 4 mln euro. (Melikson). Fajnie to wszystko wyglądało w mediach, jak na ten moment trzeba sobie to otwarcie powiedzieć jest tragedia. Doscy logicznie brzmi wersja, że Rzeczynski ma patrzeć na ręce Basałajowi. Jesli to ma miejsce to niestety ale może oznacz że syndrom marionetki prezesa powraca. Oczywiście właściciel ma prawo budować ten klub według własnego uznawania i my kibice musimy to szanować.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.06.2011 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Zejdźmy na ziemię, 27 latek jak na razie bez meczów w pucharach a tylko błyszczący w naszej lidze? No nie wiem, ale za 3-4 miliony euro już byśmy go dawno sprzedali i znowu kupili 5 nowych piłkarzy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja wiem, że oczekiwania co do transferów są ogromne i na pewno uzasadnione, ale poczekajmy z budowaniem apokaliptycznych wizji chociaż do tego 10!
A jak transfery będą 12 a nie 10, to te dwa dni będą aż takie kluczowe? Skoro są zapowiedzi, że transfery będą, że rozważane są różne opcje na poszczególne pozycje na boisku, to skąd wniosek,że tej transferowej ofensywy definitywnie nie będzie? Myślę, że Stan po zimowym okienku transferowym zasłużył sobie na chociaż minimum zaufania. Ja czekam cierpliwie. To już najczarniejszy ze wszystkich scenariuszy...
Ostatnio edytowane przez pikey : 08.06.2011 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Wiek ? Absolutnie nie ma znaczenia. Melikson to genialny zawodnik nie tylko jak na polskie warunki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() westersyl - mylisz dwie rzeczy wartość rynkową piłkarza i jego umiejętności. Teoretycznie wydawałoby się te dwie rzeczy powinny iść w parze, ale nie zawsze tak jest. Ja nie kwestionuję talentu i umiejętności Meliksona, kwestionuję to, że bez pokazania się w Europie - puchary (jeszcze nie zdążył) ktoś wyda na niego te 3 mln euro. Ponadto gość nie gra w żadnej reprezentacji. Może się mylę ale bez tych elementów nikt nie da tych 3 mln euro. Bo zarówno liga izraelska jak i nasza nie jest miarodajna. Tym bardziej ze wiek ma znaczenie. Ma 27 lat a nie 19. Genkov gdyby miał 21 lat i grał to co gra teraz, kosztowałby z 2 miliony euro jako młody dobrze rokujący piłkarz, a że ma już 27 i jest po "przejściach" (kilka lig i klubów) to kosztuje 550 tysięcy euro.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 08.06.2011 o godz. 21:32.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Czego to menadżer nie powie, żeby dobrze ''sprzedać'' swojego zawodnika. Czy Melikson poradziłby sobie w Bundeslidze? Nie wiem skąd takie stwierdzenie ( nie mówię, że sobie nie poradzi), tylko ciężko powiedzieć po jednej rundzie grania w polskiej ekstraklasie i na przeciwnikach typu - Polonia Bytom, Arka Gdynia, Cracovia czy pucharowym meczu z Podbeskidziem. Przecież, nie widzieliśmy go w akcji w meczach pucharowych na tle mocniejszych zespołów, nie wiemy jak się tam zaprezentuje a Ty już mówisz, że sprzedamy go za 3-4 mln euro - szczerze to wątpię aby taką kwotę za niego zapłacono. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Jak ktoś potrafi grac w piłkę to sobie poradzi wszędzie i na tym bazuje moje stwierdzenie. I zapewniam was że skauci, których na meczach polskiej ekstraklasy jest coraz więcej też to widzą. Nie wiem skąd wziął się stereotyp, że żeby rozpoznać dobrego piłkarza trzeba czekać ileś rund/meczów. Jak ktoś potrafi gra w piłkę to z dnia na dzień tego nie zapomni. Bundesliga ? Przecież to poziom osiągalny dla produktów polskiej myśli szkoleniowej, niektórzy z nich maja nawet problemy z prowadzeniem piłki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.06.2011 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
spokojnie
Melikson sie pokaze teraz w pucharach i zgarniemy za niego pare milionow(w zaleznosci jak daleko zajdziemy)...a co do transferow to wyluzujcie...Stan sprowadzi pozadnych pilkarzy a jak dla mnie to czekam z tymi transferami do 20 czerwca tego roku tyle w temacie...czekam na transfery![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Od tych ludzi zależą nasze transfery :
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/55...,,9746721.html Pierwszy raz widze jakieś nowsze zdjęcie z Cupiałem na nowym stadionie , ktoś go jednak uchwycił , co jak widać go nie ucieszyło. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
moim zdaniem jest w trakcie przekazywania instrukcji osobistemu snajperowi, żeby zdjął fotografa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o to, czy on zasłużył, czy nie zasłużył. Jeśli Wisła Kraków SSA ma sama sobie dokończyć stadion, to nie zdziwię się, że pieniędzy nie będzie. Wisła musi się bilansować - to jest podstawowa zasada funkcjonowania klubu. Jeżeli Miasto Kraków nie będzie chciało wyłożyć dodatkowej puli na wykończenia na trybunie zachodniej, to pojawi się olbrzymi problem finansowy. Aczkolwiek wszystko zależy od umów, jakie podpisała Wisła z Miastem w sprawie oddania stadionu do użytku i jego samego użytkowania. Cóż - poczekajmy. Ja liczę, że miasto jednak zobowiąże się na własną rękę wykończyć stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Cała ta "góra " bez Zdzicha jest impreza ,jest i Zdzich ![]() P,S Gdzie teraz wg Onetu zakotwiczy Chavez ? od LKS do Premier League maja rozmach skur****ny ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Wytłumacz mi jakim cudem gość wart 3 mln euro zostaje sprzedany za około 5 razy mniej?Głupi menadżer zamiast opchnąć go za melony, proponuje setki, rezygnując z 5 razy większej prowizji, Głupi właściciel klubu zamiast zgarnąć 3 miliony, decyduje się na 5 razy mniej a co najlepsze - głupia całą Europa jest ślepa i pozwala Wiśle ściągnąć go za śmieszną cenę. Melikson to dobry grajek, jak na naszą ligę wybitny ale zejdź na ziemię.To że wkręca w ziemię ligowych drwali to nie znaczy że jest wart miliony.Jego wartość rośnie ale powoli.3 miliony to on może będzie wart po dobrym pucharowym roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
jak narazie Melikson to 3/4 siły rażenia Wisły, więc wcale bym się nie zdziwił, jakby poszedł za te 3-4 miliony. A jeśli nikt tyle nie da, to się będę cieszył, że u nas został
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przekraczamy juz granice absurdu...Melikson wart 3-4 mln euro
. Nie wiem, czy bylo to juz poruszane, ale jesli ktos bardzo dokladnie przyglada sie jego grze, to w kazdym meczu chlopak gra dobrze 10 minut, a potem przez nastepne 10 minut nie widac go na boisku. Ma OGROMNE przestoje w grze i dlatego pewnie nie znalazl zatrudnienia w lepszej lidze. Nie wiem czym to jest spowodowane? Moze wydolnoscia, ogolnymi predyspozycjami, a tempo gry w naszej smiesznej lidze jest przeciez poprostu zenujace...co dopiero byloby np. w Bundeslidze ? Bierzmy tez pod uwage na tle jakich obroncow on sie wyroznia, tzn. drewno, drewno, drewno. Weryfikacja jego wartosci i umiejetnosci beda europejskie puchary i gra w reprezentacji Izraela. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Mellikson 4 gole i 7 asyst =7,5pkt 7,5/23*100= 32% jakże różne od Twoich 3/4 ale 1/3 bezpośredniej!! zasługi przy zdobytych bramkach. Jak utrzyma tą formę to 2,5mln euro minimum bo mlodziak to już nie jest niestety... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jaka kuwa sprzedaż Meliksona ja się pytam? Tu się wzmacniać trzeba, nie osłabiać.
Cytat:
Niech już oficjalna zaprezentuje tego Ilieva bo aż się słabo człowiekowi robi czytając to forum... ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Juz tyle nazwisk sie przewinęło przez media i nadal nie wiadomo kto dołączy do Wisły. Jedna rzecz mnie zastanowiła ze Wisła nie szuka środkowego obrońcy czyli by na to wskazywało ze Chavez zostaje ale to tylko myślenie do 12 czerwca 3 dni.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|