|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
szczególnie że tyle średnio kasy wydajemy na sezon jakbyśmy kupowali co okienko jednego piłkarza za 1 mln euro to zdobywalibyśmy mistrzostwo Polski z ilością 80 punktów na sezon i gralibyśmy co rok co najmniej w grupie Ligii Europejskiej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Możesz mi podać info ze transfer Baszcza został zablokowany ? imho transfer jest blokowany wtedy gdy jest dla szefa nieopłacalny etc. Co innego jeśli z Baszczem by sie nie dogadali ,ale skoro napisałes ze zablokowali mozesz podać mi info bo nie znam szczegółów jak widać. Oczywiście ze nie wiemy nic, jedyne co mozemy to domniemywać ale skoro z Wasylem tyle czasu gadaliśmy i nie znaleźliśmy złotego środka to moge domniemywać negaatywnie niz pozytwynie. I nie przypominajcie mi poprzedniego okienka bo te okienka sie diametralnie różnia.Dlaczego?: -SV czy tez BB mowili ze nowymi pilkarzami interesuja sie juz od ...Lutego. Skoro sami tez strzelili sobie w stopę deklarując chęc posiadania gotowej kadry na 11.06 to coś musi byc nie tak, gdyż jest 7 i na razie jest powazny temat tylko Ilieva. Ale teraz słodkie pierdzenie sie zaczyna, długie wywiady Stana jak to jest jak moze byc, oczywiscie konkretów brak. Dzis wrzucili filmik o Maaskancie, super.Czasem odnosze wrazenie ze jestem po prostu zgrabnie ładnie przygotowywany na to że nowych pilkarzy nie zobacze, i sam musze sie utwierdzic w przekonaniu ze ten trener z tą druzyna ktora posiadamy osiagnie jeszcze jakiś sukces. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Też chciałbym wierzyć i łudzić się, że tym razem będzie inaczej. Ale póki co nic na to nie wskazuje. Wszyscy czekamy. Oby nie na darmo. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
1.5 mln euro to minimum 82 pkt i 7 pkt w fazie grupowej LE. 2.5 mln euro to minimum 84 pkt i ponad 70 strzelonych bramek w lidze oraz co namniej 1/8 finału LE. 4 mln euro to minimum faza grupowa LM 7 mln euro to co namniej ćwierćfinał LM. Skąd się tacy ludzie biorą? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A wystarczyło by w kwietniu zapytać Wasyla ile byś chciał 500 tyś e tyle nie mamy nara miłego dnia i po temacie niem smrodu w czerwcu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Tak tez chyba moze byc, nie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
tyle ze nie kazdy ma informacje z faktu czy innych gazet/poratli. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powód: posty powyżej
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 07.06.2011 o godz. 15:36.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.06.2011 o godz. 15:41.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Stan jest wynajętym fachowcem i ma realizować to, do czego się zobowiązał, w granicach określanych przez szefa. Mam poważne wątpliwości, czy pomysł zatrudnienia Wasilewskiego z pensją np. dwukrotnie większą niż ktokolwiek dotychczas, jest sensowny (a takie były informacje). Jestem jak najbardziej za wzmocnieniami, ale gdy widzę, jak lekką ręką niektórzy wydają 500 tys. euro na zakup zawodnika, który za rok gry zarobi 500 tys. euro (wedle tych niektórych), to chciałbym uświadomić, że to jest w sumie być może ten jeden milion euro, który mamy na wszystkie transfery. W takiej sytuacji lepiej wziąć trzech - czterech darmowych graczy z pensją 300 - 250 tys euro, niż jednego Wasilewskiego. Weźcie pod uwagę, że zmieniła się sytuacja ze stadionem i być może po prostu scenariusz "zdobywania LM" jest już nieaktualny. Jeśli wzmocnienia przed LM miałyby się odbyć kosztem zachwiania stabilności klubu w razie ewentualnego braku awansu, to ja nie chcę żeby ktokolwiek ryzykował przyszłością Wisły. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niczego się nie nauczyliście
wystarczy napisać że interesujemy się Ntizabonkizą bo mówił mi kumpel którego mam jest sprzątaczką na stadionie i na drugie dzień pojawi się tytuł: Wisłą sięga po czarnoskórego gracza z Cracovii!!! tekst oczywiście będzie się zaczynał od słów jak udało nam się nie oficjalnie dowiedzieć... a pod artykułem będzie napisane: źródło własne dajcie sobie na wstrzymanie bo właśnie dzięki naszej głupocie takie media żyją, tania sensacja zawsze najlepiej się sprzedaje... .... wie czy np. temat z Wasilewskim nie jest już aktualny od miesiąca, tylko że teraz akurat pojawiła się ta informacja, bo media nie mają o czym pisać, gdyż z klubu żadne informacje nie wypływają popatrzcie się na sprawe Chaveza... codziennie obrót o 180 stopni. w jeden dzień Chavez jest już jedną nogą w Turcji, na nastęspny już się dogadał z Wisła która na będzie 6o % zawodnika, by dziś napisać żę Chavez podpisze kontrakt w Premiership... propnuje troche lodu na ochłode bo naprawde pogoda daje się co poniektórym we znaki... ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wskaż mi moje błędy w ocenie wartości zarządzania klubem w ostatnich latach. W ilu sprawach ja miałem rację, a w ilu Ty? Czy Tobie nie jest choć odrobinę głupio tak kłamać i szufladkować ludzi? Obecnego okienka jeszcze nie oceniam - nawet się nie zaczęło. Piszę jedynie o obecnej sytuacji. Jak każdy na forum. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|||
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...471,1,717.html
Moim zdaniem to jest nieuzasadnione. Poza tym Wasilewski to nie jest drugi Marcelo czy inny Melikson. Mówimy o wiekowym i bardzo drogim zawodniku, który dochodzi do formy po poważnej kontuzji. To nie jest okazja, z której trzeba skorzystać.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dosc! Mam dosc jak widze stale narzekanie, to zle tamto zle tu transfer zablokowany. Jak nie macie pewnego info to nie piszcie nic bo jest to tylko podjudzanie, nic wiecej. To ze media strzelaja na prawo i lewo slepakami jest jak dla mnie super, mam doskonaly ubaw z tych "dzienikarzy" ktorzy mieli info od rodzimych "manago" i rodzili "artykuly" tylko po to aby podbic cene. Nikt nic nie wie i to jest piekne w swojej prostocie. W Wisle dzis transfery zalawia sie po cichu, bez zbednego szumu i rozglosu - profesjonalnie. Jesli komus nie odpowiada ten stan rzeczy to chetnie polece dobrego specjaliste.
P.s. Jesli bym mogl to sam zawetowalbym transfer Baszczynskiego. P.s2. Chyba pierwszy raz zgadzam sie z jova.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 07.06.2011 o godz. 16:01.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dzięki, tego o Baszczu nie widzialem nie czytałem,.
Cytat:
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jakich piłkarzy Wisła kupiła za 1 milion euro i jakie z tymi piłkarzami osiągnęła sukcesy międzynarodowe i krajowe? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedni uważają, że umocnienie się Reszczyńskiego i wetowanie transferów przez RN nic nie znaczy. Ja uważam, że to zły sygnał na przyszłość, który jak wszystko ma i będzie jeszcze miał swoje konsekwencje. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
@Markus - Będe miał wieczorem chwile czasu to pokaże ci pare kwiatków z czasów gdy sezon lub przerwa zimowa była w pełni. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Każdy by z nas chciał żeby Klub mógł wydać te sławne 6 mln euro na transfery. Bo wydanie takich pieniędzy z głową napewno przyblizyło by Wisłę do LM. Ale rzeczywistość jest zupełnie inna. Cupiał od lat stara się NAJMNIEJSZYM kosztem awansować z Wisłą do jakichkolwiek pucharów, a jak to wychodzi wiemy najlepiej. Do końca tego nie rozumiem, chce awansu, ale nawet po zdobyciu mistrza inwestycji brak, boi się wydać więcej kasy, więc ciężko zrozumieć czy on sam nie wierzy w możliwość awansu czy co. Jeśli nie ma się chęci zainwetsowania pieniędzy mając takich gości jak Valx i Maaskant to pozamiatane. I żadne odkładanie tego na później nie ma sensu, bo kto wie czy za rok znów Wisłą będzie miała szansę na walkę o LM.
Może jestem tutaj w mniejszości, ale w ten skład nie wierzę. ![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Jesli beda transfery do Wisly licze na Twoja rzetelna i wyczerpujaca ocene pracy Reszczynskiego.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 07.06.2011 o godz. 16:21.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
To nie są okoliczności, które będą często zachodziły w przyszłości. Markus wyraźnie pisze o sytuacji, w której blokowanie transferów będzie normą, a nie szczególnym przypadkiem: "Mówię o sytuacji, w której dyrektor sportowy nie może normalnie pracować, bo RN blokuje transfery, nie pozwalając na prowadzenie normalnej, zdrowej polityki kadrowej za którą odpowiada dyrektor sportowy." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Czekam na jakieś przeprosiny. Amen. Tak na deser, fragment rozmowy:
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ech tam biadolenie. Czekać cierpliwie, w końcu coś powiedzą, a tak to tylko się nakręcacie
Ja tam ufam Stanowi. To spec, a spece znani są z tego, że mają łby na karkach. I gitara ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest spora szansa na awans do LM, aż tak mocne drużyny w 4 rundzie na Nas nie czekają więc myśle że Boguś da troche grosza i wzmocni zespół.Przynajmniej niech wykupią Chaveza,Cikosa i Siwakowa.Za darmo sprowadzic Nolla na lewą obrone i na skrzydło Illieva
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.06.2011 o godz. 16:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Brak nowych wiadomości = dobra wiadomość. Nie powinniśmy się podniecać każdym, rzuconym przez media nazwiskiem. Wymyślają jakichś RvN-ów i innych gwiazdorów, tylko po to, żeby zwiększyć swoją poczytność (vide Fakt - puścił plotę o RvN-ie i o 6 mln ojro na transfery).
Nie zapominajmy o tym, że do magicznej daty 10.06 (czy tam 12.06) zostało jeszcze trochę czasu. Transfery będą, co z tego, że dzień-dwa później? Ważne, że będą. Poza tym, skąd możemy wiedzieć czy Stan nie przedstawi wszystkich zawodników razem? Będzie dobrze, ja w to bardzo mocno wierzę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sam nie złapałeś mojej wypowiedzi. Jakbyśmy co okienko kupowali jednego piłkarza za 1 mln euro to kadra byłaby bardzo mocna od lat. A tak od momentu sprzedaży Uche, Szymkowiaka, Żurawskiego, Franka, wypożyczeniu Kosowskiego ciągle się osłabiamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
no z tym Chevezem to pojechali po bandzie - wiekszej niekompetencji mediow to chyba jeszcze nie bylo - jak gosc w tydzien potrafi zerwac rozmowy z Wisla by dogadac sie z Turkami a potem zrywa z Turkami bo dogadal sie z Wisla po czym jednak wroci do Hondurasu bo z tamtad latwiej do premier trafic ... a byl juz dogadany z Legia i cos z LKS-em bylo - mysle ze kolejnym jego przystankiem moze byc jakis sredniak bundesligi , ale to dopiero po informacjach ze jednak dogada sie z Wisla ....
ogolnie jest niezla konspiracja i w sumie nic nie wycieka , a transfery beda na 100% i zapewne dobre , gwarancje na to mamy w postaci dyrektora klasy swiatowej...(
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 07.06.2011 o godz. 16:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak trafił za milion euro to zwracam honor. Wydawało mi, że troche brakło do tej kwoty. Tak dla czystego sumienia, masz jakieś źródło czy opierasz się na swojej pamięci bo mnie to zaintrygowało. Prosze bardzo: http://www.gornikzabrze.pl/pl-news,n...sfer_ratunkowy Kamil Kosowski za 1,8 mln marek do Wisły Kraków (1999). Czyli to 920 tysięcy euro. Dobrze mi się wydawało, że nie przekroczono granicy 1 mln euro, KIBICU?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.06.2011 o godz. 16:37.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|